Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Slack? Inilah Cara Memperbaikinya

Slack adalah alat rangkaian yang hebat, yang disukai oleh syarikat yang mengupah pekerja jarak jauh. Platform pejabat maya ini membolehkan anda terus berhubung dengan rakan sekerja anda, menghantar projek, dan memantau segala sesuatu agar anda tidak ketinggalan jadual.

Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Slack? Inilah Cara Memperbaikinya

Salah satu ciri yang terdapat di Slack adalah membuat panggilan video, yang membolehkan anda mengadakan mesyuarat dan persidangan apabila perlu. Namun, kamera yang tidak berfungsi boleh mengganggu keseluruhan jadual harian anda. Apa nak buat? Berikut adalah beberapa cadangan.

Cara Menyelesaikan Masalah Webcam Anda di Slack

Sejak Disember 2016, anda dapat mengadakan persidangan video dalam aplikasi Slack. Yang anda perlukan hanyalah kamera web berfungsi. Untuk membuat panggilan video dalam Slack, cukup pilih orang yang ingin anda hubungi dan kemudian klik pada Panggilan. Apabila tab baru dibuka, klik pada ikon kamera untuk mengubahnya menjadi panggilan video.

kamera web kendur tidak berfungsi

Sekiranya ini tidak berjaya, atas sebab apa pun, anda boleh mencuba beberapa pembaikan ini.

1. Mulakan semula Komputer Riba atau Komputer Anda.

Hampir setiap aplikasi di dunia terdedah kepada pepijat sementara sekali-sekala. Kamera web anda mungkin tidak dapat menjalin hubungan dengan Slack kerana masalah yang serupa. Dalam kes ini, memulakan semula komputer riba atau komputer meja anda dapat membantu menyelesaikan masalah. Apabila OS anda boot semula, cuba buat panggilan video dan lihat apakah cam sekarang berfungsi.

2. Gunakan Penyemak Imbas Anda Daripada Aplikasi.

Terdapat aplikasi Slack yang tersedia untuk Windows juga.

Sekiranya anda menggunakannya dan kamera tidak berfungsi, masuklah Slack melalui penyemak imbas web anda. Sekiranya sebaliknya, cuba pasang aplikasi daripada menggunakan Slack dalam penyemak imbas.

Kadang kala memulakan semula aplikasi mungkin dapat membantu jika anda ingin berkongsi layar dan video tidak akan dipaparkan. Sebagai alternatif, anda boleh mencuba memasangnya semula. Sekiranya ada masalah yang berkaitan dengan aplikasi itu sendiri, misalnya, jika pemasangannya rosak, pertaruhan yang selamat mungkin adalah menyahpasang aplikasi dan memasangnya semula.

3. Buat Panggilan Ujian.

Gunakan alat diagnostik anda semasa membuat panggilan ujian dalam Slack. Ini dapat membantu mengenal pasti masalahnya. Sekiranya anda tidak dapat menyambungkan kamera, anda boleh mencuba beberapa pembaikan lain atau menghubungi sokongan Slack untuk mendapatkan bantuan.

kamera web tidak berfungsi

4. Periksa Sambungan Internet Anda.

Sambungan Wi-Fi anda perlu cukup stabil agar panggilan video dapat dibuat, sama seperti aplikasi lain di mana anda perlu menggunakan kamera web.

Sekiranya video tidak ditayangkan, jika gambar membeku atau terputus setiap dua minit, isyarat anda mungkin tidak cukup kuat untuk mengekalkan panggilan.

Sekiranya ini bukan masalahnya, mungkin pihak lain mempunyai masalah dengan sambungan internet yang lemah. Namun, jika demikian, anda masih dapat melihat gambar cam anda sendiri, walaupun gambarnya tidak akan dimuat.

Terdapat keperluan rangkaian yang berbeza berdasarkan jumlah peserta panggilan. Semakin banyak orang yang mengambil bahagian dalam panggilan, hubungan yang lebih dipercayai yang anda perlukan. Sebagai contoh, jika hanya ada dua peserta dalam panggilan video, anda memerlukan kelajuan muat turun 600 kbps dan kecepatan muat naik 600 kbps. Sekiranya terdapat empat daripada anda yang mengambil bahagian dalam panggilan, anda memerlukan kelajuan muat naik yang sama, tetapi kelajuan muat turun hingga 4 Mbps.

Oleh itu, sebelum membuat panggilan video penting, jalankan ujian kelajuan untuk memastikan semuanya baik-baik saja.

5. Aktifkan Cam Luaran Anda.

Sekiranya anda menggunakan komputer desktop, anda mungkin mempunyai kamera luaran. Kadang kala, menyambungkan kamera web luaran boleh menyebabkan masalah. Inilah cara anda menjadikannya berfungsi:

  1. Pasang kamera sebelum anda membuat panggilan - jika anda melakukannya di tengah-tengah panggilan, ia mungkin tidak menyambung dan memaparkan video.
  2. Pilih ikon Tetapan dalam panggilan video Slack anda untuk memeriksa apakah anda telah memilih kamera yang tepat. Sekiranya anda masih tidak melihat video di skrin, cuba pilih kamera anda secara manual.
  3. Pergi ke Keutamaan Sistem komputer.
  4. Pilih Keselamatan & Privasi.
  5. Cari tab Privasi dan kemudian klik pilihan Rakaman Skrin dalam senarai di sebelah kiri.
  6. Cari Slack dan tandakan kotak di sebelahnya.

Bukan Tentang Kamera Anda

Sekiranya kamera anda tidak berfungsi, mungkin disebabkan oleh sebilangan besar peserta dalam panggilan. Ini juga boleh mempengaruhi prestasi komputer anda - anda akan melihat betapa lambatnya kerjanya sekarang - kerana anda melakukan perkara lain semasa mengambil bahagian dalam panggilan video.

Sekiranya tidak ada penyelesaian yang berjaya, idea lain adalah untuk tidak memilih panggilan video sama sekali. Masalahnya bukan dengan kamera anda - tetapi penggunaan Unit Pemprosesan Pusat yang tinggi. Komputer anda hanya dibebani dengan tugas.

Adakah anda sering membuat panggilan video di Slack? Adakah anda pernah mengalami gangguan semasa berinteraksi dengan beberapa peserta? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found