Siapa Yang Mendapat Nombor Telefon Ini - Bagaimana Mencari Mereka

Berapa kali anda memeriksa telefon bimbit anda, hanya untuk melihat panggilan tidak dijawab dari nombor yang tidak diketahui? Sebelum menghubungi nombor itu sendiri, anda ingin memeriksa sama ada anda mengenali orang di belakangnya. Tetapi bagaimana anda boleh melakukan ini?

Siapa Yang Mendapat Nombor Telefon Ini - Bagaimana Mencari Mereka

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda apa yang boleh anda lakukan untuk mengetahui siapa nombor ini.

Mengetahui Siapa Nombor Telefon Miliknya

Panggilan telefon yang tidak diingini boleh sangat mengganggu dan mengganggu. Kaedah berikut menunjukkan apa yang boleh anda lakukan sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai orang yang memanggil anda.

Gunakan Google

Secara umum, anda tidak perlu pandai berteknologi untuk meneliti nombor telefon yang tidak diketahui. Yang anda perlukan hanyalah akses ke internet, dan kemudian anda boleh memulakan dengan pilihan yang paling jelas.

Oleh kerana anda mempunyai nombor pemanggil yang tidak diketahui di telefon bimbit anda, salin kemudian tampal ke dalam bar carian Google. Tidak kira sama ada anda melakukan ini di telefon bimbit atau komputer anda, berhati-hatilah dengan memasukkan nombor yang betul di bar carian.

Setelah selesai, tekan enter (atau ketuk ikon carian jika anda menggunakan telefon bimbit anda) dan periksa hasilnya.

Sekiranya pemanggil anda yang tidak dikenali menghantar nombor telefon secara dalam talian secara terbuka, ia akan muncul dalam hasilnya. Klik pautan dan periksa nama orang yang menjadi nombornya.

Gunakan Perkhidmatan Pencarian Nombor Telefon Berbalik

halaman putih

Terdapat banyak perkhidmatan mencari nombor telefon terbalik yang tersedia, tetapi tidak semuanya berfungsi dengan baik. Malah ada yang dibuat untuk menipu pengguna. Jauhkan dari pilihan yang meminta anda untuk menyelesaikan tinjauan yang berbeza, atau apa pun di mana anda harus membayar perkhidmatan sebelum anda mengakses laman web.

Sebaliknya, ada perkhidmatan rasmi dan boleh dipercayai yang menyelesaikan tugasnya. Whitepages adalah salah satu pilihan terbaik.

Whitepages mempunyai lebih dari 275 juta orang dalam pangkalan data mereka, yang membolehkan anda melakukan pemeriksaan latar belakang yang cepat pada orang yang jumlahnya anda miliki (dengan syarat bahawa orang itu ada di pangkalan data mereka).

Yang perlu anda lakukan untuk mencari lebih banyak maklumat mengenai orang tertentu ialah memasukkan nama depan dan belakang mereka, dan lebih baik bandar yang mereka tinggali. Sudah tentu, jika anda mengetahui maklumat lain mengenai orang yang anda ingin selidiki, anda harus memasukkan semuanya kerana hasil anda akan lebih tepat.

Tetapi selain pemeriksaan latar belakang, Whitepages menawarkan perkhidmatan seperti pencarian nombor telefon terbalik, carian perniagaan dan banyak lagi. Untuk menggunakan carian nombor telefon terbalik, semua yang perlu anda lakukan ialah memasukkan nombor telefon pemanggil yang tidak dikenali dan tekan Enter.

Sekiranya nombor tersebut disimpan di dalam pangkalan data mereka, anda akan dapat mengetahui siapa sebenarnya nombor tersebut. Anda juga akan belajar di mana orang itu tinggal, dan maklumat lain yang boleh anda gunakan.

Perkhidmatan pencarian nombor telefon lain yang mungkin anda ingin cuba ialah laman web 411. Ia menyerupai Whitepages, jadi anda tidak akan menghadapi masalah untuk memikirkannya.

411com

Gunakan Facebook

Facebook membolehkan penggunanya menyesuaikan sepenuhnya profil mereka di platform ini dengan memasukkan pelbagai jenis maklumat mengenai diri mereka. Sekiranya anda mahu, anda boleh menetapkan e-mel anda agar dapat dilihat oleh semua orang, dan juga menetapkan nombor telefon anda.

Oleh itu, jika tidak ada kaedah sebelumnya yang berfungsi, anda harus mencuba memasukkan nombor telefon di bar carian Facebook, yang terletak di bahagian atas halaman (ini adalah tempat anda biasanya mencari orang dengan memasukkan nama mereka).

Sekiranya pemanggil anda yang tidak dikenali memasukkan nombor telefon pada profilnya, anda akan dapat mengetahui dengan tepat siapa orang itu kerana profil tersebut akan muncul.

Hubungi Nombor

Akhirnya, anda juga dapat menghubungi nombor yang anda terima dari panggilan, dan kemudian bertanya kepada mereka siapa mereka. Sekiranya orang itu tidak mahu menjawab, teruskan kaedah yang disebutkan sebelumnya atau hanya menghalangnya.

Hentikan Seseorang daripada Memanggil Anda Lagi

Sekiranya pemanggil yang tidak dikenali mengganggu anda dengan menghubungi anda pada waktu larut malam, anda selalu dapat menyekat nombor telefon mereka tanpa cuba mengetahui siapa pemanggilnya.

Semua telefon pintar mempunyai ciri ini dan senang digunakan. Sekiranya orang itu mula menggunakan nombor telefon yang berbeza untuk menghubungi anda lagi, anda boleh menguji beberapa kaedah yang anda dapati dalam artikel ini. Sebaliknya, anda juga boleh bercakap dengan pembekal anda atau mengambil langkah selanjutnya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found