Cara Menjadualkan Pelbagai Mesyuarat dalam Zum

Salah satu petua produktiviti terbaik adalah merancang minggu anda, terutamanya jika anda mempunyai banyak perjumpaan. Berita baiknya ialah anda boleh menjadualkan beberapa pertemuan Zoom terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, tidak mungkin mengadakan dua atau lebih mesyuarat pada masa yang sama.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai menjadualkan perjumpaan Zoom.

Menjadualkan Pelbagai Mesyuarat

Ketika menjadualkan perjumpaan yang berlangsung pada waktu yang berlainan, tidak ada batasan. Seperti yang anda ketahui, setiap perjumpaan mempunyai ID tersendiri. Oleh itu, anda hanya perlu memastikan untuk menghantar jemputan kepada peserta lain. Inilah kaedah terpantas untuk menjadualkan mesyuarat:

 1. Log masuk ke Zum.

 2. Ketik ikon Jadual.

 3. Taipkan nama atau topik mesyuarat.

 4. Pilih tarikh dan masa.

 5. Masukkan tempoh perjumpaan.

 6. Pilih zon waktu anda.

 7. Pilih kalendar yang ingin anda gunakan untuk menjadualkan mesyuarat. Anda boleh menggunakan Kalendar Google, Outlook, atau kalendar lain yang biasanya anda gunakan.

 8. Untuk mengesahkan mesyuarat, klik Simpan.

Malangnya, tidak ada jalan pintas untuk menjadualkan pertemuan yang berbeza sekaligus. Aplikasi ini menganggap bahawa tidak semua sesi Zoom anda mempunyai jangka masa, topik, dan lain-lain yang sama. Oleh itu, anda perlu mengulangi proses ini untuk semua pertemuan yang ingin anda jadualkan (jika mereka mempunyai butiran yang berbeza).

Namun, jika anda ingin menjadualkan perjumpaan berulang, kami memberi anda liputan. Sekiranya anda mengadakan pertemuan pasukan setiap hari Rabu jam 10 pagi, itu tidak bermakna anda harus melalui proses yang panjang ini setiap minggu. Di bahagian seterusnya, kami akan menunjukkan kepada anda cara menjadualkan pertemuan semacam itu hingga setahun lebih awal.

zoom jadualkan pelbagai perjumpaan

Cara Menjadualkan Mesyuarat Berulang

Menjadualkan mesyuarat berulang bermaksud anda boleh menjadualkan lebih banyak pertemuan dengan ID mesyuarat yang sama. Ini juga bermaksud semua perincian, seperti masa dan jangka masa, akan sama.

Anda boleh memilih sama ada anda mahu mesyuarat diadakan setiap hari, mingguan atau bulanan. Dengan begitu, anda dapat membuat jadual suku tahunan atau tahunan anda sekaligus. Perlu diingat bahawa ID mesyuarat tamat selepas satu tahun. Walaupun anda mungkin mengadakan pertemuan setiap minggu selama 52 minggu, anda harus menjadualkannya sekali lagi.

Anda boleh menggunakan Kalendar Google dan Outlook untuk menjadualkan pertemuan berulang. Ini boleh dilakukan dari telefon atau komputer riba anda. Tetapi kami mengesyorkan menggunakan desktop kerana lebih pantas.

Kalendar Google

Kalendar Google adalah alat yang paling popular di kalangan pengguna Zoom. Inilah cara menggunakannya untuk menjadualkan pertemuan berulang:

 1. Log masuk ke Zum.

 2. Ketik ikon Jadual.

 3. Klik pada Tetapan mesyuarat anda.

 4. Pilih mesyuarat Berulang.

 5. Klik butang Simpan dan kemudian buka Kalendar Google.

 6. Log masuk ke akaun Google anda.

 7. Benarkan Zoom mengakses akaun anda.

 8. Kalendar Google kemudian akan membuat acara dengan butiran mesyuarat Zoom.

 9. Buka menu lungsur di bawah waktu perjumpaan anda.

 10. Pilih pilihan berulang yang anda mahukan.

 11. Klik Simpan.

Apabila anda membuka menu lungsur turun, anda harus memilih dari pilihan berulang yang berbeza. Anda boleh memilih sama ada anda mahu mesyuarat diadakan setiap hari, mingguan atau bulanan. Anda juga boleh menjadualkan pertemuan untuk setiap hari kerja, setiap hari Rabu, atau setiap hari Khamis pertama dalam sebulan.

zoom cara menjadualkan mesyuarat

Sekiranya anda tidak dapat mencari pilihan yang anda inginkan, klik pada Custom dan buat pilihan lain.

Prospek

Sebaliknya, jika anda menggunakan kalendar Outlook, inilah yang harus anda lakukan:

 1. Log masuk ke Zum.

 2. Ketik ikon Jadual.

 3. Klik pada Tetapan mesyuarat anda.

 4. Pilih mesyuarat Berulang.

 5. Klik butang Simpan dan kemudian buka Kalendar Outlook.

 6. Pilih mesyuarat anda dan ketik Berulang.

 7. Pilih pilihan berulang yang anda mahukan.

 8. Klik Ok.

Pengguna Outlook mempunyai tiga parameter. Anda boleh memilih kekerapan perjumpaan (bulanan, mingguan, dll.), Selang waktu, dan hari-hari tertentu ketika anda mahu mesyuarat diadakan.

Jadual, Jadual, Jadual

Kami harap artikel ini membantu anda menjadualkan perjumpaan Zoom dengan lebih cepat dan mudah. Kerana penjadualan sangat penting untuk mengatur masa dan sumber anda. Perkara yang hebat mengenai Zoom ialah ia serasi dengan pelbagai alat dan kalendar organisasi.

Bagaimana anda biasanya menjadualkan perjumpaan anda? Adakah anda pernah menghadapi masalah menjadualkan banyak pertemuan di Zoom? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found