Cara Menggunakan Papan Papan dalam Zum

Tidak kira seberapa besar atau kecil, kebanyakan syarikat bergantung pada teknologi untuk menjadikan semuanya berjalan lancar. Banyak perkhidmatan, seperti platform persidangan video, Zoom, membantu memudahkan prosesnya.

Cara Menggunakan Papan Papan dalam Zum

Walau bagaimanapun, Zoom melakukan lebih daripada sekadar membuat perjumpaan kerja lebih efisien; ia juga merupakan alat yang sangat baik untuk pembelajaran dalam talian. Banyak universiti menggunakan Zoom, dan ini adalah kaedah terbaik untuk menganjurkan webinar dalam bentuk apa pun. Manfaat ini disebabkan (bukan dalam ukuran kecil) oleh ciri Papan Tulis. Tetapi apakah itu Papan Tulis Zoom, dan bagaimana sebenarnya anda menggunakannya? Artikel ini menunjukkan apa yang boleh anda lakukan dengan papan tulis Zoom dan cara menggunakannya.

Cara Mengakses Papan Tulis Zum

Salah satu perkara terbaik mengenai Zoom adalah betapa senangnya berkongsi skrin anda dengan semua peserta atau peserta. Salah satu perkara yang boleh anda kongsi ialah Papan Tulis. Ia sama dengan papan putih tradisional yang terdapat di mana-mana bilik darjah atau dewan persidangan; hanya itu maya.

Sekiranya semasa pertemuan anda, anda perlu menulis atau melukis sesuatu di Papan Tulis, yang perlu anda lakukan ialah:

  1. Pilih "Kongsi Skrin ” pada panel kawalan Zum.

  2. Anda akan melihat tab Basic, Advanced, dan Files. Pilih "Asas" tab.

  3. Klik pada "Papan Tulis" tetingkap dan pilih "Kongsi."

  4. Setelah selesai, klik "Berhenti Berkongsi."

Apabila anda membuka Papan Tulis, anda akan segera melihat alat anotasi. Anda boleh menyembunyikannya atau mendedahkannya semula jika anda menekan pilihan Papan Tulis pada kawalan mesyuarat Zum. Anda juga akan melihat kawalan halaman di sudut kanan bawah skrin. Pilihan ini bermaksud anda boleh membuat halaman baru dan beralih antara yang ada.

Zum Gunakan Papan Tulis

Dan inilah masalahnya, jika anda mengaktifkan ciri monitor dua, anda boleh mempunyai lebih daripada satu skrin berkongsi papan putih secara serentak. Jadi, seperti di banyak dewan persidangan dan bilik darjah, terdapat dua Papan Tulis bersebelahan. Ciri perkongsian Asas merangkumi Papan Tulis, tetapi anda juga dapat berkongsi persembahan PowerPoint atau layar desktop anda.

Alat Anotasi Papan Tulis

Anda boleh menggunakan alat anotasi semasa anda berkongsi skrin seperti Papan Tulis dengan peserta bilik Zum yang lain. Perhatikan bahawa jika anda adalah tuan rumah, anda dapat mematikan fitur ini. Alat anotasi merangkumi memasukkan teks, gambar, nota, pilih, cap, lampu sorot, anak panah, jelas, dan ciri berharga lain. Anda juga boleh menukar warna Papan Tulis.

Selain itu, anda dapat menggunakan "Simpan", yang bermaksud anda akan mendapat tangkapan layar skrin Papan Tulis semasa, yang akan dimuat turun ke lokasi yang ditentukan. Tetapi penting untuk diingat bahawa anda mesti mengaktifkannya di portal web Zoom sebelum menggunakan anotasi.

Mengaktifkan Zum Web Portal

  1. Pergi ke portal web Zoom dan log masuk ke akaun anda.

  2. Pilih "Pengurusan Akaun" dan kemudian "Tetapan Akaun."

  3. Sahkan bahawa "Anotasi" adalah "Diaktifkan" di bawah "Mesyuarat".

Kini anda bebas untuk memulakan sesi Papan Tulis dengan semua alat anotasi yang anda gunakan.

Petua Pro: Anda boleh menggunakan ciri Smart Recognition Drawing di Papan Papan Zum. Lukis bulatan, misalnya, dan Zoom akan mengenali bentuknya dan melicinkan garis.

Cara Menggunakan Papan Papan

Ciri Perkongsian Lanjutan

Papan putih adalah salah satu ciri skrin perkongsian yang paling popular di Zoom. Tetapi beberapa pilihan perkongsian lain bersembunyi di bawah tab "Lanjutan" apabila anda mengklik ikon "Kongsi Skrin" pada panel mesyuarat Zum. Inilah perkara lain yang boleh anda kongsi dengan Zoom.

Bahagian Skrin

Ia melakukan apa yang dikatakannya. Ini membolehkan anda berkongsi hanya sebahagian dari skrin anda di Zoom. Apabila anda memilih pilihan ini, anda akan melihat sebuah segi empat tepat yang kemudian anda boleh bergerak. Sebaliknya, anda dapat membentuk dan meregangkan dengan tepat untuk memilih seberapa banyak skrin anda yang ingin dilihat oleh peserta lain. Ciri ini berguna ketika anda terburu-buru dan tidak terlalu berminat untuk merosakkan desktop anda.

Bunyi Komputer Sahaja

Terdapat satu lagi ciri mudah yang dikenali sebagai "Bunyi komputer sahaja." Kadang-kadang tidak perlu berkongsi video sama sekali, kerana klip audio akan mencukupi. Dengan memilih pilihan ini, anda dapat menghantar audio dari komputer sambil meninggalkan bahagian yang kelihatan.

Gunakan Papan Papan

Kandungan dari Kamera ke-2

Sekiranya anda mempunyai kamera web bersepadu pada komputer riba anda, sukar untuk menguruskan video. Itulah sebabnya Zoom membolehkan anda beralih dari satu kamera ke kamera yang lain dengan mudah. Oleh itu, selain daripada kamera web bersepadu, anda boleh mempunyai kamera lain yang memaparkan gambar yang anda mahukan tanpa perlu berpindah ke komputer riba.

zum

Manfaatkan Papan Papan Zoom Sebanyak

Tidak ada yang serupa dengan kanvas kosong. Ini penuh dengan kemungkinan. Dan apabila seseorang berkongsi Papan Tulisnya, mereka bersedia untuk membantu anda menggambarkan sesuatu dengan lebih baik. Mungkin itu adalah beberapa matematik di dalam kelas, atau mungkin cara melukis buku komik terbaik, atau grafik yang dilukis dengan tangan yang anda fikirkan pada saat inspirasi.

Adalah baik untuk memiliki Papan Tulis Zoom apabila anda memerlukannya. Sekiranya anda mempunyai sistem monitor dua, anda boleh mempunyai dua Papan Tulis, dan perkara-perkara boleh menarik. Adakah anda pernah menggunakan ciri Papan Tulis di Zoom?

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found