Bolehkah Anda Melihat Siapa yang Melihat Kekili Instagram Anda? Tidak!

Sekiranya anda ingin menaikkan permainan Instagram anda dan mendapatkan lebih banyak pengikut, membuat kekili adalah cara yang baik untuk melakukannya. Video pendek dan menarik ini akan membolehkan anda mendapat populariti dan bahkan dapat membuatkan anda dapat mengetahui sekiranya anda mempunyai akaun awam.

Bolehkah Anda Melihat Siapa yang Melihat Kekili Instagram Anda? Tidak!

Semasa membuat Instagram Reels, salah satu perkara yang mungkin anda ingin tahu ialah siapa yang melihatnya. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui siapa yang melihat Gulungan Instagram anda, artikel ini sesuai untuk anda. Kami akan membincangkan soalan ini secara terperinci dan memberikan maklumat penting mengenai statistik Instagram Reel.

Bolehkah Anda Melihat Siapa yang Melihat Kekili Anda di Instagram?

Malangnya, Instagram tidak membenarkan anda melihat siapa yang melihat kekili Instagram anda. Terdapat beberapa sebab yang berpotensi untuk itu.

Pertama sekali, jika anda mempunyai akaun awam dan memasang kekili, ia mungkin akan mempunyai beribu-ribu pandangan. Menyediakan senarai semua penonton berpotensi menimbulkan masalah teknikal untuk Instagram. Lebih-lebih lagi, ciri itu akan membosankan dari masa ke masa. Bayangkan menatal ribuan nama hanya untuk melihat sama ada anda dapat menemui satu atau dua orang tertentu yang melihat kekili anda.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah privasi. Walaupun anda mungkin ingin mengetahui siapa yang melihat kekili anda, fikirkan keadaan sebaliknya. Semasa anda melayari gulungan dan melihatnya, anda mungkin tidak mahu ada yang tahu bahawa anda melihatnya. Menjaga identiti anda secara peribadi ketika melihat gulungan adalah faedah, bukan kelemahan.

Walaupun anda tidak dapat melihat siapa yang melihat gulungan anda, anda dapat melihat berapa banyak orang yang melihatnya:

 1. Buka aplikasi Instagram dan pergi ke bahagian kekili.

 2. Cari kekili yang anda mahu melihat jumlah paparannya.
 3. Ketik nombor di bawah ikon jantung.

 4. Anda akan melihat berapa kali gelendong anda dimainkan.

Selain itu, anda sebenarnya dapat melihat senarai orang yang menyukai atau memberi komen pada kekili anda:

 1. Buka aplikasi Instagram dan pergi ke bahagian kekili.

 2. Cari kekili yang anda mahu lihat senarai orang yang menyukai atau mengulasnya.
 3. Untuk melihat senarai orang yang menyukainya, ketik nombor di bawah ikon jantung. Untuk melihat senarai orang yang mengomentari kekili, ketik nombor di bawah gelembung ucapan.

Oleh kerana tidak ada cara langsung untuk melihat siapa yang melihat gulungan anda, anda boleh menggunakan salah satu alternatif untuk sekurang-kurangnya melihat siapa yang menyukai atau mengomentarinya, yang mungkin memberi anda gambaran. Kaedah ini tidak boleh dipercayai, tetapi kaedah ini dapat membantu.

Kaedah lain untuk melihat siapa yang menyukai atau memberi komen adalah menghantar kekili anda ke kisah anda. Sekiranya anda berkongsi gulungan anda ke kisah Instagram anda juga, anda akan dapat melihat siapa yang melihatnya. Cukup ketuk "Tambahkan Reel ke Kisah Anda" setelah selesai merekamnya.

Kaedah seterusnya yang dapat membantu anda mengetahui siapa yang melihat kekili anda ialah memeriksa bahagian cerita. Biasanya, sebilangan kecil orang pertama di bahagian tersebut adalah orang yang sering anda berinteraksi. Sudah tentu, ini tidak bermaksud bahawa orang-orang itu benar-benar melihat kekili anda, tetapi mungkin memberi anda gambaran tentang siapa yang lebih cenderung melihatnya.

Akhirnya, perhatikan siapa yang sering menyukai dan memberi komen pada siaran dan cerita anda. Orang-orang ini biasanya melihat gulungan anda juga.

Cara Memeriksa Statistik Kekili Instagram Anda

Selain statistik asas yang disebutkan di atas, Instagram mempunyai fitur yang disebut Instagram Insights. Fungsi ini membolehkan anda mempelajari lebih lanjut mengenai tren gulungan yang anda rakam. Anda dapat melihat apa yang disukai dan tidak disukai oleh penonton anda, gulungan mana yang paling popular, dll. Wawasan Instagram membolehkan anda membuat kesimpulan dan menyesuaikan strategi anda untuk menarik lebih banyak penonton.

Perlu diingat bahawa pilihan ini hanya tersedia di aplikasi mudah alih Instagram. Anda juga boleh mengakses pilihan ini hanya jika anda mempunyai perniagaan atau akaun pencipta. Nasib baik, anda boleh beralih kepada mereka dengan mudah. Perlu dinyatakan bahawa jika anda mempunyai akaun peribadi, beralih ke perniagaan atau pencipta akan menjadikannya umum.

Ikuti langkah di bawah untuk beralih ke perniagaan atau akaun pencipta:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Ketik gambar profil anda di sudut kanan bawah.

 3. Ketik tiga garisan di sudut kanan atas.

 4. Ketik "Tetapan."

 5. Ketik "Akaun".

 6. Ketik "Tukar ke Akaun Profesional."

 7. Sekiranya anda beralih dari akaun peribadi, anda akan melihat senarai kategori untuk dipilih untuk mengkhususkan profil anda. Beberapa kategori adalah artis, blogger, komuniti, pendidikan, penulis, jurugambar, dll.
 8. Paut halaman Facebook ke akaun Instagram anda jika anda mahu.
 9. Selesaikan penyediaan akaun anda.

Anda kini akan mendapat akses ke Instagram Insights. Inilah cara mencarinya di aplikasi mudah alih Instagram anda:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Ketik gambar profil anda.

 3. Ketik tiga garisan di sudut kanan atas.

 4. Ketik "Dapatan."

Sekiranya anda ingin melihat pandangan untuk kekili tertentu, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Ketik gambar profil anda dan buka bahagian kekili.

 3. Cari kekili yang anda mahukan pandangannya dan ketik tiga titik.

 4. Ketik "Lihat Dapatan."

Wawasan Instagram membolehkan anda mengumpulkan maklumat berharga mengenai kekili anda dan keseluruhan trend yang berkaitan dengannya. Inilah yang dapat anda lihat:

 • Akaun dicapai - Ini menunjukkan kepada anda berapa banyak orang yang melihat kekili anda. Anda akan melihat bilangan orang yang melihat kekili anda sekurang-kurangnya sekali.
 • Main - Ini menunjukkan berapa kali kekili anda dimainkan. Nombor ini biasanya lebih tinggi daripada jumlah akaun yang dicapai kerana sebilangan orang akan melihat kekili anda lebih dari satu kali.
 • Suka - Metrik ini menunjukkan bilangan orang yang menyukai kekili anda.
 • Komen - Ini menunjukkan jumlah komen pada kekili.
 • Simpan - Data ini memberitahu anda berapa banyak orang yang menandakan kekili anda.
 • Perkongsian - Nombor ini memberitahu anda berapa kali pengguna Instagram berkongsi kekili anda atau menghantarnya kepada orang lain.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda dapat melihat maklumat ini untuk semua kekili anda dan setiap kekili. Data akan membantu anda mendapatkan gambaran keseluruhan terperinci mengenai apa yang disukai audiens anda, sehingga membolehkan anda menyesuaikan kekili anda dengan sewajarnya.

Sekiranya anda baru menggunakan Insight dan gulungan Instagram, ada beberapa tindakan yang dapat anda lakukan untuk bereksperimen dan belajar dengan cepat apa yang dinikmati oleh penonton anda:

 • Cuba gaya yang berbeza - Pada mulanya, mungkin sukar untuk mengetahui apa yang disukai penonton anda. Dengan bereksperimen dengan gaya yang berbeza, anda dapat mengukur jumlah suka, komen, simpanan, dan perkongsian setiap gaya yang diperoleh, sehingga dapat memperoleh gambaran mengenai apa yang sesuai untuk khalayak anda. Jangan ragu untuk mencuba pelbagai penapis dan kesan. Dari masa ke masa, anda akan belajar apa yang sesuai dengan anda dan khalayak anda.
 • Eksperimen dengan panjang kekili - Panjang maksimum kekili ialah 60 saat. Tetapi ini tidak bermaksud anda mesti membuat kekili anda sepanjang masa. Kadang kala, kekili yang lebih pendek lebih berkesan. Bergantung pada jenis gulungan yang anda hantar dan pilihan khalayak anda, anda boleh memilih panjang yang optimum.
 • Uji tetapan audio yang berbeza - Selain menikmati gulungan itu sendiri, penonton anda menghargai suara yang baik. Terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan mengenai audio untuk kekili anda. Pertama sekali, anda boleh memilih untuk menggunakan suara asli dari video anda. Ini adalah pilihan yang baik jika anda berada di konsert atau merakam perbualan. Perhatikan kualiti suara; jika miskin, penonton anda mungkin tidak akan menikmatinya. Pilihan lain adalah menggunakan narasi. Sekiranya anda merakam resipi atau menjelaskan prosesnya, merekam suara anda dan menggunakannya di gelendong anda adalah idea yang baik. Anda juga boleh menggunakan lagu dari Perpustakaan Muzik Instagram. Apa sahaja yang anda pilih, pastikan ia sesuai dengan jenis dan tujuan kekili anda.
 • Cuba hantarkan gulungan pada masa dan hari yang berbeza - Masa adalah mustahak. Contohnya, jika anda mengepos gulungan pada pukul 1 pagi, kemungkinan besar anda tidak akan menarik jumlah penonton yang sama seperti ketika mengepos pada jam 6 petang. Perkara yang sama berlaku untuk pengeposan pada hari yang berbeza: gulungan yang disiarkan pada hari Isnin pagi tidak akan mendapat perhatian yang sama dengan yang diposkan pada pagi Ahad. Sudah tentu, tidak ada masa sejagat untuk memasang gelendong. Ini sangat bergantung pada khalayak anda, usia mereka, dll. Katakan anda bertujuan untuk khalayak yang lebih tua. Sekiranya anda menghantar kekili pada jam 2 pagi pada hari Sabtu, anda mungkin tidak akan mendapat banyak tontonan.

Cara Memeriksa Paparan Gulungan Instagram Orang Lain

Selain memeriksa pandangan, suka, dan komen untuk kekili anda, Instagram membolehkan anda melakukan perkara yang sama untuk orang lain. Sekiranya anda berminat untuk memeriksa berapa banyak orang yang melihat kekili Instagram orang lain, ikuti langkah di bawah:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Cari kekili yang anda mahu periksa paparannya dan ketuk.
 3. Ketik nombor di bawah ikon jantung. Anda akan melihat jumlah permainan dan senarai orang yang menyukai gelendong.

Dapatkan Perjanjian Dengan Kekili

Walaupun Instagram tidak membenarkan anda melihat siapa yang melihat gulungan anda secara khusus, ini membolehkan anda melihat jumlah orang yang melihatnya. Selain itu, anda sentiasa dapat melihat senarai orang yang menyukai dan memberi komen pada kekili anda.

Sekiranya anda ingin mengesan tren dan kemajuan gulungan anda, ubah akaun anda menjadi profesional dan nikmati Wawasan Instagram. Dengan ciri ini, anda dapat menggali gulungan anda dan menyesuaikannya mengikut pilihan khalayak anda.

Adakah anda sering menghantar kekili di Instagram? Adakah anda memerhatikan berapa banyak orang yang melihatnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts