Cara Menonton Rancangan yang Dirakam di TV YouTube

TV YouTube adalah perkhidmatan penstriman yang agak muda, tetapi mempunyai beberapa kelebihan yang ketara berbanding pesaingnya.

Cara Menonton Rancangan yang Dirakam di TV YouTube

Ia menawarkan penyimpanan DVR tanpa had, yang bermaksud anda boleh merakam jam dan jam filem dan rancangan kegemaran anda. Ini dimungkinkan berkat awan, ruang simpanan dalam talian, di mana YouTube TV menyimpan semua kandungan yang dirakam.

Artikel ini akan membimbing anda dalam penggunaan DVR dan mengajar anda cara menguruskan rancangan rakaman anda.

Bagaimana Saya Mengakses Rakaman Saya?

TV YouTube melakukan bahagian rakaman sedikit berbeza. Rancangan dan filem sebenarnya tidak dirakam tetapi ditambahkan ke pustaka anda. Anda boleh mengakses perpustakaan dengan mudah dari halaman utama semasa anda log masuk ke akaun anda.

Setelah anda menambahkan program, anda dapat menontonnya selama sembilan bulan akan datang. Untuk melihat rakaman, anda hanya perlu mengklik atau mengetuknya. Sekiranya terdapat sesuatu yang salah dengan rakaman, anda boleh melaporkannya.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Anda akan melihat tiga titik dengan menu Lagi di bawah video yang cuba anda tonton.
 2. Pilihnya dan pilih Laporkan rakaman dari senarai.
 3. Pilih masalah dan klik pada Hantar.

Perlu disebutkan bahawa rancangan itu akan dirakam setiap kali ditayangkan. Itulah sebabnya mengapa DVR tidak terhad kerana anda tidak dapat mengalih keluar program dari perpustakaan. Anda hanya dapat menghentikan siaran berikutnya dari rakaman dan menunggu sembilan bulan tamat.

Sekiranya anda tidak berjaya memulakan rakaman episod rancangan TV kegemaran anda sejak awal, jangan risau. Apabila dijalankan semula, episod akan direkodkan semula secara automatik. Rakaman baru ini akan menggantikan yang lama, dan anda dapat menonton keseluruhan episod.

Rancangan Rakaman Tontonan YouTube TV

Program Apa yang Boleh Saya Rakam?

Tidak ada sekatan yang berkaitan dengan rakaman program. Satu-satunya perkara yang tidak dapat anda rakam ialah satu episod rancangan TV. Sekiranya anda memilih untuk merakam rancangan, YouTube TV akan menyimpan semua episod yang akan datang semasa ditayangkan, sehingga anda memutuskan untuk menghentikan rakaman.

Anda boleh merakam apa sahaja yang ditayangkan di TV YouTube: rancangan, acara sukan, filem dan banyak lagi. Apabila anda memilih tab Perpustakaan anda, anda akan melihat semua rakaman anda disenaraikan di sana. Ciri ini tidak bergantung pada ruang kosong pada peranti anda - anda hanya memerlukan sambungan internet.

Sekiranya terdapat perubahan dalam perjanjian yang disepakati YouTube TV dengan rakan mereka, rancangan yang dirakam di perpustakaan anda mungkin akan dihapus. Walau bagaimanapun, rakaman TV langsung akan tinggal di sana selama sembilan bulan.

Cara Menambah Program ke Perpustakaan

Ikuti arahan ini untuk menambahkan rancangan ke pustaka anda:

 1. Cari video yang ingin anda rakam menggunakan bar carian.
 2. Anda akan melihat ikon tambah di sebelah video yang dikehendaki.
 3. Klik atau ketuk ikon ini untuk menambahkan pertunjukan ke pustaka anda.

Apabila anda menambahkan program dari peranti mudah alih, anda juga dapat melakukannya dengan mengetuk layar dan menahan hingga menu muncul. Dari menu ini, pilih untuk menambahkan rancangan yang dipilih ke perpustakaan.

Sekiranya anda ingin berhenti merakam program tertentu, pergi ke halaman utamanya dan ketuk atau klik pada butang Buang di sebelah tajuk program.

TV YouTube

Apa yang Boleh Saya Lakukan dengan Program yang Dirakam?

Setelah merakam program dan menyimpannya di perpustakaan, anda boleh melakukan perkara berikut:

 1. Tonton rancangannya dari awal.
 2. Terus menonton rancangannya setelah anda menghentikannya.
 3. Tonton rancangan yang akan disiarkan jika anda tidak mahu menonton iklan.
 4. Susun rakaman anda berdasarkan tajuk, populariti, penilaian dan banyak lagi.
 5. Sesuaikan tetapan kualiti video untuk memastikan tidak ada penyangga.

Beberapa liga dan peranti juga mempunyai ciri statistik & main utama. Adakah anda meminati sukan tetapi tidak mempunyai masa untuk menonton keseluruhan permainan? Anda mungkin menyukai pilihan ini dan hanya melihat permainan yang paling penting dari pertandingan tertentu. Semasa anda merakam permainan sukan, ada tambahan 30 minit untuk setiap rakaman untuk situasi ketika permainan berlangsung lama. Program lain mempunyai jangka masa satu minit.

Tab Perpustakaan juga mempunyai ciri mudah ini yang disebut Rakaman Berjadual. Sekiranya anda mengetuknya, anda akan dapat melihat semua episod akan datang dan menunjukkan bahawa DVR anda sudah siap disimpan.

Tonton Tayangan Kegemaran Anda Bila-bila masa

DVR tanpa had sudah pasti salah satu titik penjualan terbesar untuk YouTube TV. Merakam apa sahaja kapan saja boleh menjadi sangat menggoda, terutamanya jika anda tidak berada di dekat layar ketika rancangan kegemaran anda menayangkan episod baru. Lebih-lebih lagi, merakam program dan menontonnya di mana-mana peranti tidak mungkin lebih mudah.

Adakah anda sudah melanggan YouTube TV? Apa rancangan yang anda rakam? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found