Cara Menetapkan Gambar Profil dalam Zum

Dalam sidang video, Zoom adalah salah satu pilihan terbaik di pasaran. Tidak kira sama ada anda menggunakannya dari rumah atau di pejabat, ia akan menghubungkan ahli pasukan anda dalam masa yang singkat.

Cara Menetapkan Gambar Profil dalam Zum

Tetapi anda tidak perlu menggunakan ciri video jika tidak ada keperluan. Anda hanya boleh menyiapkan gambar profil dan menggunakan pilihan audio sahaja.

Menambah foto profil lebih bersifat peribadi daripada hanya menunjukkan nama anda semasa mesyuarat. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengubah gambar profil anda dan beberapa pilihan penyesuaian lain yang berguna.

Menambah Gambar Profil Zum

Salah satu perkara yang sangat hebat mengenai Zoom ialah anda dapat memperibadikan profil anda dengan pelbagai cara. Untuk menukar tetapan, anda perlu mengakses Profil anda melalui portal web Zoom. Oleh itu, jika anda mempunyai gambar profil yang sempurna, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Log masuk ke akaun Zoom anda dan pilih Tetapan.

 2. Klik Profil, anda akan melihat pilihan untuk menukar gambar profil anda. Pilih Ubah.

 3. Muat naik gambar yang anda mahukan dan sesuaikan agar sesuai.

Anda boleh memuat semula halaman anda dan memeriksa gambar profil anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan penampilannya, ulangi prosesnya. Atau, jika anda berubah pikiran untuk mempunyai foto profil Zum, pilih Padam.

Juga, ingat bahawa gambar anda tidak boleh melebihi 2MB dan mestilah salah satu format berikut: PNG, JPG, atau GIF.

Pada halaman Profil yang sama, anda juga dapat mengedit maklumat peribadi lain. Di sebelah gambar profil anda adalah nama paparan anda. Anda boleh memilih suntingan di sudut kanan atas skrin dan mengubahnya. Anda juga boleh mengedit alamat e-mel anda, dan mengubah jenis pengguna Zoom anda.

zum

Menambah Gambar Semasa Panggilan

Pada masa berikutnya anda melakukan panggilan video Zum dan memutuskan untuk mematikan kamera anda, peserta lain akan melihat gambar profil anda. Tetapi anda juga boleh menambahkan gambar profil semasa panggilan video Zum anda.

 1. Klik kanan pada Lebih banyak lagi pratonton video dan pilih Edit Profil.

 2. Apabila anda menghentikan video, anda akan dapat melihat gambar anda. Pilihan untuk mengedit gambar profil anda tidak akan selalu muncul. Kadang-kadang, anda hanya akan mengklik 'Lagi' untuk mencari pilihan 'Ganti nama'.

Gambar Profil Melumpuhkan

Anda juga mungkin menyedari bahawa tidak ada gambar profil yang muncul dalam pertemuan ini. Ini berlaku apabila moderator mesyuarat dimatikan. Sekiranya anda moderator, anda boleh menghidupkan pilihan ini dari laman web Zoom. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Pergi ke 'Tetapan"Di sebelah kiri dan pastikan anda berada di Mesyuarat tab di bahagian atas.

 2. Tatal ke bawah ke 'Sembunyikan gambar profil Peserta dalam mesyuarat.‘Pastikan ia dihidupkan. Sekiranya ini tidak berfungsi, Zoom memberi amaran bahawa ciri tersebut hanya tersedia pada versi 5.0.0 atau yang lebih baru.

Menambah Gambar ke Akaun Google Anda untuk Zum

Terdapat empat cara anda boleh log masuk ke akaun Zoom anda. Anda boleh menggunakan e-mel kerja, Facebook, Single Sign-on, atau menggunakan akaun Google anda. Sekiranya yang terakhir, Zoom akan memuatkan gambar Profil Google atau Gmail anda secara automatik sebagai gambar profil Zum.

Sekiranya profil Google anda tanpa gambar, anda boleh menambahkannya di sana terlebih dahulu, dan kemudian log masuk ke Zoom. Dengan cara itu, anda akan mempunyai gambar yang sama di kedua lokasi dengan hanya satu muat naik. Inilah cara anda menukar gambar akaun Google anda:

 1. Log masuk ke akaun Gmail anda.

 2. Pilih Tetapan di sudut kanan atas skrin.

 3. Dari menu, pilih Gambar saya dan kemudian Pilih gambar.

 4. Muat naik foto profil pilihan anda.

 5. Semasa gambar dimuat naik, pilih Selesai.

Anda juga boleh menukar gambar profil Google dari peranti mudah alih anda. Tetapi perlu diingat bahawa di mana sahaja anda membuat perubahan ini, anda harus menunggu sedikit sehingga berlaku. Namun begitu, gambar yang sama akan muncul di semua produk Google, di mana sahaja anda log masuk dengan akaun anda.

Cara Menetapkan Gambar Profil

Soalan Lazim

Zoom adalah program yang telah lama wujud, tetapi lebih banyak digunakan pada tahun 2021 berbanding sebelumnya. Sekiranya anda masih baru di platform ini, kami mendapat jawapan untuk beberapa pertanyaan yang lebih kerap di sini:

Gambar profil saya tidak ditunjukkan dalam mesyuarat. Apa yang berlaku?

Zum menjadikannya sangat mudah untuk log masuk dan anda bahkan tidak memerlukan akaun untuk menyertai mesyuarat seseorang. Dengan andaian anda mengklik pada pautan untuk menyertai perjumpaan seseorang, anda mungkin tidak log masuk. Sekiranya gambar profil anda tidak ditunjukkan, maka anda perlu pergi ke aplikasi Zoom atau dalam penyemak imbas web, log masuk, kemudian sertai mesyuarat dengan ID mesyuarat (yang sepatutnya dihantar kepada anda dalam jemputan).

Perlu diingat juga, pentadbir mesyuarat Zoom mempunyai banyak kawalan terhadap apa yang boleh anda lakukan dalam mesyuarat tersebut. Ini bererti mereka mungkin telah mematikan pilihan untuk menunjukkan gambar profil dalam pertemuan mereka. Sekiranya anda yakin bahawa anda telah log masuk ke akaun yang betul, ini mungkin adalah sebab anda tidak melihat gambar profil anda. Untuk mengesahkan, buat mesyuarat anda sendiri dan lihat apakah gambar profil anda muncul.

Adakah saya memerlukan gambar profil?

Walaupun tidak semestinya memilikinya, ia boleh menjadi aset hebat dengan banyak faedah. Pertama, bergantung pada jenis pertemuan yang anda lakukan, gambar profil boleh menjadi pengganti yang baik untuk mematikan kamera anda. Semasa anda bercakap, gambar profil anda akan dipaparkan menjadikannya lebih ramah dan membiarkan orang lain melihat dengan siapa mereka bercakap.

Bolehkah saya memadam gambar profil saya?

Sekiranya anda mengemas kini gambar profil anda semasa dalam mesyuarat berhati-hatilah; tidak ada cara untuk mengubahnya dari dalam mesyuarat (jadi pastikan anda memilih gambar yang anda selesa dengan semua orang yang melihat sebentar).

Untuk menghapus gambar profil anda, anda perlu melakukannya dari penyemak imbas web. Klik "Profil" di menu sebelah kiri, lalu klik "Edit Profil." Ketuk "Padam" dan sahkan untuk menghilangkan gambar anda.

Memilih Gambar Profil Yang Betul Adalah Masalah Besar

Berapa banyak gambar profil yang anda ada di seluruh aplikasi dan platform? Mungkin banyak. Semasa anda menyiapkan gambar profil Zum anda, anda mungkin akan tertanya-tanya jenis mesej yang dihantarnya?

Zum Tetapkan Gambar Profil

Adakah cukup profesional, atau terlalu serius? Atau mungkin lebih baik jangan terlalu memikirkannya. Apabila anda menjumpai gambar yang tepat, ikuti langkah-langkah di atas dan tambahkan ke profil Zum anda.

Apa jenis gambar yang anda fikir mesti terdapat di profil Zoom? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found