Cara Mengemas kini Aplikasi dalam Bluestacks

Ingin memasang aplikasi di Bluestacks? Keliru dengan menjalankan Android di desktop? Ingin mengemas kini aplikasi Bluestacks anda? Bluestacks adalah emulator Android yang dapat dipasang ke komputer anda dan membolehkan anda menggunakan aplikasi Android dan bermain permainan di Windows 10 dan macOS.Walaupun paling berguna untuk pembangun dalam menguji aplikasi dan permainan, sesiapa sahaja dapat menggunakannya dengan alasan apa pun.

Read More
Cara Mengemas kini Perisian pada Peranti Garmin

Garmin adalah syarikat perisian multinasional yang ditubuhkan lebih dari 30 tahun yang lalu. Sejak itu, mereka mempunyai kepakaran dalam teknologi GPS yang digunakan untuk automotif, laut, dan peta penerbangan, aktiviti luar dan sukan, dan hari ini mereka terkenal dengan jam tangan mereka.Terdapat beberapa cara di mana anda dapat mengemas kini perisian Garmin anda, jadi, jika anda memiliki versi yang ketinggalan zaman, atau jika anda berminat untuk mempelajari cara memeriksa versi terkini anda, pastikan anda membaca panduan ini.

Read More
Cara Mengemas kini Aplikasi Alexa pada PC

Sekiranya anda menggunakan aplikasi Alexa di PC anda, anda akan mengetahui pentingnya mengemas kini secara berkala. Nasib baik, Amazon rajin dengan kemas kini Alexa, dan biasanya dipasang secara automatik.Amazon biasanya memasang perisian terkini secara automatik sebaik sahaja ia tersedia. Setelah kerangka kerja tiba di wilayah anda, kemungkinan anda akan menggunakan versi aplikasi yang baru tanpa perlu meningkatkannya secara manual.

Read More
Cara Menyahpasang Google Drive

Walaupun Google Drive adalah salah satu perkhidmatan yang paling popular untuk membuat sandaran dan menguruskan fail anda, ini tidak bermaksud tanpa kekurangan atau bug. Seperti sistem lain, ia dapat menyajikan masalah yang dapat menimbulkan masalah bagi penggunanya.Oleh itu, sama ada anda mahu memperbaiki masalah sementara atau tidak mahu menggunakan perkhidmatan Google lagi, kami di sini untuk membantu anda.

Read More
Cara Memuat Naik Foto ke iCloud Dari PC

Banyak orang pada masa ini menggabungkan dan memadankan sistem operasi mereka, termasuk perkhidmatan seperti iCloud yang pada asalnya hanya untuk pengguna produk Apple. Setiap OS dan platform mempunyai kekuatan dan kelemahan tersendiri, dan siapa yang boleh menyalahkan kita kerana menginginkan yang terbaik dari semua dunia yang mungkin?

Read More
Cara Menggunakan AirPod pada PC atau Laptop

AirPod telah menjadi produk unggulan untuk Apple, menjadi hampir sama dengan earbud tanpa wayar. Tetapi itu tidak bermakna mereka eksklusif untuk pengguna Apple.Sekiranya anda tidak mahu berpisah dengan PC anda, jangan risau. Apple tidak akan memaksa anda. Memang, tidak semudah memasangkannya dengan iPhone anda, tetapi menggunakan AirPods dengan PC sama sekali tidak sukar.

Read More
Cara Memuat naik dan Mengurus Fail dengan Borang Google

Salah satu alat Google yang paling popular, Google Forms, sangat berguna ketika membuat dan menganalisis tinjauan. Kemas kini baru-baru ini telah memperkenalkan lebih banyak lagi ciri hebat untuk perkhidmatan yang sudah sangat baik. Sama ada anda seorang perekrut yang memerlukan resume dari pemohon atau mungkin tutor yang perlu mengumpulkan kerja rumah dari pelajar mereka, kini anda boleh membenarkan orang lain memuat naik fail terus dari borang Google anda.

Read More
Cara Menggunakan Google Meet di Tablet Api Amazon Anda

Telah tersedia untuk tablet sejak 2018, Google Hangouts Meet adalah aplikasi perjumpaan video yang menyediakan banyak ciri hebat. Namun, jika anda telah mencuba memuat turunnya ke Amazon Fire Tablet, anda mungkin menghadapi masalah kerana anda tidak dapat mencarinya di Amazon Appstore. Sebabnya, aplikasi ini adalah sebahagian daripada pakej Google, yang tidak tersedia di Amazon Appstore.

Read More
Cara Meningkatkan Windows 8.1 ke Windows 10

Windows 10 dilancarkan pada tahun 2016 dengan tempoh peningkatan percuma. Pengguna yang memasang aplikasi GWX menerima status keutamaan untuk peningkatan percuma dan automatik, tetapi Microsoft secara rasmi menghentikan peningkatan percuma beberapa tahun yang lalu.Namun, pada masa ini, anda masih boleh menaik taraf Windows 8.

Read More
Cara Mengemas kini Google Chrome

Google Chrome adalah salah satu penyemak imbas web yang paling banyak digunakan - penyelesaian internet yang ringan, pantas dan cekap. Tetapi untuk menjadikan pengalaman melayari internet lebih lancar dan pantas, kemas kini dilancarkan sekarang dan seterusnya, yang meningkatkan kemampuan Google Chrome.

Read More
Cara Menggunakan Skrin Hijau di iMovie

Tanya mana-mana editor video profesional atau penerbit mengenai iMovie dan mereka pasti akan membuat anda tersenyum. Ya, iMovie bukan Final Cut Pro atau Adobe Premiere, tetapi perisian penyuntingan percuma ini cepat-cepat mengejar saudara-saudaranya yang besar.Sekiranya kaki anda basah, iMovie adalah alat yang sempurna untuk mempelajari asas penyuntingan video.

Read More
Cara Menggunakan iPhone Tanpa Kad Sim

Telefon pintar dan Kad Sim kelihatan seperti duo yang tidak dapat dipisahkan, tetapi kadang-kadang ini tidak semestinya berlaku. Tetapi mengapa anda perlu menggunakan iPhone anda tanpa Kad Sim? Nah, kad sim biasanya memerlukan penyedia rangkaian, rancangan data, minit, dan mesej teks. Ini bermaksud memasuki kontrak.

Read More
Cara Menggunakan PS4 Anda Tanpa Pengawal

Pengawal DualShock 4 Sony untuk PS4 pada umumnya sangat intuitif dan selesa digunakan, tetapi bergantung pada apa yang anda gunakan untuk PS4, anda mungkin lebih suka menggunakan peranti lain untuk mengawal sistem anda.Beberapa pemain mungkin lebih suka bermain permainan tertentu dengan tetikus dan papan kekunci, dan menggunakan telefon anda sebagai alat kawalan jauh adalah cara mudah untuk melayari Internet, menyusun PlayStation Store, dan menonton kandungan pada perkhidmatan streaming.

Read More
Cara Menukar Nama Pengguna Anda di Zoom

Zoom kini merupakan salah satu aplikasi perjumpaan video yang paling popular di pasaran. Orang menyukainya kerana fleksibiliti, kebolehpercayaan, dan kemudahan penggunaannya. Rakan dan keluarga menggunakannya untuk berbual dan berkongsi cerita. Perniagaan menggunakannya untuk mengadakan pertemuan pasukan dan membantu pembelajaran pekerja.

Read More
Cara Menggunakan Netflix Tanpa TV Pintar

Netflix terus meningkat popularitinya dengan anggaran 37% pengguna internet melanggan perkhidmatannya. Dengan pelbagai jenis genre filem dan siri TV yang tersedia untuk streaming, Netflix terus mendapat lebih banyak ulasan positif dari pelanggannya.Netflix boleh disiarkan melalui TV pintar, telefon pintar, tablet, komputer riba, komputer peribadi, konsol permainan, dan pemain media streaming.

Read More
Cara Menggunakan Lampu suluh di Mati oleh Siang

Lampu suluh adalah item penting untuk bertahan di Dead by Daylight. Walaupun hampir tidak berguna untuk menakut-nakuti pembunuhnya, ia dapat membantu anda menyelamatkan mangsa lain yang telah ditangkap atau menghilangkan perangkap. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana menggunakan lampu suluh dalam permainan dengan betul, kami sedia membantu.

Read More
Cara Menggunakan Vlookup dari Buku Kerja Lain di Helaian Google

Vlookup adalah fungsi penting dalam spreadsheet, termasuk Google Sheets. Ini membolehkan anda melakukan carian menegak dengan mencari nilai utama dalam julat yang dipilih. Fungsi ini kemudian mengembalikan nilai ke lajur lain tetapi dalam baris yang sama.Vlookup biasanya dilakukan di antara helaian, tetapi anda juga dapat menggunakannya untuk mendapatkan hasil untuk buku kerja yang terpisah.

Read More
Cara Menggunakan Laptop sebagai Desktop

Komputer riba sangat sesuai untuk bekerja semasa bergerak. Mudah alih dan berkuasa, tidak ada alasan untuk tidak memilikinya. Tetapi jika anda ingin memanfaatkan pejabat rumah anda dengan selesa, bekerja dengan komputer riba dapat membuat anda merasa seperti anda ingin berusaha keluar dari bilik hotel.

Read More
Cara Menggunakan Life360 Tanpa Nombor Telefon

Life360 adalah aplikasi yang cukup menarik. Ini membolehkan anda mengawasi anak-anak anda, ibu bapa tua, atau ahli keluarga anda yang lain. Mendaftar dan menggunakan Life360 adalah mudah dan mudah. Anda boleh menyiapkannya di telefon dan telefon keluarga anda dalam masa yang singkat.Malangnya, anda tidak dapat menggunakan Life360 tanpa nombor telefon.

Read More
Cara Menggunakan Wallpaper Berasingan pada Dual Monitor

Mempunyai dua atau lebih monitor dapat meningkatkan aliran kerja anda, meningkatkan produktiviti anda, dan membolehkan anda melakukan pelbagai tugas dengan lebih berkesan. Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak faedah untuk ini, seperti menetapkan wallpaper berasingan untuk setiap monitor, menjadikan persediaan anda kelihatan lebih menarik.

Read More
Cara Menanam Lobak di Valheim

Sama ada anda ingin mengekalkan stamina dan kekuatan anda atau menjinakkan dan membiak babi hutan untuk makanan dan kulit, menanam dan menanam wortel adalah kemahiran yang berharga di Valheim. Makanan ringan yang sihat ini meningkatkan tenaga anda dan berfungsi sebagai cara berkawan dengan babi hutan.

Read More
Bagaimana Mencari Paya di Valheim

Matlamat Valheim nampaknya sederhana, membunuh dan bertahan. Dunia Norse kesepuluh, Valheim, adalah tempat yang berbahaya, dan binatang buas bersaing untuk membunuh anda. Terdapat banyak bioma dan lokasi yang berbeza untuk diperjuangkan, dan salah satunya adalah paya.Paya tidak mudah dijumpai, tetapi kami boleh memberikan beberapa petua untuk menjadikan lokasi itu lebih mudah dikendalikan.

Read More
Bagaimana Menjinakkan Babi di Valheim

Anda mungkin pernah menemui babi atau babi hutan yang agresif dalam perjalanan anda di sekitar Valheim. Walaupun mereka bukan makhluk yang paling mesra, mereka mempunyai kegunaannya. Sekiranya anda memerlukan makanan semasa mengembara di akhirat Viking, daging babi hutan mungkin merupakan salah satu sumber pertama yang anda dapati.

Read More
Cara Melukis Gambar Yang Ada (2021)

Grafik vektor digunakan dalam logo, ilustrasi, dan juga gambar. Walaupun ini mungkin tidak dapat dilihat oleh orang yang tidak bekerja dengan penyuntingan foto, gambar vektor memainkan peranan penting dalam reka bentuk laman web, reka bentuk grafik, dan pemasaran komersial. Sebahagian besarnya, gambar vektor dibuat dari awal.

Read More
Bolehkah Venmo Menghantar Wang ke PayPal?

Venmo sangat mirip dengan PayPal, ia seperti sepupunya moden. Kedua-dua perkhidmatan sebenarnya wujud bersama, walaupun mereka masih tidak mempunyai hubungan langsung. Untuk menjawab soalan dalam tajuk, Venmo tidak dapat mengirim ke PayPal secara langsung, tetapi ada jalan penyelesaiannya.Anda boleh menghubungkan satu akaun bank ke kedua-dua perkhidmatan, jadi apabila anda menerima wang dari Venmo, anda dapat menggunakannya dengan PayPal.

Read More
Cara Melihat Semua Nombor yang Disekat pada iPhone Anda

Menyekat nombor adalah cara yang sangat mudah untuk mendapatkan kelonggaran dari panggilan yang tidak diingini, sama ada anda mengenali pemanggil atau tidak. Tetapi kadang-kadang nombor tersenarai dalam senarai blok secara tidak sengaja. Atau mungkin kenalan itu kembali kepada rahmat anda dan sudah tiba masanya untuk menyambung semula.

Read More
Cara Melihat Semua Nombor yang Disekat di Android

Anda menjalani kehidupan yang sibuk. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah panggilan jualan, atau lebih buruk lagi, panggilan dari penipu. Tetapi ia boleh berlaku dari semasa ke semasa.Itulah sebabnya ciri Sekat di telefon anda sangat membantu. Ia menapis panggilan yang tidak diingini tanpa anda harus berhenti seketika untuk menanganinya berulang kali.

Read More
Cara Menyesuaikan Kualiti Video di Netflix

Bagi peminat filem, rancangan televisyen, dan dokumentari, tidak ada pengganti Netflix. Mula-mula perkhidmatan penyewaan DVD dalam talian, Netflix membantu mengantar era hiburan streaming. Oleh kerana perang antara syarikat media terus bertambah panas, syarikat ini tetap menjadi aplikasi streaming yang mesti dimiliki oleh kebanyakan orang.

Read More
Cara Lihat Ulasan DoorDash Saya

DoorDash sangat telus terhadap pemacu dan membolehkan anda melihat ulasan DoorDash anda dalam aplikasi pemacu. Ulasan pelanggan adalah kritikal, ingatlah.Dalam artikel ini, anda akan mengetahui perkara penting mengenai penilaian Dasher anda, mengapa ia sangat penting dan cara melihatnya. Baca untuk maklumat lanjut.

Read More
Cara Melihat Berapa Kali Aplikasi Dimuat turun

Dengan berjuta-juta aplikasi yang tersedia hari ini, sukar untuk menapis aplikasi yang berguna untuk kita. Contohnya, jika anda ingin memuat turun aplikasi kecergasan, anda akan menemui banyak aplikasi dalam talian yang pasti membingungkan anda.Jumlah muat turun aplikasi menjadi metrik penting dalam senario seperti itu.

Read More
Cara Melihat Penggunaan GPU di macOS melalui Monitor Aktiviti

Banyak Mac merangkumi beberapa GPU, memasangkan grafik bersepadu yang terdapat pada kebanyakan pemproses Intel dengan pemproses grafik khusus yang lebih hebat dari NVIDIA atau AMD.Kini, berkat penyertaan Thunderbolt 3 di barisan Apple dan sokongan MacOS versi terbaru, hampir semua pemilik Mac baru dapat Tambah GPU ke Mac mereka melalui kandang Thunderbolt luaran.

Read More
Cara Melihat Pendapatan DoorDash Saya

Pemacu DoorDash mempunyai nama samaran - Dashers. Anda tidak perlu banyak untuk menjadi satu. Anda perlu mempunyai lesen memandu, telefon pintar, dan akses ke kenderaan. Malah basikal akan dilakukan di beberapa kawasan!Sebagai Dasher, anda boleh memilih waktu kerja anda, begitu banyak pemandu menggunakannya sebagai pertunjukan sambilan untuk menghasilkan wang tambahan.

Read More
Cara Melihat Fail Tersembunyi di Mac Catalina, Mojave, & Banyak Lagi

Keselamatan adalah sebab utama beberapa fail tersembunyi di Mac anda. Lebih-lebih lagi, data teras perlu tetap utuh agar sistem dapat berjalan dengan lancar. Sama seperti resolusi paparan luaran yang serasi namun tersembunyi di Mac, fail OS teras juga tidak dapat dilihat secara lalai. Secara semula jadi, fail perkhidmatan aplikasi yang dipasang, fail sistem, cache, log, dan pilihan tersembunyi.

Read More
Cara Melihat Kata Laluan Google Chrome yang Disimpan

Google Chrome melakukan tugas yang baik untuk mengawasi semua nama pengguna dan kata laluan anda. Namun, apa yang berlaku jika anda ingin log masuk ke laman web tertentu dari peranti lain, tetapi tidak dapat mengingati kata laluan anda? Ketika itulah Chrome hebat dapat menyelamatkannya. Anda boleh melihat-lihat tetapan dengan mudah untuk mengakses senarai semua kata laluan yang disimpan.

Read More
Cara Melihat Kata Laluan Rantai Kunci Apple Anda

Anda mungkin tidak pernah mendengarnya, tetapi jika anda adalah pengguna macOS atau iOS, anda pasti menggunakan ciri Kata Laluan Rantai Kunci. Itulah yang meminta anda mengingat kata laluan anda setiap kali anda mendaftarkan akaun baru dan mengisi medan log masuk untuk anda ketika anda melayari laman web di mana anda mempunyai akaun berdaftar.

Read More
Cara Melihat Permintaan Mesej di Facebook Messenger

Pelbagai bentuk Pesanan Segera telah wujud sejak sekian lama. Selama bertahun-tahun, spammer telah menemui tanda baru melalui perkhidmatan Facebook Messenger. Ini mendorong syarikat media sosial untuk membuat taktik baru yang memisahkan mesej yang sah dari yang mungkin datang dari orang yang mempunyai niat jahat.

Read More
Bagaimana Melihat Motherboard Apa yang Anda Miliki?

Walaupun memeriksa RAM di komputer anda adalah proses yang agak mudah, melihat motherboard apa yang anda miliki agak sukar. Sama ada anda hanya memeriksa perkakasan anda atau ingin mengemas kini beberapa pemacu, anda memerlukan maklumat ini untuk menyelesaikan tugas. Atas sebab itu, kami telah menyediakan panduan terperinci mengenai cara melihat butiran papan induk anda menggunakan kaedah yang berbeza.

Read More
Cara Melihat Metadata Foto pada PC atau Peranti Mudah Alih

Setiap gambar yang diambil mempunyai harta yang terperinci yang tersembunyi dari pandangan. Maklumat ini dikenali sebagai "metadata." Metadata fail gambar merangkumi maklumat seperti tarikh foto diambil, nama fail, dimensi foto, maklumat mengenai kamera, dan banyak lagi. Mengetahui cara mengakses metadata foto sangat berguna apabila anda perlu menyusun dan mengatur semua foto anda.

Read More
Cara Melihat Ring Ring di Komputer

Sekiranya anda memutuskan untuk meningkatkan keselamatan rumah anda dan menjadikan anda Ring Doorbell, ada banyak yang perlu anda pelajari. Ring Doorbell mempunyai banyak kegunaan dan sangat praktikal, walaupun memerlukan sedikit masa untuk menggunakannya. Tahukah anda bahawa anda boleh melihat Ring Doorbell di hampir semua komputer?

Read More
Cara Melihat fail Vid di Windows

Format fail .vid adalah format fail generik yang direkodkan oleh banyak peranti. Ini adalah sistem fail lama yang sudah bertahun-tahun dan dapat dilihat secara langsung oleh beberapa pemain media atau diberikan dalam alat penyuntingan video menjadi sesuatu yang lebih berguna. Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana melakukan kedua-duanya.

Read More
Cara Melihat Foto Anda di TV Anda

Sekiranya anda ingin melihat foto anda di skrin besar, anda mempunyai beberapa cara untuk melakukannya. Anda boleh menyalinnya ke pemacu USB dan memasangkannya ke TV anda, anda boleh menyalurkannya menggunakan Chromecast atau Plex, mengaksesnya dari pemacu bersama di TV Pintar atau menyambungkan kamera anda ke TV menggunakan HDMI.

Read More
Cara Melihat Kata Laluan yang Disimpan di Mac

Keselamatan adalah keutamaan utama pada Mac anda atau komputer lain. Mengikuti cadangan keselamatan untuk surat ini bermaksud bahawa anda perlu menggunakan kata laluan yang berbeza untuk setiap akaun. Mac anda bahkan memberi anda cadangan kata laluan, tetapi bagaimana anda mengingatnya semua?Kecuali anda mempunyai ingatan eidetik, menghafal rentetan watak yang panjang adalah mustahil.

Read More
Cara Mengubah Nisbah Aspek di TV Vizio Anda

Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin mahu mengubah nisbah aspek TV anda, namun bagaimana ia dilakukan dengan jelas. Perkara itu berlaku terutamanya pada TV moden di mana TV nampaknya menentukan nisbah aspek untuk dirinya sendiri. Sekiranya TV anda tidak membetulkan secara automatik kepada nisbah aspek yang paling diingini, artikel ini akan menerangkan cara melakukannya secara manual.

Read More
Cara Melihat Sejarah Papan Keratan Windows 10

Fungsi terhad Papan Klip Windows yang rendah hati telah lama dibayangi oleh perisian pihak ketiga. Keperluan yang semakin meningkat untuk fungsi tambahan mencipta persekitaran yang kaya untuk pengurus papan keratan yang dipanggil untuk mendapatkan populariti. Sekiranya anda seorang pengguna yang berkuasa, kemungkinan anda telah lama menggunakan pengurus papan keratan, tetapi itu mungkin akan segera berubah.

Read More
Cara Mematikan Mode Zum pada TV Vizio

Adakah anda salah satu jiwa miskin dengan TV Vizio yang ditetapkan ke mod zum tertentu? Adakah anda bosan dengan wajah orang yang terlalu zum atau logo saluran atau teks tatal di bahagian bawah muncul sebahagiannya dari skrin? Mungkin anda bosan dengan memotong bahagian atas dan bawah gambar anda. Senario itu sangat menjengkelkan.

Read More
Apa yang Perlu Dilakukan Apabila Anda Tidak Dapat Mencari Butang TV Vizio

Secara umum, TV Vizio sangat berkualiti tinggi dan pilihan yang baik untuk pengguna yang ingin menaik taraf dari sistem TV lama mereka.Salah satu pilihan reka bentuk Vizio, bagaimanapun, menimbulkan kekeliruan bagi sesetengah pengguna. Ramai pemilik Vizio berpendapat TV mereka tidak mempunyai butang fizikal kerana butang pada umumnya terletak di tempat yang tidak konvensional dan tidak mudah dilihat.

Read More
Mel Suara Tidak Akan Padam di iPhone - Inilah Yang Harus Dilakukan

Adakah anda mendapati bahawa anda tidak dapat menghapus mel suara pada iPhone anda? Adakah mel suara tidak dimainkan sama sekali? Adakah anda cuba memadamkan mel suara tetapi ia terus kembali? Adakah iPhone anda secara amnya sakit di leher berhubung dengan mel suara? Tutorial hari ini akan menunjukkan cara menyelesaikan semua masalah ini dan mungkin lebih banyak lagi agar mel suara iPhone anda berfungsi dengan baik.

Read More
Cara Mengaburkan Latar Belakang di VSCO

VSCO telah lama menjadi salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling popular. Banyak jurugambar menggunakannya untuk mengambil gambar mereka ke tahap seterusnya. Terima kasih kepada pelbagai pilihan yang disediakannya, VSCO adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling komprehensif di luar sana.

Read More
Cara Menggunakan Pelayan VNC di Android

Adakah anda tahu anda boleh menggunakan telefon pintar Android anda untuk mengawal komputer anda? Ini adalah mengenai Virtual Network Computing (VNC). Anda boleh menganggapnya sebagai alternatif untuk tetikus atau pad jejak anda.Terdapat banyak aplikasi percuma dan berbayar yang dapat membantu anda mencapai matlamat ini, tetapi mana yang terbaik?

Read More
Cara VR Tanpa Alat dengar

Pengalaman realiti maya (VR) pertama anda adalah sesuatu yang anda ingat sepanjang hayat anda. Memasang headset dan benar-benar mengalami lokasi, aktiviti, dan permainan video yang berlainan dalam 3D penuh adalah menyeronokkan dan menarik, tetapi adakah anda tahu bahawa ada cara untuk menikmati VR tanpa alat dengar?

Read More
Isipadu vs Bahagian - Apakah Perbezaannya?

Penyimpanan adalah salah satu komponen penting bagi setiap komputer, termasuk telefon pintar, tablet, PC, dan pelayan. Terdapat dua jenis simpanan asas - isipadu dan partition. Kedua-dua istilah tersebut sering digunakan secara bergantian dan banyak pengguna komputer tidak mengetahui perbezaannya.Walaupun kelihatan kecil, perbezaan antara isi padu dan partisi adalah penting.

Read More
Kod VS Cara Membuat Projek Baru

Sejak diperkenalkan pada tahun 2015, Visual Studio Code telah meningkat populariti sebagai salah satu bahasa pengaturcaraan ringan dan penyunting kod terbaik. Dengan pelbagai ciri yang menyokong banyak bahasa yang berlainan, dan perpustakaan ekstensi yang luas untuk meningkatkan fungsi penyuntingan teks asas, mudah untuk melihat mengapa VS Code adalah kegemaran untuk banyak pengaturcara dan penggemar.

Read More
Kod VS - Cara Menukar Fon

Mudah bagi pemaju untuk memandang rendah kepentingan persekitaran kerja mereka. Tidak, kami tidak membincangkan warna kerusi, meja dan dinding anda. Kami bercakap mengenai persekitaran kerja maya anda.Membuat penyunting kod Visual Studio anda seperti di rumah sangat penting untuk kecekapan kerja anda.

Read More
Cara Membuat Senarai Main di Mesin Wallpaper

Adakah anda bosan melihat kertas dinding yang sama di skrin komputer anda? Sekiranya demikian, Mesin Wallpaper mungkin sesuai dengan keperluan anda. Ia membolehkan anda menggunakan dan membuat beribu-ribu wallpaper menarik yang juga boleh anda kongsi dengan rakan-rakan.Sekiranya anda berminat untuk belajar membuat senarai main di Wallpaper Engine, anda sudah sampai di tempat yang tepat.

Read More
Kod VS Cara Memasang Sambungan

Visual Studio Code adalah perisian yang canggih yang kebanyakan orang gunakan untuk memulakan perjalanan pengaturcaraan mereka. Ciri-cirinya yang kuat, keserasian silang, pelbagai bahasa pengaturcaraan menjadikannya salah satu alat pengaturcaraan yang paling banyak digunakan di dunia.Walaupun VS Code mempunyai pelbagai fitur untuk permulaan, fungsinya dapat ditingkatkan lebih lanjut melalui penggunaan peluasan, yang dapat menambahkan bahasa, kompilator, dan alat lain yang meningkatkan alur kerja pengaturcara.

Read More
Cara Menjalankan Kod dalam Kod VS

Salah satu editor kod sumber yang paling popular, Visual Studio Code, yang biasa disebut VS Code, sangat mesra pemula. Antara muka yang mesra pengguna dan ciri canggih menjadikannya kegemaran untuk pemula dan pengaturcara veteran.Sekiranya anda baru menggunakan VS Code dan mencari panduan ringkas mengenai menjalankan kod, anda berada di tempat yang tepat.

Read More
Cara Menonton A&E Tanpa Kabel

Sekiranya anda menyukai rancangan realiti, A&E semestinya ada dalam senarai tontonan anda. Bagi sesiapa yang ingin menjauhi operator kabel yang mahal, mencari A&E di platform streaming adalah suatu keharusan.Dengan cara ini anda tidak perlu membayar lebih banyak untuk kabel yang merangkumi saluran yang tidak akan dapat anda tonton.

Read More
Cara Menonton Bravo Tanpa Kabel

Ramai orang yang memutuskan untuk memotong tali pusat bertanya-tanya bagaimana mereka dapat terus menonton saluran tertentu. Sebagai contoh, anda boleh menikmati pertunjukan Top Chef: Last Chance Kitchen atau Family Karma di Bravo.Tetapi adakah anda perlu membuang kegemaran anda dengan penyedia kabel anda?

Read More
Cara Menonton Saluran Penemuan Tanpa Kabel

Penemuan adalah tontonan penting bagi mereka yang menikmati pertunjukan ilmiah dan teknologi, dokumentari mengenai alam, luar angkasa, dan program serupa lainnya. Sekiranya anda memotong tali pusat, itu tidak bermakna anda mahu menyerah pada Discovery.Dalam artikel ini, kami akan membahas semua cara berbeza untuk terus menonton saluran sains kegemaran anda tanpa kabel.

Read More
Cara Menonton Berita Fox Tanpa Kabel

Memang, anda dapat membaca berita harian yang paling penting dalam talian, tetapi menonton berita besar di TV adalah ritual untuk banyak keluarga. Dengan Fox News saluran penting di banyak rumah tangga, bagaimana anda dapat terus menonton ketika anda memutuskan untuk memotong tali pusat?Nah, ada beberapa cara untuk mengakses Fox News menggunakan peranti dan aplikasi streaming.

Read More
Cara Menonton Saluran Golf Tanpa Kabel

Cara terbaik untuk menonton Saluran Golf tanpa kabel adalah dengan mendaftar ke Golf Pass, atau perkhidmatan streaming premium.Terdapat banyak pilihan yang sangat baik dengan pelbagai liputan sukan, termasuk FuboTV, Hulu Live, YouTube TV, Sling TV, Hulu Live, dan ATT TV Now. Semua perkhidmatan streaming dalam talian ini menawarkan Saluran Golf.

Read More
Cara Menonton HBO Secara Langsung Tanpa Kabel

Sebagai salah satu rangkaian televisyen premium di sekitarnya, HBO menawarkan sebilangan besar filem dan rancangan TV. Memiliki beberapa tajuk asli yang terbaik, ini pastinya merupakan perkhidmatan yang patut dijaga sebaik sahaja anda memutuskan hubungan dengan operator kabel.Terima kasih kepada banyak sumber alternatif, mendapatkan pengaturcaraan HBO tidak begitu rumit pada masa kini.

Read More
Cara Menonton Saluran Hallmark Tanpa Kabel

Siapa yang belum pernah mendengar tentang Hallmark Channel yang terkenal? Filem Krismas yang menggembirakan mereka sangat sesuai untuk malam Disember yang dihabiskan di hadapan TV bersama orang tersayang.Sekiranya anda memotong tali pusat, anda akan gembira mengetahui bahawa tidak perlu memotong Hallmark juga.

Read More
Cara Menonton Jeopardy Tanpa Kabel

Pertunjukan kuiz ABC yang popular Jeopardy telah menghiburkan penonton A.S. selama bertahun-tahun. Tetapi bagaimana anda boleh terus memerhatikan jika anda memutuskan untuk memotong tali pusat?Kebimbangan umum bagi mereka yang ingin memutuskan hubungan dengan syarikat kabel tradisional adalah bagaimana membuat rancangan kegemaran anda di saluran tempatan.

Read More
Cara Menonton MTV Tanpa Kabel

Adakah remaja anda terpikat dengan rancangan TV yang keren? Adakah anda suka menjalankan program muzik di latar semasa melakukan tugas harian anda? Sekiranya demikian, MTV mungkin merupakan perkara mustahak dalam rumah tangga anda.Nasib baik, saluran TV muzik kegemaran anda tidak hanya disediakan untuk mereka yang mempunyai kabel.

Read More
Cara Menonton Netflix Dalam 1080p Di Chrome Atau Firefox

Netflix, sama ada anda menontonnya di TV, atau di komputer dalam penyemak imbas seperti Google Chrome atau Mozilla Firefox, adalah perkara yang tidak dapat diubah. Tidak semudah itu memuatkan komputer riba, log masuk ke akaun Netflix anda dan bermain filem. Kadang-kadang anda menghadapi ralat audio, atau lebih biasa, masalah dengan kualiti video.

Read More
Cara Menonton PBS Tanpa Kabel

PBS menawarkan kandungan hebat untuk semua peringkat umur. Terdapat program untuk kanak-kanak, sukan, drama, sains, dokumentari, dan banyak lagi. Tidak hairanlah ia adalah saluran kegemaran bagi banyak keluarga A.S.Tetapi adakah mereka yang tidak mempunyai kabel juga dapat menikmati kandungan pendidikan yang disiarkan di saluran ini?

Read More
Cara Menonton Univision Tanpa Kabel

Menonton TV dalam bahasa asing boleh menjadi tambahan yang baik untuk pelajaran bahasa anda. Dan jika anda tidak mempelajari bahasa baru, seperti bahasa Sepanyol, anda mungkin ingin menonton liputan sukan, walaupun anda tidak memahami ulasannya.Bagi mereka yang tidak mempunyai kabel, masih dapat menikmati semua faedah Univision.

Read More
Cara Menonton YouTube Tanpa Cadangan

Salah satu ciri YouTube yang paling terkenal adalah kemampuan menonton video yang disyorkan. Laman web menyediakan cadangan ini mengikut sejarah tontonan dan langganan anda. Tetapi dalam beberapa kes, cadangan tidak menggambarkan selera anda dengan tepat, terutama jika anda cenderung mengklik video secara tidak sengaja.

Read More
Adakah Kamera Web pada Laptop Acer Anda Tidak Berfungsi? Inilah Cara Memperbaikinya

Tidak mungkin didengar oleh kamera web anda untuk mengecewakan anda ketika anda sangat memerlukannya. Selalunya, ini adalah kesalahan sederhana. Tetapi dalam kes lain, anda perlu memikirkan cara menyelesaikan masalah dengan menukar tetapan komputer riba anda.Sekiranya anda mempunyai komputer riba Acer dan kamera web anda tidak berfungsi dengan baik, mungkin ada banyak alasan di sebalik itu.

Read More
Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Sangat sukar untuk memutuskan jam tangan pintar mana yang akan dibeli. Terdapat banyak jenis jam tangan berteknologi tinggi yang boleh anda beli, dari pelacak sukan yang membantu anda melakukan senaman hingga kalendar yang terdapat di pergelangan tangan anda. Pasar perlahan-lahan berkembang untuk merangkumi sejumlah besar pengeluar, dari Pebble, yang didanai di Kickstarter, untuk memasarkan pendukung seperti Apple, Samsung, Huawei, Fitbit, Garmin dan Fossil.

Read More
Cara Mengubah Bahasa Anda di WeChat

WeChat, aplikasi rangkaian sosial China, menjadi hit di seluruh dunia. Di China, semua orang menggunakannya sebagai rangkaian sosial nombor satu mereka, terutamanya kerana ia lebih banyak daripada WhatsApp. Walaupun begitu, mengetahui cara menukar bahasa antara muka WeChat tidak ada salahnya.Selain itu, kerana berjuta-juta orang Cina menggunakannya, anda mungkin perlu menerjemahkan mesej anda sekarang dan kemudian, atau di sisi lain, tulis dalam bahasa Cina pada peranti Android atau iOS anda.

Read More
Cara Membeli Pilihan di WeBull

Pilihan membeli sangat menarik bagi banyak orang yang bermain di pasaran saham kerana faedah yang disertainya. Pilihan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya pasaran dan maju dengan cepat walaupun dengan sejumlah kecil wang yang dilaburkan. Setelah anda mengetahui strategi yang tepat, pilihan boleh menjadi alternatif yang kurang berisiko daripada bon atau saham.

Read More
Cara Mengubah Suara Pemberitahuan di WeChat

WeChat (tersedia di Android, iOS, PC dan Mac), telah mengumpulkan lebih dari satu bilion pengguna aktif bulanan sejak peluncuran 2011 - itu adalah sekitar 13% dari keseluruhan populasi global. Ia mempunyai pelbagai ciri berguna. Anda dapat mengetahui berita terkini, membayar barangan runcit anda, dan, tentu saja, anda boleh menghantar mesej kepada rakan dan keluarga, di antara banyak pilihan lain.

Read More
Cara Membeli Pra-Pasaran di WeBull

Platform dagangan Webull membolehkan anda memperdagangkan saham tanpa komisen, mata wang kripto yang diperdagangkan, dan banyak lagi.Untuk membolehkan anda bertindak balas dengan lebih cepat terhadap laporan pendapatan dan mendapatkan awal perdagangan, Webull memudahkan perdagangan semasa tempoh pra-pasaran.

Read More
Cara Menukar Gambar Profil di Webex

Dengan banyak platform media sosial dan perkhidmatan persidangan video hari ini, anda tidak mempunyai gambar profil semasa pertama kali membuat akaun. Perkhidmatan ini biasanya mempunyai gambar lalai - kadang-kadang inisial anda - berdiri sebagai gambar profil anda sehingga anda memutuskan untuk mengubahnya.

Read More
Ulasan Western Digital Caviar Green (500GB)

£ 47 Harga semasa dikaji Rangkaian pemacu Caviar Green dari Western Digital menjauhkan prestasi maksimum demi kelayakan hijau - berpotensi penting pada zaman di mana orang memperhatikan watt mesin mereka dan memilih PC pusat media berkuasa rendah.Untuk tujuan ini, pemacu Caviar Green mempunyai pelbagai ciri mesra alam.

Read More
Cara Berdagang Pilihan di WeBull

Walaupun kata di jalan adalah bahawa perdagangan pilihan berisiko, ia sebenarnya boleh membawa lebih sedikit risiko daripada perdagangan saham atau bon, dengan syarat anda menggunakan strategi yang tepat. Pilihan boleh mempunyai banyak kelebihan jika anda tahu cara memperdagangkannya dengan betul.Mempelajari cara berdagang opsyen di Webull sangat berguna.

Read More
Panduan Pemula untuk Menggunakan wget di Windows

Banyak pengguna Windows begitu terbiasa dengan antara muka grafik dan penyemak imbas web sebagai alat pilihan universal sehingga mereka lupa ada sejumlah alat lain di luar sana. Wget adalah utiliti baris perintah GNU yang popular terutamanya di komuniti Linux dan Unix, terutama digunakan untuk memuat turun fail dari internet.

Read More
Aplikasi apa yang disertakan dengan iPad?

Tidak kira apa pun modelnya, iPad anda dilengkapi dengan lebih daripada empat puluh aplikasi yang telah dipasang sebelumnya. Ini mungkin terdengar terlalu banyak, tetapi kebanyakan aplikasi tersebut direka untuk menjadikan hidup anda lebih mudah dan meningkatkan produktiviti.Dan jika anda dibenarkan menyahpasang atau menyembunyikan beberapa aplikasi tersebut.

Read More
Apakah Cache Pemacu Keras dan Apa Yang Dilakukannya?

PC adalah mesin yang rumit, dipenuhi dengan puluhan komponen yang lebih kecil, semuanya berfungsi bersama. Sesiapa yang bekerja dengan perkakasan PC sudah biasa dengan spesifikasi cakera keras utama, seperti kapasiti, kelajuan membaca / menulis, dan kelajuan putaran piring. Walau bagaimanapun, terdapat ciri yang kurang dikenali dan sering diabaikan yang mempengaruhi kelajuan dan prestasi cakera keras anda.

Read More
Apa maksud TV-MA?

Apabila anda memilih program pada perkhidmatan streaming seperti Netflix, anda akan melihat penilaian kandungan tersebut sebelum anda memainkannya. Beberapa program yang tersedia pada perkhidmatan ini ditujukan untuk semua penonton, tetapi kebanyakannya tidak digalakkan hingga usia tertentu.Artikel ini akan menerangkan apa yang dapat membuat program TV-MA dan penilaian lain yang dapat anda temui semasa melayari senarai tontonan anda.

Read More
Apakah Perintah MSTSC di Windows & Bagaimana Saya Menjalankan Desktop Jauh dengannya?

MSTSC adalah perintah yang digunakan di Windows untuk menjalankan Remote Desktop (RDP). Remote Desktop membolehkan anda menyambung ke komputer orang lain dan menggunakannya seolah-olah anda berdiri di sebelahnya. Sebagai teknologi IT, ini adalah alat yang sangat berguna. Saya dapat menjauhkan desktop ke komputer pelanggan dan melihat apa yang mereka lihat dari meja saya tanpa perlu memandu berjam-jam untuk sampai ke sana.

Read More
Apa itu mmc.exe dan apa yang dilakukannya?

Apa itu mmc.exe dan apa yang dilakukannya? MMC adalah Microsoft Management Console adalah program Pentadbir dalam Windows yang membolehkan akses ke alat canggih untuk menguruskan desktop dan pelayan. Bukan untuk lemah jantung walaupun beberapa alat membolehkan anda menyelami inti Windows.Konsol Pengurusan Microsoft pada mulanya merupakan sebahagian daripada sistem operasi pelayan Windows tetapi akhirnya disertakan dalam OS desktop Windows.

Read More
Apakah Mod TTY dan Adakah Saya Perlu Menggunakannya?

Adakah anda pernah melihat atau mendengar mod TTY dan tertanya-tanya apa itu? Adakah anda melihat sesuatu yang disebutkan dan ingin tahu sama ada anda boleh mengambil tindakan itu, atau jika melakukannya akan memberi manfaat kepada anda? Sekiranya demikian, ‘Apakah itu mod TTY, dan adakah saya perlu menggunakannya?’

Read More
Cara Menghapus Kenalan di WhatsApp

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin perlu mengemas kini senarai kenalan telefon anda. Kadang kala, kenalan anda mungkin menukar nombor telefon. Dalam kes lain, anda mungkin berhenti bercakap dengan mereka. Apa pun alasannya, anda mungkin perlu menghapus seseorang atau perniagaan dari senarai kenalan anda.

Read More
Pembaca PDF yang Mempunyai Mod Gelap?

Fail PDF (Portable Document Format) digunakan untuk menyebarkan dokumen hanya baca yang menjaga susun atur halaman. Biasanya PDF digunakan untuk manual. eBook, dan pelbagai jenis bentuk. Tersedia platform silang, PDF kelihatan sama pada komputer Windows seperti pada Mac.Terdapat beberapa program yang membaca fail PDF dan kebanyakannya mengandungi teks hitam dengan latar putih.

Read More
Di manakah Muat turun Buku Apple disimpan di macOS?

Dengan menggunakan aplikasi Apple Books di macOS (sebelumnya dikenali sebagai iBooks), anda boleh memuat turun Buku ke Mac, iPhone, IPad, atau peranti iOS anda yang lain untuk dibaca di luar talian. Bdi mana muat turun Buku Apple disimpan di Mac anda? Tiada Buku folder di direktori pengguna anda, dan tidak ada Tunjukkan di Pencari pilihan semasa melihat buku yang dimuat turun dalam aplikasi.

Read More