Apakah Had Zelle Harian?

Zelle adalah salah satu perkhidmatan pembayaran yang paling mudah. Ia membolehkan anda menghantar dan menerima wang dengan serta-merta dan mengelakkan bayaran. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa batasan, seperti had pembayaran harian dan bulanan. Sebelum anda mengadu, cubalah memikirkannya dengan cara ini: dengan perkhidmatan seperti Zelle, tidak ada perlindungan jika anda tidak menerima item yang anda bayar.

Apakah Had Zelle Harian?

Oleh itu, had tersebut ada untuk keselamatan anda. Mari kita terokai had harian Zelle untuk pelbagai bank AS yang mengambil bahagian.

Apa yang bergantung pada had harian saya?

Had harian boleh bergantung pada jenis akaun yang anda miliki (sama ada akaun perniagaan peribadi atau kecil) tetapi, yang lebih penting, ia bergantung pada bank. Setiap bank yang bekerjasama dengan Zelle dapat menetapkan had dan syarat mereka sendiri. Kononnya, sekatan harian biasanya berkisar antara $ 1000 hingga $ 3500.

Sudah tentu, ada beberapa pengecualian: Sebilangan bank membenarkan anda menghantar hanya $ 500 sehari, sementara bank yang paling liberal mungkin membenarkan sehingga $ 5000 dalam kes tertentu.

Lebih-lebih lagi, beberapa bank, seperti Citibank, mungkin menyimpan faedah tertentu untuk pelanggan yang sudah mapan. Anda mesti mempunyai akaun dengan bank untuk jangka masa tertentu untuk memenuhi syarat had harian yang lebih tinggi.

Akhirnya, ingat bahawa had ini hanya berlaku untuk pembayaran. Seharusnya tidak ada batasan jumlah wang yang dapat anda terima melalui Zelle.

Had harian Zelle

Had Harian di Bank AS Utama

Berikut adalah had harian untuk bank AS yang paling banyak digunakan yang menyokong Zelle.

  1. Bank of America - $ 3500 sehari.
  2. US Bank - $ 1500 atau $ 2500 sehari, bergantung pada akaun anda.
  3. Wells Fargo - $ 2500 sehari.
  4. Modal Satu - $ 2500 sehari.
  5. Chase - $ 2000 untuk akaun pemeriksaan peribadi atau kad Chase Liquid. $ 5000 untuk akaun perniagaan atau perniagaan pelanggan Chase.
  6. Citibank - Untuk pemegang akaun baru (kurang dari 90 hari), $ 1500 untuk akaun pengguna atau $ 2000 untuk akaun perniagaan kecil. Jika tidak, $ 2500 atau $ 5000 bergantung pada jenis akaun ($ 5000 untuk akaun perniagaan kecil).
  7. Citizen's Bank - $ 1000 sehari.
  8. Bank PNC - $ 1000 sehari.
  9. TD Bank - $ 1000 untuk pindahan segera dan $ 2.500 untuk pindahan 3 hari.
  10. Ally - $ 500 sehari.

Catatan: Mana-mana bank boleh mengubah hadnya pada bila-bila masa. Sekiranya anda ingin yakin 100%, perkara terbaik yang boleh anda lakukan adalah menghubungi bank anda dan tanyakan terus kepada mereka. Anda juga boleh log masuk ke akaun anda dan cuba menghantar pemindahan dan hadnya akan ditunjukkan di sana.

Apakah had harian Zelle

Bagaimana Sekiranya Bank Saya Tidak Menawarkan Zelle?

Sekiranya bank anda belum menyokong Zelle, jangan risau kerana anda masih boleh menggunakannya jika anda mempunyai kad debit Visa atau MasterCard. Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi Zelle dan menyambungkannya ke kad debit anda. Satu-satunya kelemahan ialah had mingguan anda ialah $ 500.

Laman web rasmi Zelle menyatakan bahawa had ini ditetapkan untuk semua orang, dan anda tidak boleh meminta untuk menambah atau menurunkan had ini.

Adakah Terdapat Batasan Lain?

Walaupun bank-bank tertentu tidak menghadkan jumlah transaksi yang dapat anda lakukan untuk hari atau bulan, semuanya mempunyai had bulanan. Sebagai contoh, Bank of America mempunyai had harian $ 3500 (10 pindahan) dan had bulanan $ 20000 (60 pindahan).

Sama seperti had harian, setiap bank mempunyai had bulanan sendiri. Sekiranya anda sering menggunakan Zelle, adalah idea yang baik untuk mengesan pemindahan yang dilakukan, hanya untuk memastikan anda tidak pernah melepasi had bulanan. Walau apa pun, anda akan diberitahu tentang had ketika anda cuba melakukan pemindahan.

Apakah Kelajuan Pembayaran Zelle?

Ciri yang membezakan Zelle daripada perkhidmatan serupa adalah kepantasannya yang luar biasa. Sekiranya anda ingin mengirim wang kepada seseorang yang juga mendaftar dengan Zelle, jumlahnya akan ditransfer dalam beberapa minit. Sebaliknya, jika penerima tidak mempunyai akaun Zelle, mereka mungkin perlu menunggu satu hingga tiga hari bekerja.

Adakah Terdapat Bayaran Tambahan?

Perkara terbaik mengenai Zelle adalah bahawa tidak ada kos atau bayaran tersembunyi. Anda boleh membuat pembayaran segera tanpa perantara dan anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran. Tidak kira sama ada anda mengirim wang kepada rakan, keluarga, atau membayar barang atau perkhidmatan.

Pemindahan Tidak Pernah Lebih Mudah

Zelle ada di sini untuk menjadikan hidup anda lebih mudah! Anda kini boleh membahagikan bil dengan rakan anda atau membayar sewa tanpa bayaran tambahan. Lebih-lebih lagi, banyak orang menggunakan Zelle ketika mereka ingin berbelanja secara tempatan atau menyokong perniagaan tempatan. Anda boleh menganggapnya sebagai pengganti moden untuk pembayaran tunai.

Sekali lagi, berhati-hatilah jika anda menggunakan Zelle untuk mengirim wang kepada orang yang tidak anda kenali.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found