Apa maksud SB dalam Snapchat

Sekiranya anda menggunakan Snapchat setiap hari, kemungkinan besar anda sudah biasa dengan istilah Snapchat yang popular. Walau bagaimanapun, walaupun pengguna Snapchat yang paling berpengalaman mendapat beberapa istilah yang salah, apatah lagi orang yang baru mula menggunakan aplikasi ini.

Apa maksud SB dalam Snapchat

Juga, beberapa istilah Snapchat yang biasa mudah dikelirukan dengan kata lain. Sebagai contoh, SB boleh bermaksud "seseorang", tetapi dalam dunia Snapchat, istilah itu bermaksud sesuatu yang sama sekali berbeza.

Oleh itu, kami berpendapat bahawa adalah idea yang baik untuk menerangkan asas-asas terminologi Snapchat dan membantu anda mengelakkan sebarang miskomunikasi. Selain daripada makna SB, anda akan belajar lebih banyak lagi.

Terminologi Snapchat

Di sini, kami merangkumi kedua-dua syarat asas dan dengan beberapa istilah yang lebih jelas. Sekiranya anda pengguna Snapchat yang berpengalaman, ini adalah tempat yang sangat baik untuk menguji pengetahuan anda.

Apa itu Snap?

Snap adalah foto yang anda hantar kepada rakan anda melalui aplikasi Snapchat. Video yang anda hantar ke rakan Snapchat anda juga dianggap sebagai Snaps. Kadang-kadang, aplikasi ini juga disebut sebagai "Snap" dalam perbualan.

apa maksud SB Snapchat

Apa itu SB?

Di Snapchat, SB adalah singkatan dari "Snap Back". Ciri ini membolehkan anda mengenal siapa yang ingin menukar Snaps dengan anda. Oleh itu, jika anda telah menerima SB dari pengguna Snapchat, ini bermaksud bahawa pengguna ingin anda menghantar mereka Snap kembali.

Apa itu Snapchat Chat?

Untuk melihat ciri sembang di Snapchat, semua yang perlu anda lakukan ialah menggesek ke kiri nama rakan anda. Dari sana, anda boleh menghantar teks kepada rakan, menghantar video, gambar, memanggilnya, menggunakan pelekat, dan bersenang-senang.

Apakah Penapis?

Ciri Penapis mempunyai definisi yang sama di semua aplikasi media sosial. Itu termasuk Facebook Messenger, Instagram, Snapchat, dll.

Apabila anda mengambil Snap, baik itu video atau foto, anda dapat menambahkan filter untuk membuatnya kelihatan lebih sejuk. Ciri Penapis membolehkan anda menjadi kreatif dan meningkatkan Gambar anda. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan masa, kelajuan, suhu, dan banyak pelekat menarik lain.

Selain itu, anda boleh menambahkan geofilter pada Snap anda. Geofilter pada dasarnya membolehkan anda melampirkan lokasi anda ke Snap anda. Anda bahkan boleh membuat penapis ini, untuk menandakan beberapa peristiwa istimewa dalam hidup anda.

Apa itu Lensa?

Kanta adalah penapis yang direka khas untuk selfie. Terdapat banyak lensa sejuk untuk dipilih, dan mereka pasti akan menjadikan pengambilan Snaps lebih menarik dan menyeronokkan.

Untuk menggunakan ciri ini, yang harus anda lakukan ialah menukar kamera anda ke mod selfie. Selepas itu, tekan pada wajah anda dan menu lensa yang berlainan akan muncul. Akhirnya, pilih lensa yang ingin anda gunakan dan uji.

Apakah Kisah Snapchat?

Snapchat AnapBack1

Cerita Snapchat pada dasarnya sama dengan kisah yang anda lihat di Instagram. Anda boleh menambah gambar dan gambar di gelembung Cerita anda. Setelah anda melakukannya, semua rakan Snapchat anda akan dapat melihat kisah anda.

Sudah tentu, ini jauh lebih berkesan daripada menghantar Snaps individu kepada semua rakan anda. Anda boleh memeriksa dengan mudah siapa yang melihat cerita anda dengan mengetuknya dan kemudian memilih ikon bola mata.

Apakah Mainan Snapchat?

Snapchat SB

Snapchat telah mengubah dasarnya mengenai ulangan semula selama bertahun-tahun. Pada masa lalu, anda dapat memainkan semula satu Snap sehari dan anda harus membayar pilihan untuk melakukannya lebih dari sekali. Ini bermakna anda boleh dengan mudah kehilangan butiran penting dalam Snaps yang dihantar orang kepada anda.

Hari ini, perkara lebih mudah. Anda boleh memainkan semula snap yang anda terima tepat sekali, tetapi anda harus melakukannya sebelum anda keluar dari peti masuk anda. Tidak ada cara untuk memainkan semula sekejap lebih dari sekali.

Perhatikan bahawa rakan anda akan mengetahui bahawa anda memainkan semula Snap mereka. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan memutar ulang Snaps, anda harus memastikan bahawa anda menggunakan versi aplikasi terbaru.

Apa itu Kod Snap?

Kod snap boleh digunakan untuk menambahkan orang, serta penapis dan lensa yang berbeza ke gudang senjata anda. Yang mesti anda buat hanyalah mengimbas kodnya.

Nikmati Pengalaman Snapchat Anda

Semakin banyak anda mengetahui tentang penggunaan aplikasi ini, semakin baik pengalaman anda. Itulah sebabnya anda harus mengetahui semua istilah yang disebutkan sebelumnya.

Oleh itu, baca kembali artikel ini, ingatlah istilah Snapchat dan nikmati menggunakan aplikasi kegemaran anda! Dalam komen di bawah, anda boleh memberitahu kami jika kami meninggalkan sesuatu yang penting.

Recent Posts