Cara Menukar Dua Baris di Helaian Google

Membuat jadual dalam Helaian Google adalah mudah dan menyeronokkan. Aplikasi ini percuma dan membungkus beberapa senjata api yang serius, menjadi antara alat spreadsheet dalam talian terbaik.Namun, anda tidak perlu menggunakan semua kekuatan Helaian Google untuk menukar dua baris dalam lajur, terutamanya jika berada di sebelah satu sama lain.

Read More
Cara Kurangkan dalam Helaian Google

Pengguna Lembaran Google yang berpengalaman dengan latar belakang Excel dapat melakukan operasi matematik yang kompleks dengan berkesan menggunakan program G-suite percuma. Ini kerana terdapat banyak persamaan dalam cara pengiraan dilakukan di Excel dan Google Helaian.Namun, kerana beberapa perbezaan yang halus, pengguna Lembaran Google pertama kali mungkin bingung ketika berusaha melakukan fungsi yang paling mendasar, seperti mengurangi.

Read More
Cara Streaming pada Discord

Dengan begitu banyak pilihan penstriman yang tersedia hari ini, memilih yang tepat adalah mustahak untuk mencapai hasil yang terbaik. Anda boleh menggunakan perkhidmatan dalam talian seperti YouTube, Twitch, dan juga aplikasi sembang Discord yang popular.Discord boleh dikatakan perkhidmatan streaming terbaik di pasaran.

Read More
Apakah Pintasan Pengurus Tugas untuk Mac?

Seseorang bertanya kepada saya apakah jalan pintas papan kekunci untuk sampai ke pengurus tugas di macOS pada hari yang lain dan saya tidak dapat memberitahunya. Walaupun saya kerap menggunakan macOS Sierra, saya tidak dapat mengingat jalan pintas seumur hidup saya. Sebenarnya, saya tidak dapat mengingati banyak jalan pintas sama sekali.

Read More
Cara Mematikan HDR di TV TCL

Julat Dinamik Tinggi (HDR) sangat baik untuk menonton program dengan video berkualiti tinggi. Namun, beberapa set TV tidak selalu memaksimumkan potensi penuh HDR. Untuk satu, pencahayaan kawasan berhampiran boleh memberi kesan besar pada kualiti gambar. Mungkin ruang anda terlalu terang pada waktu siang atau terlalu banyak silau di dalam bilik anda - keduanya boleh mempengaruhi apa yang ada di skrin.

Read More
Cara Menambah Rakan di TeamSpeak

TeamSpeak adalah mengenai menjaga komunikasi LOL dan komunikasi esports anda di satu tempat. Dan platform pesanan memudahkan anda menambah rakan dan berbual dengan mereka.Yang penting ialah TeamSpeak baru-baru ini mengalami baik pulih. Cara baru untuk menambah rakan lebih diperkemas, tetapi kami akan memasukkan kaedah lama juga bagi mereka yang gagal mengemas kini.

Read More
Cara Tangkapan Skrin pada Windows 10 - Panduan Lengkap (2021)

Menangkap tangkapan skrin di Windows 10 boleh berguna untuk banyak perkara. Banyak projek memerlukan keperluan untuk menangkap gambar untuk disertakan dalam dokumen. Akibatnya, Windows 10 mempunyai alat tangkapan skrin sendiri. Walau bagaimanapun, mereka agak terhad; beberapa pakej perisian tangkapan skrin pihak ketiga mempunyai pilihan yang jauh lebih luas.

Read More
Cara Menghentikan Norton Pop-Up

Norton AntiVirus adalah program perisian yang dibuat untuk melindungi komputer anda dari pelbagai virus dan program jahat. Walau bagaimanapun, program ini dapat menghasilkan tetingkap pop timbul yang biasanya mengiklankan pelbagai produk atau amaran Norton dan boleh menjengkelkan. Sekiranya anda ingin belajar cara menghentikan pop timbul Norton ini, teruskan membaca artikel ini untuk mendapatkan maklumat dan penyelesaian penting.

Read More
Cara Menghentikan Chrome Dari Keluar di Keluar

Pengguna Chrome mungkin melihat bug yang mengeluarkannya dari akaun Google mereka dan laman web lain yang telah dilog masuk sebelumnya. Biasanya, masalah itu berlaku apabila mereka keluar dari penyemak imbas mereka dan memulakan semula sesi lain di penyemak imbas setelah beberapa ketika.Sekiranya anda mengalami masalah yang sama dan mencari jalan keluar, anda telah sampai di tempat yang tepat.

Read More
Cara Mengambil Screenshot Scrolling dari Laman Web di Chrome

Mengambil tangkapan skrin pada komputer sama mudahnya dengan telefon. Walau bagaimanapun, ini tidak berkaitan dengan tangkapan skrin yang panjang, dan terutama dengan tatal tatal, kerana Windows atau macOS tidak mempunyai alat yang telah dipasang sebelumnya. Sekiranya anda ingin mengambil tangkapan skrin bergulir tetapi bingung tentang cara melakukan ini, kami akan berkongsi beberapa alat berguna dengan anda.

Read More
Cara Menjinakkan Fox di Minecraft

Dianggap sebagai salah satu permainan paling popular yang pernah dibuat, Minecraft telah melihat banyak lelaran sejak ia memulai versi alfa pada tahun 2009. Ciri popular yang telah melihat banyak perubahan selama ini adalah kemampuan untuk menjinakkan haiwan dalam permainan, seperti musang yang selalu popular.

Read More
Ulasan drone Parrot Hydrofoil: Mainan yang bagus, tetapi awas kolam

£ 139.99 Harga apabila dikaji Saya harap saya tidak perlu memulakan kajian teknikal dengan cara ini, tetapi ini juga. Ulasan ini mengandungi ketelanjangan ringan. Bimbingan ibu bapa dinasihatkan. Lihat ulasan Profesional DJI Phantom 3 yang berkaitan: Kini jauh lebih murah, drone DJ 3 gen 3 terbang ke peringkat seterusnya GoPro membuat drone dan kamera 360 VR Bagaimana saya akhirnya memasuki kolam London yang sejuk untuk mengambil drone, anda hanya perlu menunggu dan melihat.

Read More
Cara Menyegerakkan Kenalan Google Dengan iCloud

Menyelaraskan kenalan anda di antara semua peranti anda membolehkan anda mengakses kenalan anda pada bila-bila masa. Sekiranya anda memiliki peranti Apple dan menggunakan Gmail, sebaiknya gunakan Kenalan Google. Ia dapat diselaraskan dengan platform mana pun, sehingga membolehkan anda mempunyai kenalan anda di mana-mana peranti, tanpa mengira sistem operasi.

Read More
Cara Menyimpan E-mel Outlook pada Hard Drive Anda

Cara menguasai Outlook Cara Menyimpan E-mel Outlook pada Hard Drive Anda Cara menyulitkan e-mel di Outlook Cara menyegerakkan Kalendar Google ke Microsoft Outlook Cara Mengingat E-mel di Microsoft Outlook Cara Menukar Font Lalai di Outlook Awan semuanya baik dan baik, tetapi kadang-kadang lebih baik untuk mempunyai keselamatan e-mel yang disimpan secara tempatan.

Read More
Apa itu Blank? Sekiranya Anda Mengeluarkannya?

Istilah "about: blank" (sebutan Mengenai Blank) mendefinisikan tidak lebih dari halaman kosong pada tab penyemak imbas anda, sama ada anda menggunakan Firefox, Chrome, Edge, Safari, atau jenis penyemak imbas lain. Halaman muncul dengan label "about: blank" di bar alamat dan tajuk halaman tab.

Read More
Cara menggunakan Kodi: Ikuti Kodi pada PC, Mac dan Banyak Lagi

Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV 9 tambahan Kodi terbaik 7 kulit Kodi terbaik Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick Cara menggunakan Kodi 5 VPN terbaik untuk Kodi 5 kotak Kodi terbaik Cara memasang Kodi ke Chromecast Cara memasang Kodi pada TV Android Cara memasang Kodi pada Android Cara mengemas kini Kodi Cara menghentikan penyangga Kodi Cara membuang binaan Kodi Adakah Kodi Sah?

Read More
Apa itu Sky VIP? Semua yang anda perlu ketahui mengenai Sky VIP Rewards

Sekiranya anda melanggan satu atau lebih perkhidmatan Sky, dan tinggal di UK dan Ireland, anda secara automatik layak mendapat ganjaran Sky VIP. Sky VIP adalah pemanis bagi pelanggan Sky untuk terus bertahan, dan memberi penghargaan kepada penonton setia.Perlakuan Sky VIP ini tersedia dalam pelbagai tahap, bergantung pada berapa lama anda menjadi pelanggan dengan syarikat tersebut, dan merangkumi segalanya dari tiket konsert hingga masuk ke dalam cabutan hadiah.

Read More
Cara Menghentikan Autoplay Video di Firefox

Berapa kali anda memasukkan laman web dalam penyemak imbas Firefox anda, hanya untuk melihat video yang menjengkelkan muncul? Adakah anda mahu melumpuhkan video daripada dimainkan secara automatik di penyemak imbas anda?Sekiranya demikian, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghentikan main video secara automatik di Firefox.

Read More
Cara Menyegerakkan Kalendar Outlook dengan Kalendar Google

Bagi banyak orang, setiap hari bermula dan berakhir dengan melihat Kalendar Google mereka. Namun, jika anda menggunakan kalendar Google dan Outlook secara serentak, anda boleh menjadi keliru, dan ini dapat meningkatkan peluang anda melakukan sesuatu yang salah pada suatu ketika.Penyelesaiannya mungkin jelas - penyegerakan akaun Google dan Outlook anda.

Read More
Cara menyulitkan sembang peribadi di WhatsApp dan Gmail dan menghantar mesej Facebook rahsia

Panduan penting untuk penyulitan: Apa itu dan bagaimana melakukannya Menyulitkan data anda: Fail dan folder Menyulitkan data anda: Komunikasi Menyulitkan data anda: Menyemak imbas Menyulitkan data anda: Peranti Berbual dengan selamat di WhatsAppWhatsApp menggunakan enkripsi end-to-end untuk merahsiakan mesej anda - sesuatu yang disebut oleh Setiausaha Dalam Negeri, Amber Rudd "sama sekali tidak dapat diterima" pada bulan Mac, sebelum kemudian mundur.

Read More
Hei Siri, awak bodoh

Siri, adakah anda mematuhi Tiga Undang-Undang Robotik? Seperti banyak soalan konyol yang lain, inilah yang dinanti-nantikan oleh seseorang di Apple. "Saya lupa tiga yang pertama," teriak tanggapan, "tetapi ada yang keempat: 'Mesin pintar pertama harus mempertimbangkan mana yang lebih bernilai sementara: untuk melaksanakan tugas yang diberikan atau, sebaliknya, untuk mencari jalan keluar dari itu'.

Read More
Sandaran Foto Google: Cara Membuat Sandaran Foto di Foto Google

Sandaran Foto Google adalah penyelamat hidup mutlak semasa berhijrah ke peranti lain atau jika anda perlu mengosongkan storan di telefon anda. Selalunya, pengguna telefon pintar menyimpan setiap foto dan video berharga tetapi tidak menyandarkannya. Ini bukan sahaja menyebabkan masalah jika telefon anda mempunyai masalah, tetapi juga memerlukan beberapa jam untuk memindahkan semua foto anda dari satu peranti ke peranti lain.

Read More
CES 2018: Semua sorotan dari Pameran Elektronik Pengguna Antarabangsa

CES 2018: Semua sorotan dari Pameran Elektronik Pengguna Antarabangsa Kereta konsep Byton adalah "ruang tamu dengan roda" Ini adalah TV Wall 146 inci Samsung Sony melancarkan telefon Xperia terkini Alexa akan datang ke PC Windows 10 Lihatlah Fisker EMotion yang cepat dicas HP melancarkan HP Specter x360 15 Zenbook mengetuai pengumuman CES Asus NVIDIA bertaruh besar pada kereta memandu sendiri Dari robo-dog AIBO yang comel hingga bar suara: Semua yang dilancarkan oleh Sony di CES Lihat: Pemacu kilat 1TB terkecil di dunia LG's CLoi adalah bahagian robot-butler, bahagian Am

Read More
Cara Memberitahu jika POF Memadamkan Akaun Anda

Akaun Banyak Ikan anda mungkin tidak mendapat banyak aktiviti. Akibatnya, anda mula mempertimbangkan kemungkinan penyebab perubahan mendadak tersebut. Satu yang terlintas di fikiran ialah akaun anda telah dipadamkan.Tetapi bagaimana anda boleh tahu dengan pasti? Dalam artikel ini, anda akan mengetahui bagaimana untuk mengetahui sama ada POF anda telah menghapus akaun anda.

Read More
Cara Mengetahui jika TV Samsung Menyokong Chromecast

Dengan teknologi hari ini, penstriman apa sahaja dari peranti anda ke TV anda dapat dilakukan, dan sekiranya TV Samsung semuanya siap digunakan. Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu bimbang tentang kekacauan kabel di TV anda.Walau bagaimanapun, ramai orang mungkin tidak mengetahui sama ada TV Samsung mereka mempunyai Chromecast bawaan.

Read More
Bolehkah anda memberitahu jika Panggilan Anda Dihantar?

Penerusan panggilan adalah ciri rangkaian telefon moden yang membolehkan anda mengalihkan panggilan masuk ke nombor yang berbeza. Ia berfungsi di kedua-dua telefon bimbit dan talian darat dan sangat berguna. Pada dasarnya, anda memberitahu peralihan rangkaian bahawa sebarang panggilan yang masuk ke nombor anda harus diarahkan ke nombor yang berbeza.

Read More
Cara Mengetahui jika Seseorang Menambahkan Anda di Snapchat

Ketika mengirim foto dan video dengan cepat kepada rakan anda dalam talian, tidak ada aplikasi sosial yang lebih baik daripada Snapchat. Sama ada anda ingin menghantar gambar anda dan rakan anda bersenang-senang di konsert, atau anda ingin berkongsi percutian keluarga anda dengan sekumpulan rakan anda di rumah, Snapchat memudahkan anda menghantar mesej dan berkomunikasi di mana sahaja.

Read More
Cara Memberitahu jika Seseorang Membuka E-mel Anda

Sekiranya anda menghantar e-mel yang penting dan sedang menunggu balasan, mengetahui sama ada orang itu telah membacanya dan sedang membuat balasan atau belum mendapatkannya tetapi dapat banyak menunggu penantian. Oleh itu, berikut adalah cara untuk memberitahu sama ada seseorang telah membuka e-mel anda atau tidak.

Read More
Mengapa Sandaran iPhone Saya Sangat Besar?

Kita semua tahu betapa pentingnya membuat sandaran data secara berkala. Walau bagaimanapun, setiap pengguna iPhone sekurang-kurangnya sekali terkejut dengan ukuran sandaran mereka. Anda telah membuat sandaran sebelumnya hanya beberapa minggu yang lalu, jadi mengapa ini mengambil banyak ruang?Dalam artikel ini, kami akan menerangkan sebab paling umum mengapa sandaran kadang-kadang memerlukan banyak ruang di iPhone.

Read More
Cara Memberitahu Jika Seseorang Memotret Wajah

Berkomunikasi dalam talian telah mengubah cara kita bercakap dan melihat orang lain sejak sepuluh tahun kebelakangan ini. FaceTime adalah ciri khusus Apple yang membolehkan pengguna saling memanggil video dari komputer iPhone, iPad, atau Mac mereka.Aplikasi yang mudah digunakan, peminat Apple telah menikmati fitur FaceTime selama satu dekad.

Read More
Bolehkah Anda Beritahu jika Seseorang Mematikan Resit Baca Mereka?

Resit baca memberitahu pengirim bahawa mesej mereka telah dihantar dan dibaca. Pemberitahuan ini akan muncul dalam aplikasi pemesejan dalam beberapa bentuk atau yang lain.Pengguna yang lebih suka memantau mesej mereka akan mendapat faedah daripada penerimaan terbaca; namun, yang lain memilih untuk mematikan resit yang telah dibaca untuk mengekalkan kerahsiaan ketika menghantar pesanan.

Read More
5 cara untuk menjadikan diri anda manusia super

Kami telah menguasai penggunaan alat dan belajar berjalan tegak, tetapi sejak itu kita manusia tidak banyak melakukan untuk mengembangkan sisi fizikal kita. Kami belum berkembang menjadi spesies berukuran super, insang tumbuh atau bahkan berjaya berlari ke bas tanpa dikurangkan menjadi kekacauan berwajah merah.

Read More
Cara Menguji Kamera Web di Windows 10

Sebelum ada persidangan video kerja atau berkumpul dengan rakan, penting untuk mengetahui apakah kamera web anda berfungsi dengan baik dan, jika tidak, di mana masalahnya timbul. Adakah dengan aplikasi menggunakan kamera? Adakah kerana anda mencuba kamera pada komputer riba yang baru?Menguji kamera sebelum anda benar-benar memerlukannya adalah cara untuk pergi.

Read More
Cara Menambah Keluarga di Air Pasang

Tidal sangat popular di kalangan peminat muzik kerana perpustakaannya yang luas, suara berkualiti tinggi, dan pelbagai rancangan langganan. Salah satu rancangan langganan yang paling popular - dan kaedah menjimatkan wang - adalah rancangan keluarga. Ia membenarkan sehingga enam ahli dalam satu akaun bersama.

Read More
Cara Menyekat Artis di Pasang Surut

Sekiranya anda gemar meneroka lagu baru di perkhidmatan muzik streaming seperti Tidal, anda mungkin juga menemui artis yang berbeza yang anda tidak gemar mendengarnya.Walaupun mungkin menyusahkan perkhidmatan streaming untuk membolehkan pencekalan artis, Tidal adalah salah satu dari sedikit yang memperkenalkan pilihan ini beberapa tahun yang lalu.

Read More
Cara Mengatasi Masalah Pencetak yang Tidak Langsung di Windows 10

Pencetak berangkaian seharusnya menjadikan kehidupan pekerja pejabat lebih mudah - mencetak dari mana sahaja ke mana sahaja, tidak ada kerumitan mengenai pelayan cetak atau meletakkan dokumen pada media yang boleh ditanggalkan dan membawa mereka ke stesen cetak. Namun, seperti yang telah terjadi, pencetak rangkaian, jika ada, lebih menyakitkan daripada sistem percetakan lama.

Read More
Ulasan TuneUp Utilities 2011

Gambar 1 dari 5 £ 30 Harga semasa dikaji Alat penyesuaian PC adalah cadangan yang meragukan. Selalunya mereka tidak membuat perbezaan yang dapat diukur terhadap prestasi, dan apabila mereka membantu, terutamanya dengan membuang perkhidmatan dan item permulaan, yang dapat dilakukan tanpa perisian khas.

Read More
Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di TV Pluto

Anda tidak dapat menikmati perkhidmatan penstriman percuma yang disebut Pluto TV ke maksimum jika anda tidak mempunyai semua ciri yang diperlukan.Ciri-ciri ini mungkin termasuk cuti malam, rancangan TV yang hebat, dan beberapa popcorn! Tetapi ada sesuatu yang lebih mustahak jika rancangan yang anda tonton adalah dalam bahasa yang tidak anda jalankan.

Read More
Cara Menerjemahkan Dokumen PDF

Dalam tiga puluh tahun kebelakangan, fail PDF (Portable Document Format) berubah menjadi sesuatu yang tidak pernah didengar oleh orang lain menjadi format dokumen paling popular di dunia. Dokumen PDF adalah serba lengkap, fleksibel, serasi lintas platform, dan jejak yang agak ringan; anda boleh memaparkan PDF pada perkakasan yang sangat asas seperti telefon pintar yang murah.

Read More
Cara Mengkonfigurasi Bar Tugas Transparan di Windows 10

Desktop Windows 10 tidak dapat dikonfigurasi, jadi akan ada rupa dan nuansa yang sesuai untuk anda. Ketelusan, di samping warna, adalah elemen elemen desktop yang paling digemari pengguna kerana ia memberi kesan paling besar pada bagaimana penampilan dan penampilan Windows. Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengkonfigurasi Bar Tugas yang telus di Windows 10, tutorial ini sesuai untuk anda.

Read More
Petua Pantas: Cara Mematikan Pemberitahuan Cortana di Windows 10

Microsoft sungguh mahu anda menggunakan Cortana, pembantu digital terbina dalam Windows 10. Malah, mereka mahu anda menggunakan Cortana sehingga mereka mengganggu anda dengan pemberitahuan, walaupun anda tidak pernah menyentuh Cortana sejak awal. Walaupun tidak semestinya Microsoft melakukan ini secara lalai di Windows 10, berita baiknya ialah anda sekurang-kurangnya dapat mematikan pemberitahuan untuk Cortana, sama ada anda menggunakan ciri tersebut atau tidak.

Read More
Sekiranya Anda Mematikan Komputer Anda Setiap Malam

Mematikan komputer dengan kerap merosakkan perkakasannya dan memendekkan jangka hayatnya sebelum waktunya. Walau bagaimanapun, membiarkan komputer anda sentiasa berjalan juga cenderung melakukan perkara yang sama. Terdapat alasan untuk dan tidak melakukan kedua-duanya; dalam artikel ini kami telah menggariskan apa itu.

Read More
Pad sentuh Tidak Bekerja pada PC atau Mac? Berikut adalah beberapa Pembaikan dengan Tangkapan Skrin

Adakah pernah berlaku bahawa anda menggunakan komputer riba dan pad sentuh anda berhenti berfungsi? Masalah yang menjengkelkan ini boleh berlaku kerana banyak sebab. Namun, ada cara untuk memperbaikinya, bergantung pada sistem operasi anda dan model komputer riba anda. Kami telah mengumpulkan panduan berguna yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah pad sentuh anda jika tidak berfungsi.

Read More
Cara Memindahkan Foto dari Android ke PC

Telefon pintar Android mengambil beberapa gambar hebat hari ini, terutamanya dengan teknologi yang berkembang dan pelbagai lensa. Kadang-kadang, anda mahu melihat foto anda di layar yang lebih besar, dan anda juga ingin menyimpan data anda sekiranya ada masalah dengan telefon anda. Di situlah PC terlibat.

Read More
Cara Mematikan iPhone Tanpa Menggunakan Butang Kuasa

Telefon pintar menjadi semakin rumit setiap tahun, dan anda mungkin menyedari perkembangannya. Pada telefon hari ini, selalu ada sekurang-kurangnya dua cara untuk melakukan perkara yang sama, biasanya lebih banyak. Sebagai contoh, ada beberapa cara untuk menghapus aplikasi atau data cache, beberapa cara untuk menetapkan semula telefon anda, dan sebagainya.

Read More
Cara Mematikan GPS di Apple Watch

Baris smart wearable Apple, Apple Watch, adalah penyelesaian terbaik untuk terus berhubung di mana sahaja. Anda boleh mendengar muzik, menjawab panggilan telefon, membayar kopi, dan bahkan menggunakan perkhidmatan lokasi GPS untuk memastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul.Dengan semua kelebihannya yang luar biasa, beberapa pengguna mungkin prihatin terhadap privasi atau jangka hayat bateri mereka.

Read More
Cara Mematikan & Melumpuhkan Google Sekarang

Google Now adalah usaha raksasa mesin pencari untuk memperibadikan pengalaman telefon pintar anda dengan mengenali anda dan cara anda menggunakan telefon anda. Bagi sesetengah orang, ini adalah penolong penting yang menawarkan akses cepat ke aplikasi, berita, hasil sukan, maklumat lalu lintas, atau banyak perkara lain yang sering digunakan.

Read More
Cara Mematikan Garis Masa Paparan Tugas di Windows 10

Paparan Tugas Windows 10 pada awalnya menunjukkan kepada pengguna aplikasi terbuka dan desktop maya mereka. Tetapi pada awal tahun ini dengan peluncuran Windows 10 Versi 1803, syarikat itu menambahkan ciri baru ke Task View yang disebut Timeline.Selain menunjukkan tetingkap dan desktop aplikasi terbuka anda, Garis Waktu Tugas Tugas menyimpan rekod mengenai apa yang anda adakah dalam aplikasi tersebut.

Read More
Cara Mematikan Overtype di Google Sheets

Adakah perkara yang lebih menjengkelkan daripada jenis yang tidak diingini? Tetapi yang tidak disedari oleh banyak orang adalah bahawa ada penyelesaian yang mudah untuk masalah ini, yang tidak melibatkan menghidupkan dan mematikan peranti anda, dengan harapan bahawa jenis tersebut akan hilang secara ajaib.

Read More
Cara Mematikan Narator di Windows

Narator adalah aplikasi yang akan membaca semua perkara di skrin anda dengan mudah. Dengan aplikasi ini, anda dapat menavigasi komputer tanpa menggunakan tetikus anda. Ini adalah aplikasi terbina dalam Windows 10 yang sangat membantu orang buta atau penglihatan. Namun, jika anda tidak mahu menggunakannya, ia boleh menjengkelkan.

Read More
Cara Mematikan Kamera Video Anda di Google Meet

Walaupun terdapat pelbagai alternatif, Google Meet adalah salah satu aplikasi persidangan video yang paling popular. Aplikasi ini dilampirkan ke G Suite dan bukan aplikasi video call biasa. Jangkakan video definisi tinggi dan sebanyak 30 pengguna setiap perjumpaan.Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda mahu mematikan kamera semasa mesyuarat, atas alasan apa pun.

Read More
Cara Mematikan Mesin Masa pada Mac

Time Machine adalah ciri bawaan yang selalu menyandarkan data anda. Itu termasuk foto, video, aplikasi, dokumen, dan juga e-mel. Sekiranya anda perlu memasang semula macOS, anda tidak perlu risau kehilangan fail penting. Anda boleh memulihkan keseluruhan komputer dengan menggunakan aplikasi Time Machine.

Read More
Cara Mematikan Bahagian 'Anda Mungkin Berminat' di Twitter

Bahagian "Anda mungkin berminat" mengganggu kebanyakan pengguna Twitter. Lagipun, anda tidak mengikuti orang dan profil tertentu dengan alasan, dan mereka tidak boleh mengisi suapan Twitter anda. Sayangnya, tidak ada suis utama untuk membuang "Anda mungkin berminat."Sebaliknya, anda perlu mencari lebih jauh ke dalam Tetapan Privasi untuk penyelesaiannya.

Read More
Cara Mematikan Cari iPhone Saya

Ciri Apple "Cari Saya" membolehkan pengguna mencari peranti mereka jika mereka salah meletakkannya. Sama ada anda menjual, berniaga, mendapatkan perkhidmatan atau tidak lagi menggunakan iPhone anda, anda ingin memastikannya dikeluarkan dari senarai Peranti anda. Dengan cara itu, anda melindungi privasi anda dan menyelamatkan diri anda dari pemberitahuan yang tidak perlu.

Read More
Cara Mematikan Windows Firewall

Windows Firewall anda sangat penting untuk keselamatan keseluruhan komputer anda. Ia boleh menghentikan penyebaran perisian hasad dan menyerang peranti anda.Namun, ada kalanya Windows Firewall nampaknya terlalu melindungi dan mengganggu kecekapan beberapa aplikasi dan program.Nasib baik, anda boleh melumpuhkannya semasa anda mahu mengaktifkan aliran data yang kurang terhad.

Read More
Cara Menghidupkan atau Memperbaiki Bluetooth pada Windows 10

Sama ada anda ingin menggunakan sepasang fon kepala Bluetooth, memindahkan fail, atau menyambung secara wayarles ke telefon anda, anda perlu mengetahui cara mengakses Bluetooth di PC anda selain di telefon anda. Menghidupkan Bluetooth pada Windows 10 sangat mudah dan senang. Walau bagaimanapun, beberapa kesalahan boleh berlaku, menjadikan perkara itu bermasalah.

Read More
Cara Memperbaiki Twitch Tidak Memuat di Chrome atau Firefox

Mari kita tentukan pemandangan. Anda pulang dari sekolah, kolej, atau tempat kerja, atau hanya menikmati hari minggu anda yang malas. Akhirnya, anda mempunyai sedikit masa untuk diri sendiri, tetapi anda tidak merasa seperti bermain permainan atau belajar. Masa untuk menghidupkan Twitch dan melihat apa yang dilakukan oleh streamer kegemaran anda.

Read More
Cara Menghidupkan Kamera di Google Meet

Google Meet adalah aplikasi hebat yang membolehkan anda bekerjasama dengan pasukan anda dari jauh, dari mana sahaja anda berada. Ini menjadikan bilik darjah dan mesyuarat perniagaan dalam talian menjadi lebih senang.Kadang-kadang anda akan mengambil bahagian dalam panggilan dengan hanya audio, di lain masa anda harus menghidupkan kamera untuk panggilan video.

Read More
Panduan BIOS: cara overclock CPU anda

Anda boleh mengakses tetapan BIOS anda dengan menghidupkan PC anda, kemudian menekan kekunci yang sesuai ketika skrin power-on muncul. Ini biasanya adalah kunci "Padam", tetapi beberapa sistem menggunakan salah satu kunci fungsi sebagai gantinya. Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus ditekan, perhatikan layar kerana maklumat tersebut sering dipaparkan secara ringkas di sini.

Read More
Cara Menghidupkan atau Mematikan Kapsyen Tertutup di YouTube

Sekiranya anda menggunakan versi laman web YouTube di PC, anda boleh menghidupkan dan mematikan kapsyen dengan mudah. Ini juga memungkinkan anda menyesuaikan gaya fon sesuai dengan keinginan anda dan melihat transkripnya bila-bila masa yang anda mahukan. Mari lihat bagaimana melakukan semua ini.Mengaktifkan dan Menyahaktifkan Kapsyen TertutupInilah semua yang perlu anda lakukan untuk mengaktifkan atau mematikan kapsyen tertutup di laman web YouTube:Buka video YouTube yang anda perlukan untuk menetapkan kapsyen dan arahkan kursor ke atasnya untuk melihat pilihan video.

Read More
Cara Menambah Petua di Aplikasi Uber atau Uber Eats

Aplikasi Uber memudahkan anda memberi petunjuk kepada pemandu semasa dan selepas perjalanan. Walaupun anda tentu saja boleh memberi petunjuk kepada pemandu secara langsung dengan memberi mereka wang tunai, anda juga boleh melakukannya melalui aplikasi. Tetapi adakah anda tahu anda mempunyai pilihan untuk mengedit jumlah tip untuk mengubah tip awal anda.

Read More
Uber - Cara Mengubah Destinasi sebagai Penunggang atau Pemandu

Anda berada di Uber menaiki restoran untuk bertemu rakan. Tiba-tiba, mereka menghantar teks kepada anda mengenai perubahan rancangan: tempat asalnya ditempah sehingga mereka menemui yang baru. Tetapi jaraknya sejauh empat batu.Jangan risau, masih ada cara untuk anda membuatnya tepat pada waktunya. Anda boleh mengubah destinasi terakhir anda di aplikasi Uber pada bila-bila masa sebelum pemandu meleretkan Perjalanan Akhir.

Read More
Cara Menaip Eksponen dalam Dokumen Google

Sekiranya anda menggunakan Dokumen Google untuk membuat persamaan matematik, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana menggunakan ciri berkaitan matematik tertentu. Sebagai contoh, mencari pilihan untuk menaip eksponen sangat mengecewakan.Nasib baik, kami akan menunjukkan kepada anda cara menaip eksponen dalam Dokumen Google dengan tiga cara.

Read More
Ulasan Ubuntu 15.04

Sekiranya musim bunga, itu mesti bermaksud pelepasan baru Ubuntu. Yang terbaru ini dinamakan dengan nama "Vivid Vervet", tetapi - seperti yang telah biasa dilakukan untuk rilis Ubuntu - anda harus berjimat untuk melihat perbezaan antara ini dan "Utopic Unicorn" musim luruh yang lalu.

Read More
Memahami Penyataan Jika / Kemudian di Helaian Google

Sekiranya / Kemudian pernyataan sering dianggap rumit. Tetapi pada hakikatnya, mereka sama sekali tidak sukar untuk melakukannya. Tambahan, mereka boleh menjadi lebih berguna daripada yang anda ketahui ketika bekerja dengan kumpulan data atau ungkapan tertentu dalam spreadsheet. Sekiranya anda mempunyai latar belakang dalam Microsoft Excel, ini bukan perkara baru bagi anda.

Read More
Cara Membuka Nombor Telefon setelah Menyekatnya

Sekiranya anda tidak mahu menerima panggilan telefon seseorang, anda sentiasa dapat menyekat nombor mereka di telefon pintar anda. Tetapi bagaimana jika anda telah menyekat nombor yang salah secara tidak sengaja? Atau jika anda berubah fikiran dan memutuskan anda mahu menyahsekat seseorang?Walau apa pun, artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara membuang nombor seseorang dengan mudah dari senarai yang disekat.

Read More
Cara Menambah Berhenti di Aplikasi Uber

Sekiranya anda menjalankan tugas atau keluar dengan rakan, anda tahu kedua-duanya boleh melibatkan perjalanan ke beberapa lokasi (apabila rancangan anda tiba-tiba berubah), atau pengambilan secara spontan. Tetapi jangan risau - dengan Uber, anda boleh menambah dua hentian tambahan untuk perjalanan anda.

Read More
Cara Menaip Eksponen pada Chromebook

Eksponen biasanya terdapat dalam ungkapan matematik dan skala saintifik. Walau bagaimanapun, mereka juga mempunyai aplikasi praktikal. Khususnya, kami menggunakannya untuk mengukur ukuran dan isipadu.Mempelajari cara menaip nombor dan huruf dalam bentuk eksponen boleh bermanfaat. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menaip eksponen pada Chromebook dan juga cara menggunakan watak khas yang lain.

Read More
Cara Mengaburkan Foto atau Gambar

Semua orang melakukannya - anda mengambil gambar hebat anak kami melakukan sesuatu yang menarik atau gambar produk yang sempurna untuk penyenaraian eBay anda, dan kemudian apabila anda melaluinya, semuanya kabur!Tidak ada masalah jika anda langsung melihatnya kerana anda boleh mengambil gambar yang lain.

Read More
Cara Menyahpasang dan Memasang Semula Chrome

Google Chrome adalah salah satu penyemak imbas web yang paling popular dengan alasan yang baik. Ia tersedia di setiap sistem operasi mudah alih dan desktop yang menyegerakkan penanda halaman dan sejarah anda di semua peranti dan sentiasa dikemas kini untuk tetap menjadi penyemak imbas terpantas yang tersedia.

Read More
Cara Membongkar Tab di Excel

Di Microsoft Excel, istilah "tab," "sheet," "tab sheet," dan "tab lembar kerja" digunakan secara bergantian. Semuanya merujuk pada lembaran kerja yang sedang anda kerjakan. Tetapi tidak kira apa yang anda panggil, bergantung pada projek yang anda edit, anda mungkin membuka terlalu banyak tab dan perlu menyembunyikan beberapa untuk fokus pada pekerjaan anda.

Read More
Cara Menyahpasang Cloud Kreatif pada Mac

Apabila anda mendaftar untuk Adobe Creative Cloud, ia akan memasang Aplikasi Cloud Kreatif. Aplikasi ini bertindak sebagai pusat utama di mana anda dapat memasang aplikasi Creative Cloud seperti Photoshop, Illustrator, dan Premiere, menguruskan pelesenan langganan anda, dan mengakses perkhidmatan Adobe yang berkaitan seperti Adobe Stock dan Behance.

Read More
Cara Menyahpasang Steam Game

Kecuali anda hidup di bawah batu beberapa tahun kebelakangan ini, anda mungkin tahu apa itu Steam. Tetapi bagi anda yang tidak, platform Steam adalah pelopor dalam pengedaran permainan digital moden, yang menjadikan pembelian dan pemasangan permainan video lebih mudah daripada sebelumnya. Steam telah membenarkan pemain untuk membeli tajuk permainan terkini dan menyimpannya di perpustakaan yang terletak di platform untuk akses mudah.

Read More
Cara Buka Kunci Semua iPhone

Sekiranya anda membeli iPhone dari pembawa telefon bimbit, kemungkinan besar ia terkunci ke dalam rangkaian pembawa itu. Ini boleh menjadi kesulitan ketika anda cuba menggunakan telefon anda di peringkat antarabangsa atau dengan penyedia telefon bimbit lain.Dalam artikel ini, kami akan menerangkan apa itu kunci pembawa dan apa yang boleh anda lakukan untuk membuka kunci iPhone anda.

Read More
Cara Buka Kunci Tongkat TV Api Amazon

Semasa anda membeli kotak set-top baru, anda mungkin akan mendapati pasaran penuh pilihan. Dari rangkaian peranti mesra bajet Roku, hingga Apple TV 4K kelas atas Apple, tidak ada kekurangan pilihan ketika anda ingin membeli peranti streaming untuk televisyen anda. Di antara pilihan utama, anda mungkin akan menemui rangkaian peranti Fire TV Amazon sendiri, dari Fire TV Stick $ 39, hingga Fire TV Stick 4K yang baru dan Fire TV Cube.

Read More