Apakah Jemputan Segera dalam Discord?

Ciri Jemputan Segera membolehkan pengguna Discord mengumpulkan rakan mereka dengan mudah di pelayan mereka. Anda akan dapati ciri ini sangat berguna dalam pelbagai situasi.

Apakah Jemputan Segera dalam Discord?

Mungkin anda mahu menyerang penjara bawah tanah tertentu di World of Warcraft dengan 10 rakan WoW anda? Mungkin anda hanya mahu menyerang Kawasan 51 dan memerlukan tempat di mana anda akan membuat semua rancangan anda? Dengan ciri Jemputan Segera di Discord, anda boleh melakukannya dalam masa yang singkat.

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh menggunakan ciri ini.

Discord 101: Ciri Jemputan Segera

Seperti yang dinyatakan di atas, ciri Jemputan Segera membolehkan anda menambahkan rakan Discord ke pelayan anda. Untuk lebih spesifik, ini membolehkan anda menghantar jemputan yang boleh mereka terima atau tolak.

Walaupun menggunakan ciri ini cukup mudah, kami akan menunjukkan apa yang boleh anda lakukan untuk menjadikannya lebih mudah.

Menghantar Jemputan

Untuk menjemput rakan Discord untuk menyertai pelayan anda, anda perlu melakukan perkara berikut:

  1. Buka pelayan Discord anda yang ingin anda ajak rakan anda.
  2. Klik pada ikon Jemputan Segera di sebelah nama saluran anda.
  3. Itu akan membawa anda ke Panel Jemputan Segera dari mana anda boleh menghantar jemputan.

Panel Jemput mengandungi pautan dan butang jemputan. Pautan ini boleh digunakan untuk menjemput rakan Discord anda ke pelayan tertentu. Dengan kata lain, anda tidak boleh menjemput mereka ke semua pelayan anda menggunakan pautan yang sama. Untuk menjemput rakan Discord menggunakan pautan ini, cukup salin dan hantar ke DM rakan anda.

pautan perselisihan

Sekiranya anda belum mengubah tetapan awal, pautan ini akan tersedia selama 24 jam. Itu bermaksud bahawa rakan-rakan yang menerima pautan ini mempunyai satu hari untuk menjawab undangan. Sekiranya mereka tidak mengklik pautan jemputan sebelum tamat, ia akan sama seperti jika mereka menolaknya. Anda boleh menghantarnya yang baru setelah jangka masa tersebut berlalu.

Selain pautan jemputan, anda akan melihat beberapa butang Jemput di sebelah beberapa rakan Discord anda. Rakan-rakan yang dipaparkan adalah rakan-rakan yang baru anda bualkan.

menjemput

Cukup klik pada butang Jemput di sebelah rakan yang ingin anda jemput. Mereka akan segera menerima jemputan untuk menyertai pelayan anda.

Gunakan bar carian di atas untuk mencari Discordians lain yang tidak dipaparkan di kotak Jemput Panel.

CATATAN: Anda juga boleh menggunakan jalan pintas untuk menghantar jemputan kepada rakan Discord anda. Cukup klik kanan pada ikon mereka dan pilih Jemput ke Pelayan. Ini akan membuka sekumpulan pilihan lain dari mana anda perlu memilih pelayan yang sesuai. Anda boleh melakukan ini dari mana sahaja di Discord. Sekiranya anda tidak melihat pelayan yang anda mahukan, anda harus mengaktifkan pilihan Buat Izin Jemputan Segera untuk peranan anda di pelayan tersebut.jemput ke pelayan

Mengedit Pautan Jemput

Seperti yang telah kami sebutkan di atas, jika anda tidak pernah menyesuaikan tetapan Pautan Jemput, mereka akan memiliki nilai lalai untuk semua ciri mereka. Menyelaraskan tetapan ini akan memberi anda lebih banyak kawalan terhadap jemputan yang anda hantar.

Untuk mengakses Jemput Edit Panel, cukup klik pada pilihan Edit Jemput Pautan. Anda akan menemuinya di bahagian bawah kotak Jemput Panel.

Bahagian di bawah menerangkan semua ciri yang dapat anda sesuaikan.

Tamat Selepas

Seperti namanya, ciri ini membolehkan anda menetapkan jangka masa jemputan. Nilai lalai adalah 24 jam.

Anda boleh memilih antara 24 jam, 12 jam, 6 jam, satu jam, dan 30 minit. Oleh itu, jika anda memilih 12 jam, rakan Discord anda akan mempunyai banyak masa untuk mengklik pautan tersebut sebelum tamat.

Kegunaan Maksimum

Ciri Penggunaan Maksimum membolehkan anda menetapkan berapa kali pautan jemputan anda dapat diklik. Jumlah maksimum yang boleh anda pilih untuk ciri ini adalah 100 kegunaan. Anda juga boleh menetapkan ciri ini agar tidak mempunyai had sama sekali.

Pilihan anda yang lain adalah 50, 25, 10, 5, dan 1.

Keahlian Sementara

Ciri Keahlian Sementara terletak di bawah dua yang sebelumnya. Sekiranya anda mengaktifkan pilihan ini, ahli yang baru-baru ini bergabung dengan pelayan anda akan ditendang secara automatik semasa mereka memutuskan sambungan. Ini hanya berlaku jika anggota tersebut tidak mempunyai peranan yang diberikan kepadanya.

Membuat Jemputan Tetap

Anda boleh membuat Pautan Jemput yang akan kekal selamanya jika anda menggunakan ciri-ciri yang disebutkan di atas dengan betul. Ini adalah muslihat Discord yang cukup bagus yang boleh anda gunakan untuk mengelakkan bimbang tentang tempoh pautan.

Inilah cara menetapkan ciri anda untuk membuat jemputan tetap:

  1. Luput Selepas harus ditetapkan ke Tidak Pernah.
  2. Kegunaan Maksimum harus ditetapkan ke Tiada Had.
  3. Togol Keahlian Sementara mati (pilihan).

Tetapan tersebut akan membuat pautan jemputan yang mempunyai kegunaan yang tidak terbatas.

Untuk menyimpan semuanya, anda perlu mengklik Hasilkan Pautan Baru di bahagian bawah Panel Edit.

CATATAN: Untuk mengelakkan tetamu yang tidak dirancang di pelayan anda, anda harus berhati-hati dengan siapa anda menghantar pautan jemputan. Anda harus sedar bahawa sesiapa sahaja boleh memasuki pelayan anda jika mereka mempunyai pautan yang betul.

Kumpulkan Rakan-Rakan Anda dalam Pertikaian

Semoga artikel ini dapat membantu anda memahami ciri Jemputan Segera dan cara menggunakannya. Anda kini boleh menjemput semua rakan anda dengan mudah dan mengumpulkannya di pelayan Discord anda.

Berapa banyak rakan Discord yang anda rancangkan untuk menjemput ke pelayan anda? Adakah anda perlu mengubah beberapa tetapan awal untuk mewujudkannya? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts