Cara Mengubah Gambar Kenalan atau Profil Anda di WhatsApp

WhatsApp adalah salah satu aplikasi komunikasi yang paling popular. Pada mulanya, orang menggunakannya untuk menghantar mesej dan membuat panggilan pantas. Hari ini, terdapat pelbagai cara untuk terus berhubung dengan rakan dan keluarga anda melalui WhatsApp. Anda boleh menghantar foto, video, mesej suara, dll.

Ketika datang ke gambar profil di WhatsApp, ada dua kumpulan orang. Kumpulan pertama mengandungi orang yang suka menukar gambar profil mereka dengan kerap. Kumpulan lain tidak mengubah gambar profil mereka selama bertahun-tahun.

Bagaimana Mengubah Gambar Profil?

Sekiranya anda sudah lama tidak mengubah gambar profil anda, ini adalah masa yang tepat untuk melakukannya. Kami menjamin bahawa anda akan menerima beberapa mesej dari rakan anda yang memuji penampilan baru anda. Anda boleh melakukannya dengan beberapa ketukan:

 1. Masukkan WhatsApp.

 2. Klik pada ikon tiga titik di sudut kanan atas dan ketik Tetapan.

 3. Kemudian klik pada foto anda yang akan muncul di bahagian atas. Sekiranya anda belum memilikinya, anda akan melihat ruang kelabu. Di situlah sepatutnya foto anda.

 4. Sekarang anda telah memasuki bahagian 'Edit Profil.' Anda harus mengetuk foto anda sekali lagi.

 5. Kemudian, ketik butang Edit di sudut kanan atas.

 6. Anda akan mendapat tiga pilihan: untuk menghapus foto, mengambilnya, atau memilih dari Galeri / Rol Kamera anda. Pilih satu.

Sekiranya anda sudah mengetahui foto mana yang ingin anda gunakan sebagai foto profil anda, pilih pilihan Pilih foto dan kemudian pilih gambar yang dikehendaki dari galeri anda. Anda boleh memindahkan dan menskalakan gambar dan memutuskan bagaimana anda mahu kenalan anda melihatnya.

Sekiranya anda merasa cantik, pilih pilihan Ambil foto dan buat selfie. Sudah tentu, jika anda tidak menyukainya, anda tidak perlu menyimpannya. Anda boleh mengambil gambar lain atau memilihnya dari galeri anda.

Bolehkah Saya Menyembunyikan Gambar Profil Saya?

Anda mungkin menyembunyikan gambar profil anda daripada orang yang tidak berada dalam kenalan anda. Kami mencadangkan anda melakukan ini kerana ia akan meningkatkan keselamatan dalam talian anda. Namun, tidak mungkin menyembunyikan gambar profil anda hanya dari kenalan tertentu.

Sekiranya anda mempunyai foto yang tidak sesuai dan anda tidak mahu ibu anda melihatnya, hanya ada dua perkara yang boleh anda lakukan. Sembunyikan gambar profil dari semua orang supaya hanya anda yang dapat melihatnya (tetapi apa gunanya?), Atau keluarkan ibu anda dari senarai kenalan anda (dan harap dia tidak menyedarinya).

Inilah cara untuk menghadkan siapa yang akan melihat foto anda:

 1. Pergi ke Tetapan.

 2. Ketik Akaun.

 3. Ketik Privasi.

 4. Klik pada Foto Profil.

 5. Anda boleh memilih dari tiga pilihan: Semua Orang, Kenalan Saya, dan Tiada.

Malangnya, anda tidak dapat memilih ‘Sembunyikan dari’ dan kemudian taipkan nama beberapa kenalan yang anda tidak mahu melihat foto anda. Kami mencadangkan anda memilih pilihan Kenalan Saya dan hanya membenarkan orang yang anda berhubung dengan mereka untuk melihat gambar profil anda. Anda tidak pernah tahu siapa yang boleh mendapatkan nombor telefon anda, dan anda harus melindungi profil dan diri anda daripada orang asing.

Bolehkah Saya Mempunyai Pelbagai Gambar Profil?

Ini adalah salah satu soalan yang sering ditanyakan orang. Dan sangat masuk akal kerana bagus untuk mempunyai banyak gambar profil. Adalah baik untuk menetapkan satu gambar profil untuk rakan anda (di mana anda santai dan santai) dan yang lain untuk rakan anda (foto profesional). Malangnya, itu tidak mungkin.

Kami tidak mengecualikan kemungkinan bahawa WhatsApp akan membenarkan ciri ini segera setelah banyak pengguna memintanya. Ini akan menghiburkan untuk mempunyai pilihan itu.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memberikan gambar profil untuk kenalan saya?

Salah satu aspek yang lebih menyeronokkan dalam menambahkan kenalan adalah pilihan untuk memberikan foto kepada mereka. Versi WhatsApp yang lebih lama membolehkan anda menambahkan foto orang lain jika mereka tidak menambahkannya. Sayangnya, hari iniWhatsApp tidak memberi kita pilihan itu. Hanya kenalan itu sendiri yang dapat menambahkan gambar profil mereka.

Bolehkah saya menyembunyikan gambar profil saya dari satu orang sahaja?

Satu-satunya cara untuk menyembunyikan gambar profil anda dari satu orang adalah dengan menyekatnya. Untuk melakukan ini, anda perlu menavigasi ke kenalan di WhatsApp, tatal hingga ke halaman profil mereka dan ketuk ‘Sekat’.

Setelah anda melakukan ini, anda tidak akan melihat kenalan lagi dan mereka tidak lagi dapat melihat anda.

Gambar Berharga Seribu Perkataan

Semasa memilih gambar profil baru anda, fikirkan apa yang anda mahu gambar itu mengenai anda. Adakah anda ingin tampil profesional, atau anda ingin menunjukkan betapa santai dan santai anda?

Apa jenis foto yang akan anda letakkan sebagai gambar profil anda? Adakah anda memilih versi serius atau santai? Atau mungkin anda akan meletakkan gambar anjing anda? Silakan tekan bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found