Cara Memperbaiki Masalah Keserasian Windows 10 VMware SVGA

Dengan Windows 10, Microsoft bertujuan untuk menjadikannya semudah mungkin - mungkin terlalu mudah - agar pengguna Windows 7 dan 8 dapat menaik taraf. Tetapi sebilangan pengguna yang berusaha untuk menaik taraf mesin maya Windows 7 dan 8 mereka di VMware Workstation and Fusion mungkin menghadapi masalah ketika menggunakan aplikasi "Dapatkan Windows 10", dengan aplikasi yang memberitahu pengguna bahawa "PC" maya mereka tidak memenuhi minimum spesifikasi teknikal untuk sistem operasi terbaru Microsoft.

Secara khusus, pengguna diberitahu bahawa mereka VMware SVGA 3D perkakasan grafik maya tidak serasi dengan Windows 10. Syukurlah, ini sebenarnya tidak berlaku, kerana Windows 10 berjalan dengan baik dalam mesin maya berasaskan VMware, tetapi untuk berjaya mengemas kini Windows 7 atau 8 VM anda ke Windows 10 , anda perlu mengambil jalan yang berbeza dari aplikasi Get Windows 10 yang banyak difitnah untuk melewati pemeriksaan keserasian sewenang-wenangnya. Inilah cara untuk melakukannya.

windows vmware 10 svga 3d tidak serasi

Pertama, dari dalam mesin maya Windows 7 atau 8 anda, pergi ke Halaman muat turun Windows 10. Lihat di bawah bahagian berlabel "Perlu membuat USB, DVD atau ISO?" dan klik Muat turun Alat Sekarang.

alat penciptaan media muat turun windows 10

Ini akan memuat turun Alat Penciptaan Media Windows 10, yang merupakan utiliti yang membolehkan anda memuat turun set lengkap fail pemasangan Windows 10 dan kemudian memilih untuk memulakan dan menaik taraf secara langsung pada sistem yang sama, atau membuat USB atau DVD yang dapat di-boot untuk dipasang Windows 10 pada sistem lain.

Sekiranya anda ingin menaik taraf PC lain ke Windows 10 selain mesin maya VMware anda, atau jika anda ingin memasang pemasang USB Windows 10 untuk melakukan pemasangan bersih pada perkakasan baru, jalankan Alat Pembuatan Media dan pilih "Buat media pemasangan untuk PC lain. " Namun, jika anda hanya berminat untuk meningkatkan VM semasa anda, klik "Tingkatkan PC ini sekarang" dan klik Seterusnya.

windows 10 tingkatkan komputer ini sekarang

Alat Pembuatan Media akan mula memuat turun fail yang diperlukan untuk meningkatkan versi Windows 7 atau 8 semasa anda ke versi Windows 10. yang sesuai. Alat ini mesti memuat turun fail pemasangan yang berukuran kira-kira 3GB, jadi proses ini mungkin memerlukan sedikit masa bergantung pada kelajuan sambungan Internet anda dan beban semasa di pelayan Microsoft.

memuat turun windows 10

Setelah muat turun selesai, pilih apa yang anda mahu simpan selepas peningkatan - fail dan aplikasi anda, hanya fail anda, atau tidak ada apa-apa (iaitu, pemasangan baru) - dan selesaikan prosesnya. Windows 10 harus dipasang tanpa mengeluarkan amaran keserasian mengenai perkakasan paparan maya 3D VMware SVGA anda.

Setelah pemasangan selesai, pastikan memasang semula Alat VMware untuk memastikan prestasi dan kestabilan terbaik mesin virtual anda.

Cara Memperbaiki Masalah Keserasian Windows 10 VMware SVGA

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found