Panduan untuk pasukan eSports UK: Dignitas, Gfinity, Fnatic dan banyak lagi

UK kurang berat ketika datang ke pelaburan dalam eSports. Walaupun banyak negara di Eropah memberikan geran kepada pasukan eSports baru, dan mempunyai pusat latihan khusus, pelaburan di kawasan UK agak kurang.

Panduan untuk pasukan eSports UK: Dignitas, Gfinity, Fnatic dan banyak lagi Lihat F1 yang berkaitan baru sahaja melancarkan Kejuaraan Dunia eSports 2017 Cara menonton eSports di UK: Dari TV hingga Twitch dan acara langsung Daftar pasukan, mata, berita, dan pasukan Overwatch League, Twitch Overwatch mahu anda menyukainya, dan sukar tidak boleh

Namun, itu secara beransur-ansur berubah, melalui peningkatan penglihatan eSports di platform arus perdana seperti BBC Three dan usaha melobi dari kumpulan seperti Association for UK Interactive Entertainment (UKIE). Tetapi masih ada cara untuk pergi sebelum UK setanding dengan negara lain.

BACA SETERUSNYA: Tonton eSports di UK

Hampir secara unik adegan eSports UK dikembangkan dari atas ke bawah; iaitu, tanpa gerakan akar umbi. Walaupun usaha seperti National University Esports League (NUEL) dan Gfinity's Challenger Series berusaha untuk mengubahnya, masih ada pemutusan antara pasukan pro dan pendatang yang diperlukan untuk mengembangkan kancah UK.

esports_guide_uk

Itu menjadikannya lebih mengagumkan kerana begitu banyak pasukan eSports UK menunjukkan prestasi yang tinggi di litar antarabangsa. Dari pasukan terkenal di dunia seperti Fnatic dan Team Dignitas hingga peserta baru dalam kejohanan seperti Gfinity Elite Series, terdapat banyak pasukan UK untuk meraikannya. Berikut adalah pilihan, mengikut urutan abjad:

Pasukan eSports UK

Titik Akhir

Team Endpoint adalah tambahan yang agak baru untuk pasukan eSports UK, jadi pendakiannya yang cepat ke eselon Gfinity Elite Series lebih penting.

Memasukkan pasukan di seberang Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), Liga Roket dan Street Fighter V, Endpoint pada masa ini adalah orang Inggeris dengan kedudukan tertinggi CS: PERGI pasukan, walaupun baru ditubuhkan pada Mei 2016.

worlds_best_gamers_esports

Pengasasnya, Adam ‘Adz’ Jessop mengaitkan beberapa kejayaan itu dalam sejarahnya di eSports sebagai sebahagian daripada Team Infused, beberapa dengan fleksibiliti untuk bekerja pada Endpoint yang diberikan oleh perniagaan pengkodannya, tetapi terutama kepada pemain yang direkrut. Dia yakin pasukan membeli rumah untuknya Liga Roket pemain adalah model yang akan berulang pada masa akan datang:

"Saya tahu bahawa jika kami mengumpulkan satu pasukan dan mengumpulkannya di sebuah rumah permainan, dan ini adalah tentang mencari orang yang tepat yang akan senang tinggal bersama, senang untuk berkomitmen, tetapi juga merasa selesa di antara satu sama lain," Jessop memberitahu Alphr.

"Sejauh ini, hasil mereka terus meningkat, komunikasi mereka semakin baik, dan sedangkan dalam dua minggu pertama orang prihatin terhadap kami, kami sekarang mendapat banyak pujian untuk cara mereka bermain. "

Fnatic

Fnatic, ditubuhkan pada tahun 2004, adalah salah satu jenama eSports antarabangsa yang terkenal. Memasukkan pasukan di lapan gelaran termasuk tajuk eSports mudah alih yang hebat Vainglory, Fnatic adalah pasukan eSports yang berpusat di London (walaupun apa yang mungkin difikirkan oleh Blizzard…).

Fnatic mungkin paling terkenal dengan kehebatan CS: GO, dengan permainan yang nampaknya mudah untuk mendorong mereka, di antara banyak penghargaan lain, tempat Legenda ke-11 berturut-turut mereka di PGL Major.

esports_competitior_uk_guide_to_teams

Oleh kerana pendekatan mereka yang berpandangan ke depan terhadap permainan yang mereka mainkan, ini adalah pertimbangan yang wajar bahawa warna oren dan hitam pasukan ini disokong oleh banyak peminat di seluruh dunia.

Ramalan

Prophecy adalah salah satu pasukan eSports UK yang paling dikenali, baru-baru ini kembali ke formasi setelah jeda yang singkat, dengan pemain yang mewakili jenama merentasi tiga gelaran dalam siri Gfinity Elite.

Ia mempunyai Liga Roket pasukan terdiri daripada pemain yang telah mendominasi kejuaraan permainan sendiri sejak musim pertama, dengan Léo Michel khususnya ingin menjadikan permainan ini miliknya sendiri sepanjang Seri Elite.

Permainan MnM

MnM, yang diasaskan oleh saudara-saudara Kalvin dan Daniel Chung, berada dalam kedudukan yang agak unik kerana diatur dengan tujuan memberi peluang kepada pemain lain yang tidak pernah dimiliki oleh saudara-saudara.

esports_guide_brazil

Daniel memberitahu Alphr: “Kami ingin menjadi bintang eSports yang besar, tetapi seperti yang anda bayangkan dengan keluarga tradisional Cina, mereka mengutamakan pendidikan. Kami berkata, kami tidak boleh bermain sendiri; kita tidak mempunyai masa, jadi mengapa kita tidak menyediakan platform di mana kita dapat memberi orang lain peluang untuk mencapai tahap eSports yang ingin kita capai, dan kita akan merasa puas dengan melihat orang lain mencapai mereka status berprofil tinggi di tempat kejadian. "

Keinginan itu telah dibenarkan, kerana bekas pemain MnM telah berjaya dengan MnM dan pasukan lain. Ia kini menempatkan pasukan di Batu Gigi, Liga Legenda, CS: PERGI, Overwatch dan TrackMania.

BACA SETERUSNYA: Liga Overwatch: Semua yang perlu anda ketahui

Walaupun terdapat kejayaan pasukan hingga kini, Daniel yakin kejayaan yang lebih besar dapat dicapai jika adegan eSports UK tumbuh setaraf dengan negara lain:

"Jika anda membandingkannya dengan negara-negara Eropah - di Sweden, banyak kelab eSports diberi geran dari pemerintah untuk membantu memulakannya. Dari segi sokongan kerajaan, kami ketinggalan, dan bagaimana kerajaan memahami eSports ketinggalan. BBC baru saja mengikuti, dari memutar eSports ke sudut pandang negatif hingga sudut pandang positif. "

esports_crowds

Team Dignitas

Team Dignitas mungkin mempunyai sejarah yang paling terhormat dari pasukan eSports UK yang terdapat dalam senarai ini, dan dengan mudah memperoleh kejayaan komersial paling antarabangsa, dengan permainan kompetitif di peringkat akar umbi yang terdapat dalam DNAnya. Dibentuk dari penggabungan dua pasukan Battlefield 1942 pada tahun 2003, pasukan ini telah mencapai kejayaan antarabangsa.

Kumpulan penajanya merangkumi jenama yang berada di arus perdana, seperti Alienware, Buffalo Wild Wings dan Mountain Dew. Sebilangan kejayaan komersilnya dalam hal ini mungkin diambil alih oleh pemerolehannya baru-baru ini oleh pasukan bola keranjang pro, Philadelphia 76ers pada bulan September tahun depan - tetapi itu adalah kejayaan pasukan merentasi permainan termasuk Liga Legenda, Pahlawan Ribut dan CS: PERGI yang memastikan mereka berada dalam kedudukan untuk mewujudkannya.

Terdapat pasukan eSports lain yang berpusat di UK yang patut mendapat pengiktirafan, beberapa di antaranya dapat dilihat beraksi dalam Gfinity Elite Series yang sedang berlangsung. Satu perkara yang pasti - pemandangan eSports UK hanya akan berkembang, dan kejayaan pasukannya akan menjadi pemangkin untuk pengembangan itu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found