Cara Memperbaiki Kesalahan ‘Anda memerlukan kebenaran daripada Kesalahan TrustedInstaller’ di Windows

Setiap orang cuba memindahkan, menghapus atau menukar fail atau folder dan melihat mesej ralat ‘Anda memerlukan kebenaran dari TrustedInstaller untuk melakukan tindakan ini’? Anda berpendapat bahawa sebagai pemilik atau pentadbir sistem, anda akan mempunyai kata-kata terakhir mengenai fail mana yang hendak pergi dan fail yang akan dihapuskan. Malangnya, Microsoft mempunyai idea lain.

Cara Memperbaiki Kesalahan ‘Anda memerlukan kebenaran daripada Kesalahan TrustedInstaller’ di Windows

Untuk melindungi Windows dari kerosakan yang tidak disengajakan, Microsoft menambahkan akaun lain yang disebut NT SERVICETrustedInstaller. Ia memiliki banyak fail teras Windows kerana anda akan mengetahui sama ada anda pernah cuba memindahkan atau menghapusnya. Saya rasa idea itu adalah untuk melindungi kita dari diri kita sendiri dan menghentikan pengguna secara tidak sengaja menghapus aset penting di komputer mereka.

Sekiranya anda ingin mengawal sepenuhnya komputer anda dan mengelakkan kesalahan ‘Anda memerlukan kebenaran daripada TrustedInstaller’ di Windows, baca terus.

bagaimana-untuk-memperbaiki-anda-perlu-izin-dari-dipercayai-pemasangan-kesalahan-di-windows-2

Betulkan kesalahan ‘Anda memerlukan kebenaran daripada TrustedInstaller’ di Windows

Untuk menghentikan ralat ini, kita perlu mengambil alih fail yang dimaksudkan daripada TrustedInstaller dan menyerahkannya kepada diri kita sendiri. Nasib baik, ada beberapa cara untuk melakukannya.

Menggunakan CMD

  • Buka Prompt Perintah sebagai pentadbir dan ketik 'takeown / f "path penuh folder atau drive" / R / D Y'. Sebagai contoh, jika kita ingin mengambil alih folder Windows, kita akan mengetik 'takeown / f "C: Windows" / R / D Y'.
  • Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk fail yang boleh dilaksanakan. Sebagai contoh, ‘takeown / f“ C: Windowsregedit.exe ’akan mengambil alih hak regedit yang dapat dilaksanakan.

bagaimana-untuk-memperbaiki-anda-perlu-izin-dari-dipercayai-pemasangan-kesalahan-di-windows-3

Menggunakan Windows Explorer

Sekiranya anda lebih suka tidak menggunakan baris perintah, anda boleh menggunakan Explorer sebagai gantinya.

  1. Navigasi ke fail atau folder yang ingin anda kendalikan.
  2. Klik kanan dan pilih Properties dan kemudian tab Security.
  3. Klik butang Lanjutan dan kemudian Tukar di sebelah Pemilik.
  4. Masukkan nama akaun anda ke dalam kotak dan klik Semak Nama. Sekiranya anda mengeja dengan betul, ia harus digarisbawahi. Anda mungkin melihat senarai muncul bergantung pada bagaimana anda mengatur komputer anda, cukup pilih nama pengguna anda dari senarai dan klik OK.
  5. Klik OK dua kali untuk kembali ke tetingkap Tetapan Keselamatan Lanjutan. Masukkan tanda centang di kotak yang tertera 'Ganti pemilik subkontainer dan objek'. Klik OK dan kemudian Ya jika diminta.

Sekiranya anda sering menghadapi kesalahan ‘Anda memerlukan kebenaran daripada TrustedInstaller’ di Windows, terdapat skrip pendaftaran di internet yang menambahkan ‘Take Ownership’ sebagai menu konteks klik kanan. Mungkin bernilai semasa anda mencari salah satu daripadanya.

Walaupun menjengkelkan, teori di sebalik TrustedInstaller adalah tepat. Ia melindungi sistem operasi dari kerosakan yang tidak disengajakan oleh pengguna. Namun, jika anda seperti saya dan ingin mengawal sepenuhnya komputer anda dan tidak hanya melakukan perkara yang diizinkan oleh Microsoft, anda perlu membiasakan diri dengan TrustedInstaller.

Cukuplah untuk mengatakan, setelah anda mengambil alih fail inti, berhati-hatilah dengan apa yang anda lakukan dengannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found