Apa Arti "Menambah Anda Dari Pencarian" di Snapchat?

Anda boleh menambahkan rakan Snapchat baru ke profil anda dengan banyak cara. Anda boleh menambahkan seseorang dengan mencari nama pengguna mereka di bar carian, menambahkannya dari senarai kenalan telefon anda, dari sekejap, atau dengan pelbagai kaedah lain.

Apakah

Aplikasi Snapchat akan memberitahu pengguna tersebut bahwa Anda telah menambahkannya, dan mereka juga dapat melihat metode yang Anda gunakan untuk menambahkannya.

Sebagai contoh, anda boleh mendapatkan pemberitahuan dengan "Menambahkan anda dari carian" yang ditunjukkan di bawah nama pengguna seseorang yang baru sahaja menambahkan anda. Tetapi apa maksud pemberitahuan ini?

Artikel ini akan menjelaskan mengapa pemberitahuan ini muncul, bersama dengan beberapa mesej lain yang mungkin anda lihat dipaparkan di bawah nama pengguna.

Apa Arti "Menambah Anda Dari Pencarian" di Snapchat?

Apabila anda mendapat pemberitahuan "Menambahkan anda dari carian", ini biasanya bermaksud bahawa orang tersebut menambahkan anda dengan mencari nama anda secara manual di bar carian.

Sekiranya anda menjadikan nama sebenar anda kelihatan di akaun anda bersama dengan nama pengguna anda, ini bermaksud seseorang mungkin telah menaip nama sebenar anda di bar carian sebelum mereka menambahkan anda. Jika tidak, ini bermaksud mereka mencari nama pengguna anda.

apa yang menambahkan anda dari carian bermaksud snapchat

Cara lain untuk mendapatkan pemberitahuan "Menambahkan anda dari carian" adalah jika seseorang menambahkan anda dari cadangan Snapchat.

Apabila anda memasuki menu "Tambah teman" di profil anda, aplikasi akan menyarankan rakan baru yang dapat anda tambahkan. Anda boleh mendapatkan cadangan ini di bahagian bawah menu. Snapchat akan menyarankan anda pengguna untuk menambahkan berdasarkan rakan bersama, lokasi anda, senarai kenalan, dll.

Apabila seseorang menambahkan anda melalui cadangan dengan mengetuk tanda tambah di sebelah nama pengguna anda, anda akan menerima pemberitahuan "Menambahkan anda dari carian" yang sama.

Cara Berhenti Mendapatkan Pemberitahuan

Sekiranya anda mahu Snapchat berhenti memberitahu anda tentang pengguna lain yang menambahkan anda, anda perlu mengubah tetapan anda.

Untuk melakukan ini, anda harus:

  1. Buka anda Snapchat aplikasi.
  2. Log masuk ke akaun anda.
  3. Ketik Tetapan. Ini adalah ikon roda gigi di kanan atas skrin.
  4. Turun sehingga anda melihat Pemberitahuan menu.
  5. Ketik Pemberitahuan.
  6. Ketik Terima Pemberitahuan dari.

snapchat menambahkan anda dari carian

Sekarang, anda akan mempunyai dua pilihan: menerima pemberitahuan dari semua orang atau menerima pemberitahuan dari rakan. Sekiranya anda tidak mencentang mana-mana kotak, anda akan berhenti menerima pemberitahuan daripada kumpulan itu.

Untuk berhenti menerima pemberitahuan mengenai orang yang menambahkan anda, anda harus mematikan "Semua orang", maka pemberitahuan akan berhenti.

Anda boleh menghidupkannya bila-bila masa dengan mengikuti langkah yang sama dan menghidupkan semula pilihan pemberitahuan.

Cara Lain untuk Menambah Pengguna di Snapchat

Menambah pengguna melalui carian bukan satu-satunya cara untuk mendapatkan rakan baru di Snapchat.

Berikut adalah beberapa cara lain untuk menambahkan orang di Snapchat, yang mungkin menjelaskan beberapa pemberitahuan lain yang anda dapat dari aplikasi.

Menambah Anda oleh Snapcode

Apabila seseorang menambahkan anda dengan Snapcode, ini bermakna mereka mengimbas Snapcode anda dengan telefon mereka. Hanya orang yang anda berikan Kod Snap anda secara peribadi yang boleh menambahkan anda melalui kaedah ini.

Snapcode adalah corak titik unik pada latar belakang kuning di belakang gambar profil setiap pengguna. Pengguna perlu berada berdekatan antara satu sama lain supaya mereka dapat mengimbas kod Snap mereka dan saling menambah sebagai rakan.

Untuk menambahkan seseorang dengan Snapcode, cukup masukkan menu ‘Add Friend’ pada profil Snapchat anda dan ketuk ‘Add by Snapcode’. Gerakkan kamera anda ke atas Kod Snap yang anda mahu imbas, dan kemudian tunggu. Pengguna lain akan mendapat pemberitahuan bahawa anda telah menambahkannya dengan Snapcode mereka.

Menambah Anda oleh Mention

Sekiranya seseorang menyebut anda dalam snap mereka, pengguna lain akan dapat melihatnya dengan mengetuk menu ‘Orang’ di sebelah kanan snap. Mereka kemudian dapat menambahkan anda ke senarai rakan mereka dengan satu ketukan.

Anda akan mendapat pemberitahuan bahawa seseorang menambahkan anda dengan sebutan dan itu akan dipaparkan di bawah nama pengguna mereka dalam senarai rakan anda.

Ditambah dari Kenalan

Sekiranya pengguna mempunyai nombor anda dalam senarai kenalan telefon mereka, mereka dapat dengan mudah menemukan Snapchat anda. Sekiranya mereka menambahkan anda menggunakan senarai kenalan mereka, aplikasi akan memaparkan pemberitahuan "Ditambah dari kenalan" di bawah nama pengguna mereka.

Sekiranya anda pernah tertanya-tanya apa maksud pemberitahuan ini, semoga artikel ini membersihkan beberapa perkara!

Recent Posts