Bolehkah Zelle Menghantar Wang ke Venmo?

Dengan begitu banyak perkhidmatan pembayaran yang tersedia hari ini, kemungkinan anda dan rakan anda tidak menggunakan perkhidmatan yang sama. Oleh itu, anda pasti ingin membalas cek dengan rakan anda, dan satu-satunya masalah ialah salah satu anda menggunakan Zelle, dan yang lain menggunakan Venmo.

Bolehkah Zelle Menghantar Wang ke Venmo?

Seperti yang anda ketahui, kedua-dua perkhidmatan ini adalah pesaing sehingga anda tidak dapat mengirim wang dari satu ke yang lain. Artikel ini menerangkan pilihan alternatif dan apa yang terbaik untuk dilakukan.

Bolehkah Saya Menghantar Wang dari Zelle ke Venmo?

Seperti yang dinyatakan secara ringkas di atas, jawapannya adalah tidak. Oleh itu, kami ingin membantu anda mencari alternatif. Sekiranya anda mempunyai akaun Zelle, anda boleh mengirim wang kepada orang yang tidak mempunyai akaun Zelle, bukan langsung ke Venmo.

Zelle Hantar Wang ke Venmo

Kepada siapa Saya Boleh Menghantar Wang dengan Zelle?

Zelle tidak menghendaki kedua-dua pihak mempunyai akaun Zelle. Untuk melakukan pemindahan, hanya salah satu pihak yang mesti mempunyai akaun Zelle.

Oleh itu, jika bank anda menyokong pemindahan Zelle, anda boleh menghantar wang kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akaun di mana-mana bank AS. Selanjutnya, rakan yang menggunakan Venmo juga mesti mempunyai akaun bank. Bolehkah anda melihat ke mana senario ini berlaku? Ini bermakna anda boleh membuat deposit langsung di akaun bank mereka menggunakan Zelle.

Sebaliknya, jika anda tidak mempunyai akaun Zelle, anda hanya boleh mengirim wang kepada orang yang memilikinya. Dalam kes ini, anda tidak akan dapat mengirim wang terus ke akaun bank seseorang. Walau apa pun, anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan memuat turun aplikasi Zelle dan memautkannya ke akaun bank anda. Semua bank utama di AS sama ada pemilik bersama Zelle atau menyokongnya. Lebih-lebih lagi, perkhidmatan ini percuma.

Walaupun bank anda tidak menyokong Zelle, anda boleh memasang aplikasinya dan memaut kad debit Visa atau MasterCard anda (bukan kad kredit biasa). Satu-satunya masalah ialah jumlah wang yang dapat anda kirim agak terhad ($ 500 seminggu). Pengguna dengan akaun bank yang memenuhi syarat yang dilampirkan pada Zelle cenderung mempunyai had mingguan yang lebih tinggi apabila transaksi melalui bank.

Apa yang Lebih Baik - Zelle atau Venmo?

Walaupun kedua-dua perkhidmatan melakukan perkara yang sama pada akhirnya, terdapat perbezaan antara keduanya.

Zelle ke Venmo

Kepantasan

Sekiranya kedua-dua pengguna mempunyai akaun Zelle, ini pasti merupakan pilihan yang lebih pantas. Pemindahan segera, tidak kira jumlah wang yang mungkin anda kirimkan. Zelle juga merupakan inisiatif percuma yang dimulakan oleh beberapa bank pengguna utama AS. Namun, jika orang lain tidak memiliki Zelle, pemindahan mungkin memerlukan masa lebih lama.

Pemindahan Venmo biasanya memakan masa satu hingga tiga hari bekerja kecuali anda bersedia membayar yuran tambahan untuk pemindahan segera. Satu-satunya masalah adalah jika anda ingin mengirim wang kepada seseorang pada hari Jumaat. Penerima mungkin perlu menunggu hingga empat hari jika hari Isnin adalah cuti bank.

Bayaran

Salah satu perkara terbaik mengenai Zelle adalah percuma. Seperti yang dikatakan, bank yang memiliki Zelle merancangnya sebagai perkhidmatan percuma untuk pemindahan dana antara rakan, perniagaan tempatan, dan orang yang dipercayai. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin menghubungi bank atau kesatuan kredit anda jika mereka mengenakan bayaran pada akhirnya.

Sebaliknya, pemindahan standard Venmo adalah percuma, tetapi ia berfungsi seperti pemindahan ACH lama atau deposit cek dalam talian, yang mungkin memakan masa lebih lama. Seperti pemindahan ACH segera yang diatur dalam perbankan dalam talian kami, pemindahan segera Venmo mempunyai bayaran, dalam hal ini, 1%.

Keselamatan

Aplikasi Venmo menggunakan enkripsi untuk menjaga keselamatan data anda dan juga membolehkan anda menambahkan PIN. Pemantauan dan pemberitahuan akaun juga menjadi standard dengan perkhidmatan ini.

Dimiliki oleh bank, tentu saja, Zelle juga memiliki fitur keselamatan, seperti kebenaran transaksi dan pemantauan penipuan. Namun, ia bukan kad kredit, jadi tidak ada perlindungan caj balik untuk pembelian.

Tidak seperti Venmo, Zelle menawarkan anda pilihan untuk mengirim wang ke akaun perniagaan kecil. Sekali lagi, ini tidak bermaksud anda harus menghantar wang ke perniagaan dalam talian secara rawak. Gunakannya sebagai alternatif tunai untuk membayar perkhidmatan dan produk.

Anda Dapat Memilih

Sukar untuk mengatakan dengan pasti perkhidmatan mana yang lebih baik, Zelle atau Venmo. Walaupun kebanyakan orang lebih suka yang lain, tidak ada yang menghalang anda untuk menggunakan kedua-duanya? Anda tidak perlu membayar sebarang bayaran melainkan anda menggunakan pemindahan segera Venmo.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found