Apakah Had Zelle untuk Wells Fargo?

Zelle adalah perkhidmatan transaksi yang disokong oleh banyak bank di A.S., termasuk Wells Fargo. Ini membolehkan penggunanya mengirim dan menerima wang tanpa melakukan perjalanan ke lokasi pihak ketiga secara fizikal. Urus niaga berlaku dalam beberapa minit, jadi senang untuk membantu saudara dalam keadaan darurat atau mengirim wang kepada rakan yang baru membayar bil restoran.

Apakah Had Zelle untuk Wells Fargo?

Tetapi berapa banyak wang yang boleh dihantar pengguna setiap bulan? Berapakah jumlah maksimum? Lebih-lebih lagi, adakah had untuk berapa banyak orang lain dapat menerima? Kami akan menjawab soalan-soalan yang membakar ini di bahagian berikut.

Had Transaksi untuk Wells Fargo dan Bank Lain

Zelle adalah kaedah mudah untuk membuat transaksi. Itulah sebabnya banyak orang lebih suka ini sebagai cara menerima wang. Contohnya, anda mungkin perlu menghantar wang ahli keluarga untuk membayar bil mereka. Yang mengatakan, berapakah jumlah maksimum yang dapat anda kirimkan kepada seseorang setiap hari?

Secara umum, Zelle mengehadkan penggunanya untuk menghantar kira-kira $ 1,000 seminggu, atau sehingga $ 5,000 sebulan. Ini berbeza dari bank ke bank, jadi pastikan untuk memeriksa had penghantaran bank anda. Pelanggan Wells Fargo mempunyai had harian $ 2,500 dan had bulanan $ 20,000.

Walau bagaimanapun, Wells Fargo menyatakan mereka boleh mengurangkan atau menambah jumlah ini bergantung pada berapa lama pengguna mempunyai akaun atau sumber wang. Sekiranya pengguna merancang untuk mengirim sejumlah besar wang, lebih baik menghubungi Wells Fargo secara langsung dan bertanya mengenai had maksimum transaksi mereka.

Catatan: Perlu diingat Wells Fargo dapat mengubah jumlah ini pada bila-bila masa. Itulah sebabnya sangat penting untuk memeriksa laman web mereka untuk mendapatkan maklumat terkini. Inilah pautan yang harus anda tandakan. Di bawah Bahagian D, anda akan melihat jumlah maksimum Wells Fargo yang membolehkan pelanggannya menghantar melalui Zelle.

Had Zelle untuk Wells Fargo

Pelanggan yang menggunakan Bank of America mempunyai had yang sama dengan pelanggan Wells Fargo. Chase mempunyai had yang berbeza untuk pelanggan dan perniagaan swasta. Mereka yang menggunakan akaun peribadi mempunyai had harian $ 2,000 dan had bulanan $ 16,000. Perniagaan boleh membuat pembayaran harian $ 5,000, atau $ 40,000 sebulan.

Bagaimana Sekiranya Bank Saya Tidak Menggunakan Zelle?

Jumlah bank yang bekerjasama dengan Zelle bertambah setiap hari. Sekiranya bank anda bekerja dengan mereka, maka tidak banyak yang perlu anda lakukan. Anda boleh menghantar wang itu kepada orang lain melalui akaun dalam talian bank atau aplikasi mudah alih.

Tetapi bagaimana jika bank dan Zelle anda bukan rakan kongsi? Masih bolehkah anda menghantar wang melalui platform ini? Jawapan ringkasnya adalah 'Ya.' Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi, yang tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Kemudian, pautkan kad kredit anda, dan anda boleh mula menghantar wang.

Cara Membuat Transaksi

Sekiranya anda baru mengenal Zelle dan ingin membuat pembayaran, inilah yang harus anda lakukan:

  1. Lancarkan aplikasi mudah alih bank anda atau buka halaman laman web bank dan log masuk ke akaun anda. Setiap bank mempunyai sistem mereka sendiri.

  2. Setelah membuka aplikasinya, anda akan melihat berapa banyak wang yang anda ada dalam akaun.

  3. Anda akan melihat "Kirim Wang dengan Zelle." Untuk mengirim pembayaran, ketuk "Kirim Wang."

  4. Melakukannya akan membuka senarai penerima dan kenalan anda sebelumnya dari telefon anda. Sekiranya orang yang perlu menerima wang sudah ada dalam senarai anda, cukup tekan mereka. Jika tidak, tulis alamat e-mel dan nombor hubungan penerima di kotak carian.

Catatan: Tidak perlu menulis maklumat lain, seperti butiran akaun bank mereka.

Apakah Had Zelle untuk Wells Fargo

Setelah anda menulis semuanya, pilih jumlah wang yang ingin anda hantar. Tekan "Pratonton" untuk melihat perincian transaksi. Anda juga boleh menulis alasan menghantar wang dan memilikinya sebagai peringatan. Klik pada "Slide to Send" untuk menyelesaikan transaksi. Anda akan mendapat mesej timbul untuk mengesahkan bahawa anda mengirim wang kepada orang yang tepat. Sekiranya semuanya baik-baik saja, tekan "Ya" untuk menyelesaikannya. Dalam beberapa saat, orang itu akan menerima wang tersebut.

Kelebihan Menggunakan Zelle

Salah satu sebab utama orang memilih Zelle sebagai kaedah menghantar dan menerima wang adalah kemudahan. Membuat urus niaga berlaku secara intuitif dan pantas. Contohnya, jika ahli keluarga memerlukan wang dengan segera, mereka boleh masuk dalam beberapa saat. Dengan aplikasi lain yang serupa, transaksi ini mungkin memakan masa beberapa hari, yang kadangkala terlalu lama jika orang tersebut memerlukan wang untuk kecemasan.

Selain itu, tidak ada bayaran yang dikenakan untuk menghantar atau menerima pembayaran, yang tidak biasa untuk aplikasi seperti itu. Secara umum, aplikasi serupa mempunyai bayaran tertentu yang dilampirkan semasa transaksi dilakukan.

Akhirnya, banyak tuan tanah kini menerima pembayaran melalui Zelle. Oleh itu, jika mereka tidak tinggal di bandar yang sama dengan anda, penghantaran wang dengan cepat dan mudah adalah mungkin, dan anda boleh melakukannya tanpa kos tambahan.

Transaksi Zelle

Zelle adalah penyelesaian yang mudah dan pantas untuk membuat pembayaran. Kemudahan, kekurangan yuran, dan kelajuan menarik semakin banyak pengguna setiap hari. Tambahan lagi, lebih banyak bank bekerjasama dengan Zelle untuk memudahkan pelanggan mereka mengirim wang. Had transaksi harian dan bulanan bergantung kepada bank. Oleh itu, pastikan untuk memeriksa dengan bank anda mengenai jumlah maksimum yang boleh anda kirim.

Bagaimana dengan anda? Adakah anda sering menggunakan Zelle? Apa yang anda fikir adalah kelebihan terbesarnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found