Tempat Mencari Draf Instagram anda pada Peranti Android

Sekiranya anda suka menyiapkan catatan atau Cerita Insta anda lebih awal, draf adalah ciri yang anda perlukan. Sama ada anda mengepos sendiri atau memasarkan perniagaan dengan harga murah, menyiapkan siaran terlebih dahulu adalah cara menggunakan masa lapang yang anda miliki dengan cekap semasa bersiap untuk hari-hari ketika anda tidak mempunyai masa. Soalan umum mengenai topik ini adalah di mana untuk mencari draf Instagram anda di Android? Semuanya sangat baik untuk menyiapkannya terlebih dahulu, tetapi jika anda tidak dapat mencarinya, apa gunanya?

Tempat Mencari Draf Instagram anda pada Peranti Android

Draf adalah salah satu ciri Instagram yang paling diminta sejak dilancarkan. Dari kedua pemasar media sosial dan pengguna biasa, semua orang mahukan kemampuan untuk menyiapkan catatan ketika mereka mahu menyiarkan ketika mereka mahu. Ciri ini akhirnya diperkenalkan pada tahun 2016 dan sejak itu popular.

Menyimpan sebagai draf sangat berguna jika anda tidak mahu mengeluarkan wang di platform pemasaran media sosial. Ia juga berguna jika anda berulang-alik ke tempat kerja atau sekolah dan mempunyai masa lapang. Anda boleh menyiapkan beberapa catatan terlebih dahulu dan kemudian menghantarnya setelah anda mendapat sambungan atau bila-bila masa anda sudah bersedia.

Membuat draf Instagram

Membuat draf untuk penerbitan kemudian adalah sangat mudah. Keseluruhan aplikasi mudah digunakan dan ini tidak berbeza. Ikuti langkah mudah ini.

 1. Buka Instagram di telefon anda.

 2. Pilih ikon ‘+’ dan ambil atau pilih gambar yang akan digunakan.

 3. Buat suntingan anda dan buat catatan anda seperti biasa.

 4. Pilih kembali pada telefon anda.

 5. Pilih Simpan Draf apabila anda melihat menu pop timbul.

Proses pembuatannya sama seperti ketika anda menyiapkan siaran untuk diterbitkan segera. Satu-satunya perkara yang anda lakukan berbeza adalah kembali dan bukannya membuat siaran. Gambar kemudian disimpan sebagai draf sehingga anda siap.

Cari draf Instagram anda di Android

Sekiranya anda baru menggunakan draf, pada mulanya anda mungkin sukar mencari gambar yang anda simpan untuk digunakan kemudian. Adalah logik setelah anda mengetahui tetapi bukan sistem yang paling intuitif di dunia.

Untuk mencari draf Instagram anda, lakukan ini:

 1. Buka Instagram dan pilih ikon ‘+’ untuk menambahkan catatan.

 2. Anda sekarang mesti melihat Draf dari menu, ketuk padanya.

 3. Pilih draf yang anda buat dan pilih Seterusnya.

 4. Lengkapkan catatan anda dengan cara biasa dan pilih Kongsi apabila siap.

Bagi penonton, siaran itu kelihatan sama seperti pos biasa. Sebenarnya, menurut Instagram ia adalah catatan biasa, hanya yang anda sediakan lebih awal. Ini adalah persediaan yang sangat mudah setelah anda tahu di mana mencarinya.

Padamkan draf Instagram di Android

Sekiranya anda jarang membuat sesuatu dan tidak mahu menyiarkannya atau tidak memerlukannya lagi, anda boleh memadamkan draf dengan mudah. Tidak selalu perlu menghapusnya tetapi dapat mengosongkan ruang di galeri anda atau membuang gambar yang mungkin anda keliru ketika mencari gambar pos.

Untuk memadamkan draf Instagram di Android, lakukan ini:

 1. Buka Instagram dan pilih ikon ‘+’ untuk menambahkan catatan.

 2. Pilih Draf dan pilih Urus.

 3. Pilih Edit di bahagian kanan atas.

 4. Pilih draf yang ingin anda hapus dan pilih Selesai.

 5. Pilih Buang.

Instagram akan memadamkan draf dari galeri anda dan anda boleh pergi. Android tidak mempunyai tong sampah atau tong sampah seperti Mac atau Windows. Apabila anda menekan delete di Android, anda perlu memilih draf yang betul sebelum menghapusnya!

Menggunakan draf Instagram dalam pemasaran

Sekiranya anda memasarkan jenama atau perniagaan menggunakan Instagram, draf dapat sangat membantu. Sekiranya anda tidak mahu menggunakan platform pemasaran media sosial atau tidak mahu membelanjakan wang, menyiapkan draf terlebih dahulu dan menyimpannya sebagai draf adalah cara untuk pergi.

Ini benar terutamanya untuk perniagaan kecil. Sekiranya anda mempunyai masa setengah jam, anda boleh membuat beberapa catatan Instagram terlebih dahulu, menyimpannya sebagai draf dan menerbitkannya apabila anda sudah bersedia. Kemudian, apabila anda terlalu sibuk untuk membuat siaran, anda mempunyai banyak cadangan untuk memastikan suapan anda tetap hidup.

Ini sangat berguna untuk acara, majlis khas atau pelancaran projek di mana anda ingin mempublikasikannya tetapi tidak mempunyai masa pada masa itu. Anda juga boleh menggunakannya jika menaiki kereta api, bas atau kereta bawah tanah ke tempat kerja. Sekiranya anda tidak mempunyai 4G atau WiFi, anda boleh membuat siaran Insta terlebih dahulu yang siap apabila anda mendapat sambungan atau bila anda memerlukannya.

Semasa anda berniaga, mencari kaedah inovatif untuk melakukan lebih banyak dengan lebih sedikit masa adalah mekanisme survival yang penting. Draf Instagram mungkin kelihatan sangat kecil tetapi dapat membuat perbezaan yang nyata apabila anda kekurangan masa!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found