Cara Membatalkan Pesanan di Aplikasi Wish

Kecuali anda hidup di bawah batu sejak beberapa tahun kebelakangan ini, anda mungkin telah membeli aplikasi Wish. Sejak akhir 2015, aplikasi ini telah menjadi platform untuk penjimatan yang luar biasa dan barangan yang murah.

Cara Membatalkan Pesanan di Aplikasi Wish

Walaupun beberapa pengguna masih mempertanyakan kesahihan dan dasar pelanggannya, aplikasi Wish adalah antara platform e-dagang yang paling popular. Anda harus tahu bahawa aplikasinya 100% sah dan tidak seharusnya ada masalah jika anda perlu membatalkan pesanan atau mendapatkan bayaran balik.

Dalam artikel ini, kami akan memandu Anda melalui proses pembatalan langkah demi langkah, dan kami juga akan memberikan maklumat tentang cara mendapatkan pengembalian dana atau mengembalikan item.

Membatalkan Pesanan

Proses pembatalan pada aplikasi Wish cukup mudah. Antara muka aplikasi mesra pengguna dan anda boleh meneruskan pembatalan dengan mudah pada peranti iOS atau Android atau desktop anda. Untuk tujuan artikel ini, kami akan menggunakan aplikasi mudah alih tetapi langkah yang sama juga berlaku pada versi desktop.

Langkah 1

Wish Order Batal Pesanan

Untuk membatalkan pesanan, arahkan ke halaman Sejarah Pesanan setelah anda log masuk ke aplikasi. Tab ini terletak tepat di bawah Keranjang Belanja dan anda dapat mengaksesnya dengan mengetuk “ikon hamburger” di kiri atas.

cara membatalkan pesanan keinginan - tangkapan skrin 1

Langkah 2

Tetingkap seterusnya memberi anda senarai semua item yang anda pesan. Anda boleh memulakan pembatalan dengan mengetuk butang Hubungi Sokongan di bawah item. Maka anda harus memilih "Saya ingin membatalkan pesanan saya".

Tetapi kaedah ini hanya berfungsi untuk item yang belum dihantar. Menurut syarikat itu, anda mempunyai masa 8 jam untuk meminta pembatalan. Sekiranya anda menunggu lebih dari itu, barang kemungkinan akan dihantar.

ingin pesanan aplikasi

Catatan: Tidak ada bayaran untuk pembatalan pesanan dan segera dibatalkan apabila anda menekan pada "Saya ingin membatalkan pesanan saya".

Meminta Bayaran Balik

Proses pembayaran balik juga mudah. Sekali lagi, anda perlu mengakses Sejarah Pesanan anda, mencari item yang dimaksud, dan menggunakan sembang maya untuk meminta pembayaran balik. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan:

Langkah 1

pesanan ingin dibatalkan

Sekiranya item telah melepasi tarikh penghantarannya dan anda belum menerimanya, ketuk Tidak pada kotak kuning yang muncul di bawah senarai.

Selepas itu, anda memilih Hubungi Sokongan dan ketuk Tidak lagi untuk mengesahkan bahawa anda belum menerima produk.

ingin pesanan bagaimana untuk membatalkan

Langkah 2

Sebaik sahaja anda mengetuk Tidak, mesej lain muncul yang memberitahu anda bahawa anda boleh mendapatkan bayaran balik. Untuk mengesahkan, ketik "Saya mahu bayaran balik".

membatalkan pesanan keinginan

Seterusnya, anda perlu memilih kaedah pembayaran balik pilihan anda, dan terdapat dua pilihan di sini. Anda boleh mendapatkan kredit kedai dengan serta-merta dengan menekan Wish Cash. Sekiranya anda memilih Kaedah Pembayaran Asal, wang akan masuk ke akaun anda dalam 10 hari bekerja.

Sebaik sahaja anda memilih kaedah, mesej pengesahan akan muncul dan wang akan segera dimasukkan ke akaun anda (Wish Cash atau sebaliknya).

cara membatalkan aplikasi hasrat

Fakta Hebat: Anda dapat menyimpan barang jika akhirnya tiba, walaupun anda meminta bayaran balik.

Ingin Aplikasi Kembali

Seperti semua platform e-dagang, aplikasi Wish mempunyai dasar pengembalian yang jelas yang berlaku untuk kebanyakan produk. Itu tidak berlaku untuk perisian dan DVD atau produk kebersihan dengan meterai yang rosak.

Berbanding dengan pembatalan dan pengembalian wang, proses pengembalian lebih memakan masa dan boleh mengakibatkan biaya tambahan.

Seperti di banyak platform e-dagang lain, anda mempunyai 30 hari untuk mengembalikan barang yang anda perolehi. Sekiranya anda mendapat produk yang salah atau produk itu rosak, peniaga akan menanggung kos penghantaran balik. Dalam keadaan lain, anda perlu menanggung kos penghantaran.

Bagaimana hendak melakukannya

Mulakan dengan mencari produk dalam Sejarah Pesanan anda, dan buka sembang dengan sokongan pelanggan. Jangan lupa untuk mengesahkan bahawa anda telah menerima item tersebut sebelum meneruskannya.

Anda memberikan maklumat yang diperlukan dalam sembang sokongan pelanggan dan mengikuti arahan penghantaran / pengembalian. Setelah produk kembali ke Wish, syarikat akan memberi anda pengembalian dana penuh, yang merangkumi yuran penghantaran awal.

Catatan: Penghantaran antarabangsa berlaku untuk kebanyakan produk Wish, walaupun ada yang datang dari gudang AS. Ini bererti mungkin memerlukan sedikit masa sebelum Wish mendapatkan barang yang anda kembalikan. Secara amnya, masa tidak boleh melebihi 3 minggu.

Apa yang ada di dalam Kotak Misteri?

Intinya adalah bahawa sangat mudah untuk membatalkan pesanan anda dari aplikasi Wish. Tetapi ingat, anda perlu melakukannya dalam masa 8 jam setelah membuat pesanan. Di antara ciri-ciri lain, aplikasi ini juga membolehkan anda menukar alamat surat dan menyediakan pelacak penghantaran terperinci.

Oleh kerana beberapa pengguna melaporkan masalah dengan aplikasi ini, kami ingin mengetahui pengalaman anda. Beritahu kami mengenai item yang anda pesan, seberapa cepat ia tiba, dan jika anda pernah cuba membatalkan pesanan Wish.

Recent Posts