Di mana Emoji Hati Snapchat Saya Pergi?

Walaupun Snapchat mungkin mempunyai banyak fitur yang terdapat di dalam aplikasi, itu adalah perkara kecil yang paling penting bagi penggunanya. Salah satu ciri asas Snapchat yang paling asas adalah sistem jantung, yang mencipta kaedah dengan mana Snapchat dapat mengukur tahap persahabatan anda dengan orang lain.

Di mana Emoji Hati Snapchat Saya Pergi?

Walaupun anda boleh mempunyai beberapa rakan terbaik dalam perkhidmatan ini, hanya satu orang pada satu masa yang boleh menjadi sahabat sejati dan terbaik anda, orang yang berada di kedudukan tertinggi daripada orang lain. Untuk sampai ke sana, anda dan orang lain sama-sama perlu saling menarik lebih kerap daripada orang lain dalam perkhidmatan ini, meningkatkan tahap persahabatan anda melalui aplikasi untuk menjadi teman utama. Sahabat terbaik anda dilambangkan dengan salah satu daripada tiga emoji hati, masing-masing bermaksud dan mencapai tahap persahabatan yang baru ketika anda bergerak melalui platform ini.

Sayangnya, kerja keras yang diperlukan untuk meningkatkan tahap persahabatan anda di Snapchat seringkali akan hancur dalam satu hari kerja. Sekiranya anda ingin tahu di mana emoji jantung Snapchat anda masuk dalam aplikasi, anda tidak sendirian.

Adalah membingungkan apabila cuba mengetahui apa yang berlaku antara anda dan sahabat anda dalam perkhidmatan ini. Mari kita lihat apa yang dimaksudkan dengan emoji hati, ke mana mereka pergi, dan bagaimana anda dapat mengembalikan perasaan anda.

Apa maksud Emoji Hati?

Seperti disebutkan di atas, terdapat tiga tahap emoji jantung di Snapchat. Walaupun setiap rakan baik anda di platform akan mempunyai emoji yang tersenyum dan memerah, hanya rakan utama anda yang boleh mempunyai emoji hati, menetapkan orang itu sebagai sahabat kongsi anda. Tiga tahap persahabatan yang berbeza tersedia di Snapchat, dan ada baiknya melihat masing-masing untuk memahami mengapa anda mungkin kehilangan hati, sebagai permulaan.

Hati Kuning

Hati pertama kami untuk memberi tumpuan adalah hati kuning, yang mewakili tahap pertama persahabatan terbaik dalam aplikasi ini. Walaupun kedengarannya tidak banyak, tahap persahabatan ini adalah masalah besar. Lihat, sementara Snapchat menggunakan algoritma untuk menentukan siapa "sahabat" anda di platform (senarai yang dapat anda lihat dengan mudah ketika menghantar gambar kepada rakan dari senarai kenalan anda), hanya satu orang yang benar-benar boleh menjadi sahabat nombor satu anda di platform, dan orang itu diberikan hati kuning untuk memperingati majlis itu.

Hati ini dapat mengubah pengguna atau menghilang, jadi jika anda ingin menjaga orang yang konsisten di tempat teratas, anda pasti ingin memastikan teman baik anda kerap. Jika tidak, anda akan melihat bahawa hati kuning hilang - bersama dengan peluang berkembang menjadi hati lain dalam senarai ini.

Perlu diingat bahawa anda bukan satu-satunya yang dapat melihat hati ini di Snapchat. Kawan baik anda akan dapat melihat hati kuning juga, yang bermaksud apabila anda berdua bertemu dalam kehidupan sebenar, anda akan bersedia untuk meraikannya sendiri.

Hati Merah

Seperti permainan video, hati merah bertindak sebagai tahap seterusnya di Snapchat. Walaupun hati merah seolah-olah mewakili idea yang sama dengan hati kuning, mewakili tahap persahabatan terbaik di platform, memperoleh hati merah tidak semudah itu. Agar hati merah ini muncul di suapan anda di sebelah nama sahabat anda, anda mesti kekal sebagai kawan baik nombor satu bersama mereka selama dua minggu berturut-turut.

Ini mungkin kedengaran mudah, dan bagi sesetengah orang, ia mungkin berlaku, tetapi yang lain mungkin harus bekerja pada masa ini. Sekiranya anda mula menjauh dari platform atau mula bertukar gambar dan mesej dengan banyak pengguna lain di platform, anda akhirnya akan menukar tempat nombor satu anda dengan orang lain, yang menyebabkan kehilangan hati kuning anda - dan terpaksa untuk memulakan semula keseluruhan rentak sahabat terbaik berturut-turut.

Sekiranya anda berjaya mendapatkan hati merah, anda harus merasa bangga dengan diri sendiri dan rakan kakap anda. Tinggal sahabat nombor satu di dalam Snapchat bukanlah pencapaian yang mudah, dan mencapai tujuan itu harus dianggap sebagai pekerjaan yang dilakukan dengan baik. Walaupun begitu, jika anda mencari tahap persahabatan terbaik, anda masih belum berada di sana.

Hati Pink

Inilah dia - ambang akhir. Sekiranya anda sampai sejauh ini, anda sudah jauh. Anda bukan sahaja berjaya menjadi sahabat nombor satu pengguna lain, yang dengan sendirinya bukan pencapaian kecil, tetapi anda berjaya terus bersama mereka bukan hanya dua minggu yang diperlukan untuk mendapatkan hati merah, tetapi kedua-duanya bulan diperlukan untuk mendapatkan dua hati merah jambu beserta nama anda. Sudah dua bulan anda dan rakan baik anda menghantar gambar selfie, video, penapis, kesan dan banyak lagi, tetapi anda berjaya melakukannya. Atas masalah anda, anda mendapat persahabatan terbaik dari hati merah jambu.

Walau bagaimanapun, kerja anda belum selesai. Hanya kerana hati terunggul pada dua bulan tidak bermaksud anda akan dapat berehat di atas kejayaan anda. Untuk menjaga hati merah jambu itu, anda harus terus memotret dengan rakan baik anda, untuk memastikan anda kekal di kedudukan nombor satu mereka. Snapchat tidak membincangkan bagaimana algoritma Snapchat mereka berfungsi, jadi sementara kami tidak dapat memberikan nasihat khusus untuk anda untuk terus berada di tempat sahabat anda, kami akan mengatakan ini: snap nombor satu anda sebanyak mungkin untuk memastikan anda tidak pernah kalah ikon hati berwarna merah jambu berganda itu.

Bolehkah Saya Mempunyai Pelbagai Rakan Terbaik?

Ya! Snapchat membolehkan anda mempunyai banyak "sahabat" di akaun anda, yang ditentukan oleh emoji wajah tersenyum seperti di bawah. Anda boleh mempunyai sehingga lapan sahabat, yang dipaparkan dalam kategori mereka sendiri ketika menghantar foto ke kenalan anda. Perlu diingat bahawa sesiapa yang mempunyai emoji wajah yang senyum bukanlah sahabat baik nombor satu anda. Pengguna tersebut akan selalu dapatkan emoji jantung yang dipaparkan di atas. Demikian juga, tidak ada cara untuk menampilkan ranking sahabat terbaik anda yang bukan nombor satu.

Mengapa Emoji Hati Saya Hilang?

Oleh itu, inilah kebenarannya yang sukar: mengekalkan emoji jantung di Snapchat memerlukan kerja dari kedua-dua belah pihak. Sangat mudah untuk menjadi kawan baik standard dengan seseorang, hanya dengan menghantar foto dan video pada masa lapang anda sendiri, tetapi untuk menjadi kawan baik dengan seseorang — dan mendapatkan hati merah jambu yang manis dan manis itu setelah dua bulan menjadi kawan terbaik — memerlukan pekerjaan dari kedua-dua pihak.

Anda perlu bergantung satu sama lain untuk berkongsi dan mengirim gambar setiap hari, seperti rentetan, agar tidak terlalu banyak memukul orang lain secara tidak sengaja. Walaupun anda menjerat orang lain seperti orang gila, orang lain mungkin tidak berusaha untuk mengekalkan persahabatan itu. Sekiranya orang itu meningkatkan tahap persahabatan mereka dengan orang lain, atau jika awak membina tahap persahabatan anda sendiri dengan orang lain, anda akan kehilangan hati dan kembali menjadi kawan sahaja.

Adalah mungkin untuk terus berkawan baik dengan seseorang di perkhidmatan selama-lamanya, tetapi sukar — jauh lebih sukar daripada mengekalkan rentak yang panjang di platform kerana anda tidak perlu berkawan untuk melakukan itu. Sekiranya anda tidak lagi memenuhi kriteria untuk menjadi sahabat, anda tidak lagi mempunyai hati di sebelah nama orang itu. Sekiranya anda berjaya kehilangan hati, anda boleh mendapatkannya semula, tetapi anda perlu bermula dari hati kuning, untuk kembali ke puncak.

Bolehkah Saya Mengembalikan Jantung?

Selain membina semula tahap persahabatan, tidak mungkin mendapatkan kembali emoji hati anda di Snapchat tanpa meletakkan pekerjaan. Tidak seperti ciri Snap streak, yang disokong oleh Snapchat dengan halaman yang didedikasikan untuk membantu orang mencari jalur Snap yang hilang secara tidak adil melalui pasukan sokongan, emoji jantung sahabat bukanlah sesuatu yang diambil oleh Snapchat dengan sangat penting.

Itu tidak bermaksud bahawa anda tidak harus berusaha menghubungi Snapchat jika anda merasakan kesalahan yang besar telah terjadi, tetapi kemungkinan besar, anda akan dimaklumkan bahawa jantungnya hilang dengan adil, mungkin disebabkan oleh peningkatan dalam menjentikkan orang lain , sama ada bagi pihak anda atau orang lain.

Anda sentiasa dapat memeriksa senarai rakan anda dalam tetapan Snapchat untuk melihat status hubungan anda. Lapan rakan teratas anda harus dipasangkan dengan emoji yang sesuai.

Adakah Ada Yang Lain Yang Boleh Saya Lakukan?

Trik yang tidak diketahui dalam menu tetapan Snapchat membolehkan anda mengubahsuai emoji dalam senarai rakan anda, dan menjadikannya sangat mudah untuk mengubah kandungan dan membuatnya kelihatan seperti yang anda mahukan.

Ini adalah sedikit penyelesaian yang aneh, tetapi anda boleh mengemas kini emoji rakan anda di Snapchat. Berhati-hatilah, ini bukan pengganti yang anda perolehi.

Mulakan dengan membuka Snapchat, yang, secara lalai, membuka ke paparan pemidang tilik kamera utama. Geser ke bawah dari bahagian atas aplikasi untuk membuka profil anda di Snapchat, kemudian tekan gear tetapan di sudut kanan atas paparan.

Di dalam menu tetapan, tatal ke bawah ciri-ciri. Ketiga dari atas, anda akan menemui "Sesuaikan Emoji"Penyenaraian. Ketik ini untuk melihat senarai penuh emoji rakan anda.

Senarai ini memberikan makna emoji yang lengkap di Snapchat tetapi juga membolehkan anda mengedit emoji. Untuk menukar emoji apa pun dalam senarai, ketik entri tersebut, dan pilih emoji baru dari senarai penuh. Untuk mendapatkan kembali emoji jantung, dan untuk memberikan emoji jantung kepada sekumpulan orang tambahan, pilih salah satu emoji jantung yang terdapat dalam senarai — atau emoji apa pun yang akhirnya anda mahu gunakan. Tidak ada risiko di sini kerana anda selalu boleh menekan Reset to Default di bahagian bawah senarai.

Adakah Ini Kesalahan?

Oleh kerana sifat emoji jantung di Snapchat, ia boleh menyebabkan banyak konfrontasi jika emoji itu hilang. Kesalahan diketahui berlaku dan bahkan pihak Pembangun telah mengeluarkan kenyataan mengenainya.

Sekiranya anda hilang, periksa halaman akaun Snapchat di Twitter untuk melihat apakah orang lain mengadu masalah yang sama. Ini adalah salah satu cara terpantas untuk mengetahui sama ada emoji anda hilang disebabkan oleh kesalahan, atau jika rakan anda lebih banyak mengejar orang lain daripada anda.

Siapa yang Hilang Hati?

Kami mendapatkannya: sangat menyedihkan apabila melihat bahawa BFF super anda di Snapchat telah hilang, sama ada digantikan dengan hati kuning baru di sebelah orang lain atau meninggalkan anda hanya dengan kawan baik. Walaupun sangat menjengkelkan, tidak ada alasan untuk merisaukan apa yang dapat dibangun kembali hanya dalam waktu dua bulan. Tidak seperti kehilangan rentetan Snap anda, yang dapat menghapus kemajuan bertahun-tahun dalam satu hari tanpa data, kehilangan status jantung anda bukanlah akhir dunia.

Hanya dua bulan yang pantas mengembalikan anda ke status teratas, dan anda dapat meniru perasaan mempunyai momen sahabat dengan rakan Snap anda dengan menukar emoji hati di menu tetapan anda. Adakah ia penyelesaian yang sempurna? Mungkin tidak, tetapi pada akhirnya, mendapatkan semula status jantung anda adalah tugas yang cukup mudah. Dan jika anda bimbang menjaga hati anda setelah anda mendapatkannya kembali, pastikan anda menangkap orang itu sebanyak mungkin.

Recent Posts