Tarikh, harga, spesifikasi Sony Xperia Z6: Xperia Z6 muncul di MWC 2016? Jangan bergantung padanya.

Mobile World Congress (MWC) hanya beberapa minggu lagi dan Sony mengadakan sidang media pada 22 Februari. Terdapat khabar angin bahawa Sony akan menggunakan persidangan ini untuk mengumumkan Xperia Z6.

Tarikh, harga, spesifikasi Sony Xperia Z6: Xperia Z6 akan muncul di MWC 2016? Jangan bergantung padanya.

Sony Xperia Z5 tahun lalu adalah telefon pintar terbaik yang pernah dibuat oleh Sony. Menampilkan kamera cahaya rendah yang sangat baik, sensor cap jari pada butang kuasa sisi dan sudut nilon yang menyerap kejutan, Xperia Z5 menarik perhatian kami - walaupun Z5 Compact adalah nilai wang yang lebih baik. Sony nampaknya mengemas kini telefon bimbitnya dengan kadar yang membimbangkan, dan itu bermakna kita akan menggunakan Xperia Z6 pada tahun ini. Adakah Sony mahu menyerang semasa seterika panas dan mengeluarkan flagship baru?

Kami akan mengatakan: tidak mungkin. Sony hanya mengeluarkan Xperia Z5 pada akhir tahun 2015 dan tahun-tahun sebelumnya juga telah melancarkan pertengahan hingga akhir tahun pelancaran Xperia Z1, Z2 dan Z3. Sebagai gantinya, kami bertaruh bahawa Sony merancang untuk membincangkan tindak lanjut ke Tablet Xperia Z4, atau mungkin telefon bimbit pertengahan baru.

Ia mungkin tidak muncul semasa MWC 2016, tetapi tindak lanjut ke Xperia Z5 kelihatan mungkin pada akhir tahun ini. Oleh itu, apa yang kita ketahui mengenai telefon pintar utama Sony seterusnya? Inilah semua khabar angin, bisikan dan kebocoran mengenai Sony Xperia Z6.

Harga Sony Xperia Z6:

Ulasan Sony Xperia Z5 Compact: Pembaca cap jari dan butang kuasa

Sony mempunyai kebiasaan menjual telefon Xperia dengan harga yang sangat tinggi. Walaupun itu masuk akal berkat badan logam dan gelasnya, kamera mewah dan jeroan yang kuat, ia tidak mempunyai kekuatan jenama di luar Jepun untuk menjamin harga tersebut. Dengan harga yang sama, anda boleh mengambil telefon bimbit LG, Samsung atau HTC dan mereka adalah pengeluar telefon pintar yang jauh lebih mantap di UK.

Sayangnya, jangkakan trend itu berterusan dengan Z6. Mengikut harga pelepasan sebelumnya, sudah pasti Z6 akan dilancarkan dengan RRP £ 549. Walaupun anda dapat menjangkakan bahawa harga akan turun dengan ketara selepas pelancaran, tidak mungkin kita akan melihat harga yang lebih murah untuk Z6 jika ternyata sedikit lebih tinggi daripada Z5 +.

Telefon

Harga Pelancaran

Xperia Z1

£564

Xperia Z2

£544

Xperia Z3

£549

Xperia Z3 +

£549

Xperia Z5

£549

Penting untuk diingat bahawa harga jatuh tajam semakin hampir dengan pelancaran telefon bimbit utama. X5 telah menurunkan harga £ 170 sejak dilancarkan.

Tarikh pengeluaran Sony Xperia Z6:

Ulasan Sony Xperia Z5 Compact

Mengikuti kitaran pelepasan sebelumnya untuk telefon bimbit Xperia utama Sony, nampaknya Z6 akan tiba pada pertengahan tahun depan. Mungkin juga, seperti Z4, ia menjadi Xperia Z5 + di luar Jepun kerana hanya peningkatan tambahan pada perkakasan Z5.

Telefon

Tarikh Tayangan

Xperia Z1

20 September 2013

Xperia Z2

1 Mei 2014

Xperia Z3

26 September 2014

Xperia Z3 +

19 Jun 2015

Xperia Z5

1 Oktober 2015

Reka bentuk Sony Xperia Z6:

Sony Xperia Z6 boleh menggunakan salah satu daripada dua cara di bahagian reka bentuk. Walaupun Z3 dan Z5 keduanya hadir dalam saiz Kompak dan standard - dengan Z5 juga hadir dalam model phablet Premium dengan skrin 4K - Z2 dan Z3 + tidak. Melihat Z6 kemungkinan akan menjadi pelepasan musim panas (seperti Z2 dan Z3 +), tidak mungkin kita akan melihat semakan model Compact dan Premium tidak lama lagi.

Ulasan Sony Xperia Z5 Compact

Sekiranya demikian, tidak mungkin juga kita akan melihat perubahan reka bentuk yang besar. Seperti Z3 + di atas Z3, kita dapat melihat ketebalan Z5 dicukur untuk menjadikan telefon yang sudah lebih ramping menjadi lebih nipis.

Kami menjangkakan Z6 akan mengekalkan tahap ketahanan air dan habuk IP68, menjadikan port USB dan fon kepala tidak ditemui dalam prosesnya. Kerana ia akan menjadi telefon pertama Sony pada tahun 2016, kemungkinan juga akan menggunakan USB Type-C dan mengandungi pengecasan tanpa wayar terbina dalam.

Spesifikasi Sony Xperia Z6:

Perincian di sekitar Z6 sangat tipis, pada dasarnya tidak ada, jadi cuba menilai apakah spesifikasi perkakasan yang ada di dalamnya adalah dugaan tulen. Walau bagaimanapun, jika kita yakin bahawa Z6 tidak lebih daripada peningkatan tambahan pada Z5, ini adalah spesifikasi yang kita harapkan untuk dilihat:

Pemproses

Qualcomm Snapdragon 820

Ingatan

RAM 3GB

Penyimpanan

32GB dengan storan microSD hingga 200GB

Kamera belakang

23-megapiksel, video 4K flash LED

Kamera depan

8-megapiksel

Paparan

LCD IPS 5.2-inci 1080 x 1920-piksel

OS

Android Marshmallow (dengan overlay Sony)

Bateri

2900mAh

Tambahan

NFC, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, USB Type-C, GPS

Kami fikir spesifikasi ini tepat seperti yang anda dapat sekarang. Melihat lelaran telefon Xperia sebelumnya, perubahan besar yang selalu dilakukan Sony adalah pada pemproses, dengan perubahan pada kamera menghadap depan setiap model Xperia yang lain. Dengan menggunakan kaedah ini, kemungkinan kita akan melihat kamera 5.1-megapiksel Z5 naik hingga 8-megapiksel yang mengagumkan kerana itulah ukuran sensor seterusnya yang dihasilkan oleh bahagian sensor Sony.

Bagi pemproses, cip Qualcomm seterusnya dari Snapdragon 810 adalah 820, cip yang saat ini tidak ada di mana-mana peranti mudah alih pengguna - tetapi banyak dikhabarkan akan dibuat untuk telefon pintar generasi akan datang. Dengan memasukkan Snapdragon 820, Xperia Z6 tidak hanya akan menjadi langkah dari Z5, tetapi juga akan menjadi salah satu telefon pintar terkemuka di pasaran yang akan dilancarkan. Kami tidak mengharapkan Z6 akan melihat lonjakan RAM walaupun 3GB seharusnya lebih dari cukup berkat pengoptimuman Android Marshmallow - walaupun julat Xperia telah memiliki 3GB sejak Z2.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found