Di mana Cari Lokasi Wallpaper Windows pada PC anda

Apabila anda buntu melihat monitor desktop anda selama beberapa jam sehari, perkara paling mudah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan semangat anda adalah dengan melihat kertas dinding yang indah. Ini boleh menjadi sesuatu yang memberi inspirasi kepada anda, memberi anda kegembiraan, dan memotivasi anda untuk melakukan sesuatu yang hebat.

Di mana Cari Lokasi Wallpaper Windows pada PC anda

Setiap versi Windows, dari zaman kuno Windows 3.1 sepanjang Windows 10, telah membawa perpustakaan gambar wallpaper untuk pengguna sistem operasi untuk dipasang di desktop mereka. Kertas dinding adalah gambar yang boleh anda tetapkan sebagai latar belakang desktop anda, dan ia berfungsi untuk mengingatkan kita bahawa terdapat lebih banyak lagi di dunia ini daripada teks dan angka yang merangkumi sebahagian besar zaman kita.

Kertas dinding adalah cara mudah untuk memperibadikan ruang kerja anda dan membuat sedikit motivasi. Walaupun tetingkap yang anda buka cenderung menutupi gambar, masih merupakan idea yang baik untuk meletakkan sesuatu yang memberi inspirasi kepada anda di latar belakang. Sama ada komputer kerja anda, PC peribadi, atau menggunakannya untuk sekolah, anda boleh menetapkan kertas dinding anda pada apa sahaja yang anda suka.

Mencari Gambar Kertas Dinding Anda

Windows membolehkan anda menyesuaikan tampilan desktop anda, dengan membiarkan anda memilih tema dan latar belakang desktop.

Pertama, anda mungkin ingin melihat gambar yang terdapat di komputer anda. Sekiranya anda ingin menggunakan gambar dalam pemasangan kertas dinding Windows 10 anda dengan cara lain - misalnya, sebagai latar belakang pada peranti lain, atau pada versi Windows yang lebih lama - anda perlu mencari lokasi sebenar fail yang dipaparkan . Nasib baik, ini tidak sukar.

Secara lalai, Windows 10 menyimpan gambar kertas dinding anda dalam direktori "C: WindowsWeb". Anda boleh mengakses direktori ini dengan mudah dengan mengklik pada bar carian di bar tugas Windows 10 dan ketik "c: windowsweb" dan tekan kembali.

Direktori akan muncul ke atas. Terdapat beberapa subdirektori di mana kertas dinding anda boleh disimpan; klik sahaja di direktori dan anda akan menemui gambar anda.

Menggunakan Kertas Dinding dari Kedai Microsoft

Sekiranya anda mahukan pilihan latar belakang yang lebih luas untuk desktop anda, anda boleh melayari laman web Microsoft Store untuk memuat turun beratus-ratus kertas dinding. Kertas dinding ini terdapat dalam pelbagai kategori termasuk haiwan, seni, automotif, permainan, musim, pemandangan, alam, dan tumbuh-tumbuhan.

kedai microsoft

Pilih gambar dari senarai kategori, buka gambar dan klik kanan. Kemudian pilih Tetapkan sebagai Latar Belakang.

Menggunakan Foto Peribadi sebagai Kertas Dinding

Sekiranya anda telah menelusuri ratusan kertas dinding lalai di komputer anda atau melayari Microsoft Store, tetapi masih belum menemui gambar yang sesuai untuk latar belakang desktop anda, maka mungkin anda harus memilih foto yang lebih dekat dengan hati anda.

Pasti, anda telah mengambil beberapa gambar yang indah melalui kamera digital anda dan menyimpannya di komputer anda. Baiklah, gambar-gambar ini mungkin seperti yang anda cari!

Windows membolehkan anda menggunakan gambar dari fail peribadi anda sebagai wallpaper desktop. Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

  1. Klik kanan pada desktop anda.

  2. Pilih Peribadikan.

  3. Ini akan membawa anda ke tetapan. Pilih Latar Belakang.

  4. Di sebelah kanan skrin, di bawah Latar Belakang, klik gambar.

  5. Kemudian, pilih semak imbas.
  6. Ini akan membawa anda ke folder Gambar anda, dari mana anda dapat memilih gambar yang ingin anda gunakan sebagai kertas dinding.

Menggunakan Tema Windows 10

Ramai pengguna Windows 10 tidak menggunakan fail kertas dinding standard - sebaliknya, mereka menggunakan Tema Windows 10. Microsoft telah menyediakan beratus-ratus tema secara percuma melalui Kedai Microsoft, dan kebanyakannya cukup hebat.

Anda boleh melihat-lihat tema yang ada di sini. Tema-tema ini boleh terdiri dari permainan kegemaran anda hingga koleksi pemandangan luar ruangan yang indah, atau koleksi yang memberikan anda eksekutif je ne sais quoi. Setelah memuat turun tema, anda sudah bersedia untuk mengakses fail tersebut dan membawanya ke barisan hadapan. Mereka terletak di direktori pengguna tempatan anda, yang agak panjang untuk menaip - untungnya, ada jalan pintas.

Sekali lagi, klik di bar carian di bar tugas Windows 10, dan ketik kali ini "% localappdata% MicrosoftWindowsThemes" dan tekan kembali. Direktori tema akan dilancarkan. Fail gambar akan dijumpai di subdirektori untuk tema yang sesuai - sebagai contoh, pada tetingkap yang ditunjukkan di atas, anda akan mengklik pada "Ancient E" untuk mencari fail untuk tema Mesir Purba, yang merupakan satu-satunya tema yang dipasang pada saya komputer. (Ada sejarah lain di luar sana?)

Sekiranya anda ingin mencari gambar skrin kunci Windows 10, sedikit sukar untuk dicari - tetapi kami mempunyai panduan berguna yang akan mengajar anda cara mencari gambar skrin kunci Windows Spotlight.

Sebilangan besar gambar latar dan tema Windows 10 hadir dalam ukuran piksel standard mulai dari 1920 × 1200 hingga 3840 × 1200, dan ia akan kelihatan hebat di kebanyakan skrin dan peranti tanpa ribut-ribut.

kertas dinding windows 10

Katakan anda benar-benar menyukai tema yang anda gemari di tempat kerja, tetapi anda tidak pasti anda akan dapat mengambilnya untuk peranti lain. Cukup salin gambar yang diinginkan ke pemacu kilat atau perkhidmatan storan dalam talian dan kemudian pindahkan ke peranti mudah alih anda atau PC lain dan gunakan tetapan yang sesuai di sana untuk mengkonfigurasinya sebagai kertas dinding latar belakang anda.

Walau bagaimanapun, satu catatan penting: gambar-gambar ini dimiliki atau dilesenkan oleh Microsoft untuk penggunaan peribadi bukan pengguna pengguna Windows. Itu bermaksud anda bebas menikmatinya untuk kegunaan peribadi anda sendiri, tetapi jangan menggunakannya dalam iklan, video, atau untuk tujuan komersial lain. Anda akan dijumpai, dan Microsoft tidak akan geli.

Cara Mengeluarkan Kertas Dinding

Sekiranya anda sudah bosan dengan kertas dinding semasa anda, atau anda perlu menukarnya kepada yang lain, anda boleh.

Cari ruang kosong di desktop Windows anda dan klik kanan padanya. Klik ‘Peribadikan’. Sekarang, anda boleh menetapkan kertas dinding lalai yang akan menghilangkan kertas dinding semasa anda.

Sekarang setelah anda membuang Wallpaper yang ada, anda boleh terus membuat latar belakang yang baru dan lebih baik.

Kami mempunyai beberapa artikel lagi mengenai cara menjadikan ruang kerja anda sebagai ekspresi dari diri anda yang kreatif dan kreatif, kami mempunyai banyak panduan untuk memanfaatkan kertas dinding untuk memeriahkan pejabat anda.

Adakah anda mempunyai persediaan monitor dua? Lihat panduan kami untuk mencari kertas dinding monitor dua.

Sekiranya anda berfikiran grafik, anda mungkin ingin membuat wallpaper kolaj gambar anda sendiri untuk Windows 10.

Kami mempunyai panduan bagaimana menambahkan wallpaper animasi 3D ke Windows 10.

Ingin menjadi seram? Lihat panduan kami untuk hiasan latar Halloween untuk PC anda.

Sekiranya psychedelic adalah perkara anda, lihat panduan kami untuk wallpaper trippy untuk Windows 10.

Recent Posts