Aplikasi apa yang disertakan dengan iPad?

Tidak kira apa pun modelnya, iPad anda dilengkapi dengan lebih daripada empat puluh aplikasi yang telah dipasang sebelumnya. Ini mungkin terdengar terlalu banyak, tetapi kebanyakan aplikasi tersebut direka untuk menjadikan hidup anda lebih mudah dan meningkatkan produktiviti.

Aplikasi apa yang disertakan dengan iPad?

Dan jika anda dibenarkan menyahpasang atau menyembunyikan beberapa aplikasi tersebut. Mari kita lihat beberapa aplikasi dan fungsinya yang telah dipasang sebelumnya.

Aplikasi Dock

Secara lalai, terdapat empat aplikasi di dok iPad dan hingga 15 di iPad Pro (18 dengan iOS 13 Beta). Terdapat juga bahagian yang berasingan untuk aplikasi yang baru digunakan. Inilah ikhtisar empat aplikasi.

Aplikasi Dock

 1. Safari - Penyemak imbas iOS lalai, Safari menerima facelift utama beberapa tahun yang lalu. Di antara ciri-ciri tersebut, anda mungkin sangat menghargai Reader View.
 2. Muzik - Aplikasi ini adalah tempat muzik anda berada. Ia juga terintegrasi dengan iTunes dan anda dapat menggunakan Home Sharing untuk memainkan muzik tanpa diselaraskan.
 3. Mesej - Di sinilah anda menghantar iMessages percuma ke peranti Apple yang lain. Anda juga boleh berkongsi media serta pembayaran melalui Apple Pay.
 4. Mel - Pelanggan e-mel ini menyokong semua perkhidmatan arus perdana seperti AOL, Gmail, Hotmail, dan Yahoo. Perkara terbaik mengenai Mail adalah antara muka intuitif dan mudah digunakan.

Aplikasi Skrin Utama

Anda mungkin tidak menemui semua aplikasi skrin utama dalam satu halaman. Leret ke kiri untuk mencapai beberapa daripadanya dan silakan nyahpasang atau masukkan ke folder yang tidak anda perlukan.

Aplikasi Skrin Utama

 1. Gambar - Aplikasi ini memerlukan sedikit pengenalan. Ini memudahkan melayari foto dengan mengaturnya mengikut lokasi, jenis, orang, dan lain-lain. Terdapat juga tayangan slaid.
 2. Jam - Aplikasi Jam mempunyai semua yang berkaitan dengan waktu dan berintegrasi dengan baik dengan Siri. Contohnya, Waktu Tidur mengawasi corak tidur anda.
 3. Catatan - Dengan penyegerakan automatik di semua peranti Apple dan ciri pemformatan, Notes adalah alat yang hebat. Satu-satunya kelemahan ialah anda tidak dapat mengeksport nota sebagai dokumen teks.
 4. Fail - Tambahan yang sangat diperlukan untuk iPad dan iPhone, Files adalah alat pengurusan dokumen. Ia berfungsi dengan iCloud dan Dropbox dan menyokong drag and drop.
 5. Rumah - Ini adalah tindak balas Apple terhadap internet. Aplikasi ini menghubungkan ke peranti pintar dan mengesan kinerjanya, asalkan serasi dengan iOS.
 6. Waktu Wajah - Pada asalnya aplikasi iPhone, FaceTime boleh menjadi alat produktiviti yang hebat. Ia berfungsi paling baik pada 4G dan Wi-Fi dan juga pada iPad.
 7. Kamera - iPad baru mempunyai dua kamera, walaupun tidak terkenal dengan prestasi kamera. Aplikasi ini berfungsi seperti yang anda harapkan aplikasi kamera stok.
 8. Peta - Walaupun banyak pemilik iPhone lebih suka Peta Google, Peta adalah pilihan yang baik jika anda lebih suka memuat turun yang lain.
 9. Peringatan - Aplikasi ini adalah senarai perkara yang harus dilakukan dan peringatan. Ia menyerupai Catatan dan anda boleh meminta Siri menetapkan peringatan.
 10. Stor aplikasi - Anda tidak akan dapat mengemas kini aplikasi anda tanpa App Store. Tetapi adakah anda tahu bahawa anda boleh membuatnya hilang? Lihat artikel kami mengenai cara melakukannya untuk iPhone dan iPad.
 11. kedai iTunes - Yang ini sama dengan yang ada di Mac atau PC. Ini adalah pusat multimedia all-in-one untuk memuat turun dan memainkan muzik dan video.
 12. Cari iPhone - Sudah tentu, dalam keadaan ini sebenarnya akan mencari iPad anda.
 13. Tetapan - Di sinilah anda boleh menukar semua tetapan yang berkaitan dengan iPad. Anda juga menggunakannya untuk mengawal aplikasi yang dipasang.
 14. Kalendar - Selain dari kalendar, aplikasi ini dapat membantu anda mengurus acara dan jadual anda. Ia berfungsi dengan iMessage dan Mail dan anda boleh menambahkan acara dalam satu klik.
 15. Berita - Berita telah mengalami beberapa kemas kini sejak diperkenalkan. Judul berita utama lokasi juga muncul dalam widget dan anda dibenarkan untuk menyesuaikan suapan.

Aplikasi Pilihan

Suite Apple iLife dan iWork sudah terpasang pada iPad yang mempunyai storan yang lebih besar. Sekiranya mereka tidak berada di iPad anda secara lalai, anda boleh mendapatkannya di App Store secara percuma.

Aplikasi Pilihan

 1. saya bekerja - Suite ini merangkumi Halaman, Nombor, dan Keynote, yang setara dengan Microsoft, Word, dan PowerPoint Microsoft. Dokumen disimpan di iCloud.
 2. iMovie - Mudah tetapi berkesan, iMovie adalah aplikasi penyuntingan video yang mesra pengguna yang dilengkapi dengan templat siap untuk membuat treler dan banyak lagi.
 3. Jalur Garaj - Aplikasi pengeluaran muzik Apple adalah alat yang bagus untuk membuat lagu anda sendiri. Ia mempunyai banyak pilihan instrumen maya dan ciri pengeluaran.

Aplikasi Berlimpah

Oleh itu, aplikasi mana yang paling kerap anda gunakan? Mana yang tidak dapat anda lakukan dan yang tidak pernah anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts