Xiaomi Redmi Note 3 Tidak Menerima Panggilan - Apa yang Perlu Dilakukan

Sebab mengapa anda tidak menerima panggilan ke Xiaomi Redmi Note 3 anda biasanya terdapat di tetapan telefon anda. Ramai pengguna menghidupkan salah satu mod senyap secara tidak sengaja yang menghalangnya daripada menerima beberapa atau semua panggilan masuk.

Xiaomi Redmi Note 3 Tidak Menerima Panggilan - Apa yang Perlu Dilakukan

Nasib baik, masalah ini sangat senang diselesaikan. Mari kita lihat beberapa yang paling biasa dan lihat cara menyelesaikannya.

Mod kapal terbang

Sekiranya anda menghidupkan mod Pesawat secara tidak sengaja, anda tidak akan dapat menerima sebarang panggilan pada Xiaomi Redmi Note 3. anda dengan cepat dapat menyelesaikannya seperti ini:

1. Tahan Butang Kuasa

Tekan dan tahan butang Power sehingga menu dengan tindakan yang berbeza muncul.

2. Periksa Mod Pesawat

Ikon Pesawat putih menandakan bahawa mod kapal terbang dihidupkan. Anda harus mengetuk ikon untuk melumpuhkannya.

Mod Jangan Ganggu

Jangan Ganggu adalah mod senyap lain yang mungkin menghalang panggilan masuk untuk menghubungi anda. Anda boleh mematikannya dengan mudah dari Pusat Pemberitahuan. Inilah yang perlu anda lakukan:

1. Pergi ke Skrin Utama Anda

Leret ke bawah dari bahagian atas Skrin utama anda untuk menurunkan Pusat Pemberitahuan.

2. Leret ke Kiri

Apabila anda melihat Pusat Pemberitahuan, geser ke kiri untuk mendapatkan lebih banyak pilihan.

3. Matikan Mod Jangan Ganggu

Setelah anda mencapai menu dengan semua pilihan yang ada, geser ke atas untuk sampai ke ikon Jangan Ganggu. Ikon putih bermaksud mod dihidupkan. Anda harus mengetuk ikon untuk melumpuhkannya.

Panggilan Alih

Sekiranya anda mengaktifkan pemajuan panggilan, ini akan mengalihkan semua panggilan masuk ke nombor lain. Untuk mula menerima panggilan sekali lagi, anda perlu mematikan pilihan ini. Ini adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

1. Lancarkan Aplikasi Telefon

Setelah memasukkan aplikasi Telefon, ketuk butang Menu di kiri bawah skrin.

2. Pilih Tetapan

Ketuk Tetapan di menu pop timbul untuk mengakses semua Tetapan Panggilan anda.

3. Pilih Tetapan Pemajuan Panggilan

Ketuk Reliance di menu Call Forwarding untuk mengakses tetapan tambahan.

4. Matikan Semua Pilihan

Anda harus memastikan bahawa semua pilihan pemajuan panggilan mati atau dilumpuhkan. Anda boleh melumpuhkannya dengan mudah dengan mengetuk setiap pilihan individu.

Periksa Kad SIM Anda

Masalah dengan kad SIM anda mungkin menjadi sebab mengapa anda tidak menerima sebarang panggilan. Inilah sebabnya mengapa anda harus mengeluarkan kad dari telefon anda dan menyemaknya untuk kerosakan atau kekurangan. Sebaiknya keluarkan zarah atau habuk dari kad SIM dengan kain kering.

Setelah selesai melakukan pemeriksaan dan pembersihan, masukkan kembali kad untuk melihat apakah masalahnya telah diselesaikan.

Hubungi Pembawa Anda

Anda harus menghubungi syarikat penerbangan anda sekiranya langkah-langkah di atas tidak berfungsi. Pembawa anda mungkin menghadapi beberapa masalah rangkaian yang menyebabkan masalah dengan panggilan masuk.

Panggilan Akhir

Anda mungkin perlu melakukan tetapan semula keras pada telefon anda sekiranya tidak ada kaedah yang menghasilkan penyelesaian untuk masalah ini. Anda juga perlu memeriksa sama ada beberapa aplikasi yang baru anda pasang menghalang panggilan masuk.

Sekiranya semuanya gagal, adalah bijak untuk membawa telefon anda ke pusat servis.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found