Cara Menggunakan Google Meet di Tablet Api Amazon Anda

Telah tersedia untuk tablet sejak 2018, Google Hangouts Meet adalah aplikasi perjumpaan video yang menyediakan banyak ciri hebat. Namun, jika anda telah mencuba memuat turunnya ke Amazon Fire Tablet, anda mungkin menghadapi masalah kerana anda tidak dapat mencarinya di Amazon Appstore. Sebabnya, aplikasi ini adalah sebahagian daripada pakej Google, yang tidak tersedia di Amazon Appstore.

Cara Menggunakan Google Meet di Tablet Api Amazon Anda

Tetapi itu bukan alasan untuk bimbang. Fire Tablet berjalan pada Fire OS, yang berdasarkan Android. Oleh itu, semua aplikasi yang berfungsi di Android juga harus berfungsi pada Fire OS.

Artikel ini akan menerangkan cara memuat turun Google Meet ke Fire Tablet anda dan beberapa masalah umum yang timbul.

Perkara yang Perlu Diingat Sebelum menggunakan Google Meets pada Fire Tablet

Walaupun Amazon Fire Tablets berjalan pada versi khusus Android, yang seharusnya sesuai dengan versi Android Google dari Meet, Amazon telah mengambil langkah untuk membatasi aplikasi apa yang dapat diunduh ke perangkat mereka. Walaupun ia bertujuan sebagai langkah keselamatan, tidak mempunyai akses ke Google Play Store adalah masalah yang nyata.

Memasang Google Play Store ke tablet anda mungkin, tetapi anda mungkin menghadapi masalah seperti aplikasi yang tidak responsif, skrin putih, dan butang yang dilorekkan, menu, dll. Juga, semua aplikasi yang dimuat turun melalui Google Play Store akan selalu kelihatan memerlukan mengemas kini.

Langkah Pertama: Dayakan Memuat turun Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui

Secara lalai, Tablet Kebakaran anda tidak akan membenarkan anda memuat turun aplikasi di luar kedai rasmi Amazon. Oleh itu, anda perlu menukar pilihan ini secara manual.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Leret dari atas ke bawah pada skrin utama tablet untuk memaparkan bar akses pantas.
 2. Ketik Tetapan butang
 3. Pilih Keselamatan dan Privasi menu.
 4. Sekarang, togol Aplikasi Dari Sumber Tidak Diketahui.

Pilihan ini membolehkan peranti mendapatkan aplikasi dari sumber di luar kedai permainan.

Walau bagaimanapun, pilihan ini dilumpuhkan secara lalai dengan alasan yang baik. Amazon Appstore rasmi adalah satu-satunya cara untuk memuat turun versi aplikasi yang sah dan selamat.

Sekiranya anda membiarkan telefon anda memuat turun aplikasi dari sumber yang tidak diketahui, anda berpotensi membenarkan perisian berbahaya dan berbahaya ke dalam peranti anda.

Untuk itu, hanya muat turun fail APK dari sumber yang dipercayai dan diuji. Lebih-lebih lagi, anda harus mematikan pilihan sekali lagi apabila anda selesai, supaya telefon anda tidak memuat turun fail yang tidak selesa di latar belakang.

Langkah Kedua: Muat turun Fail APK Play Store

Memuat turun fail APK PlayStore boleh menjadi proses yang sukar, tetapi tidak biasanya.

Pertama sekali, anda perlu mencari versi tablet Fire Tablet yang betul supaya anda dapat fail APK yang sesuai. Sebagai contoh, tablet Fire 7 mempunyai Fire OS 6 - setara dengan Android 7.1 Nougat. Sebaliknya, Fire OS 5 memerlukan APK untuk Android 5.1 Lollipop, dan seterusnya…

Oleh itu, jika anda tidak mengetahui versi peranti anda, anda perlu mengetahui.

 1. Mulakan dengan membuka Tetapan aplikasi lagi.
 2. Kemudian, ketik Pilihan Peranti turun ke menu.
 3. Ketik Kemas kini Sistem untuk melihat Fire OS mana yang berjalan pada peranti anda.

Setelah mengetahui versi OS tablet anda, anda perlu memuat turun APK yang diperlukan. Buka penyemak imbas Sutera dan pergi ke pemuat turun APK yang boleh dipercayai. Contohnya, cermin APK adalah laman web yang popular dan boleh dipercayai dengan fail terkini.

Cari di laman web untuk versi yang sesuai dari fail APK berikut mengikut urutan yang tertera di bawah:

 1. Pengurus Akaun Google
 2. Rangka Kerja Perkhidmatan Google
 3. Perkhidmatan Google Play
 4. Kedai Google Play

Langkah Ketiga: Pasang APK

Setelah memuat turun fail ke tablet, anda perlu mencari dan memulakan proses pemasangan.

Anda boleh mencari fail dalam folder Muat turun peranti anda. Ini caranya:

 1. Buka Dokumen aplikasi dari menu aplikasi.
 2. Ketik lebih banyak lagi butang di kiri atas skrin.
 3. Sekarang, pilih Muat turun menu.
 4. Kemudian, ketik Penyimpanan Tempatan tab.
 5. Anda mesti melihat fail APK yang dimuat turun yang disenaraikan di sini. Untuk memulakan pemasangan, anda perlu mengetuk setiap fail.

Namun, pastikan anda memasangnya mengikut urutan yang sama dengan yang anda muat turun. Sekiranya anda mencampuradukkan urutannya, ada kemungkinan aplikasi tidak berfungsi dengan baik.

Setelah selesai dengan pemasangan, anda akan melihat ikon Google Play Store pada menu aplikasi.

Langkah Keempat: Muat turun Google Meet

Yang tinggal hanyalah memuat turun aplikasi Google Meet ke Tablet Fire anda.

 1. Buka aplikasi Google Play Store.
 2. Kemudian, taip "Google Meet"Ke dalam bar carian.
 3. Masukkan menu aplikasi.
 4. Sekarang, ketik Pasang.

Tunggu aplikasi dipasang. Sekiranya anda telah melakukan semuanya mengikut arahan, anda akan melihat ikon Google Meet di menu aplikasi anda.

Cukup ketik aplikasi dan anda sudah bersedia untuk pergi.

Berhati-hati menggunakan Play Store

Sebelum anda memuat turun aplikasi dari PlayStore, yang tidak tersedia di AppStore, pastikan untuk memeriksa keserasiannya dalam talian. Iaitu, beberapa aplikasi Android tidak serasi dengan Fire OS. Sebilangan malah mungkin memperlambat prestasi keseluruhan sistem operasi. Oleh itu, hanya gunakannya untuk aplikasi yang anda tahu akan berjalan dengan lancar pada peranti. Syukurlah, Google Meet adalah antara aplikasi yang serasi.

Adakah anda berpuas hati dengan cara Google Meet berjalan di Tablet Fire anda? Adakah anda mengesyorkan perisian lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts