Cara Mengubah Gambar atau Rakan Cameo anda di Snapchat

Menggunakan wajah anda untuk membuat klip lucu adalah salah satu ciri terbaru di Snapchat. Setiap kali anda ingin menyatakan perasaan anda di platform, tidak ada cara yang lebih baik daripada menggunakan Cameos. Lebih-lebih lagi, anda bahkan boleh menambahkan selfie rakan anda ke Cameos untuk membuat mereka ketawa. Ia tidak menjadi lebih baik daripada itu.

Cara Mengubah Gambar atau Rakan Cameo anda di Snapchat

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana menguruskan Cameos anda di Snapchat, kami telah membuat anda dilindungi. Artikel ini akan menerangkan cara membuat, mengubah, dan berkongsi Cameos dengan rakan dan keluarga anda.

Cara Mengubah Gambar Cameo di Snapchat untuk Android dan iPhone

Oleh kerana pengguna sering ingin menukar Cameos mereka, Snapchat telah mempermudah proses ini. Sekarang, anda boleh melakukannya bila-bila masa yang anda mahu.

Sebaik sahaja anda membuat selfie yang anda suka, anda boleh menyimpannya dan menggunakannya di Cameos yang akan datang. Apabila tiba masanya untuk menukar Cameo anda, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Snapchat.

 2. Masukkan salah satu sembang.

 3. Ketuk ikon wajah tersenyum, pilih "Cameos", dan klik "Lagi".

 4. Pilih "Selfie Baru" dan ambil foto baru. Dengan itu, anda akan siap untuk menghantar Cameo baru hanya dalam beberapa saat.
Snapchat Cameo

Cara Mengubah Cameo Friend di Snapchat untuk Android dan iPhone

Sekiranya anda tidak dapat berkongsi foto dengan beberapa rakan anda, Snapchat membolehkan anda menampilkan rakan di Kameo dua orang yang tidak dapat dilupakan. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga boleh memilih antara puluhan latar belakang dan kemudian menambahkan selfie rakan anda untuk membuat sesuatu yang unik.

Anda boleh memilih dengan siapa anda ingin berkongsi Cameos anda, tetapi mereka harus membolehkan anda mengizinkan mereka menggunakan Cameos anda. Inilah cara prosesnya:

 1. Pergi ke "Profil Saya" dan ketuk "Tetapan."

 2. Cari "Siapa Boleh" dan ketik "Gunakan Selfie Cameo Saya."

 3. Anda boleh memutuskan apakah "Semua Orang", "Rakan Saya", atau "Hanya Saya" mempunyai akses ke Kameo anda.

Bergantung pada pilihan anda, anda dapat menampilkan rakan anda di Cameos dan sebaliknya. Tetapi jika anda telah menyekat seseorang di Snapchat (atau sebaliknya), anda berdua tidak akan dapat membuat Cameo dua orang.

Cara Mengubah Teks di Snapchat Cameos

Cameos boleh kelihatan lebih baik jika anda menambahkan teks. Templat mereka dengan mudah memasukkan teks yang dapat dipindahkan di sekitar Cameo anda dan sesuai dengan temanya. Sekiranya anda memutuskan untuk memasukkan perkataan atau baris teks dalam Cameo anda, inilah caranya:

 1. Buka aplikasi Snapchat.

 2. Masukkan sembang di mana anda ingin menghantar Cameo anda.

 3. Taipkan teks yang ingin anda hantar di kotak Teks.

 4. Di sebelah kanan kotak Teks, anda akan melihat ikon emoji atau senyuman.

 5. Setelah anda mengetuknya, menu baru akan dibuka. Pilihan kedua adalah "Cameo."

 6. Setiap Cameo akan mempunyai teks yang anda taip, jadi anda boleh memilih teks yang ingin anda hantar.

 7. Ketuk dan klik "Kirim," dan rakan anda akan mendapatkan Cameo anda dengan teks.

  .

Cara Memadam Cameo Anda

Kadang-kadang, kita boleh menggunakan satu Cameo terlalu kerap dan menyedari bahawa sudah waktunya untuk menghapusnya. Apabila itu berlaku, anda boleh memutuskan untuk menghapusnya. Ini caranya:

 1. Buka aplikasi Snapchat anda.

 2. Ketuk foto profil anda dan akses "Halaman Profil."

 3. Cari "Tindakan Akaun" dan klik pada "Kosongkan Selfie Cameos saya."

 4. Terakhir, klik pada "Clear." Sekarang, anda boleh mengambil Cameo yang baru dan mula menghantarnya.

Anda juga boleh menyembunyikan selfie Cameo anda dari semua orang jika anda ingin membalasnya kemudian. Inilah cara anda menjadikannya peribadi:

 1. Buka aplikasi Snapchat anda.

 2. Cari "Tetapan" dan ketik padanya.

 3. Cari "Siapa Yang Boleh" dan ketik "Gunakan Selfie Cameo Saya." Di sini, anda boleh memilih "Only Me", dan tidak ada orang lain yang dapat mengakses Cameos anda.

Soalan Lazim

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai Snapchat, kami telah memasukkan beberapa jawapan lagi di sini!

Apa itu Snapchat Cameo?

Snapchat Cameo hanyalah selfie, tetapi dengan latar belakang. Pada dasarnya, anda adalah orang yang datang dalam pemandangan, atau dengan wajah anda di atas objek. Sudah tentu, jika anda telah menetapkan akaun anda untuk membolehkan orang lain menggunakan cameo anda (seperti yang dijelaskan di atas) rakan anda juga boleh menambahkannya ke Kisah mereka!

Ciri ini adalah satu lagi keseronokan dalam barisan kamera / penapis Snapchat yang sudah hebat.

Bolehkah saya menghentikan seseorang daripada menggunakan cameo saya?

Ya. Tetapi, ini semua bergantung pada tetapan privasi anda. Sekiranya anda telah menetapkan tetapan ‘Siapa yang dapat’ ke ‘Hanya Saya’ maka tidak ada yang dapat menggunakan kameo anda.

Sudah tentu, seperti yang dijelaskan di atas, anda juga hanya boleh membiarkan rakan anda menggunakan kameo atau semua orang bergantung pada keyakinan anda.

Jadilah Bintang Profil Anda

Snapchat Tukar Cameo

Cameos adalah cara terbaik untuk mengekspresikan diri atau menghidupkan perbualan anda. Mereka serupa dengan Bitmoji, tetapi mereka menggunakan wajah sebenar anda untuk membuat video seperti reaksi GIF dan emosi anda.

Kini setelah anda mengetahui lebih lanjut mengenai cara kerja Cameos dan cara berkongsi atau menyembunyikannya dari rakan anda, anda boleh menggunakannya dalam komunikasi anda dengan pengguna Snapchat yang lain. Adakah anda pernah menggunakan Cameos sebelum ini? Emosi apa yang akan anda ungkapkan dengan Cameo? Adakah anda akan membaginya dengan semua rakan anda atau dengan beberapa orang yang terpilih?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found