Apa maksud Buah di Snapchat?

Tepat selepas Krismas tahun 2016 buah mula muncul di Snaps di sekitar Snapchat. Rupa-rupanya, itu adalah kod sama ada anda lajang, diambil, rumit dan sebagainya. Ia mempunyai banyak pengguna Snapchat dalam dunia kebingungan kecuali mereka yang melakukannya, maka mereka memiliki kelebihan dalam permainan meneka ini.

Apa maksud Buah di Snapchat?

Cara kreatif untuk menyatakan status hubungan anda berbeza dengan cara tradisional hanya menyatakan yang jelas. Baiklah, sangat unik saya akan memberikannya. Tetapi, anda mungkin masih belum tahu apa yang dinyatakan oleh semua buah yang berbeza sebagai status hubungan.

Setiap generasi mempunyai status hubungan rahsia, orang sering merasa seronok sementara yang lain lebih suka berahsia. Menggunakan emoji buah dalam cerita Snapchat adalah cara lain untuk menyampaikan maklumat peribadi dengan rakan dan kenalan.

Sekiranya anda tidak biasa dengan Snapchat dan ingin lebih banyak tutorial, kami telah membuat anda membuat liputan. Kami akan melihat dan memberitahu anda apa yang dikatakan oleh pelbagai buah emoji untuk hubungan di alam Snapchat. Ini dia.

Apa Buah Anda?

Baiklah jika anda sudah berpartisipasi dalam revolusi buah Snapchat ketika itu, anda mungkin mempunyai petunjuk tentang apa yang dinyatakan oleh buah yang berbeza. Jika tidak, anda mungkin mahu terus membaca. Menggunakan emoji buah dalam cerita Snapchat bukan hanya memasukkan emoji, masing-masing sebenarnya mewakili sesuatu yang berbeza.

Khabar angin mengatakan bahawa kegilaan buah ini mula membingungkan orang di Snapchat mengenai status hubungan mereka. Oleh itu, semakin banyak orang sembang yang menarik. Mereka mula menguraikan apa arti setiap buah dan mengetahui kodnya.

Inilah yang kami kumpulkan dari pelbagai emoji buah yang digunakan di Snapchat;

 • Blueberry bermaksud single anda
 • Nanas bermaksud rumit
 • Raspberry bermaksud anda tidak mahu memberikan komitmen kepada satu orang
 • Apple bermaksud anda bertunang
 • Cherry bermaksud anda sudah menjalin hubungan
 • Pisang bermaksud anda sudah berkahwin
 • Alpukat bermaksud anda adalah orang yang lebih baik dalam hubungan
 • Strawberry bermaksud anda tidak dapat mencari yang betul
 • Lemon bermaksud anda mahu menjadi bujang
 • Kismis bermaksud anda ingin berkahwin dengan pasangan anda sekarang

Menggunakan emoji buah di Snapchat adalah cara yang bijak untuk mendedahkan status hubungan anda atau kekurangannya. Walaupun begitu, apabila anda perlu mengetahui apa yang sedang berlaku di dunia Snapchat, jangan lagi melihat kami membuat anda dilindungi.

Oh, dan setelah anda mengetahui bahawa semua permainan Snapchat mereka yang lain dengan emoji haiwan muncul.

Emoji Haiwan di Snapchat

Setelah orang mula menggunakan emoji buah, orang mula menggunakan haiwan untuk menyampaikan status hubungan mereka secara peribadi. Sama seperti buahnya, pengguna Snapchat mempunyai kod khusus dan terperinci dengan emoji haiwan yang berkaitan.

Kod ini adalah seperti berikut:

 • Horse Emoji - Orang ini mungkin bujang
 • Cheetah - Cheetah melambangkan bahawa orang itu berada dalam hubungan
 • Paus atau Monyet - Ini bermaksud mereka berada dalam hubungan yang rumit dan mereka mungkin atau mungkin tidak membocorkannya
 • Gurita - Ini bermaksud mereka tidak tahu, yang mungkin berkait rapat dengan status hubungan yang rumit
 • Singa - Ini bermaksud mereka berminat dengan seseorang tetapi tidak komited
 • Arnab - Ini bermaksud mereka tidak menemui pasangan yang sempurna
 • Babi - Berkaitan dengan daya tarikan (atau kekurangan atribut menarik) kepada mereka yang berada dalam lingkaran sosial mereka
 • Anjing - Ini menunjukkan seseorang yang tidak mencari hubungan jangka panjang
 • Burung - Apabila seseorang berkongsi burung mengenai kisah Snapchat mereka, mereka tidak sabar untuk berkahwin
 • Katak - Mereka sudah berkahwin
 • Tetikus - Lebih banyak status hubungan yang lucu; mereka mengatakan bahawa mereka adalah separuh yang lebih baik dalam hubungan mereka sekarang

Emoji haiwan kemungkinan besar bukan yang terakhir kita dengar mengenai simbolisme hubungan dalam cerita Snapchat, tetapi ia adalah satu lagi kod rahsia yang menyeronokkan dan menarik dalam komuniti media sosial.

Simbol lain

Pengguna Snapchat mengembangkan aplikasi media sosial di luar visi pembangun aplikasi. Aplikasi popular ini mempunyai beberapa simbol dan makna yang diselitkan oleh orang yang aktif di atasnya, dan bukan oleh orang yang membuatnya.

Emoji Rakan Snapchat

Sudah tentu, pengguna tidak mengabaikan rakan terdekat mereka. Terdapat keseluruhan senarai emoji rakan dan maknanya. Sebagai contoh; emoji hati Emas (sering disiarkan oleh dua orang secara serentak) bermaksud seseorang adalah rakan baik # 1 mereka. Simbol emoji ini juga untuk mengumumkan ulang tahun persahabatan. Emoji hati merah bermaksud kedua-dua pengguna telah berkawan baik selama dua minggu. Emoji jantung Pink melambangkan satu bulan.

Snapchat juga menawarkan simbolnya sendiri dalam bentuk anak panah "kirim" berwarna-warni. Warna anak panah ini akan memberitahu anda pelbagai perkara mengenai mesej yang anda hantar.

Sebilangan besar bentuk media sosial mempunyai beberapa bentuk simbolisme atau mesej rahsia yang dibuat oleh pengguna, terutama yang masih muda. Selalunya simbol ini tidak berbahaya dan hanya untuk keseronokan.

Emoji untuk Berhati-hatilah

Sekiranya anda seorang ibu bapa yang prihatin dengan penggunaan Snapchat anak anda, ada beberapa perkara yang harus diperhatikan. Emoji yang melambangkan pil atau kehidupan tumbuhan dapat menunjukkan penggunaan dadah dalam beberapa kes (tidak tentu saja). Dengan mengandaikan anda prihatin dengan aktiviti rekreasi anak anda, Snapchat emoji bukan satu-satunya petunjuk yang harus anda cari tetapi mereka mungkin memberi anda gambaran mengenai aktiviti anak anda.

Sebelum 2016, emoji sedikit lebih mengancam daripada sekarang. Emoji pistol dulu kelihatan seperti gambar pistol yang sah, sekarang ini adalah senjata muncrat yang kurang mengancam. Emoji senjata boleh digunakan untuk membuat ancaman.

Emoji yang digunakan untuk bahaya tidak semestinya sesuatu yang sukar untuk disahkod. Sekiranya seseorang menghantar emoji yang mengancam atau mereka yang mempunyai inuendo yang berkaitan dengan dadah, ia akan jelas berdasarkan konteks mesej dan hubungannya.

Secara keseluruhan, emoji adalah cara yang menyenangkan dan ringan untuk berkomunikasi dengan orang lain. Mungkin tidak jahat dengan cara apa pun, simbol-simbol kecil ini dapat mewakili pelbagai status hubungan, perasaan, emosi, dan banyak lagi.

Recent Posts