Cara Menyebut Semua di WeChat (2021)

Awalnya dikeluarkan pada tahun 2011 dan tersedia untuk Android, iOS, PC, dan Mac, WeChat dengan cepat menjadi salah satu aplikasi yang paling banyak digunakan hari ini. Dengan lebih dari satu bilion pengguna bulanan aktif, aplikasi super Cina dapat digunakan untuk hampir semua perkara, dari pesanan ringkas hingga pembayaran kopi dan bahkan membuat janji temu dengan doktor anda.

Cara Menyebut Semua di WeChat (2021)

Memandangkan bahawa sebilangan besar orang yang masih hidup sekarang menggunakan aplikasi ini, ada kemungkinan besar cepat atau lambat anda akan menjadi salah satu dari mereka. Seperti mana-mana aplikasi, WeChat mempunyai cara tersendiri dalam melakukan sesuatu.

Semasa berbual dalam kumpulan, mudahnya mesej anda tersesat di khalayak ramai. Salah satu kaedah untuk menarik perhatian adalah dengan menyebut seseorang secara peribadi. Tetapi apabila terdapat banyak orang dalam sembang kumpulan, menyebut setiap orang secara berasingan boleh memakan masa. Nasib baik, WeChat mempunyai kaedah untuk menghantar mesej kepada semua orang dalam kumpulan.

sebutkan semua di wechat

Cara Menyebut Semua Ahli Kumpulan di WeChat

Di bahagian ini, anda akan belajar bagaimana menyebut semua ahli kumpulan sekaligus di setiap platform yang tersedia untuk aplikasi ini. Namun, ingat bahawa anda hanya boleh menghantar mesej kepada semua orang melalui kaedah ini sekiranya anda adalah pemilik kumpulan tersebut.

Android

 1. Ketik pada aplikasi WeChat untuk membukanya. Anda biasanya boleh mencarinya di skrin utama anda. Logo WeChat
 2. Ketik nama kumpulan yang ingin anda hantar mesej.
 3. Seterusnya, ketik ikon kumpulan di sudut kanan atas skrin anda. Ia kelihatan seperti dua kepala dan bahu putih, satu di belakang yang lain.

  bagaimana menyebut semua wechat

 4. Ketik pada pilihan yang berlabel Makluman Kumpulan.
 5. Masukkan mesej yang anda mahu semua orang melihat ke dalam kotak. Sekiranya sudah ada sesuatu, anda boleh mengubahnya dengan mengetuk Edit di sudut kanan atas skrin.

  bagaimana menyebut semua di wechat

 6. Ketuk hijau Selesai butang di bahagian atas kanan. Ini akan membuat tetingkap pengesahan muncul.
 7. Akhirnya, ketik pada Hantar butang. Semua orang dalam kumpulan akan menerima mesej dan akan diberitahu seolah-olah anda telah menyebutkan setiap satu daripada mereka secara individu.

iOS

 1. Buka aplikasi WeChat di telefon atau tablet anda dengan mengetuk ikon di skrin utama anda.
 2. Seterusnya, ketik ikon gelembung ucapan yang berlabel Sembang di kiri bawah skrin untuk membuka senarai perbualan semasa anda.
 3. Cari nama kumpulan yang ingin anda hantar mesej dalam senarai, dan ketuk untuk membukanya.
 4. Ketuk ikon kumpulan di sudut kanan atas skrin anda. Ia menyerupai dua kepala dan bahu putih, satu di belakang yang lain.
 5. Ketuk item menu yang berlabel Makluman Kumpulan.
 6. Masukkan mesej yang ingin anda hantar ke seluruh kumpulan di kotak yang disediakan. Sekiranya kotak itu sudah mengandungi mesej yang anda ketik sebelumnya, ketuk Edit butang di bahagian kanan atas skrin anda.
 7. Selepas itu, cari hijau Selesai butang di sudut kanan atas dan ketuk padanya.
 8. Akhirnya, ketik Hantar di tetingkap pengesahan untuk menghantar mesej anda kepada semua ahli kumpulan. Mereka semua akan menerima pemberitahuan seolah-olah anda telah menghantarnya secara berasingan.

PC dan Mac

 1. Buka penyemak imbas web anda dan pergi ke web.wechat.com.
 2. Sekiranya ini adalah kali pertama anda log masuk melalui WeChat untuk Web, anda perlu mengimbas kod QR yang dipaparkan. Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun aplikasi desktop WeChat, yang berfungsi sama seperti versi Web.
 3. Cari sembang yang ingin anda hantar mesej kumpulan di sebelah kiri tetingkap. Sekiranya anda tidak dapat mencarinya, cuba gunakan medan carian di bahagian atas senarai sembang. Anda boleh mencari mengikut kenalan atau nama kumpulan. Setelah anda menjumpainya, klik padanya untuk membuka sembang.
 4. Seterusnya, klik pada ikon pilihan tiga titik di penjuru kanan sebelah atas sembang.
 5. Di menu pilihan, klik pada Klik untuk mengedit notis kumpulan.
 6. Ketik atau tampal mesej yang ingin anda hantarkan kepada semua orang ke dalam Makluman Kumpulan kotak teks.
 7. Klik pada butang ‘Post’ hijau yang terletak di kanan bawah tetingkap Notis Kumpulan. Ini akan membuka dialog pengesahan.
 8. Akhirnya, klik pada okey butang untuk menghantar mesej kepada semua orang dalam kumpulan. Mereka masing-masing akan menerima pemberitahuan seolah-olah mereka telah menerima sebutan individu.

Kawan, Rom, Rakan sebangsa

Adakah anda menemui kaedah yang lebih baik untuk menyebut semua perkara di WeChat? Adakah anda mempunyai soalan lain mengenai cara menggunakan WeChat atau mempunyai beberapa petua pro untuk dikongsi dengan komuniti? Pastikan untuk memberitahu kami dalam komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found