Cara Berdagang Pilihan di WeBull

Walaupun kata di jalan adalah bahawa perdagangan pilihan berisiko, ia sebenarnya boleh membawa lebih sedikit risiko daripada perdagangan saham atau bon, dengan syarat anda menggunakan strategi yang tepat. Pilihan boleh mempunyai banyak kelebihan jika anda tahu cara memperdagangkannya dengan betul.

Cara Berdagang Pilihan di WeBull

Mempelajari cara berdagang opsyen di Webull sangat berguna. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan proses pilihan perdagangan, kelebihan, dan sejumlah strategi yang terbukti.

Cara Berdagang Pilihan di Webull pada PC

 1. Pergi ke Webull dan buka akaun - langkah pertama adalah membuka dan membiayai akaun anda. Buka penyemak imbas anda dan lawati laman web Webull. Membuka akaun adalah mudah dan tidak ada deposit minimum. Cukup masukkan alamat e-mel anda, di mana anda akan menerima kod pengesahan dan kata laluan. Apabila berjaya membuka akaun, anda akan diarahkan ke halaman di mana anda boleh mendapatkan maklumat mengenai insurans dan perlindungan pelabur. Anda kini boleh memuat turun aplikasi desktop atau terus menggunakan penyemak imbas anda.

 2. Log masuk ke aplikasi dan sahkan identiti anda - gunakan alamat e-mel dan kata laluan anda untuk log masuk. Selepas itu, ketuk "Buka kunci perdagangan" di sebelah kanan. Sekarang, sahkan identiti anda dengan memuat naik gambar lesen memandu anda. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Nombor Pengenalan Cukai Individu (ITIN), pasport A.S. atau Nombor Jaminan Sosial (SSN) anda. Penduduk A.S. yang bukan warganegara mesti mempunyai visa E1, E2, E3, F1, H1B, H3, TN1, O1 atau L1 yang sah.

 3. Kirim permintaan persetujuan - pilihan perdagangan boleh menjadi usaha yang berisiko. Itulah sebabnya Webull menghendaki anda melengkapkan permohonan untuk mengetahui sama ada anda layak. Ini terdiri daripada beberapa soalan mengenai pengalaman pelaburan dan profil kewangan anda. Anda akan menerima balasan dalam 24 jam.

 4. Apabila anda diluluskan, ketik ikon saham di sebelah kiri. Ini adalah ikon kedua dari atas.

 5. Buka sebarang stok dan ketuk tab "Pilihan" dari menu atas. Anda akan diarahkan ke rangkaian pilihan untuk stok tersebut.

 6. Mula berniaga! Pemula mungkin ingin mengikuti kursus perdagangan pilihan pengenalan terlebih dahulu.

Cara Berdagang Pilihan di Webull pada Aplikasi iPhone

 1. Pergi ke App Store dan muat turun aplikasi Webull.

 2. Buat akaun menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda. Anda akan menerima kod pengesahan melalui e-mel. Setelah berjaya membuka akaun, anda akan diarahkan ke halaman yang mengandungi maklumat mengenai insurans dan perlindungan pelabur.

 3. Ketik "Buka kunci perdagangan." Untuk membuka kunci, anda perlu mengesahkan identiti anda dengan menyerahkan foto kedua-dua sisi lesen memandu anda. Anda juga boleh menggunakan ITIN, pasport, atau SSN anda. Sekiranya anda bukan warganegara yang tinggal di A.S., anda boleh membuka dan membiayai akaun anda jika menggunakan visa E1, E2, E3, F1, H1B, H3, TN1, O1, atau L1.

 4. Memohon perdagangan opsyen. Seperti kebanyakan broker, Webull menghendaki anda melengkapkan permohonan untuk memastikan anda layak. Ini melibatkan menjawab soalan yang berkaitan dengan pengalaman pelaburan dan profil kewangan anda. Anda akan mendapat respons dalam masa 24 jam.

 5. Pergi ke halaman butiran saham dan ketuk "Pilihan" di menu bawah.

 6. Pilih isu yang menarik minat anda.

Cara Berdagang Pilihan di Webull pada Aplikasi Android

 1. Pergi ke Play Store dan muat turun aplikasi Webull.

 2. Buka akaun menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda. Sebelum itu, anda perlu mengesahkan alamat e-mel anda. Setelah berjaya membuka akaun, anda akan diarahkan ke halaman di mana anda boleh membaca lebih lanjut mengenai insurans dan perlindungan pelabur.

 3. Ketik "Buka kunci perdagangan." Anda perlu mengesahkan identiti anda dengan memuat naik gambar lesen memandu yang sah (kedua-dua belah pihak). Mereka juga akan menerima kad ITIN, pasport A.S. atau Jaminan Sosial anda. Bukan warganegara yang tinggal di Amerika layak jika mereka menggunakan visa E1, E2, E3, F1, H1B, H3, TN1, O1, atau L1.

 4. Minta kelulusan untuk perdagangan opsyen. Webull menghendaki anda menghantar aplikasi untuk memastikan anda memenuhi syarat untuk pilihan perdagangan, yang pada asasnya beberapa soalan berkaitan dengan profil kewangan dan pengalaman pelaburan anda. Anda akan mendapat jawapan dalam masa 24 jam.

 5. Pergi ke halaman butiran saham dan ketuk "Pilihan" di menu bawah.

 6. Pilih keselamatan yang berkaitan. Sekiranya anda tidak tahu apa yang anda lakukan, anda boleh mengikuti kursus perdagangan pilihan.

Berhati-hati Semasa Pilihan Perdagangan

Perdagangan pilihan terdengar menggoda dan canggih. Walau bagaimanapun, ia juga lebih rumit. Pertimbangkan perkara berikut sebelum mengambil risiko:

 • Pengalaman - terdapat banyak kelebihan dalam perdagangan pilihan. Adakah anda mempunyai apa yang diperlukan?
 • Risiko - anda harus mempunyai pandangan objektif mengenai selera risiko anda.
 • Platform - Sebelum anda membuat komitmen, periksa ketelusan, harga, dan struktur yuran platform. Untuk satu, Webull ramah kepada pemula kerana antara muka yang mudah. Di samping itu, Webull menawarkan bahan pendidikan.

Apa Strategi Pilihan yang Boleh Saya Gunakan di Webull?

Webull menawarkan pelbagai strategi. Pilihan bergantung pada matlamat pelaburan anda. Inilah gambaran keseluruhan:

Pilihan Kaki Tunggal

Ini adalah strategi yang paling asas, di mana anda membeli atau menjual kontrak pilihan tunggal. Strategi ini juga disebut tunggal.

Stok Dilindungi

Strategi ini melibatkan menulis panggilan atau meletakkan untuk menutup kedudukan stok anda (panjang atau pendek).

Tegak

Gunakan strategi ini untuk membeli dan menjual banyak pilihan dengan sekuriti, jenis, dan tarikh luput yang sama pada harga mogok yang berbeza.

Rama-rama

Strategi berkaitan dengan turun naik harga saham rendah atau tinggi. Ia menggabungkan tiga panggilan atau tiga meletakkan dalam nisbah 1-2-1. Pada dasarnya, anda akan berdagang dengan jumlah kerugian yang berpotensi untuk keuntungan terhad.

Condor

Ini adalah strategi bukan arah berdasarkan volatiliti tinggi atau rendah. Dalam kes ini, kerugian adalah terhad, dan begitu juga keuntungannya. Anda boleh pergi panjang atau pendek, di mana condor panjang menguntungkan apabila harga saham berubah dengan ketara sementara condor pendek pada harga stabil. Kedua-dua kondor pendek dan panjang menggunakan satu panggilan atau satu panggilan pada satu masa.

Kolar

Strategi ini melindungi anda daripada kerugian besar tetapi sekali lagi, potensi keuntungan juga terhad. Sekiranya anda yakin bahawa harga saham akan berubah dalam jangka masa yang lebih lama, ini mungkin merupakan strategi yang tepat untuk digunakan.

Berjalan

Perjalanan melibatkan pembelian atau penjualan serentak satu put dan satu panggilan dengan harga mogok dan tarikh luput yang sama. Sekali lagi, anda boleh berjalan panjang atau pendek (lihat Condor di atas).

Mencekik

Dalam kes ini, pelabur mempunyai panggilan dan tarikh keselamatan dan tarikh luput yang sama tetapi harga mogok berbeza. Sekali lagi, anda boleh berjalan lama atau pendek.

Rama-rama Besi

Strategi ini menggabungkan dua panggilan atau dua panggilan dengan tiga harga mogok pada tarikh luput yang sama. Terdapat had kerugian dan keuntungan maksimum.

Condor Besi

Condor besi menggunakan dua panggilan atau dua panggilan digabungkan dengan empat harga mogok pada tarikh luput yang sama. Ini adalah strategi lain di mana kerugian dan keuntungan maksimum adalah terhad.

Apakah Faedah Menggunakan Webull untuk Berdagang Pilihan?

 • Tanpa komisen
 • Tanpa bayaran kontrak
 • Fleksibiliti - Webull membolehkan anda menyesuaikan diri dengan sebarang keadaan pasaran dan mengambil tindakan yang sewajarnya.
 • Leverage - anda boleh berdagang dengan margin.
 • Lindung Nilai - banyak strategi perdagangan pilihan yang dijelaskan di atas melibatkan lindung nilai.
 • Penjanaan pendapatan - Bergantung pada pengetahuan, pengalaman, dan pasaran, anda dapat menjana pendapatan yang besar.

Nikmati Perdagangan dan Terima Risiko

Webull adalah platform yang sangat baik untuk pilihan perdagangan kerana antara muka yang mudah, perdagangan tanpa bayaran, dan fleksibiliti. Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara berdagang opsyen di Webull.

Adakah anda pernah berdagang pilihan? Adakah anda menggunakan Webull? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found