Adakah Kamera Web Anda Tidak Berfungsi pada Zum? Inilah Perkara Yang Perlu Dilakukan

Kamera web sangat berguna, tetapi boleh menyebabkan masalah pada beberapa aplikasi. Sekiranya kamera web anda tidak berfungsi di Zoom, berehatlah. Terdapat banyak sebab untuk masalah ini, dan dalam artikel ini, kami menawarkan penyelesaian yang paling mudah.

Ikuti kami hingga akhir, kerana anda boleh menggunakan beberapa nasihat setiap kali kamera web anda tidak berfungsi. Di sini anda akan mendapat petua untuk Windows, Mac, iOS, Android dan Linux.

Lakukan Ini Pertama

Apabila aplikasi tidak berfungsi dengan baik, anda harus segera memulakannya semula. Sekiranya memulakan semula Zoom tidak membantu, cuba mulakan semula peranti anda. Seterusnya, pastikan bahawa peranti anda telah memasang semua kemas kini sistem terkini.

Sekiranya peranti terkini, mungkin aplikasi Zoom anda sudah usang. Lawati halaman muat turun Zoom rasmi dan pilih aplikasi Zoom atau pelanjutan yang sesuai untuk peranti atau penyemak imbas anda. Seterusnya, anda ingin mengemas kini pemacu kamera web anda jika tidak terkini.

Anda boleh menggunakan perisian pihak ketiga untuk memuat turun kemas kini untuk anda, atau anda boleh mengemas kini secara manual melalui laman web pengeluar atau Pengurus Peranti (pada Windows). Penyelesaian lain mengenai kamera web itu sendiri adalah membuang (menyahpasang) kamera web dari peranti anda dan memberikannya pemasangan semula yang bersih.

Pada komputer Windows, anda boleh melakukannya melalui Pengurus Peranti. Selain itu, anda boleh menggunakan ciri Penyelesaian Masalah untuk menentukan sama ada terdapat sesuatu yang salah dengan kamera web anda. Sekiranya tiada perkara di atas dapat membantu, baca untuk mendapatkan penyelesaian daripada Zoom.

zum

Nasihat Zoom

Sebilangan nasihat di bahagian sebelumnya datang dari halaman sokongan Zoom. Walau bagaimanapun, ada petua pintar yang dapat menyelesaikan sebahagian besar masalah kamera web anda, dengan Zoom, dan aplikasi lain yang menggunakan kamera anda. Nasihatnya adalah menutup semua aplikasi lain yang mungkin mengganggu kamera web anda. Aplikasi seperti Skype, Facetime, WhatsApp, dll boleh merampas kamera web anda tanpa pengetahuan anda.

Kemungkinan besar, mereka berjalan di latar belakang, dan mungkin mereka adalah antara program permulaan pada peranti anda. Juga, mereka sering dipersalahkan apabila kamera web tidak berfungsi dengan aplikasi tertentu. Sekiranya aplikasi ini berterusan, matikan secara paksa.

Sebagai contoh, pada Windows, anda boleh menggunakan Pengurus Tugas untuk mengakhiri prosesnya. Di telefon anda, anda boleh menekan lama aplikasi Zoom, ketuk Info Aplikasi, dan pilih Force Stop. Beri beberapa minit dan mulakannya semula.

Betulkan Mac 10.7 Khusus

Terdapat masalah berulang dengan Zoom pada sistem macOS 10.7. Sekiranya Mac anda berjalan pada kemas kini itu, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Pencari dan pilih Pergi ke Folder.
 2. Kemudian, salin-tampal ini ke medan: / Library / QuickTime /.
 3. Klik pada Pergi.
 4. Padamkan komponen Video Glide, Sonix SN9C, 3ivx Video Codec, atau Desktop Video Out.

Penyelesaian ini harus menyelesaikan masalah kamera web Zoom pada peranti anda. Satu lagi penyelesaian Mac yang mudah adalah memasukkannya ke dalam baris arahan:

sudo killall VDCAssistant

Ingat, kami menyebut tentang mematikan proses yang menggunakan kamera web anda? Nah, inilah daemon pada komputer Mac yang mengendalikan semua yang berkaitan dengan kamera web. Menghentikannya mungkin menyelesaikan masalah kamera web anda dengan Zoom.

Pembaikan Lenovo Khusus

Komputer Lenovo kadangkala mempunyai masalah kamera web semasa menggunakan aplikasi Zoom. Berikut adalah penyelesaian untuk semua sistem Windows moden, bermula dengan Windows 10:

 1. Tekan Kunci kemenangan pada papan kekunci anda.
 2. Masukkan "Lenovo" di dalam Menu mula.
 3. Klik pada Lenovo Vantage atau muat turun dari pautan.
 4. Buka aplikasi itu dan pilih Tetapan Perkakasan, diikuti oleh Audio dan Visual.
 5. Lumpuhkan Mod Privasi Kamera. Sekiranya mod ini tetap hidup, tekan butang kamera pada komputer riba anda dan lumpuhkannya.

Pembaikan pada Windows 8 serupa:

 1. Masukkan "Lenovo" di dalam Menu mula.
 2. Pergi ke Tetapan Lenovo atau muat turun aplikasi dari pautan di atas.
 3. Klik pada Kamera.
 4. Lumpuhkan Mod Privasi.

Penyelesaiannya lebih mudah pada Windows 7:

 1. Taip “Persidangan Web Lenovo"Di bar carian Windows dan lancarkan aplikasi.
 2. Dayakan kamera web komputer riba anda.
 3. Matikan program Persidangan Web Lenovo.

Masalah Windows 10 Dengan Menggunakan Kamera Web Dengan Zum

Sekiranya anda menghadapi masalah menggunakan kamera web dengan Zoom pada Windows 10, ikuti untuk membantu menyelesaikan masalah anda.

 1. Buka Mulakanmenu dan klik pada Tetapan. Ikon Tetapan Windows 10
 2. Seterusnya, klik pada Privasi. Menu Tetapan Windows 10
 3. Sekarang, klik pada Kamera. Tetapan Privasi Windows 10
 4. Pastikan suis togol diatur ke Dihidupkan. Tetapan Kamera Windows 10

Menghidupkan anda Kamera akses kepada Dihidupkan harus menyelesaikan sebarang masalah dengan tetapan OS dan izin.

Isu Keselamatan Internet Kaspersky

Seperti yang disebutkan oleh Joe dalam komen, berikut adalah penjelasan singkat tentang cara menggunakan kamera web dengan Kaspersky.

 1. Buka aplikasi dan pergi ke Keselamatan Peribadi.
 2. Seterusnya, klik pada Perlindungan Kamera Web beralih beralih untuk menetapkannya Mati.

Ini akan mengatasi masalah anda dengan menggunakan kamera web dengan Kaspersky.

Periksa Tetapan Penyemak Imbas Anda

Dengan andaian anda menggunakan penyemak imbas dan bukan aplikasi Zoom, maka anda mungkin ingin memeriksa kebenaran anda. Kami akan membahas cara melakukannya di Chrome.

 1. Di dalam Chrome, klik pada butang menu di kanan atas dan pilih Tetapan. Anda juga boleh menaip “tetapan chrome: //Ke bar Carian dan tekan Masukkan. Menu Chrome
 2. Sekarang, di bawah Privasi dan keselamatan, Klik pada Tetapan Tapak. Privasi dan keselamatan
 3. Dari sini, tatal ke bawah Kebenaran dan klik pada Kamera. Tab Kebenaran Chrome
 4. Pastikan bahawa Laman web boleh meminta untuk menggunakan kamera anda dipilih dan pastikan Zoom tidak berada di Tidak dibenarkan digunakankamera anda senarai. Kebenaran Kamera Chrome

Petua Tambahan

Berikut adalah beberapa petua tambahan.

 • Lihat apakah ada yang menyekat kamera web anda, seperti rana atau penutup. Kemudian uji kamera web anda dalam aplikasi lain yang membolehkan komunikasi video. Sekiranya kamera web anda berfungsi dalam aplikasi lain, masalahnya adalah dengan aplikasi Zoom.
 • Pastikan akses ke kamera web anda dihidupkan pada tahap perkakasan. Biasanya banyak komputer riba mempunyai butang yang boleh anda tekan untuk menghidupkan dan mematikan kamera web anda F8 atau F10.
zoom webcam tidak berfungsi

Mengezum masuk

Mudah-mudahan, beberapa pembaikan kamera web ini membolehkan anda menggunakan Zoom lagi. Zoom adalah salah satu aplikasi persidangan video terbaik, dan menawarkan sokongan yang sangat baik. Jangan ragu untuk menghubungi mereka jika anda memerlukan bantuan tambahan.

Beritahu kami mengenai masalah anda dan bagaimana anda memperbaikinya. Adakah ia satu perkara, atau terus berlaku? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found