Apakah Had Pemindahan Harian Zelle dengan Citibank?

Zelle adalah salah satu kaedah terpantas dan paling popular untuk menghantar atau menerima wang hari ini. Sukar untuk membayangkan apa yang harus dilalui orang setiap kali mereka ingin melakukan pembayaran beberapa tahun yang lalu, sebelum aplikasi pemindahan wang digunakan secara meluas. Zelle dicipta pada tahun 2017 oleh beberapa bank pengguna terbesar di Amerika dan di sini akan kekal.

Apakah Had Pemindahan Harian Zelle dengan Citibank?

Walaupun ia membolehkan anda melakukan pemindahan segera dan mengelakkan bayaran tambahan, Zelle mempunyai beberapa had. Seperti yang anda duga, ada had berapa banyak wang yang dapat anda kirimkan setiap hari dan bulanan. Jumlahnya boleh berbeza-beza kerana pelbagai faktor. Ketahui had pemindahan harian untuk pelbagai kumpulan pemegang akaun Citibank.

Pemegang Akaun Citibank mana yang Boleh Menggunakan Zelle?

Buat masa ini, Zelle tersedia untuk pemegang akaun perniagaan kecil dan pengguna (peribadi). Zelle digambarkan sebagai perkhidmatan untuk pemindahan wang di kalangan orang yang dipercayai - rakan, keluarga, dll.

Oleh itu, ia tidak tersedia untuk syarikat sederhana dan besar. Untuk perniagaan kecil, anda boleh menganggap Zelle sebagai pengganti pembayaran tunai. Oleh itu, Citibank, seperti bank lain, tidak menawarkan jaminan untuk pembayaran Zelle. Ini antara anda dan orang yang anda kirim atau terima wang dari.

Batas Pemindahan Harian Zelle Citibank

Apa yang bergantung pada had harian saya?

Jawapannya bergantung kepada pelbagai faktor. Pertama, sama ada anda mempunyai akaun pengguna atau akaun perniagaan kecil. Kedua, sama ada anda pemegang akaun baru atau tidak.

Anda dianggap pemegang akaun yang mapan setelah 90 hari membuka akaun.

Had Harian untuk Akaun Pengguna

Pertama sekali, had harian hanya berlaku untuk wang yang dihantar. Sebaliknya, tidak ada had jumlah wang yang diterima setiap hari.

Selama 90 hari pertama memiliki akaun, had penghantaran harian anda ialah $ 1500, tanpa mengira jenis akaun (Asas, Emas, Pelajar, dll.). Selain itu, terdapat juga had bulanan $ 6000.

Inilah yang berlaku selepas 90 hari pertama:

  1. Sekiranya anda mempunyai salah satu akaun berikut - Asas, Akses, Citi Elevate, dan Akaun Pelajar Citibank - had harian dan bulanan anda adalah $ 2500 dan $ 15000.
  2. Untuk Keutamaan, Citigold, Citi Private Bank, Citigold International Account, dan Citi Global Executive Account, had harian dan bulanan anda adalah $ 5000 dan $ 20000.

Bagi pemegang akaun Citibank, Perlu juga disebutkan bahawa tidak ada had jumlah pemindahan yang dapat anda lakukan untuk hari atau bulan.

Apa Itu Had Transfer Zelle Citibank

Had Harian untuk Akaun Perniagaan Kecil

Pemegang akaun perniagaan kecil boleh berurusan dengan sesiapa sahaja yang mempunyai Zelle. Oleh itu, anda boleh menerima pembayaran dari pelanggan yang tidak mempunyai akaun Citibank. Sebaliknya, anda boleh menghantar wang ke mana-mana perniagaan kecil dan akaun peribadi AS.

Sekiranya anda pelanggan Citibank baru, had penghantaran Zelle harian dan bulanan anda adalah $ 2000 dan $ 10000 untuk 90 hari pertama. Selepas 90 hari pertama, hadnya meningkat kepada $ 5000 dan $ 40.000. Namun, jika anda memerlukan lebih banyak, anda boleh menghubungi Citibank dan menerangkan keadaan anda. Mereka mungkin dapat mencari jalan penyelesaian untuk anda dan perniagaan kecil anda.

Bagaimana Had Harian Diukur?

Had harian ditentukan secara tetap dari jam 12:00 pagi hingga 11:59 malam waktu timur (Citibank beribu pejabat di New York) tanpa mengira lokasi anda. Ini adalah sesuatu yang perlu diingat semasa merancang transaksi anda. Had bulanan adalah berdasarkan jangka masa 30 hari - bergantung pada masa anda pertama kali menggunakan perkhidmatan Zelle.

Adakah Terdapat Bayaran Tambahan?

Tidak. Citibank tidak mengenakan sebarang bayaran tambahan untuk menggunakan Zelle. Ini berlaku untuk semua perniagaan kecil dan akaun pengguna, jadi anda boleh menggunakan Zelle tanpa risau.

Adakah Terdapat Program Perlindungan untuk Pembayaran Zelle?

Tidak. Citibank hanyalah penyedia perkhidmatan dan tidak menawarkan perlindungan untuk pembayaran yang dibuat dengan Zelle. Sekiranya anda membayar sesuatu dengan Zelle tetapi tidak menerima produk tersebut, tidak ada yang dapat dilakukan oleh Citibank untuk anda. Itulah sebabnya anda mungkin hanya mahu menggunakan Zelle hanya dengan orang yang anda percayai dan bukan orang asing.

Pembayaran Mudah

Walaupun ada batasan tertentu, Zelle adalah salah satu cara termudah untuk menghantar atau menerima wang di Amerika Syarikat. Citibank telah mengenali kelebihan dan telah mengintegrasikannya sepenuhnya ke dalam sistem perbankan dalam taliannya. Sekiranya anda mengirim sejumlah kecil wang, tidak ada yang perlu dibimbangkan.

Sebaliknya, jika anda menggunakan Zelle untuk membayar banyak perkara, anda mungkin perlu merancang urus niaga terlebih dahulu berkenaan dengan had harian atau bulanan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found