Cara Menukar Saluran di TV YouTube

Anda telah memilih beberapa saluran di TV YouTube anda, tetapi sekarang anda telah berubah pikiran. Sekiranya kedengaran biasa, kami mendapat beberapa berita baik: anda boleh menambahkan saluran baru dan membuang saluran yang tidak lagi anda tonton. YouTube TV adalah mengenai menyesuaikan pengalaman anda, dan anda boleh melakukannya bila-bila masa yang anda mahukan.

Cara Menukar Saluran di TV YouTube

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara termudah untuk menukar saluran TV YouTube.

Saluran Apa yang Boleh Saya Tukar?

Seperti yang anda ketahui, langganan YouTube TV asas dilengkapi dengan 70 saluran TV langsung. Namun, anda juga boleh memilih dari banyak saluran Premium. Perkara terbaik mengenai mereka ialah anda tidak perlu membeli rancangan saluran yang mahal. Sebagai gantinya, anda boleh menambahkan mana-mana saluran dari senarai Premium mereka secara berasingan, dengan bayaran bulanan yang kecil.

Oleh itu, anda tidak boleh menukar saluran asas kerana ia sama untuk semua orang, tetapi anda boleh menukar saluran Premium anda bila-bila masa yang anda mahukan. Namun, itu bukan operasi satu klik. Sekiranya anda ingin mengganti satu saluran dengan yang lain, anda mesti membuang saluran tersebut terlebih dahulu sebelum dapat menambahkan saluran yang lain.

youtube tv cara menukar saluran

Bagaimana Menukar Saluran?

Walaupun anda mungkin menggunakan aplikasi YouTube TV di Apple TV atau Roku, cara terbaik untuk menukar saluran adalah dengan menggunakan penyemak imbas anda. Oleh itu, anda juga boleh melakukannya dari komputer riba atau telefon bimbit anda. Buka YouTube TV di penyemak imbas, log masuk dengan bukti kelayakan anda, dan ikuti panduan langkah demi langkah kami:

  1. Klik avatar anda di sudut kanan atas.
  2. Buka menu lungsur.
  3. Masukkan Tetapan.
  4. Pilih Keahlian.
  5. Anda kemudian akan melihat senarai semua saluran.
  6. Cari saluran yang ingin anda alih keluar dan hapus centang kotak di sebelahnya.
  7. Kemudian cari saluran yang ingin anda tambahkan dan klik kotak pilihan di sebelahnya.
  8. Apabila anda selesai, klik Selesai.
  9. Skrin pop timbul akan muncul untuk mengesahkan perubahan anda, dan anda harus mengklik Setuju.

Itu sahaja! Sekiranya anda sudah mengetahui saluran mana yang ingin anda tambahkan, saluran tidak boleh memakan masa lebih dari beberapa minit. Sebaliknya, jika anda tidak pasti, anda boleh mendapat inspirasi dari senarai mereka.

Perkara terbaik ialah anda sentiasa dapat melihat bagaimana yuran langganan anda akan berubah sekiranya anda membuang atau menambahkan saluran tertentu. Sekiranya anda secara tidak sengaja memilih lebih banyak saluran Premium daripada yang anda rancangkan, tanpa alasan untuk bimbang, jangan klik Setuju. Sebaliknya, mundur selangkah dan keluarkan beberapa saluran. Dengan cara itu, anda dapat mengawal langganan anda dan menjimatkan banyak wang.

Berapa Kos?

Ketika datang ke TV YouTube, tidak ada biaya tersembunyi. Operasi menukar saluran adalah percuma, dan tidak ada batasan berapa kali anda dapat melakukannya.

Seperti yang mungkin anda ketahui, langganan TV YouTube berharga $ 49,99 sebulan. Anda kemudian boleh membeli saluran tambahan dari senarai Premium mereka, dengan sedikit bayaran. Anda juga boleh membeli saluran Premium yang berbeza setiap bulan jika anda mahu. Kebanyakan orang sama ada membeli saluran filem atau saluran sukan.

Harga saluran sangat berbeza. Sebilangan besar saluran premium berharga dari $ 5- $ 15 sebulan. Contohnya, anda boleh mendapatkan Showtime dengan tambahan $ 7 sebulan, atau Starz dengan harga $ 9.

Namun, jika anda mahukan NBA League Pass, anda perlu membayar tambahan $ 40 sebulan. Perkara yang baik ialah jika anda mahu, anda boleh membelinya hanya pada musim permainan dan kemudian membuangnya.

Saluran Premium berbanding Premium YouTube

Sekiranya anda baru menggunakan TV YouTube, anda mungkin mengelirukan saluran Premium dengan YouTube Premium. Walaupun saluran Premium adalah saluran TV langsung, tersedia bagi mereka yang telah melanggan YouTube TV, YouTube Premium adalah sesuatu yang berbeza.

Ini adalah perkhidmatan yang membolehkan anda menonton video YouTube tanpa iklan. Selain itu, anda boleh memuat turun video dan menontonnya di luar talian. Anda juga akan mendapat akses eksklusif ke filem dan siri asli YouTube. Selain itu, anda boleh menggunakan perkhidmatan streaming muzik YouTube untuk mendengarkan muzik kegemaran anda tanpa gangguan.

Kedua-dua perkara itu hebat, dan anda boleh membelinya secara berasingan. Sekiranya anda mahukan YouTube Premium, anda boleh mendapatkannya dengan harga $ 11,99 sebulan. Terdapat juga tempoh percubaan percuma selama 30 hari yang boleh anda gunakan untuk mengetahui sama ada perkhidmatan ini sesuai dengan anda. Lebih-lebih lagi, jika anda seorang pelajar, anda dapat menikmati tempoh percubaan percuma selama tiga bulan.

saluran perubahan tv youtube

Sesuaikan Saluran Anda

TV YouTube mungkin tidak mempunyai seberapa banyak saluran seperti beberapa perkhidmatan penstriman lain. Namun, ini adalah perkhidmatan yang mesra pengguna yang membolehkan anda menyesuaikan pengalaman anda setiap bulan. Salah satu perkara yang kami sukai mengenai YouTube TV adalah betapa fleksibel dan mudah digunakan. Dengan semua pilihan ini, mengapa tidak meneroka saluran baru setiap kali anda mahu?

Adakah anda berpuas hati dengan TV YouTube? Saluran Premium apa yang telah anda cuba? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found