Cara Menghapus Sejarah Carian di Aplikasi Keinginan

Pilihan sejarah carian dalam aplikasi membeli-belah boleh berguna. Ini menjadikannya lebih mudah untuk mencari item yang dicari sebelumnya, walaupun anda tidak dapat mengingati sebenarnya item tersebut.

Cara Menghapus Sejarah Carian di Aplikasi Keinginan

Sebaliknya, ia mungkin berhenti berguna apabila anda sudah membeli item, dan sekarang anda mencari sesuatu yang sama sekali berbeza. Walau apa pun, cadangan yang berkaitan dengan pertanyaan anda sebelumnya ada di seluruh halaman penyemakan imbas anda. Adakah anda mahu menyingkirkannya? Ini caranya.

Memadamkan Sejarah Carian di Hajat

Sayangnya, tidak ada pilihan yang boleh anda klik untuk menghapus item yang anda cari di aplikasi Wish. Beberapa aplikasi media sosial membolehkan anda pergi ke tetapan anda dan hanya ketik Padam sejarah carian / carian. Malangnya, tidak ada perkara seperti itu di Wish.

Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk membuang item yang tidak diingini dari halaman penyemakan imbas anda dan mula melihat perkara yang anda benar-benar minati. Sebelum melakukannya, ingat bahawa aplikasi menggunakan data yang dikumpulkan dari carian anda untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan membantu anda mencari produk yang mungkin anda suka. Ini boleh membantu, tetapi jika anda masih mahu menghapus sejarah carian anda, inilah yang boleh anda cuba.

Aplikasi Hajat

Cari Item Lain

Cara konvensional seperti menghapus data aplikasi atau cache tidak berfungsi dengan aplikasi Wish. Kaedah ini mungkin lebih memakan masa, tetapi berkesan. Ramai pengguna internet mengesahkan bahawa mereka berjaya membersihkan sejarah carian mereka daripada produk yang tidak diingini. Apa yang perlu anda lakukan?

Jika anda mengklik atau mengetuk bar carian di bahagian atas komputer atau peranti mudah alih anda, anda akan melihat senarai item yang baru dicari. Senarai ini boleh memuat hingga 15 item.

Apa yang anda lihat pada halaman penyemakan imbas anda adalah berdasarkan carian sebelumnya. Sekiranya anda tidak menyukainya, anda boleh mencari 15 item baru yang satu demi satu akan menggantikan produk yang kini ada dalam senarai Carian Terkini anda. Apabila semua 15 item diganti, cadangan halaman carian anda akan berdasarkan produk baru ini.

carian terkini

Keluarkan Pesanan Sebelumnya Anda dari Sejarah Pesanan

Aplikasi Wish membolehkan anda menghapus sejarah pesanan anda. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka aplikasi Wish pada peranti mudah alih anda.
 2. Ketuk ikon hamburger di sudut kiri atas untuk membuka menu bar sisi untuk Android. Sekiranya anda mempunyai iOS, cari ikon ini di sudut kanan bawah.
 3. Pilih Sejarah Pesanan.
 4. Anda akan melihat semua pesanan anda yang terdaftar di skrin ini.
 5. Ketik ikon tong sampah untuk menghapus pesanan.
 6. Ketik Ya untuk mengesahkan.

  sejarah pesanan

Sekiranya anda ingin melakukan ini dari komputer desktop anda, ikuti arahan berikut:

 1. Buka penyemak imbas dan pergi ke akaun Wish anda.
 2. Pilih ikon tiga baris di bahagian atas untuk membuka menu utama.
 3. Dari menu ini, pilih Sejarah Pesanan.
 4. Pilih ikon tong sampah dan sahkan anda mahu menghapus pesanan.

Keluarkan Item dari Senarai Hajat

Anda juga boleh membuang item yang pernah anda tambahkan ke senarai keinginan anda ketika anda tidak lagi menginginkannya, atau anda sudah membelinya.

Dari komputer desktop, lakukan perkara berikut:

 1. Dalam penyemak imbas, buka laman web Wish dan log masuk ke akaun anda.
 2. Arahkan ke gambar profil anda di sudut kanan atas.
 3. Klik di atasnya, atau arahkan kursor ke atas, dan anda akan melihat pilihan Wishlist.
 4. Pilih senarai keinginan yang diingini dan pilih Edit Wishlist.
 5. Pilih item yang ingin anda alih keluar dengan mencentang kotak di sebelahnya.
 6. Pilih Buang dan klik Ya untuk mengesahkan.
 7. Setelah selesai, pilih Selesai.

Langkahnya sedikit berbeza bergantung pada peranti mudah alih yang anda gunakan. Sekiranya anda menggunakan telefon pintar atau tablet Android, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Wish di telefon anda.
 2. Masukkan menu akaun dengan mengetuk ikon hamburger di sudut kiri atas.
 3. Pilih Lihat Profil di bawah nama anda di bahagian atas.
 4. Pilih senarai keinginan yang mengandungi item yang ingin anda alih keluar.
 5. Pilih Edit dan kemudian Edit item.
 6. Pilih produk yang ingin anda alih keluar.
 7. Pilih butang Padam yang anda lihat di bahagian bawah skrin.

Pada peranti iOS, anda perlu melakukan ini:

 1. Buka aplikasi Wish pada peranti anda dan ketuk ikon hamburger untuk melihat menu utama.
 2. Ketik Lihat Profil di bawah nama anda.
 3. Dari senarai keinginan, pilih yang mempunyai produk yang ingin anda alih keluar.
 4. Pilih Edit dan kemudian Edit item.
 5. Pilih semua item yang ingin anda hapus dari senarai.
 6. Ketuk Padam di bahagian bawah untuk menyelesaikan.

Perhatikan bahawa item masih akan muncul dalam senarai yang Baru Dilihat walaupun anda mengeluarkannya dari senarai keinginan anda. Anda juga boleh mengeluarkan barang dari keranjang belanja anda sebelum membuat pesanan. Namun, anda tidak dapat membuang produk dari skrin yang Baru Dilihat.

Sesuaikan Halaman Penyemakan Imbas Anda

Walaupun anda dapat menghapus item dari senarai keinginan atau troli, aplikasi Wish tidak membolehkan pengguna menghapus sejarah carian atau menghapus senarai produk yang baru mereka lihat. Namun, ini tidak bermaksud anda tidak dapat menyelesaikannya dan menyesuaikan halaman penyemakan imbas anda. Setelah anda menggunakan kaedah yang telah kami jelaskan, anda akan melihat pelbagai cadangan, dan anda mungkin akan menemui item baru yang ingin anda beli.

Adakah halaman penyemakan imbas anda penuh dengan produk lama yang sama berdasarkan sejarah carian anda? Adakah cadangan kami berjaya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found