Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Discord? Cuba ini

Discord adalah sumber yang sangat baik untuk pemain di seluruh dunia. Anda boleh bercakap dengan rakan anda, membuat sembang, dan melakukan streaming semua di satu tempat.Sekiranya kamera web anda tidak berfungsi dengan Discord, anda terhad kepada apa yang boleh anda lakukan di aplikasinya. Berbeza dengan apa yang anda fikirkan, masalah kamera web anda mungkin tidak berkaitan dengan perkakasan.

Read More
Apakah Jemputan Segera dalam Discord?

Ciri Jemputan Segera membolehkan pengguna Discord mengumpulkan rakan mereka dengan mudah di pelayan mereka. Anda akan dapati ciri ini sangat berguna dalam pelbagai situasi.Mungkin anda mahu menyerang penjara bawah tanah tertentu di World of Warcraft dengan 10 rakan WoW anda? Mungkin anda hanya mahu menyerang Kawasan 51 dan memerlukan tempat di mana anda akan membuat semua rancangan anda?

Read More
Apakah Nvidia Fast Sync dan Apa yang Ia Menawarkan Pemain?

Semasa Nvidia mengeluarkan kad grafik Pascal dan Maxwell GeForce GTX, satu ciri baru hadir bersama mereka, Fast Sync. Direka untuk memberi alternatif kepada V-Sync yang memberikan latensi yang lebih rendah dan tidak merobek, itu boleh menjadi jawapan untuk doa pemain. Jadi apa itu Nvidia Fast Sync dan apa yang ditawarkannya kepada pemain?

Read More
Apa itu Anti-Aliasing?

Adakah anda pernah mencuba bermain permainan di PC anda yang sedikit lebih banyak daripada kad grafik anda? Daripada melihat pemandangan yang menyapu, anda mempunyai bahagian tepi dan bentuk tersekat. "Jagung" ini biasanya dihilangkan dengan meningkatkan resolusi layar anda.Tetapi itu tidak mungkin untuk semua orang.

Read More
Cara Melihat Siapa yang Memberi Anda Permainan di Steam

Selain membuat, bermain, dan membincangkan permainan, Steam menawarkan pilihan untuk mengejutkan rakan anda dan mengirimkan hadiah kepada mereka. Sekiranya anda telah menerima permainan sebagai hadiah, anda mungkin ingin mengucapkan terima kasih kepada orang yang murah hati atau mungkin membalas budi.

Read More
Cara Membahagi Skrin di Windows 10

Sekiranya anda cuba melakukan banyak tugas sekaligus pada Windows 10, anda tahu betapa sukarnya terjun antara program yang berbeza. Anda cenderung kehilangan fokus dan melakukan kesilapan. Dengan membelah skrin di komputer anda, anda akan membiarkan diri anda melihat dua atau lebih aplikasi secara serentak, sehingga dapat melaksanakan tugas anda dengan mudah.

Read More
Cara Menggunakan Pengawal Xbox One pada PC Anda

Bagi sesetengah orang, pengawal adalah satu-satunya cara untuk bermain permainan. Sekiranya anda bukan generasi keyboard dan tetikus, atau tidak suka bagaimana rasa mouse yang terapung dan bagaimana kawalan keyboard yang kaku dapat dirasakan, maka pengawal adalah satu-satunya cara untuk pergi. Terdapat beratus-ratus pengawal pihak ketiga di pasaran, tetapi jika anda mempunyai Xbox, anda boleh menggunakan pengawal Xbox One di PC anda.

Read More
Cara Menggunakan Adrenalin di The Witcher 3:

The Witcher's, Geralt of Rivia, adalah pejuang yang mahir. Namun, ketika Anda berada di tahap awal permainan, dia hampir tidak memiliki keterampilan dan kemampuan, menjadikan pertempuran sederhana itu menantang. Beberapa kekuatan yang harus anda fokuskan untuk membuka kunci adalah yang menggunakan Adrenalin Points.

Read More
Cara Menggunakan Pengawal Xbox One dengan Mac

Kebangkitan Apple Arcade baru-baru ini membawa peluang dan pertanyaan baru untuk pemain. Walaupun Apple tidak terkenal dengan daya tariknya kepada para pemain, syarikat itu membuat langkah untuk bergerak ke arah itu. Dari semua periferal yang mungkin ingin disambungkan ke peranti macOS mereka, pengawal Xbox adalah pemikiran semula.

Read More
Cara Mengecilkan Skrin Xbox One Secara Manual

Secara lalai, Xbox One anda akan meredupkan skrin secara automatik setelah jangka masa yang ditetapkan. Ini menjimatkan tenaga dan dapat membantu mencegah masalah seperti pengekalan gambar dalam jenis TV tertentu. Namun, daripada menunggu layar redup secara automatik, ada cara untuk mencetuskannya secara manual setiap saat.

Read More
Cara Menghidupkan FPS Boost pada Xbox Series X

Xbox Series X adalah pusat kuasa konsol, dan juga serasi ke belakang. Sekiranya anda bermain permainan lama demi nostalgia, Xbox Series X dapat meningkatkan bingkai permainan tertentu dari 30 hingga 60 FPS yang asal. Sudah tentu, anda hanya perlu bermain permainan yang disokong.Sekiranya anda tidak pasti cara menghidupkan FPS Boost untuk permainan anda, teruskan membaca.

Read More