TV YouTube - Ulasan Lengkap - Disember 2020

Bagi anda yang pernah memikirkan memotong tali pusat, YouTube TV adalah alternatif yang bagus. Anda akan dapat menonton video kucing bodoh tanpa henti serta saluran TV standard anda dari satu platform yang mudah. Tidak pasti ia menjadi lebih baik daripada itu.

YouTube TV menawarkan saluran rangkaian popular yang anda kenal dan sukai, pelbagai saluran tempatan yang sesuai bergantung pada kawasan anda, dan mungkin ciri DVR awan terbaik yang disediakan oleh perkhidmatan streaming dalam talian. Sama dengan perkhidmatan seperti Hulu dengan TV Langsung dan DIRECTV SEKARANG tetapi di platform yang kemungkinan besar anda lebih biasa.

YouTube TV telah wujud sejak Februari 2017 dan telah memfokuskan pada tujuan untuk "menayangkan semula pengalaman televisyen untuk generasi baru." Ia direka untuk memberi pengguna kandungan TV dalam perjalanan, tanpa memerlukan TV skrin besar standard. Perjanjian itu adalah strategi yang dibangun berdasarkan dua syarat utama:

 • Sebelum menawarkan TV YouTube, mereka perlu memperoleh hak streaming di stesen tempatan.
 • Perlu membuat aplikasi mudah alih sebelum menyerahkannya kepada umum.

Sayangnya untuk YouTube pada hari-hari awal pelepasan, pendekatan ini terbukti terlalu lambat. Hulu dengan Live TV dilancarkan hanya sebulan selepas YouTube TV kepada penonton yang lebih besar. Pada akhir tahun 2017, lebih daripada lima puluh peratus lebih banyak pelanggan telah menikmati pilihan TV langsung yang ditawarkan oleh Hulu daripada mereka dengan usaha terbaru YouTube.

"Jadi mengapa saya harus memilih TV YouTube daripada Hulu dengan TV Langsung?"

Soalan yang bagus dan saya akan membincangkan YouTube TV berbanding pertandingan sebentar lagi dalam artikel. Buat masa ini, saya ingin menyelami apa yang ditawarkan TV YouTube, berapa harganya, dan apa yang anda harapkan daripada menggunakannya sebagai perkhidmatan TV pilihan anda.

Pelan & Harga

Tidak seperti penyedia kabel dan satelit biasa anda, YouTube tidak menawarkan banyak rancangan yang berbeza, dan sering membingungkan, dengan harga yang aneh. Sebagai gantinya, ini adalah jalan mudah dan memberikan anda satu pilihan tunggal. Yang, setelah melihat banyak pilihan pakej berjenama dan harga yang ditawarkan pesaingnya, nampaknya agak tidak biasa.

Melanggan YouTube TV akan dikenakan biaya hanya $ 40 sebulan. Pakej ini dilengkapi dengan rangkaian teras hampir enam puluh rangkaian, beberapa saluran tempatan anda, dan juga memberikan pilihan untuk memilih dari segelintir langganan tambahan premium.

Pakej Harga Saluran Perincian
TV YouTube $ 65 / bln. 85+ PERCUBAAN 7 HARI

Walaupun standard untuk percubaan percuma adalah 7 hari, perkhidmatan ini sering menawarkan tempoh percubaan yang lebih lama dan bahkan promosi bonus dari semasa ke semasa seperti Chromecast Google percuma untuk mendaftar dan membuat pembayaran. Awasi tawaran bonus ini di laman web.

Saluran yang disediakan

Fokus YouTube TV adalah untuk memperoleh hak streaming rangkaian siaran nasional. Ini memberi YouTube TV akses ke pelbagai saluran yang dimiliki oleh rangkaian.

Saluran tertentu ini menguasai perkhidmatan YouTube TV. Saluran seperti milik ABC Bentuk bebas , Milik NBC Syfy , Milik Fox Geografi Nasional , dan dimiliki CBS The CW hanya segelintir dari apa yang boleh diharapkan. YouTube juga memperoleh perjanjian dengan syarikat gergasi media Time Warner untuk menambah saluran seperti itu CNN, TBS, TNT , dan juga Rangkaian kartun .

Catatan: Susunan saluran akan berbeza-beza bergantung pada kod zip anda, jadi pastikan untuk memeriksa laman web untuk program yang anda perlukan.

Semasa mendaftar untuk perkhidmatan tersebut, YouTube TV akan memperincikan saluran mana yang tersedia untuk anda di kawasan setempat. Tidak semua rangkaian yang disebutkan terdapat di mana-mana. Perlu disebutkan bahawa terdapat juga beberapa rangkaian sukan serantau yang tersedia, seperti Sukan Fox , Sukan NBC , NESN , dan banyak lagi.

TV YouTube sangat dialu-alukan kepada peminat sukan. Susunan pemain yang ada sangat kuat dengan kesukaan Rangkaian Sukan CBS , semua ESPN saluran, dan saluran sukan milik NBC seperti Saluran Olimpik dan juga Saluran Golf . YouTube terus menambah rangkaian dan saluran baru ke pakej standardnya serta pilihan tambahan premiumnya.

Anda boleh melanggannya Waktu Tayangan, Starz, atau Tayangan Perdana AMC untuk keperluan filem premium anda atau Menggigil untuk menggaru gatal seram. Terdapat juga dokumentari yang berfokus Rasa ingin tahu atau fokus filem indie Berjemur Sekarang jika itu yang anda mahukan Mereka yang mempunyai keperluan untuk menonton lebih banyak sukan daripada yang ditawarkan boleh menambah Fox Soccer Plus atau Pas Liga NBA .

Sedikit gambaran mengenai tambahan saluran premium pilihan yang ada:

 • Masa pertunjukan akan memberi anda $ 11 sebulan dan memberikan anda banyak filem, siri TV, dan dokumentari.
 • Starz , walaupun sedikit lebih murah pada $ 9 sebulan, berkongsi persamaan dengan Showtime kerana filem, siri TV, dan dokumentari disediakan. Satu-satunya perbezaan yang nyata, ialah anda mendapat akses ke perpustakaan Starz yang luas dan kandungan asalnya.
 • Rasa ingin tahu adalah pilihan termurah dalam senarai dengan harga $ 3 sebulan. Ini memberi anda akses ke lebih daripada 1,500 dokumentari.
 • Fox Soccer Plus memberi anda lebih banyak bola sepak Eropah yang anda gemari dengan hanya $ 15 sebulan.
 • Tayangan Perdana AMC tersedia untuk semua peminat The Walking Dead di luar sana di atas banyak lagi pertunjukan AMC dengan hanya $ 5 sebulan.
 • Menggigil memberikan elemen seram yang sangat diperlukan kepada sesiapa sahaja ke dalam filem seram, filem thriller, dan filem ketegangan dengan hanya $ 5 sebulan.
 • Berjemur Sekarang memberikan pencinta filem bebas harta karun untuk dilihat dengan harga $ 7 sebulan.
 • Pas Liga NBA membawa semua tindakan di mahkamah terus ke peranti anda yang disokong. Ikuti perkembangan setiap pasukan NBA ketika mereka melalui 82+ permainan sepanjang musim. Harganya sedikit lebih tinggi dengan harga $ 40 sebulan. Perjanjian tersebut memberikan video berdasarkan permintaan untuk permainan yang terlepas yang ingin anda tonton dan tidak ada iklan dan sebaliknya menyediakan umpan arena semasa rehat.

Untuk senarai saluran yang tersedia di kawasan anda yang boleh anda harapkan dari YouTube TV, kunjungi laman web ini.

Peranti yang Disokong

Pada pelancarannya, YouTube TV hanya tersedia melalui penggunaan aplikasi Android dan iOS, langsung di laman web itu sendiri menggunakan komputer, atau melalui Google Chromecast. Saya percaya bahawa mitos Millennials yang mengabaikan TV biasa untuk menonton aliran di telefon pintar mereka mungkin telah memainkan peranan dalam keputusan ini. Sayangnya untuk YouTube, terlalu lama sebelum mereka menyedari kesalahan ini.

Pada masa ini, platform YouTube TV tersedia pada beberapa peranti yang berbeza. Terdapat aplikasi yang tersedia untuk Roku, Apple TV, Android TV, dan Xbox One, serta pelbagai TV Samsung, Hiseng, Sharp, dan LG yang disokong. Sudah tentu, selalu ada pilihan untuk terus menonton kandungan secara langsung pada telefon pintar dan tablet iOS atau Android terpilih.

Malangnya, konsol PlayStation tidak disokong dan jika anda merancang untuk menonton kandungan TV YouTube dari komputer, anda mesti melihatnya dari laman web sebenar menggunakan penyemak imbas Google Chrome.

Sokongan peranti YouTube TV mungkin tidak pernah sepadan dengan Hulu atau Sling TV, apatah lagi konflik antara Google dan Amazon kemungkinan akan menahan kemungkinan aplikasi YouTube TV untuk Fire TV dalam masa yang lama.

Sebenarnya, sokongan untuk streaming peranti tetap menjadi salah satu kelemahan utama YouTube TV. Walaupun mereka telah meningkatkan pilihan baru-baru ini, mereka masih cenderung ketinggalan daripada pesaing terbesar mereka. Anda boleh mengaitkan kekurangan kemajuan ini dengan campur tangan politik korporat Google. Pilihan penstriman anda akan terus mengambil tempat duduk dalam perang ego dari syarikat teratas di web.

Berikut adalah senarai pendek peranti serasi TV YouTube:

 • Apple TV
 • Apple AirPlay
 • TV Android
 • Roku
 • Chromecast
 • Xbox One, Xbox One S, dan Xbox One X
 • Telefon pintar / tablet iOS dan Android
 • Penyemak imbas web Google Chrome
 • Pilih TV pintar Samsung, Hiseng, Sharp, dan LG

Rupa, Ciri, & Fungsi

Antara muka YouTube TV dipisahkan menjadi tiga bahagian utama - Rumah , Perpustakaan , dan Langsung . Kosmetik penyemak imbas dan versi mudah alih sedikit berbeza dari versi Roku dan Apple TV. Pengalaman yang diberikan menggunakan aplikasi mudah alih atau penyemak imbas Chrome berkongsi rupa dan nuansa yang serupa dengan laman rasmi YouTube. Semua lakaran kecil asas muncul pada latar belakang putih (kecuali ditetapkan ke mod malam) dan lakaran kecil rancangan TV semasa ditayangkan menggunakan video langsung. Untuk aplikasi Apple TV dan Roku, gambar dipaparkan dengan sangat statik pada latar belakang kelabu gelap.

Walau apa pun, perbezaan penampilan tidak berbeza pada susun atur YouTube TV kerana ia sama di semua platform.

Bahagian Rumah

Semasa pertama kali masuk ke TV YouTube, anda akan disambut dengan Rumah skrin. Anda akan segera melihat bahawa halaman tersebut menampilkan pratonton langsung dan cadangan siaran yang sedang disiarkan. Menggulir ke bahagian Laman Utama, anda akan menemui lakaran kecil langsung, sukan, dan pengaturcaraan atas permintaan lain.

Anda akan mendapat akses ke bahagian Langsung dan Perpustakaan dari halaman ini serta beberapa bahagian lain seperti bahagian "Tren di YouTube". Bahagian lain yang boleh didapati ialah YouTube Premium, sebelumnya YouTube Red, yang menampilkan semua pengaturcaraan asal YouTube.

Semua saluran di YouTube TV dibahagikan kepada beberapa kategori untuk akses yang lebih mudah. Kategori ini merangkumi, tetapi tidak terhad kepada, Muzik, Makanan, Kecantikan, Komedi, Hiburan, Berita, Sukan, Teknologi, Permainan, dan Keluarga .

Bahagian Langsung

Melompat ke Langsung bahagian akan memberi anda saluran kawasan tempatan anda serta rancangan langsung lain yang ada pada masa ini. Terdapat lajur dari pelbagai rangkaian yang dapat Anda akses yang muncul sebagai panduan pengaturcaraan TV tradisional, memaparkan rancangan semasa dan yang akan datang untuk setiap rangkaian.

Hanya saluran terpilih yang diletakkan di bahagian atas. Ini termasuk semua rangkaian TV tempatan yang tersedia serta TBS dan TNT. Semua saluran lain dikelompokkan ke dalam kategori seperti yang disebutkan di Bahagian Rumah .

Mengklik pada ikon rangkaian akan memajukan anda ke skrin khusus untuk rangkaian tersebut. Di sini anda akan menemui garis masa dua puluh empat jam untuk program yang berkaitan dengan rangkaian itu. Bergantung pada rangkaian yang dipilih, anda mungkin mendapat maklumat tambahan di layar termasuk program unggulan serta senarai rancangan filem dan TV.

Klik salah satu ikon untuk siri TV dan anda akan dibawa ke halaman skrin khusus rancangan itu. Anda boleh menelusuri senarai episod atas permintaan atau menonton siaran terbaru.

Perpustakaan & Cloud DVR

The Perpustakaan adalah tempat anda dapat menemui semua rakaman DVR awan anda (lebih lanjut mengenai ini kemudian) untuk menonton, atau menonton semula, program yang ditentukan. Setiap rakaman dikategorikan berdasarkan rancangan, filem, dan sukan. Senarai rakaman baru dan episod baru juga tersedia.

Bahagian terbaik mengenai ciri ini ialah ada tiada had ruang simpanan. Isi dengan seberapa banyak rancangan yang anda mahu tonton. Setiap rakaman disimpan sehingga sembilan bulan selagi anda tetap menjadi ahli YouTube TV. Ini berlaku untuk setiap profil yang dilampirkan pada akaun TV YouTUbe anda.

Satu komplikasi dengan ciri cloud DVR adalah bahawa ia tidak membiarkan anda menyesuaikan bagaimana ia merakam rancangan TV. Untuk merakam episod tertentu dari siri TV, anda harus merakam semuanya. Bukan masalah untuk rancangan baru tetapi apa-apa dengan pelbagai musim akan bertambah. Baguslah, anda mempunyai ruang simpanan yang tidak terhad.

Fungsi Carian

Selain itu, TV YouTube Cari halaman juga boleh dianggap sebagai bahagian (menjadikannya secara teknikal empat). Tidak mengejutkan siapa pun bahawa sebarang operasi carian yang dikendalikan oleh Google akan menjadi hadiah sebenar. Halaman Carian terdiri daripada kategori pertunjukan, pelbagai butang saluran, dan menunjukkan cadangan semuanya pada landskap yang diilhami oleh Netflix.

Profil & Penstriman

YouTube TV memberikan rumah tangga anda sehingga enam log masuk individu (dan profil) setiap langganan. Ini memberi enam orang akses ke akaun anda yang tidak akan mengganggu cadangan rancangan atau pustaka anda. Profil setiap individu boleh memuatkan kegemaran, sejarah tontonan, dan cadangan mereka sendiri. Anda bahkan akan menerima pemberitahuan untuk rancangan kegemaran anda semasa siarannya disiarkan. Ciri cloud DVR adalah profil khusus, jadi anda tidak perlu risau untuk mencari sesuatu yang anda tidak berminat dengan rancangan yang anda simpan. Satu-satunya kelemahan untuk mempunyai enam profil dalam satu akaun ialah hanya tiga aliran yang dapat dimainkan secara serentak.

Kualiti Penstriman

Sekiranya lebar jalur anda hanya menyediakan 3Mbps atau kurang, YouTube TV menyebutkan bahawa anda cenderung mengalami beban perlahan dan penyanggaan yang konsisten. Apa-apa perkara di atas mesti menjamin anda dengan video definisi standard. 7Mbps memberikan pengalaman video HD sendiri. Sekiranya ada profil lain yang memutuskan untuk menonton video pada masa yang sama, masalah penyanggaan mungkin akan berlaku.

YouTube TV menganggap 13Mbps sebagai kelajuan pilihan untuk streaming HD yang boleh dipercayai pada pelbagai peranti di rangkaian yang sama. Tidak, masih belum optimum tetapi akan mencukupi. Lebih banyak pasti lebih baik, terutamanya bergantung pada kualiti yang diharapkan.

Bagi mereka yang mempunyai TV 4K HD yang mengharapkan kualiti 4K HD, hakikatnya saluran TV jarang menawarkan definisi lebih daripada 720p. Walaupun ada beberapa rangkaian yang menyediakan aliran video definisi tinggi penuh yang berjalan pada 1080p. Sebilangan besar saluran milik Disney, seperti ESPN dan Bentuk bebas , sebagai contoh, streaming secara eksklusif dalam 720p. Sisi terang ini ialah Disney menebusnya dengan streaming pada 60 bingkai sesaat. Ini memberikan pengalaman yang lebih lancar ketika menonton aksi pantas dalam filem dan sukan.

Melangkau Iklan dan Iklan

TV Langsung YouTube TV dilengkapi dengan fitur jeda dan membolehkan anda melayari iklan siaran dengan satu klik. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai rakaman siaran langsung. Sayangnya, dengan permintaan, TV YouTube tidak menawarkan pilihan untuk melangkau dan sebaliknya memaksa anda untuk mengikuti semua jeda iklan. Bergantung pada jaringan yang telah anda pilih, YouTube TV dapat mengganti siaran yang direkam dengan versi on-demand, yang juga mengakibatkan penayangan komersial secara paksa.

Versus Pertandingan

TV YouTube sememangnya merupakan platform yang bagus untuk menonton TV langsung dan program berdasarkan permintaan, tetapi bagaimana ia dapat ditumpukan kepada yang lain?

Vs. TV Sling

Sebagai pilihan tertua dan termurah yang tersedia, Sling TV memberikan kualiti yang sangat baik untuk kosnya. Sling juga menyediakan DVR awan, seperti kebanyakan platform yang disebutkan dalam artikel ini. Namun, tidak seperti storan tanpa had YouTube TV yang dilengkapi dengan tanda harga $ 40, Sling TV hanya membenarkan 50 jam dan berharga tambahan $ 5 sebulan.

Yang masih melihat Sling TV minimum $ 10 dan Sling juga mempunyai pilihan pakej yang lebih murah sambil menawarkan beberapa saluran yang hilang dari YouTube TV. TV YouTube masih muncul di atas dengan lebih banyak saluran secara keseluruhan dan dengan DVR yang lebih baik dan perkhidmatan yang lebih dipercayai, YouTube memenangi muka ini secara langsung.

Vs. DirecTV SEKARANG

Mengikuti topik saluran dari pertarungan TV Sling, DirecTV SEKARANG mempunyai saluran paling banyak dari sebarang perkhidmatan streaming TV langsung di luar sana. Ini tidak bermakna DirecTV SEKARANG menawarkan saluran yang lebih baik, ingatlah anda, tetapi jika lebih banyak yang anda cari, anda tidak boleh salah memilih pesaing ini. Ini mungkin yang paling hampir dengan kabel tradisional yang mungkin anda dapati, selain dari kabel yang sebenarnya, jadi semuanya menjadi pilihan dengan yang satu ini.

TV YouTube menyediakan banyak sukan untuk peminat yang paling tidak berpengalaman tetapi DirecTV SEKARANG sebenarnya meniup YouTube dari air. Namun, ketika menyangkut TV berkualiti, YouTube tetap menang. Sekali lagi, mengenai pilihan dalam pertandingan ini.

Vs. PlayStation Vue

Sama seperti DirecTV SEKARANG, PlayStation Vue menawarkan lebih banyak saluran daripada YouTube TV. Sudah tentu, jika anda bersedia menjana bil $ 74.99 sebulan untuk pakej termahal yang ditawarkan oleh Vue. Secara peribadi, jumlah itu sepertinya tidak berbaloi dan ini terutama berlaku bagi mereka yang cuba memotong tali pusat kerana kos kabel yang keterlaluan. TV YouTube masih menawarkan banyak saluran berkualiti tinggi dengan hampir separuh kos.

Bilangan aliran serentak sedikit lebih baik dengan PlayStation Vue kerana mereka membenarkan lima dan bukannya tiga yang dibatasi oleh YouTube. Ini mungkin lebih sesuai untuk keluarga besar yang hanya perlu menonton sesuatu yang berbeza pada masa yang sama. Selain daripada itu, dan kenyataan bahawa anda tidak boleh mendapatkan YouTube TV di Sony PlayStation, saya tidak melihat apa-apa faedah memilih Vue daripada YouTube TV.

Vs. Hulu Dengan TV Langsung

Di permukaan, memilih antara Hulu Dengan TV Langsung dan TV YouTube seperti memilih antara epal merah dan hijau. Ini adalah rasa. Namun, anda akan dengan cepat menyedari bahawa YouTube memberi anda enam belas saluran lebih banyak daripada Hulu, selain menampilkan pengalaman pengguna yang jauh lebih baik.

Faktor penentu sebenar untuk menyertai pertandingan ini adalah sama ada anda lebih suka kandungan asli Hulu daripada YouTube. Hulu telah melancarkan pengaturcaraan asli yang lebih baik sedikit lebih lama daripada YouTube sehingga boleh dikatakan Hulu mungkin lebih digemari dalam kategori ini.

Walau bagaimanapun, YouTube baru-baru ini menunjukkan janji dengan beberapa kandungan asli mereka sendiri dalam bentuk Cobra Kai dan yang baru dikeluarkan Wayne . Sekali lagi, ia bergantung kepada cita rasa peribadi. Saya akan mengatakan bahawa DVR TV YouTube mengalahkan Hulu dengan lebih mudah, seperti yang berlaku pada hampir semua yang lain, dengan penyimpanannya yang tidak terhad berbanding 50 jam yang diberikan oleh Hulu.

Kesimpulannya

YouTube TV pasti perlu dipertimbangkan jika anda berada di pasaran untuk mencari jalan keluar tali. Permulaannya agak berbatu tetapi sejak itu diperbaiki dan terus bertambah baik seiring berjalannya waktu. Selagi saluran, rangkaian, dan ciri baru ditambahkan dengan kecepatan yang terpuji, saya percaya bahawa YouTube TV mempunyai peluang untuk mengambil tajuk TV Live yang tidak dipertikaikan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found