Cara Menggunakan Adrenalin di The Witcher 3:

The Witcher's, Geralt of Rivia, adalah pejuang yang mahir. Namun, ketika Anda berada di tahap awal permainan, dia hampir tidak memiliki keterampilan dan kemampuan, menjadikan pertempuran sederhana itu menantang. Beberapa kekuatan yang harus anda fokuskan untuk membuka kunci adalah yang menggunakan Adrenalin Points. Bukan hanya mereka hebat, tetapi juga dapat memberi Anda kelebihan dalam pertarungan yang sukar.

Cara Menggunakan Adrenalin di The Witcher 3:

Dengan Adrenalin, anda dapat mengatasi lebih banyak kerosakan daripada sebelumnya, dan bahkan mungkin menipu kematian. Bersama dengan membelanjakan mata untuk kemahiran berasaskan Adrenalin, anda juga harus mempelajari cara terbaik untuk mendapatkan Adrenalin. Jangan risau; kami akan membahas semua perkara ini dalam artikel ini supaya anda dapat menunjukkan yang terbaik dari Geralt di medan perang.

Apa yang dilakukan oleh Adrenalin di The Witcher 3?

Adrenalin adalah sumber pertempuran yang dapat mengubah arus pertempuran. Di Witcher 3, anda meningkatkan tahap Adrenalin Geralt ketika berada dalam situasi yang meningkatkan degupan jantungnya. Ketika dia berperang, mengisi bar Adrenalin sebelum membelanjakannya dapat membuat dia dan kamu, keluar dari situasi yang mencabar.

Bar Adrenalin terletak di sudut kiri atas skrin. Ia berwarna merah darah, di bawah bar HP Geralt. Apabila anda mengisi bar, perlahan-lahan jejak bulatan seperempat.

Salah satu bahagian yang paling mencabar untuk menambahkan Adrenalin ke strategi pertempuran anda adalah mendapatkannya dan memastikannya tetap unggul. Untuk mendapatkan Adrenalin, anda perlu memukul musuh. Apabila anda tidak memukul musuh, bar Adrenalin perlahan-lahan akan habis. Untuk mendapatkan kembali Adrenalin yang hilang, anda harus mencari lebih banyak musuh untuk bertempur.

Anda menghabiskan sedikit Adrenalin untuk kemampuan tertentu, sementara kemampuan lain membantu anda memperoleh lebih banyak keuntungan dalam pertempuran. Di samping itu, mempunyai Adrenalin meningkatkan peluang anda membunuh lawan dengan serta-merta.

Battle Trance adalah keupayaan utama yang tetap aktif dalam pertempuran. Semasa anda bertempur, semakin banyak titik Adrenalin yang anda kumpulkan, semakin banyak kerosakan yang dapat anda lakukan. Untuk setiap Titik Adrenalin, anda akan mendapat kerosakan 10% tambahan.

Setiap kali anda membunuh musuh, masa semakin perlahan untuk anda. Sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya tiga Mata Adrenalin dalam tempoh yang singkat ini, tindakan anda tidak akan mengurangkan stamina. Sekiranya tidak, anda tidak akan dapat memanfaatkan bonus ini.

Oleh kerana kemahiran yang anda gunakan dalam pertempuran berbeza dengan keahlian pohon kemahiran, anda mungkin harus "menghormati" atau menetapkan semula pokok kemahiran anda untuk mendapatkan akses ke semua kemahiran.

Setelah mengetahui apa itu Adrenalin, anda boleh terus belajar menggunakannya.

The Witcher 3: Bagaimana Menggunakan Adrenalin?

Tidak ada satu cara untuk menggunakan Adrenalin kerana banyak kemahiran menggunakannya semasa menggunakannya. Oleh kerana itu, kami akan menyenaraikan kemampuan penting yang memerlukan Adrenalin untuk digunakan. Sebilangan besar kebolehan ini adalah kebolehan Tempur, tetapi beberapa kebolehan dan Tanda Umum berkaitan dengan penggunaan Adrenalin.

Berikut adalah kemampuan yang memerlukan Adrenalin melancarkan atau mengaktifkan:

 • Pusaran

Pusaran adalah serangan berputar berterusan yang menyerang musuh dalam jarak dekat. Ia sangat baik untuk kawalan orang ramai kerana dapat mencapai banyak sasaran secara serentak. Setelah menghabiskan 20 Mata Kebolehan, anda boleh membukanya.

Untuk mengekalkan pusaran berterusan, anda harus menghabiskan stamina dan Adrenalin. Menggunakan Pusaran juga memberi anda kenaikan Poin Adrenalin 1%.

 • Rendahkan

Potongan pedang dua tangan ini memerlukan stamina dan Adrenalin. Semakin banyak Mata Adrenalin yang anda miliki, semakin banyak kerosakan Rend. Dengan menahan kedua-dua butang serangan berat, anda dapat mengaktifkan serangan ini.

Rend mengabaikan semua pertahanan musuh dan meningkatkan peluang kritikal anda sebanyak 10%. Setiap Titik Adrenalin akan meningkatkan jumlah kerosakan sebanyak 33%.

 • Ketepatan yang mematikan

Deadly Precision adalah kemahiran yang kami sebutkan sebelumnya yang meningkatkan peluang anda untuk mencetuskan pembunuhan segera. Setiap Titik Adrenalin yang anda peroleh meningkatkan kebarangkalian sebanyak 1%. Keahlian ini juga memberi anda kenaikan Poin Adrenalin 1%.

 • Battle Trance

Battle Trance adalah keupayaan utama yang membolehkan anda mendapatkan Adrenalin di tempat pertama. Ia sentiasa aktif, dan untuk setiap Titik Adrenalin, anda mendapat peningkatan kerosakan senjata sebanyak 10%.

 • Tidak akan mati

Sekiranya Vitality, atau kesihatan anda benar-benar habis, anda akan segera hidup kembali jika anda mempunyai sekurang-kurangnya satu Adrenalin Point. Berbeza dengan keterangannya, tidak mempunyai poin berarti tidak ada pemulihan kesihatan, kerana para pengembang lupa untuk memperbaruinya atau kemampuannya disadap.

Semakin banyak Mata Adrenalin yang anda miliki, semakin banyak Vitaliti yang anda dapat kembali. Lebih berguna apabila Undying adalah satu-satunya kemampuan penggunaan Adrenalin yang aktif. Namun, memiliki kebolehan lain tidak bermakna Undying dibuat tidak berguna.

Setelah pencabutan Undying dicetuskan, anda perlu menunggu selama 30 saat sebelum dapat menggunakannya lagi. Walaupun sejuk, bar Adrenalin tidak dapat menyelamatkan anda dari kerosakan yang teruk.

Membuka kunci Undying juga akan meningkatkan keuntungan Point Adrenalin anda sebanyak 1%.

 • Banjir Kemarahan

Banjir Kemarahan adalah kemampuan unik yang membolehkan anda menghabiskan Mata Adrenalin untuk memberi tanda. Sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya tiga Mata Adrenalin, Tanda yang anda pilih akan lebih kuat daripada biasa. Poin Adrenalin membuka semua bonus Tanda dan meningkatkan intensiti sebanyak 25%.

Anda mendapat peningkatan 1% dalam keuntungan Adrenalin Point semasa bertarung jika anda membuka kemampuan ini.

 • Metabolisme Meningkatkan

Dengan kemampuan ini, anda dapat menghabiskan Mata Adrenalin untuk mengurangkan tahap Ketoksikan setelah minum ramuan. Setiap Titik mengurangkan Ketoksikan sebanyak 33%. Walau bagaimanapun, keupayaan tidak mempengaruhi mutagen decoctions.

 • Naluri Pemburu

Hunter Instinct adalah Tanda, yang memberi anda 20% peningkatan kerosakan kritikal terhadap jenis musuh yang disasarkan. Prasyaratnya ialah anda harus mengisi keseluruhan bar Adrenalin. Ia tidak menggunakan Adrenalin untuk mengaktifkan tetapi merupakan bonus dan insentif untuk mendapatkan lebih banyak Adrenalin.

 • Battle Frenzy

Keupayaan ini menggantikan Battle Trance. Dengan Battle Frenzy, setiap Adrenaline Point meningkatkan peluang kritikal anda sebanyak 8%. Anda tidak menggunakan Adrenalin untuk Battle Frenzy untuk berkuat kuasa, kerana ia adalah kemampuan pasif.

Kemahiran ini sangat bermanfaat bagi Geralt ketika bertempur, jadi kami mengesyorkan agar anda membukanya secepat mungkin. Sebilangannya dibuka secara lalai, dan yang anda tidak perlu risau untuk memperolehnya.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Adrenalin dalam Pertempuran

Semua Kemampuan Tempur memberi anda peningkatan dalam keuntungan Adrenalin Point. Seperti yang anda perhatikan di bahagian di atas, beberapa kemampuan memberi anda peningkatan 1%. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kemampuan yang menawarkan kadar yang lebih baik.

Keupayaan yang memberi anda kadar keuntungan Adrenalin Point yang lebih tinggi adalah:

 • Ingatan Otot

Memori Otot meningkatkan output kerosakan Fast Attack sebanyak 25% apabila ditingkatkan ke Tahap Lima. Untuk setiap peringkat yang anda tingkatkan, Adrenalin Boost anda juga meningkat sebanyak 1%. Apabila dimaksimumkan, anda mendapat peningkatan keuntungan Adrenalin 5%.

 • Pukulan tepat

Sama dengan Memori Otot, Pukulan Tepat juga bertambah baik ketika Fast Attack. Walau bagaimanapun, ia meningkatkan peluang hit kritikal dan kerosakan kritikal masing-masing sebanyak 10% dan 75%. Apabila anda menaikkannya ke Tahap Lima, peningkatan akan meningkat kepada 5%.

 • Latihan kekuatan

Kemampuan Tempur ini memberikan Serangan Kuat 25% lebih banyak kerosakan apabila ditingkatkan ke Tahap Lima. Kadar peningkatan Adrenalin Point maksimum adalah 5%.

 • Pukulan Menghancurkan

Crushing Blows adalah setara dengan Precise Blows untuk Serangan Kuat. Ini memberikan jumlah peningkatan yang sama dalam kedua-dua peluang hit kritikal dan kerosakan kritikal. Peningkatan juga 5% apabila dinaikkan ke Tingkat Lima.

 • Armada Berkaki

Apabila anda menghindar dari serangan, anda dapat sepenuhnya menghilangkan semua kerosakan yang masuk, tetapi hanya apabila anda mendapatkan Fleet Footed ke Level Five. Sebelum itu, anda hanya dapat mengurangkan kerosakan. Keuntungan Adrenalin Point menjadi 5% setelah memaksimumkan kemampuan.

 • Refleks Kilat

Semasa mengarahkan pemandangan dengan panah, waktu menjadi perlahan sebanyak 45% lebih banyak setelah Kilat Kilat mencapai Tahap Tiga. Oleh itu, peningkatan hanya 3%, kerana kemampuan ini hanya mempunyai tiga tahap.

 • Serangan adalah Pertahanan Terbaik

Dengan membuka kemampuan ini, tindakan bertahan menghasilkan Mata Adrenalin. Parries memberi anda 0.1 Poin, Serangan balas menghasilkan 0.4, menghindari serangan 0.3, dan menjauhkan diri dari bahaya akan memberi anda 0.2 mata. Kemampuan ini hanya dapat diaktifkan setiap lima saat, walaupun anda melakukan banyak manuver selama ini.

 • Piroteknik Lanjutan

Apabila bom meletup dan meletup, anda mendapat 0.1 Mata Adrenalin.

Item yang Memberi Anda Lebih Banyak Adrenalin

Terdapat banyak item di The Witcher 3 yang memberi anda peningkatan Adrenaline Point, tetapi anda harus melengkapkan item ini agar bonus mereka dapat dilaksanakan. Barang-barang ini boleh berupa senjata, pakaian, atau baju besi.

Melengkapkan item khas dapat membantu anda menjana semula Adrenalin dengan lebih cepat, tetapi kadang-kadang ia adalah pertukaran. Item peningkatan Adrenalin mungkin bukan yang terkuat dalam inventori anda.

Terlalu banyak item untuk disenaraikan di sini, tetapi anda boleh mendapatkan senarai lengkap di halaman wiki rasmi.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana adrenalin berfungsi di The Witcher 3?

Adrenalin berfungsi sebagai mata wang pertempuran yang anda ganti dengan kerosakan yang lebih besar, peluang kritikal yang lebih tinggi, dan bahkan kebangkitan dari kematian, antara banyak kesan lain. Anda harus mengatasi kerosakan dengan serangan anda untuk mendapatkan Poin Adrenalin. Kebolehan membuka kunci dapat memberikan peningkatan eksponensial kepada jumlah Adrenalin yang anda perolehi setiap serangan.

Hanya ingat ketika anda tidak bertempur, bar Adrenalin perlahan-lahan habis. Satu-satunya cara untuk mengekalkan bar adalah dengan terus berjuang.

Apa kebolehan menggunakan adrenalin dalam The Witcher 3?

Keupayaan yang memerlukan anda mengeluarkan Poin Adrenalin adalah:

• Pusaran

• Rend

• Meninggal dunia

• Banjir Kemarahan

• Metabolisme Meningkatkan

Battle Frenzy, Hunter Instinct, Deadly Precision, dan Battle Trance memerlukan Adrenalin untuk mengaktifkan tetapi tidak memakan Adrenalin Points.

Memukul Kegilaan Membunuh

Geralt dari Rivia sudah memiliki kemampuan bertarung yang mengagumkan, tetapi dengan bantuan Adrenaline Points dan kekuatan yang menggunakannya, dia menjadi menakutkan. Mendapatkan Adrenalin semudah memasuki pertarungan. Semakin anda berjuang, semakin banyak anda dapat berbelanja. Kebolehan ini sangat kuat sehingga dapat memungkinkan pembunuhan insta atau kebangkitan - jika anda memerintahkannya dengan betul.

Berapa banyak kemampuan yang anda buka untuk Geralt? Apa pendapat anda mengenai sistem Adrenalin? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found