Cara Memperbaiki Instagram: "Akaun Anda Telah Dikunci Sementara"

Instagram boleh mengunci akaun anda buat sementara waktu kerana beberapa sebab. Mereka melakukannya untuk melindungi akaun pengguna, melindungi platform, dan mendorong pengalaman pengguna terbaik. Sekiranya anda telah mencuba masuk ke akaun anda dan menerima pesan "Akaun anda telah terkunci buat sementara waktu", hari ini kami akan membahas apa yang mungkin menjadi penyebabnya dan bagaimana membuka kunci akaun anda secepat mungkin.

Cara Memperbaiki Instagram:

Untuk mengelakkan akaun anda terkunci buat sementara waktu, kami telah memperincikan beberapa aktiviti akaun tertentu yang akan dicurigai oleh Instagram dan kemudian mengunci akaun anda secara automatik.

Mengapa Akaun Instagram Saya Dikunci?

Instagram akan meletakkan kunci sementara pada akaun anda jika mereka percaya bahawa anda telah melanggar mana-mana dasar pengguna mereka. Kunci boleh berlaku walaupun anda tidak ada kaitan dengan pelanggaran tersebut.

Berikut adalah aktiviti biasa yang menyebabkan Instagram mengeluarkan kunci akaun:

1. Aktiviti Seperti Bot

Instagram sedang mencari tindakan yang dilakukan terlalu cepat per jam dan setiap 24 jam. Perbuatan berikut yang dilakukan pada kadar yang cepat tidak wajar akan dianggap sebagai "aktiviti bot" dan mencetuskan kunci akaun sementara:

Mengikuti dan Tidak Mengikuti Pengguna secara Pukal

Tingkah laku Instagram yang tipikal merangkumi "mengikuti" seseorang, dan mereka "mengikuti" anda kembali. Untuk memanfaatkan amalan ini, seseorang dapat "mengikuti" ratusan orang sekaligus, kemudian setelah mereka "diikuti", orang tersebut "mengikuti" mereka.

Instagram akan menganggap tingkah laku bot ini kerana manusia yang menggunakan Instagram telah bersetuju untuk tidak menyalahgunakan platform dengan tingkah laku seperti itu.

Gambar Suka dan Tidak Suka Terlalu Pantas

Sekali lagi, ini akan dianggap sebagai tingkah laku bot.

Menatal makanan anda dan 'menyukai' beberapa gambar atau lebih dengan kadar rata-rata sesuai dengan tingkah laku manusia yang biasa. Namun, "menyukai" atau "membatalkan tautan" seratus gambar, misalnya, dalam beberapa minit, hanya dapat dicapai dengan program.

Mengulas mengenai Posting Terlalu Cepat

Semakin banyak komen yang anda tinggalkan pada siaran orang, semakin banyak penglibatan yang anda dapat, dan akhirnya, semakin banyak pengikut. Memberi komen yang pantas terhadap banyak catatan akan kelihatan seperti algoritma Instagram.

Menyiarkan Komen Sama Beberapa Kali

Bukan sahaja kemungkinan ini tidak akan memberi nilai tambah kepada perbualan, tetapi juga bukan sesuatu yang akan dilakukan oleh pengguna yang benar-benar terlibat dengan siaran.

2. Penggunaan Aplikasi Pihak Ketiga

Penggunaan beberapa aplikasi pihak ketiga di platform Instagram adalah melanggar Syarat Penggunaan mereka. Tidak semua aplikasi dilarang; terdapat proses persetujuan untuk beberapa aplikasi dapat diakses.

Walau bagaimanapun, jenis yang membantu mengotomatisasi tindakan dilarang dan mudah dikesan oleh Instagram. Bot berfungsi dengan pengalaman pengguna yang hebat, dan kerana Instagram mendorongnya, akaun yang disyaki menggunakannya akan dikunci.

3. Kelayakan Akaun Phishing

Penggodam dapat memperoleh maklumat log masuk anda menggunakan laman web palsu. Sekiranya anda secara tidak sengaja menyerahkan kelayakan Instagram anda dengan melog masuk ke skrin log masuk yang kelihatan seperti skrin log masuk Instagram tetapi tidak, anda mungkin telah memberikan maklumat log masuk anda.

Oleh kerana akaun anda terganggu dan penggodam dapat melakukan apa yang mereka mahukan, apa sahaja yang mereka lakukan telah mencetuskan bendera merah dengan Instagram, dan platform itu bertindak balas dengan kunci akaun.

Cara Buka Kunci Akaun Instagram Berkunci

Untuk membuka kunci akaun anda ketika melihat pesan "Akaun Anda Telah Dikunci Sementara" semasa log masuk, anda perlu mengirimkan Akaun Instagram saya telah dinyahaktifkan:

  1. Pergi ke Akaun Instagram saya telah dinyahaktifkan bentuk atau masukkan carian "Akaun Instagram saya telah dinyahaktifkan" di Google, dan pilih hasil Facebook.

  2. Lengkapkan borang, kemudian masukkan alamat e-mel yang terikat dengan akaun Instagram yang ingin anda buka kunci.

  3. Jelaskan bahawa akaun anda disekat secara tidak sengaja, dan anda yakin anda tidak melanggar panduan pengguna.

  4. Setelah melengkapkan borang, klik "Kirim."

  5. Anda akhirnya akan menerima balasan yang meminta foto anda memegang sehelai kertas dengan kod yang mereka kirimkan kepada anda dengan tulisan tangan di atasnya. Gambar anda mesti semula jadi dengan wajah anda dilihat dengan jelas dengan kertas - tanpa pengeditan Photoshop. Instagram cukup tegas dan mungkin menolak foto tersebut sekiranya mereka yakin bukan anda.
  6. Terdapat tempoh menunggu selepas anda menghantar foto.
  7. Anda akan mendapat pengesahan dari Instagram bahawa akaun anda telah dibuka kuncinya. Masa kelulusan boleh berlangsung antara beberapa hari hingga beberapa minggu.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa lama larangan Instagram berlangsung?

Tempoh larangan sementara bergantung pada jumlah larangan anda yang lalu dan sebab-sebab larangan tersebut. Tempoh khas boleh berlangsung dari beberapa jam di sisi yang lebih ringan hingga 24-48 jam untuk pelanggaran berulang.

Sekiranya anda menerima larangan berikutnya, maka panjangnya boleh dilanjutkan. Oleh itu, lakukan yang terbaik untuk mengelakkan tingkah laku seperti bot, supaya akaun anda tidak ditandai.

Sekiranya anda menerima mesej "Akaun Anda Telah Dikunci Sementara" ketika cuba masuk, lengkapkan dan kirimkan "Akaun Instagram saya telah dinyahaktifkan borang" untuk mengembalikan akaun anda secepat mungkin.

Pemilik Akaun Instagram Manusia Sahaja

Akaun Instagram dikunci secara automatik setiap kali Instagram yakin pengguna telah melanggar garis panduan komunitinya. Untuk mencipta pengalaman pengguna terbaik, Instagram melarang penggunaan kebanyakan aplikasi pihak ketiga. Ini akan menyekat mana-mana akaun yang memaparkan perilaku seperti bot atau akaun yang menunjukkan aktiviti tidak teratur.

Nasib baik, membuka kunci akaun anda adalah satu bentuk lagi. Dengan melengkapkan borang dan membuktikan bahawa anda adalah pemilik akaun manusia, Instagram akan memulihkan akaun anda secepat mungkin.

Adakah akaun anda telah dikunci secara salah oleh Instagram? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found