Cara Dapatkan Lebih Banyak Pelekat WhatsApp

Dengan terdapat banyak perkhidmatan pesanan yang hebat, daya saing di kawasan ini tidak pernah lebih tinggi. WhatsApp, salah satu aplikasi paling popular di sekitarnya, mempunyai banyak ciri kemas untuk dibualkan. Sekitar dua belas bulan yang lalu, mereka menambahkan beberapa pek pelekat yang sejuk untuk membantu "aplikasi" pengalaman pesanan anda.

Cara Dapatkan Lebih Banyak Pelekat WhatsApp

Berbanding dengan aplikasi seperti Snapchat dan Hike, WhatsApp agak terlambat ke pesta pelekat; namun, dengan pelekat pelekat yang ada sekarang, WhatsApp telah benar-benar menjadi salah satu aplikasi terbaik dalam kategorinya.

Mendapat Lebih Banyak Pelekat

Untuk anda semua yang tidak begitu berminat dengan semua perkara menarik yang dibawa oleh pelekat, atau mengapa pelekat itu sendiri menjadi perkara besar pada masa ini, berikut adalah panduan ringkas menggunakannya di dalam aplikasi.

Untuk mengakses pelekat di WhatsApp, yang perlu anda lakukan hanyalah membuka kumpulan atau sembang individu, arahkan ke medan teks, ketuk, dan pilih ikon pelekat di bahagian kanan bidang teks.

Walau begitu, anda akan melihat bahawa jumlah pelekat yang tersedia adalah sederhana, paling baik. Adakah ini semua pelekat yang dapat anda akses di WhatsApp? Sudah tentu tidak! Anda boleh memuat turun pek pelekat yang tidak terkira untuk menjadikan pengalaman berbual anda menyeronokkan dan dinamik.

Untuk memuat turun lebih banyak pelekat, pergi ke skrin pelekat (seperti yang diperintahkan di atas) dan cari ikon tambah di bahagian paling kanan skrin pelekat. Ketik ikon ini dan anda akan disajikan dengan layar baru, yang menampilkan semua pelekat yang tersedia yang boleh anda muat turun dan gunakan mengikut kehendak anda. Untuk memuat turun pek pelekat, ketuk butang muat turun (bulatan dengan anak panah yang menunjuk ke bawah). Pada skrin seterusnya, anda akan dapat melihat senarai semua pelekat yang terdapat pada pek tersebut. Ketik Muat turun untuk mendapatkan mereka semua.

pelekat whatsapp

Mengapa Pelekat Penting

Pertama sekali, pelekat adalah ciri yang banyak digunakan di banyak platform. Sama ada anda suka atau tidak, mereka digunakan oleh banyak utusan yang gemar. Sekarang, WhatsApp, seperti yang disebutkan di atas, agak terlambat untuk permainan di sini, kerana sebahagian besar persaingannya memperkenalkan ciri pelekat beberapa waktu yang lalu. Walaupun lebih suka reka bentuk dan antara muka WhatsApp yang ringkas, mesra pengguna, serta prestasi yang berkualiti dan bebas pepijat, banyak pengguna telah beralih ke aplikasi sembang lain yang menawarkan pelekat.

Sebagai salah satu aplikasi yang paling banyak digunakan di semua platform pintar, penting bagi WhatsApp untuk menggunakan ciri ini untuk terus berada di puncak permainan.

Tetapi alasan di sini bukan semata-mata estetik. Anda mungkin tidak menyedarinya tetapi banyak orang lebih suka menggunakan pelekat daripada menaip sesuatu, terutamanya apabila jawapannya adalah jempol sederhana atau tanda OK. Selain itu, pelekat benar-benar menghidupkan sesuatu dan menjadikan sembang yang paling kusam dan paling pejalan kaki lebih menarik.

Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Pelekat WhatsApp

Pelekat di WhatsApp tersedia untuk pengguna iOS dan Android. Sekiranya anda tidak melihat ciri pelekat, itu bukan kerana platform pilihan anda. Pergi ke kedai khusus peranti anda dan pastikan WhatsApp anda terkini.

Untuk menghapus pek pelekat, akses skrin pelekat (seperti yang diperintahkan di atas) dan ketuk tanda centang yang dilingkari di sebelah kanan pek pelekat yang anda miliki (terletak di tempat ikon muat turun untuk pek yang belum anda muat turun). Ini akan membawa anda ke skrin pek di mana anda akan melihat warna merah Padam butang ke arah bawah skrin. Sahkan penghapusan dan itu sahaja!

whatsapp

Pelekat WhatsApp

Memuat turun, mengurus, dan memadam pelekat WhatsApp adalah mudah dan intuitif. Sebagai kemas kini, pelekat ini sangat bermakna untuk WhatsApp, tetapi juga untuk anda, sebagai pengguna. Sama ada anda suka atau tidak menyukai idea pelekat, anda pasti akan melihat lebih banyak lagi di WhatsApp mulai sekarang.

Adakah anda menggunakan pelekat di WhatsApp? Adakah anda suka pek yang ada? Apa pek baru yang ingin anda lihat pada masa akan datang? Jangan ragu untuk menambahkan pemikiran, petua, pendapat, dan idea anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found