Wyze Cam Tidak Menghantar Makluman - Apa yang Perlu Dilakukan

Wyze Cams berada di puncak permainan peralatan pengawasan yang berpatutan. Mereka mudah digunakan, disambungkan ke peranti telefon pintar / tablet anda, dan menawarkan rakaman langsung dari telapak tangan anda, di mana sahaja anda berada pada masa ini (sepanjang anda tersambung ke internet).

Wyze Cam Tidak Menghantar Makluman - Apa yang Perlu Dilakukan

Selain itu, Wyze Cam dilengkapi dengan sensor gerakan bersepadu yang memberi amaran kepada anda apabila pergerakan dikesan di depan pintu anda. Tetapi bagaimana jika kamera Wyze anda tidak menghantar makluman pemberitahuan ke telefon anda kerana sebab tertentu? Ini boleh mengecewakan dan berbahaya. Inilah cara memperbaikinya.

Mengapa Penting

Salah satu sebab utama orang memasang Wyze Cams di pintu depan mereka adalah untuk dimaklumkan mengenai kemungkinan berlaku kecurian dan mempunyai akses ke rakaman sebagai bukti yang boleh diterima mahkamah. Sekiranya anda tidak menerima pemberitahuan sensor gerakan, anda tidak akan diberitahu tentang apa yang berlaku di luar. Ini boleh menjengkelkan - anda tidak perlu melihat suapan langsung Wyze anda setiap beberapa minit kerana pemberitahuan push anda tidak berfungsi.

wyze cam

Sebelum Berjalan

Pertama sekali, anda perlu memeriksa apakah Push Notifications dihidupkan untuk aplikasi Wyze di telefon anda. Walaupun pemberitahuan yang digunakan untuk berfungsi pada perangkat anda, kemas kini telefon / tablet dapat mengacaukan pemberitahuan push aplikasi anda dan mengubah cara perangkat memberitahu Anda.

wyze cam tidak menghantar makluman

Cara mengakses tetapan pemberitahuan push bervariasi dari perangkat ke perangkat, tetapi ponsel / tablet Android, iOS, Windows, dan Pixel memungkinkan Anda menetapkan tetapan pemberitahuan push. Lihat di sekitar Tetapan Umum / Tetapan Lanjutan pada telefon anda.

Sekiranya anda telah memastikan bahawa pemberitahuan push anda dihidupkan, tetapi pemberitahuan masih belum sampai ke telefon anda, periksa sama ada firmware untuk setiap kamera anda dikemas kini. Untuk melakukannya, pergi ke aplikasi Wyze, pilih kamera pertama dari senarai dan lihat apakah anda secara automatik diminta untuk mengemas kini firmware anda. Sekiranya ini tidak berlaku, teruskan dan ketuk ikon roda gigi di sudut kanan atas, pergi ke Maklumat Peranti, kemudian ke Periksa kemas kini, dan Naik taraf. Lakukan ini untuk setiap kamera dalam senarai.

Sebagai alternatif, firmware aplikasi Wyze anda mungkin sudah usang dan menghalang anda daripada menerima pemberitahuan push. Untuk mengemas kini firmware aplikasi, anda boleh bermain-main dengan komputer dan kad SD telefon anda, dsb. Tetapi cara termudah adalah dengan hanya mencopot pemasangan aplikasi dan kemudian memuat turun dan memasangnya semula dari gedung aplikasi khusus telefon / tablet anda.

Periksa Peraturan

Sekiranya pemberitahuan push anda dihidupkan dan firmware aplikasi Wyze Cam dan Wyze anda terkini, satu-satunya perkara yang masih perlu diperiksa adalah Peraturan Wyze Cam. Peraturan, pada dasarnya, membolehkan anda mengotomatisasi dan mempermudah banyak aspek menggunakan Wyze Cam melalui telefon pintar anda.

Sebagai contoh, anda dapat membuat Pintasan yang memungkinkan banyak tindakan tersedia dengan mengetuk ikon di layar telefon anda. Jadual dapat membantu anda menetapkan waktu di mana anda menginginkan sesuatu berlaku. Akhirnya, Pencetus Peranti meminta satu peranti mencetuskan yang lain, berdasarkan pilihan anda.

Setiap satu daripada peraturan ini dapat ditetapkan untuk mencegah Anda menerima pemberitahuan push. Sebenarnya, orang cenderung menjadwalkan kapan amaran akan dimatikan (misalnya ketika mereka berada di rumah dan pada hujung minggu).

Walau bagaimanapun, anda mungkin salah mengatur jalan pintas untuk mematikan semua amaran pada peranti anda (selain tindakan lain). Cuba semua jalan pintas anda untuk melihat apakah ini sebabnya Wyze Cam anda tidak menghantar makluman ke telefon pintar / tablet anda.

Akhirnya, anda juga boleh menetapkan peranti Wyze Bulb untuk mencetuskan Wyze Cam anda agar tidak menghantar amaran ketika peranti lampu menyala. Ini juga boleh menimbulkan masalah yang mesti anda fikirkan.

Untuk memeriksa dengan cepat apakah peraturan yang menimbulkan masalah sebenarnya, cuba hapus semua peraturan. Menetapkan yang baru boleh menjadi sakit di leher, tetapi ia dapat menyelesaikan masalah pemberitahuan push anda dengan baik.

Hubungi Sokongan

Sekiranya tidak ada nasihat dari atas yang berjaya, anda harus menghubungi sokongan Wyze. Mereka akan membimbing anda melalui proses tersebut, membantu anda mencuba dan menyelesaikan masalah, dan, akhirnya, mungkin mengganti peranti anda dengan yang baru.

Tiada Makluman

Sekiranya anda mengalami masalah pemberitahuan push dengan Wyze Cam anda, periksa apakah mereka menghidupkan telefon anda. Sekiranya ada, periksa untuk mengetahui apakah aplikasi, firmware aplikasi, dan setiap firmware kamera Wyze individu terkini. Sekiranya ini tidak membantu, periksa untuk melihat apakah beberapa peraturan yang mungkin anda tetapkan secara tidak sengaja mengganggu sistem amaran Wyze. Sekiranya tidak ada yang berjaya, hubungi sokongan teknikal Wyze dan minta mereka menyelesaikan masalah ini untuk anda.

Adakah anda pernah mengalami masalah pada Wyze Cam anda di mana anda tidak mendapat amaran sensor gerakan? Adakah anda telah memperbaikinya? Apa masalahnya? Adakah Wyze perlu mengganti peranti anda? Jangan ragu untuk melayari bahagian komen di bawah dengan semua fikiran, petua, nasihat, dan pertanyaan anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found