Cara Mengubah Latar Belakang di WhatsApp

WhatsApp adalah salah satu aplikasi pemesejan dan panggilan video yang paling popular di dunia. Ringan, dengan ciri hebat, dan antara muka yang mesra pengguna, kemungkinan besar anda atau orang yang anda kenal sedang menggunakannya.

Apa yang menarik dari WhatsApp ialah ia juga boleh disesuaikan agar sesuai dengan keperibadian pengguna. Mengubah latar belakang sembang anda adalah salah satu daripada sebilangan besar ciri hebat yang ada. Lebih-lebih lagi, ia sangat mudah dilakukan. Baca terus untuk semua petua dan trik yang perlu anda ketahui.

Menukar Latar Belakang

Sekiranya anda seorang yang menggunakan WhatsApp setiap hari, adalah wajar untuk mengubah sesuatu dari semasa ke semasa. Dan ada beberapa cara yang boleh anda lakukan. Yang paling mudah ialah menukar kertas dinding atau latar belakang sembang anda.

WhatsApp telah membuat beberapa pilihan di sini. Anda boleh memilih warna yang mantap dari pilihan mereka, menambahkan foto dari galeri telefon anda, atau menggunakan aplikasi wallpaper WhatsApp rasmi untuk memuat turun beberapa gambar latar yang sangat hebat. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Lancarkan WhatsApp dan ketik Menu (tiga titik menegak di sudut kanan atas skrin).

 2. Dari menu lungsur turun, ketuk "Tetapan".

 3. Sekarang ketik "Sembang".

 4. Di bahagian paling atas skrin, ketuk "Wallpaper."

 5. . Ketik "Tukar".

 6. Pilih kertas dinding yang anda mahukan dan pilih "Tetapkan Kertas Dinding."

Kini latar belakang baru anda akan muncul di semua sembang anda. Sangat mudah. Penting juga untuk diperhatikan bahawa anda selalu boleh memilih untuk tidak mempunyai kertas dinding atau kembali ke latar belakang lalai yang anda miliki ketika pertama kali memasang WhatsApp.

Aplikasi Wallpaper WhatsApp

Pada hari-hari awal WhatsApp, tidak ada banyak pilihan untuk pilihan latar belakang. Anda tidak dapat menggunakan gambar dari galeri anda sendiri sebagai latar belakang, misalnya. Dan jika anda mahukan kertas dinding tambahan, anda mesti memuat turun aplikasi berasingan sama sekali. Aplikasi ini dilancarkan pada tahun 2011 dan sejak itu hanya mempunyai satu kemas kini.

Jadi, tidak banyak pilihan untuk dipilih, tetapi itulah latar belakang yang paling banyak dikaitkan dengan WhatsApp. Ia dipanggil hanya WhatsApp Wallpaper, dan anda boleh memuat turunnya dari Play Store dan App Store. Untuk menggunakan latar belakang ini, yang perlu anda lakukan ialah memasang aplikasi dan kemudian melancarkan semula WhatsApp.

Terdapat aplikasi lain yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan beberapa gambar latar yang hebat untuk sembang WhatsApp anda. Prosesnya hampir sama dengan proses ketika anda mencari gambar latar belakang yang hebat untuk skrin utama telefon anda. Tetapi ia tidak sama.

Kertas dinding WhatsApp harus sesuai dengan teks dan tidak membayangi. Oleh itu, lebih baik berpegang pada corak dan warna yang menarik. Anda boleh melihat halaman ini dan halaman ini jika anda memerlukan beberapa gambar yang bagus untuk latar belakang WhatsApp anda.

WhatsApp

Cara Membuat Perubahan Lain

Apakah beberapa perkara lain yang mungkin anda rasa cenderung berubah di WhatsApp dari semasa ke semasa? Anda mungkin mahu menukar gambar profil anda dengan kerap. Sekiranya anda menggunakan WhatsApp sepanjang masa, mengubah gambar anda hampir sama seperti menyiarkan foto baru untuk dilihat oleh rakan anda. Tetapi bagaimana sebenarnya anda melakukannya? Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Buka WhatsApp dan pergi ke menu Utama (tiga titik).

 2. Ketik "Tetapan".

 3. Di bahagian paling atas, anda akan melihat nama dan gambar semasa anda, atau tidak ada gambar. Ketik gambar.

 4. Untuk menukar gambar, ketuk ikon kamera kecil di bahagian bawah gambar.

 5. Sekarang pilih foto dari galeri anda atau ambil gambar baru. Anda juga boleh membuang foto semasa.

 6. Sekiranya anda memilih foto dari galeri, anda akan diminta memotong dan mengedit sebelum anda menetapkannya.

Keseluruhan profil WhatsApp anda, bukan hanya gambar, tidak perlu dilekatkan. Anda sentiasa boleh mengubahnya. Anda boleh menukar nama, nombor telefon anda, dan ada ruang untuk menulis sedikit tentang diri anda. Atau anda boleh menambahkan emoji yang menggambarkan anda dengan baik.

Juga, ketika berbicara mengenai perbualan WhatsApp, selain dari latar belakang, Anda dapat mengubah ukuran font pesan Anda. Perubahan ini akan mempengaruhi kedua-dua mesej dari pengirim dan pesanan anda. Ini adalah alat yang berguna dan dapat membantu menyesuaikan perbualan WhatsApp anda. Ikuti sahaja laluan ini Menu> Tetapan> Sembang> Saiz Font. Anda boleh memilih antara Kecil, Sederhana dan besar.

WhatsApp Tukar Latar Belakang

Tukar Latar Belakang Tetap Aplikasi

Populariti WhatsApp hanya terus meningkat. Aplikasi ini benar-benar antarabangsa sekarang, dan terus mendapat lebih banyak pengguna setiap hari. Ramai orang menyukainya kerana membuat perkara mudah, dan tidak mempunyai terlalu banyak tambahan yang mencolok. Tetapi jika anda mahu menukar latar belakang, anda boleh. Cukup muat naik foto haiwan tidur anda, atau teruskan ke corak WhatsApp yang biasa.

Apa jenis latar belakang WhatsApp yang anda ada? Beritahu kami tentang kegemaran anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found