Apa maksud Jam Pasir dalam Snapchat?

Snapchat mempunyai pelbagai ciri unik yang mendorong interaksi pengguna - termasuk emoji yang diletakkan di sebelah nama pengguna untuk menunjukkan perkara yang berbeza.

Apa maksud Jam Pasir dalam Snapchat?

Satu emoji yang menimbulkan kekeliruan adalah emoji jam pasir. Apa sebenarnya maksudnya?

Emoji jam pasir, seperti emoji api, berkaitan dengan rentetan Snapchat anda, yang mengukur seberapa kerap anda berkomunikasi dengan orang tertentu dalam senarai rakan anda.

Sekiranya anda tidak pasti apa itu Snapstreak dan apa yang mewakili emoji ini, baca terus. Artikel ini akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai mengekalkan Snapstreaks anda dan apa maksud emoji biasa yang berbeza.

Apa itu Snapstreak?

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai emoji jam pasir, pertama anda perlu memahami cara kerja Snapstreaks.

Apabila anda menukar snap dengan pengguna lain sekurang-kurangnya sekali selama tiga hari berturut-turut, anda akan memulakan Snapstreak. Apabila itu berlaku, emoji api akan muncul di sebelah nama pengguna tersebut.

Untuk mengekalkan rentak, anda harus menukar snap sekurang-kurangnya sekali setiap 24 jam. Perhatikan bahawa anda berdua harus menghantar gambar untuk meneruskannya. Ini berfungsi sebagai cara yang menyeronokkan untuk mendorong pengguna untuk terus menggunakan aplikasi secara berkala.

Anda juga akan melihat nombor di sebelah emoji api, yang menunjukkan jumlah hari beruntun anda berlangsung. Sekiranya anda tidak bertukar gambar selama 24 jam, coretan akan berakhir dan emoji api akan hilang.

Apa maksud Emoji Jam Pasir?

Untuk mengingatkan anda tentang tetingkap Snapstreak 24 jam anda yang akan berakhir, Snapchat akan memaparkan emoji jam pasir di sebelah emoji api.

makna jam pasir snapchat

Sekiranya anda tidak cukup cepat bertindak balas ketika melihat emoji ini, coretan anda akan berakhir. Tetapi berapa banyak masa yang anda ada?

Apabila pemasa Snapstreak mencapai jam ke-20 sejak pertukaran snap terakhir anda, ikon jam pasir akan muncul. Ini bermakna bahawa anda dan rakan anda mempunyai masa sekitar empat jam untuk mencuba dan meneruskan coretan sebelum ia hilang.

Sekiranya anda mahu emoji jam pasir itu hilang, anda boleh bertukar gambar dengan segera atau membiarkan coretan anda berakhir.

Apakah Ikon 100 Bersebelahan Snapstreak?

snapchat jam pasir

Ikon ‘100’ di sebelah nama pengguna seseorang bermaksud bahawa anda berjaya bertukar gambar dengan pengguna tersebut selama seratus hari berturut-turut. Untuk dedikasi yang luar biasa ini, Snapchat akan memberikan anda emoji ‘100’ untuk meraikan Snapstreak anda.

Ikon akan hilang pada hari ke-101 anda, tidak kira sama ada anda memilih untuk meneruskan coretan atau membiarkannya berakhir.

Cara Mengekalkan Snapstreak

Untuk meneruskan rentak anda, anda harus menukar snap. Sudah tentu, tidak semua bentuk interaksi di Snapchat dianggap terkunci.

Snaps adalah mesej yang anda buat menggunakan butang kamera anda. Ini bermaksud gambar dan rakaman video diperhitungkan dalam Snapstreak anda, sementara teks dan mesej suara tidak.

Interaksi lain yang tidak diambil kira dalam Snapstreak termasuk:

  • Cerita Snapchat
  • Cermin mata
  • Kenangan
  • Sembang Kumpulan

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Snapstreak Anda Hilang?

Sekiranya Snapstreak anda hilang walaupun anda dan rakan anda menghantar gambar, kesalahan aplikasi mungkin berlaku.

Sekiranya anda percaya bahawa Snapstreak anda hilang kerana beberapa kesilapan, anda boleh:

  1. Pergi ke halaman Sokongan Snapchat.
  2. Cari pilihan ‘My Snapstreak Hilang’.
  3. Isi maklumat yang diperlukan.

Selepas anda melakukan ini, anda perlu menunggu sebentar sehingga Sokongan menghubungi anda dan membantu anda mengatasi masalah anda. Sebaik sahaja anda menerima mesej, Snapchat akan menerangkan peraturan untuk menjaga Snap Streak anda.

Sekiranya anda yakin, anda dan orang lain telah mematuhi semua panduan untuk mengekalkan rentak, anda boleh terus berbual dengan sokongan dan mendapatkan kembali trofi kebakaran anda.

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda langsung tidak melihat jam pasir, anda mungkin mempunyai masa kurang dari empat jam untuk meneruskan rentak. Oleh itu, hubungi rakan anda dan cuba tukar gambar secepat mungkin.

Sayangnya, garis-garis boleh hilang kerana kesalahan sistem atau rakan-rakan sibuk yang tidak menjalankan aktiviti Snapchat biasa mereka. Namun, jika anda berdedikasi untuk mempertahankan rentetan panjang, semudah memastikan pertukaran pertukaran sekurang-kurangnya sekali sehari.

Recent Posts