Apa Yang Terbaru Apple Perhatikan Sekarang [Mei 2021]

Apple Watch terbaru yang diumumkan pada bulan September 2020 adalah Apple Watch Series 6. Apple mengejutkan peminat dengan versi SE, yang seperti rakannya; iPhone SE, adalah alternatif yang lebih menjimatkan untuk jam tangan utama.

Apa Yang Terbaru Apple Perhatikan Sekarang [Mei 2021]

Siri 6 hadir dalam warna baru dengan sensor baru dan peningkatan perkakasan. Dipasangkan dengan sempurna dengan iPhone terbaru, Apple Watch terbaru adalah aksesori yang sesuai untuk memenuhi keperluan teknologi anda.

Apple Watch Series 6 Adalah Peranti Pemantauan Kesihatan yang Lebih Baik

Seperti pendahulunya, Siri 6 luar biasa kerana memantau degupan jantung anda, memberi tahu anda jika ada yang tidak kena. Untuk melakukan ini, Siri 6 menggunakan aplikasi ECG yang menghasilkan ECG yang serupa dengan elektrokardiogram plumbum tunggal.

Aksesori terbaru menawarkan fungsi dan ciri yang sama seperti Seri 5. Tetapi, model yang lebih baru ini sebenarnya merangkumi sensor SPo2 baru untuk memantau oksigen darah.

Anda boleh memilih metrik yang berkaitan dengan kesihatan yang ingin anda tampilkan seperti degup jantung, pernafasan, dan tahap kebisingan anda, dan bertindak sewajarnya jika Apple Watch mengesan sesuatu yang memprihatinkan. Apple Watch Series 6 berjaga-jaga untuk anda. Jam tangan baru dapat memantau:

 • Kitaran haid
 • Denyut jantung dan mengesan kelainan
 • Tahap kebisingan yang berbahaya
 • Bernafas
 • Tahap oksigen darah
 • Kesihatan tidur
 • Kecergasan

Apple mengekalkan ciri pengesanan tahap kebisingan yang memberi peluang kepada pengguna untuk mencegah kerosakan pada telinga. Aplikasi dan fungsi terbina dalam membolehkan anda menambahkan komplikasi berkaitan kesihatan yang mungkin anda alami.

Ciri-ciri Terkenal Apple Watch Series 6

Spesifikasi Asas

Apple Watch terbaru menggunakan 6 SiP dengan pemproses dual-core 64-bit yang dua kali lebih pantas daripada yang dipasang pada model sebelumnya dan mempunyai kapasiti penyimpanan 32Gb yang sama dengan 5. Menyediakan antara muka yang lebih pantas dan lebih responsif, Apple Watch Series 6 lebih lancar berbanding model sebelumnya.

Aksesori pintar ini menggunakan watchOS 7, kemas kini perisian terbaru. Dengan skrin OLED, kualiti gambar murni dengan kejelasan yang luar biasa. Bluetooth 5.0 membolehkan penyambungan lebih cepat yang menjangkau lebih jauh. Mahkota digital kini dilengkapi dengan maklum balas haptik yang membolehkan getaran.

Pembesar suara pada Siri 6 jauh lebih kuat daripada versi sebelumnya yang menawarkan kualiti audio yang lebih baik tanpa AirPods. Hayat bateri sama dengan pendahulunya, sekitar 18 jam hayat antara cas, prestasi yang luar biasa dengan paparan Sentiasa Hidup.

Apple Watch Out

Sentiasa Dipamerkan

Paparan "sentiasa aktif" Siri 6 adalah inovasi yang menjadikan Apple Watch lebih berguna dengan cara jam tangan analog pada tahun 1900: Apabila anda melihat paparan, ia memberitahu masa!

Kurangnya auto-bangun adalah kelemahan versi sebelumnya kerana paparan akan lebih menyerupai telefon yang perlu dibangunkan untuk melihat paparan. Dengan Siri 6, masa tindak balas skrin bermaksud pengguna tidak perlu mengetuk atau menggegarkan untuk melihat waktu atau mengaktifkan aplikasi.

Persediaan Keluarga

Ini sebenarnya adalah ciri yang sangat menarik dari Apple Watch terbaru. Model sebelumnya memerlukan pendamping iPhone agar jam tangan berfungsi. Dengan Persediaan Keluarga yang baru, selama satu orang memiliki iPhone, orang lain dapat menggunakan jam tangan tanpa mengira telefon mana yang mereka miliki.

Untuk kanak-kanak dan mungkin ahli keluarga yang lebih tua, Siri 6 kini membolehkan semua orang terus berhubung tanpa perlu melabur dalam lebih banyak iPhone.

Untuk Kecergasan

Kita semua tahu bahawa Jam Tangan Apple adalah kaedah terbaik untuk mengikuti latihan anda. Berenang, mendayung, dan Cardio asas telah menjadi ciri selama bertahun-tahun. Model tahun ini semakin sihat. Sekiranya anda melakukan senaman Yoga atau cooldown, anda perlu memilih 'Lain-lain'. Tetapi tidak lagi, jam tangan baru ini merangkumi empat latihan baru, dan bahkan menggunakan Peta untuk membantu penunggang basikal mengesan kemajuan mereka atau mencari tempat-tempat berdekatan.

Ketahanan Air

Salah satu perkara kegemaran kami mengenai Apple Watch adalah tahan air. Kedalaman 50 meter sangat bagus, tetapi kini jam tangan juga membantu anda dengan kebersihan yang betul. Jam tangan akan mengesan aktiviti mencuci tangan dan memberitahu anda bila anda telah mencapai masa yang diperuntukkan oleh pegawai kesihatan Global. Ini adalah ciri yang kemas dan praktikal untuk menambah jam tahan air.

Apple Watch bukanlah alat menyelam SCUBA. Oleh kerana kedalaman yang dilalui penyelam, jam tangan ini tidak digalakkan untuk aktiviti ini.

Apple memberi amaran kepada pengguna untuk tidak mandi dengan Apple Watch mereka kerana intensiti air yang tinggi. Kunci air adalah ciri bersepadu yang hebat yang menyekat skrin sentuh jam tangan. Ia aktif secara automatik semasa anda mula berenang.

Sekarang Apa Apple Terbaru

Model Selular dan Standard

Apple telah menghasilkan jam tangan yang berkemampuan selular bermula dengan Siri 3. Memilih model bergantung pada keperluan khusus anda, jika anda ingin meninggalkan telefon anda tetapi masih mempunyai kemampuan untuk berhubung dengan yang lain; pilihan selular adalah penyelesaian yang lebih mahal tetapi berkesan.

Latihan yang Dioptimumkan

Ramai pengguna menikmati jam tangan kerana kemampuannya memantau aktiviti kecergasan. Apple Watch siri 6 telah dioptimumkan untuk mengenali senaman anda. Paparan Retina Sentiasa Hidup sekarang akan membolehkan anda melihat aktiviti anda semasa bersenam.

Panggilan Kecemasan

Model Apple Watch sebelumnya telah mengaktifkan fungsi SOS. Siri 6 kini menawarkan kemampuan tersebut kepada pelancong. Siri 6 mempunyai keupayaan untuk membuat panggilan kecemasan semasa melakukan perjalanan ke peringkat antarabangsa. Cukup tekan dan tahan butang sisi dan ia akan memulakan panggilan ke pihak berkuasa di mana anda berada!

Gaya dan Fungsi

Apple Watch Series 6 adalah aksesori untuk pemakaian seharian. Gelang pergelangan tangan dan pilihan warna yang boleh ditukar bermaksud anda tidak perlu meninggalkan jam tangan pada waktu malam.

Ukurannya

Apple Watch Series 6 boleh didapati dalam pilihan 40mm dan 44mm. Bagi pengguna, kes ini lebih besar daripada model sebelumnya menjadikan interaksi dengan jam tangan lebih mudah. Untuk mengetahui ukuran mana yang paling sesuai untuk anda, anda boleh mengunjungi mana-mana Apple Store untuk mencuba jam tangan.

40mm adalah pilihan yang lebih halus daripada 44mm. Jam tangan yang lebih besar menawarkan lebih banyak landskap layar sehingga lebih mudah untuk menghantar teks, memuat turun aplikasi, dan melihat layar.

Kelebihan Apple Watch Series 6

Siri 6 adalah versi yang ditingkatkan dari pendahulunya, Siri 5. Dengan pilihan selular, jam tangan ini membolehkan anda meninggalkan telefon anda dengan selamat di rumah atau di loker gim semasa masih bersambung.

Ciri kesihatan tambahan sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kesihatan yang ada dan bagi mereka yang aktif. Menambah ciri SOS Kecemasan Antarabangsa sangat sesuai untuk mereka yang melakukan perjalanan ke luar negara, memberi amaran kepada pihak berkuasa tempatan mengenai sebarang keadaan darurat.

Dengan pemproses yang lebih pantas dan penyimpanan yang lebih banyak, Siri 6 adalah peningkatan yang besar dari model sebelumnya.

Kemas kini Apple Watch

Seperti teknologi baru, anda mungkin melihat gangguan dan kebiasaan kecil. Apple secara berkala mengeluarkan kemas kini untuk memperbaiki bug dan memasukkan keselamatan. Kemas kini terbaru adalah watchOS 7. Bahkan mereka yang menggunakan jam tangan model lama boleh mengemas kini ke versi ini untuk patch keselamatan.

Untuk mengemas kini Apple Watch anda ke versi terkini:

 1. Letakkan Apple Watch anda pada pengecasnya
 2. Buka Aplikasi Apple Watch di iPhone anda (Pastikan iPhone anda disambungkan ke wifi dan akan tetap terhubung ke wifi semasa proses ini)
 3. Ketik Jam saya.

 4. Ketik Am.

 5. Ketik Kemas kini Perisian.

Ikuti langkah-langkah di skrin untuk menyelesaikan kemas kini. Ini mungkin memerlukan sedikit masa dan model yang lebih lama tidak akan mendapat ciri perkakasan dari model yang lebih baru. Sekiranya anda menghadapi masalah menyelesaikan kemas kini, pastikan anda mempunyai sambungan wifi yang kuat dan tetapan ScreenTime anda tidak mengganggu isyarat internet.

Apple Watch SE

Model yang lebih menjimatkan kos tidak mengejutkan, Apple telah fokus untuk menyediakan pelbagai produk dengan harga yang berbeza-beza sejak beberapa tahun kebelakangan. SE hanya sedikit berbeza dari model kakaknya tetapi dalam beberapa cara yang sangat besar. Skrin, pilihan ukuran, dan kapasiti 32Gb yang sama dapat menyebabkan seseorang merasakan bahawa ia adalah jam tangan yang sama.

Tetapi, model ini mempunyai pemproses yang sedikit diturunkan dan tidak termasuk sensor kesihatan yang sama dengan model yang lebih mahal. Sekiranya ia adalah sensor oksigen darah yang anda inginkan, anda akan sedih mengetahui bahawa model ini tidak memilikinya.

Jam Tangan Apple Mana Yang Perlu Anda Beli?

Setelah membaca artikel kami mengenai Apple Watch Series 6, anda mungkin tertanya-tanya mana yang sesuai untuk anda? Model lama masih dijual dan mempunyai banyak kemampuan hebat. Sekiranya anda mencari sesuatu yang lebih selaras dengan kesihatan anda, maka pastilah ikuti Siri 6.

Kembali ke Seri 3, ukurannya jauh lebih kecil daripada 6. Dengan itu, jika anda mencari jam tangan yang lebih kecil, anda mungkin ingin melihatnya. Tanyakan pada diri anda sebelum membeli, adakah ukuran bernilai kemampuan teknologi yang diturunkan dari model yang lebih baru.

Recent Posts