Cara Mendapatkan Kekunci Strim anda untuk Twitch

Kemungkinan jika anda membaca ini, anda telah menonton lebih daripada beberapa aliran Twitch. Anda juga mungkin berfikir bahawa anda boleh melakukannya dengan baik atau lebih baik daripada yang anda tonton. Sekiranya demikian, tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana cara mendapatkan kunci aliran anda untuk Twitch dan mengaturnya untuk streaming PC.

Cara Mendapatkan Kekunci Strim anda untuk Twitch

Twitch sangat besar dan sekarang bukan hanya untuk pemain. Kandungan lain perlahan-lahan muncul di platform dalam bentuk komuniti yang merangkumi segalanya dari positif, latihan, seni hingga anak kucing. Lebih 2 juta penyiar melakukan streaming dari perlawanan DOTA ke Minecraft. Hampir setiap permainan diwakili di sini dengan banyak yang mempunyai ratusan atau ribuan saluran yang didedikasikan untuknya.

Sekiranya anda ingin menyiarkan saluran anda sendiri, sangat mudah dilakukan.

Cara Mendapatkan Kunci Penstriman Anda

Di bawah ini, kita akan membahas bagaimana untuk menyiapkan streaming tetapi pertama, mari kita bahas bagaimana mendapatkan kunci streaming Twitch anda. Sekiranya anda semua sudah bersedia untuk memulakan streaming dan ini adalah satu-satunya perkara yang anda kekurangan, ikuti arahan ini.

 1. Open Twitch - Jika anda menggunakan klien desktop, tetingkap baru akan muncul membawa anda ke laman web.
 2. Klik pada ikon profil di sudut kanan atas. Kemudian, klik pada ‘Creator Dashboard’.

 3. Twitch kini akan berada di penyemak imbas web lalai anda - Masukkan kelayakan anda dan klik 'Log Masuk'.

 4. Klik pada 'Tetapan' kemudian 'Aliran' di sebelah kiri.
 5. Sekarang, anda dapat melihat Kekunci Strim anda. Klik ikon ‘Salin’ berwarna biru untuk menyalinnya ke papan keratan peranti anda.

Sekiranya anda memerlukan sedikit lagi pertolongan, teruskan membaca. Kami akan menunjukkan kepada anda di mana menggunakan Kekunci Aliran anda dan cara memulakan penyiaran kandungan yang anda gemari.

Sediakan untuk Streaming di Twitch

Untuk dapat menyiarkan sendiri, anda memerlukan beberapa perkara. Anda memerlukan komputer, kamera web, mikrofon, perisian penyiaran, dan akaun Twitch agar ini berfungsi. Untuk tujuan panduan ini, kami akan menganggap anda sudah mempunyai perkakasan.

 1. Navigasi ke Twitch dan daftar untuk akaun percuma.
 2. Navigasi ke halaman Open Broadcast Software dan muat turun OBS Studio.
 3. Pasang OBS Studio ke komputer anda. Ikuti wizard untuk menghubungkan kamera web dan mikrofon anda sebagai sumber.
 4. Log masuk ke Twitch dan arahkan ke Tetapan. Konfigurasikan akaun anda mengikut suka dari sini.
 5. Pilih ‘Dashboard’ dari menu lungsur di kanan atas skrin.
 6. Pilih permainan untuk streaming dari senarai dalam tab Main.
 7. Namakan siaran anda sesuatu yang deskriptif dan pilih Kemas kini.

Twitch kini bersedia bekerjasama dengan OBS Studio. Kita sekarang perlu menyiapkan OBS Studio untuk bekerjasama dengan Twitch.

 1. Mulakan OBS Studio sebagai Pentadbir.
 2. Pilih Tetapan Siaran dari menu.
 3. Pilih Stream, pilih Streaming Services sebagai Stream Stream and Service to Twitch.
 4. Navigasi ke Twitch dan pilih Stream Key dari menu.
 5. Salin dan tampal kunci aliran ke OBS Studio di mana tertulis Main Path / Stream Key.
 6. Pilih OK untuk menyimpan tetapan anda.

Streaming di Twitch

Sekarang kita sampai ke bahagian yang baik. Kami telah mengkonfigurasi apa yang perlu dikonfigurasi dan mempunyai semua yang sedia untuk disiarkan. Buka OBS Studio dan anda akan melihat skrin kosong dan beberapa tetapan di panel bawah.

 1. Pilih Scene dari panel bawah itu dan beri nama deskriptif. Pastikan untuk memasukkan nama permainan yang sedang anda streaming.
 2. Mulakan permainan berjalan dan tunggu sehingga dimuat.
 3. Alt + Tab kembali ke OBS Studio dan pilih tanda '+' di panel bawah untuk menambahkan sumber.
 4. Pilih Game Capture dan pilih OK di tetingkap pop timbul.
 5. Pilih Tangkap tetingkap tertentu dalam Mod.
 6. Pilih permainan anda di Window. Ini membawa tetingkap Windows Explorer di mana anda harus memilih fail .exe permainan anda. Anda harus melihat permainan muncul di panel atas OBS Studio.
 7. OK dari tetapan tersebut kembali ke OBS Studio dan anda kini akan melihat permainan anda semasa anda memainkannya.

Itulah permainan yang disusun. Sekarang kita perlu menambahkan suapan kamera web anda supaya orang dapat melihat anda semasa anda bermain dan bercakap. Ini adalah komponen penting dari sebarang siaran kerana membolehkan penonton berinteraksi dengan anda dan juga permainan.

Menyiapkan kamera web untuk streaming

Menyiapkan kamera web anda serupa dengan menambahkan permainan. Kami menambahkan suapan kamera web sebagai sumber dan kemudian meminta OBS Studio menggabungkan keduanya.

 1. Pilih ikon ‘+’ di sebelah sumber di panel bawah OBS Studio.
 2. Pilih Perisian Tangkap Video dari pilihan dan anda akan melihat gambar suapan kamera web anda muncul.
 3. Setelah anda membuat pilihan, OK dari menu untuk kembali ke skrin utama.

Anda sekarang harus melihat permainan dan kotak kecil dengan kedudukan anda di dalam. Sebilangan besar aliran mempunyai paparan kamera web di kiri atas tetapi anda boleh memilikinya di mana sahaja anda mahu.

Kini semuanya sudah siap untuk anda buat dan streaming siaran menggunakan Twitch dan OBS Studio. Apabila anda sudah bersedia, kami dapat memulakan siaran anda. Kembali ke OBS Studio dan pilih Start Streaming dari panel bawah. Sekiranya anda dapat melihat halaman Twitch anda, aliran anda kini akan muncul di papan pemuka anda.

Itu saja untuk mendapatkan kunci strim anda untuk Twitch dan mengatur untuk streaming PC. Sekarang anda mempunyai siaran pertama di bawah tali pinggang anda, anda dapat menonton, belajar dan menyempurnakan persembahan anda sehingga anda mendapat yang terbaik dari diri anda. Semoga berjaya dengannya!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found