Apa maksud Pengendali Instagram?

Instagram adalah salah satu platform sosial yang paling popular. Dengan berjuta-juta pengguna masuk setiap hari untuk menyiarkan foto dan video untuk dilihat oleh rakan mereka atau dunia, kebanyakan orang sudah biasa dengan Instagram.

Apa maksud Pengendali Instagram?

Apabila anda membuat profil di rangkaian sosial ini, anda mesti mempunyai pemegang Instagram anda sendiri. Tetapi apakah pegangan dan bagaimana ia berfungsi? Sebilangan besar orang menggunakannya setiap hari tanpa tertanya-tanya apa perjanjiannya. Oleh itu, dalam artikel ini, kami akan cuba menerangkan untuk apa ia digunakan dan bagaimana membuat pemegang Instagram yang sesuai untuk keperluan anda.

Apakah Pengendalian Instagram?

Anda mungkin biasa dengan istilah "nama pengguna". Pemegang Instagram adalah perkara yang sama, atau sekurang-kurangnya ia memegang prinsip yang sama. Ini unik untuk anda, akaun anda, dan semoga keperibadian anda.

Pemegang Instagram adalah seperti nombor telefon. Ini adalah pautan unik ke profil Instagram anda. Anda satu-satunya orang dengan pegangan khusus itu. Sekiranya seseorang ingin mencari profil anda dan mengikuti anda secara langsung, anda hanya perlu memberitahu mereka mengenai cara anda.

Pada dasarnya, alamat Instagram dalam talian anda berfungsi seperti nombor telefon, tetapi bukannya membuat panggilan, anda boleh menggunakan sembang Instagram dan ciri lain untuk berkomunikasi dengan pengguna.

Semasa membuat profil baru di Instagram, anda harus menentukan pemegang atau alamat unik, untuk dilihat oleh orang lain.

Ini adalah langkah penting semasa membuat profil, dan boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan, selagi belum diambil. Sudah tentu, jika akaun yang tidak aktif menggunakan pegangan yang anda mahukan, ada juga jalan keluarnya. Anda boleh menggunakan nama sebenarnya, nama panggilan, atau sesuatu yang menggambarkan keperibadian atau perniagaan dalam talian anda.

Contohnya, jika nama anda John Love, anda boleh menyebut diri anda JohnnyL00Ve atau membuat sesuatu yang tidak ada kaitan dengan nama atau pekerjaan anda. Semua bergantung kepada anda, tetapi ketahuilah bahawa anda hanya boleh melakukannya sekali, jadi sangat penting anda memilih pemegang yang betul.

Pengendalian Instagram untuk Perniagaan

Sekiranya anda pemilik perniagaan, sangat mustahak bahawa pemegang Instagram anda sedekat mungkin dengan nama perniagaan anda. Menjalankan perniagaan di Instagram adalah mudah dan bermanfaat kerana anda dapat menjangkau khalayak ramai dengan menggunakan hashtag.

Sekiranya anda memiliki pengedar kereta, sebagai contoh, pemegang Instagram anda mungkin merupakan nama pengedar anda. Sekiranya pegangan sudah diambil, cubalah menggantinya tanpa mengubah maknanya, seperti menambahkan pengedar kenderaan atau kereta selepas namanya. Setelah anda mendapat nama yang mewakili syarikat anda dengan cara yang betul, anda perlu menggunakan hashtag yang tepat untuk menjangkau khalayak yang disasarkan.

Anda boleh menambahkan garis bawah atau nombor tetapi ingat bagaimana pengguna menaip. Terlalu banyak watak khas mungkin menyukarkan calon pengikut untuk mencari akaun anda.

Pemegang Instagram untuk Kegunaan Peribadi

Semasa membuat profil Instagram untuk kegunaan peribadi, pemegangnya tidak begitu penting. Anda boleh menggunakan alter ego anda, nama kucing anda, atau apa sahaja yang terlintas di fikiran anda, tidak ada sekatan.

Namun, jika anda ingin menjadi Pengaruh, anda mungkin ingin memberikan sesuatu yang menarik atau sesuatu yang akan menentukan karya masa depan anda. Pegangannya penting kerana dapat menarik pengikut baru dengan sendirinya. Sekiranya anda memilih pemegang yang salah, orang boleh mengabaikan anda sepenuhnya.

Membuat Petua Mengendalikan Instagram

OK, jadi, jika anda ingin menggunakan profil Instagram anda, ada banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Anda perlu mencari pegangan yang berkaitan dengan seberapa banyak orang yang mungkin masih unik dan tidak dapat dilupakan.

Sekiranya anda memukul dinding yang berusaha menggunakan pegangan yang menarik, ada beberapa cara yang dapat membantu anda mengetahui alamat yang tepat untuk keperluan anda.

Petua 1 - Mudahkan

Pegangan Instagram mempunyai had 30 karakter, jadi anda perlu merangkum semua yang anda tawarkan menjadi nama yang tepat, menarik dan tersedia. Pegangan terbaik mengatakan sedikit mengenai akaun anda tetapi mudah digunakan dan mudah diakses. Contohnya, jika anda seorang wanita yang menggila kucing, cubalah CrazyCatLady (ini mungkin diambil tetapi anda mendapat idea).

Perkara itu lebih senang disebut daripada selesai. Sekiranya begitu, anda boleh membuat penyelidikan kata kunci terlebih dahulu.

Petua 2 - Penyelidikan kata kunci

Cari kata kunci yang digunakan oleh pesaing anda dan cari di Instagram. Gunakan profil dengan pengikut terbesar sebagai contoh dan cuba campurkan kata kunci dengan nama anda atau nama syarikat anda.

Kata kunci yang kuat biasanya sudah diambil sekarang, yang bermaksud bahawa anda mungkin perlu melalui proses percubaan dan ralat sehingga anda menemui kata kunci yang tersedia.

Petua 3 - Penjana nama pengguna

Setelah melakukan penyelidikan kata kunci dan gagal menghasilkannya, penjana Nama Pengguna mungkin merupakan penyelesaian yang anda perlukan.

Anda boleh mendapatkan banyak perkhidmatan sedemikian secara percuma di Google. Sebilangan besar dari mereka akan meminta anda memasukkan beberapa kata kunci dan beberapa maklumat lain untuk mendapatkan pegangan yang tersedia. Berikut adalah contoh yang dibuat oleh Username Generator.

Menukar Pemegang Instagram Anda

Dengan andaian anda telah memilih pemegang Instagram anda, anda boleh mengemas kini jika anda mahu. Perlu diingat bahawa mengubah maklumat ini juga akan mengubah cara orang lain perlu mencari akaun anda.

Untuk menukar nama Instagram anda:

  1. Buka aplikasi Instagram dan ketik ikon profil di sudut kanan bawah

  2. Ketik ‘Edit Profile’ yang terletak tepat di bawah gambar profil anda

  3. Ketik ‘Nama Pengguna’

  4. Buat suntingan yang anda mahukan

  5. Ketik ‘Selesai’ di sudut kanan atas

Perkataan Akhir

Membuat pegangan Instagram unik anda dapat menentukan kejayaan anda di platform rangkaian sosial ini. Ini adalah langkah kecil tetapi penting untuk membina pengikut yang besar, jadi luangkan masa anda dan cuba menggabungkan kata kunci yang menentukan perkhidmatan atau jenis kandungan anda.

Memilih pemegang boleh menjadi agak sukar, jadi luangkan masa anda dan jangan tergesa-gesa.

Semoga berjaya!

Recent Posts