Windows Registry: Ulasan Uniblue Registry Booster

£ 17 Harga semasa dikaji

Windows Registry adalah nadi PC anda, memerlukan pemeriksaan kesihatan secara berkala. Setiap kali anda memasang atau menyahpasang perisian, mengubah pilihan konfigurasi atau menandai laman web, Pendaftaran berubah. Ia boleh tersumbat dengan entri buntu dan yatim piatu yang memperlahankannya, dan komputer anda, turun. Lebih buruk lagi, pemasangan dan perisian hasad yang teruk dapat merosakkannya dengan kesan buruk. Bermain dengan Registry tidak boleh dipandang ringan, kerana anda boleh melakukan banyak kerosakan, tetapi untungnya, ada banyak perisian untuk mengatasi masalah anda. Pastikan anda membuat cadangan sebelum anda memulakan.

Windows Registry: Ulasan Uniblue Registry Booster

Kita akan mulakan dengan yang ganjil, alat Registry yang sebenarnya tidak akan membersihkan sampah anda. Sebaliknya, Advanced Registry Tracer memerlukan snapshot sebelum dan sesudah anda mengetahui apa yang telah diubah berikutan pemasangan perisian / perkakasan. Ini adalah alat yang hebat, membandingkan keseluruhan Pendaftaran daripada hanya memantau akses dan menyaring hasil seperti yang dilakukan banyak alat. Tetapi ia tidak murah dan tidak intuitif. Sekiranya semua yang anda minati adalah penyahpasangan perisian secara menyeluruh, cuba Uninstaller Pro anda (www.ursoftware.com).

RegSeeker juga menonjol kerana ini adalah satu-satunya alat percuma di sini. RegSeeker membolehkan anda mengubah Registry, secara langsung memanipulasi entri permulaan, menukar skema warna dan menguruskan penanda halaman. Anda boleh mencari di Registry, menyenaraikan semua aplikasi yang dipasang dengan pantas atau hanya yang mempunyai entri add / remove yang tidak sah. Tetapi, sayangnya, alat pembersih, walaupun cepat, tidak sebanding dengan persaingan, menghasilkan hasil terburuk kedua dari 426 kesalahan. Satu-satunya pilihan pembaikan adalah pembaikan automatik juga - kekurangan fleksibiliti mengejutkan memandangkan aplikasi secara keseluruhan.

Uniblue Registry Booster adalah pendatang baru di pasaran. Kami menghargai usaha untuk menerangkan bidang-bidang di Registry yang akan diimbas dalam bahasa Inggeris biasa, tetapi ini tidak diteruskan ke bahagian hasil, di mana keterangan ringkas dan sering membingungkan. Kekecewaan yang sama dialami dengan imbasan itu sendiri, yang merupakan ujian paling lambat; walaupun terdapat janji "imbasan yang lebih dalam" mengenai teknologi Pengesanan Ralat Lanjutan yang banyak dibongkar, ia hanya menunjukkan 396 kesilapan - yang paling rendah yang kita lihat. Ia muncul sebagai kerja dalam proses dan bukannya produk komersial berharga £ 20.

PC Tools terkenal dengan perisian anti-spyware, tetapi Registry Mechanic juga tidak ada masalah. Dalam masa pengimbasan kecuali masa, memakan masa hampir sama dengan Uniblue. Tetapi ia mengembalikan kesilapan 912, yang kemudian diperbaiki tanpa ribut-ribut. Walaupun semua alat di sini akan membuat sandaran Registry sebelum mencuba pembaikan, Registry Mechanic adalah satu-satunya yang menawarkan langkah keselamatan tambahan untuk pengguna XP dengan cara menetapkan titik pemulihan sistem. Fungsi pemantauan akan terus mengawasi perubahan pada bidang utama dari Registry dan memberitahu Anda ketika itu terjadi, dan pengoptimuman Registry adalah yang paling teliti dalam pengujian. Kami juga menyukai kenyataan bahawa kesilapan ditandai dengan petunjuk betapa beratnya mereka untuk membantu proses penghapusan keputusan.

Tetapi ia tidak dapat menandingi AMUST Registry Cleaner 3 untuk kelajuan atau kedalaman carian, berkat mesin SmartScan yang jauh lebih baik. Ini unik dalam mengesan dan membersihkan kunci Null-Embedded yang digunakan oleh rootkit. Sama pentingnya, cepat dan berkesan, dengan jumlah ralat 1.400. Kami menyukai petunjuk betapa teruknya kesilapan individu, tetapi sekurang-kurangnya penerangan ringkasnya memberi maklumat. Ciri IntelliCompact berfungsi dengan baik dalam mendefragmentasi Registry, dan penjadualan set-dan-lupa adalah sentuhan yang bagus. Walaupun mod ekspres antara muka lalai hanya meninggalkan satu pilihan, memperbaiki secara automatik atau tidak, menukar ke antara muka lanjutan memberikan lebih banyak fleksibiliti, walaupun tidak sebanyak Registry Mechanic. Yang paling penting, kami menyukai kenyataan bahawa AMUST berfungsi sepenuhnya semasa penilaian percuma selama 30 hari, menjadikannya muat turun penting kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found