Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan di Telegram

Kumpulan Telegram adalah ruang yang bagus untuk berkongsi dan membincangkan maklumat, mengatur acara, membuat pengumuman, atau berbual. Tidak ada iklan atau yuran langganan, dan semua ahli dapat berpartisipasi dengan izin yang sama di papan pesanan global yang tidak pernah diluar talian.

Namun, seperti kebanyakan platform media sosial, tidak ada cara yang boleh dipercayai untuk memeriksa ahli ketika mereka menyertai kumpulan di Telegram. Oleh itu, kumpulan menarik pengguna dari pelbagai latar belakang, termasuk mereka yang mempunyai niat jahat.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuang pengguna dari kumpulan di Telegram.

Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan Telegram pada PC Windows

Kumpulan media sosial yang dijaga dengan baik berkembang melalui interaksi dan interaksi. Memiliki pengguna yang tidak melibatkan orang lain dengan hormat dapat membuat seluruh pengalaman membuat mereka kecewa bagi mereka yang menginginkan lebih banyak peluang rangkaian mereka.

Sekiranya anda menjalankan Telegram di Windows, anda boleh membuang ahli kumpulan dengan mudah yang tidak mematuhi syarat perkhidmatan kumpulan atau bahkan dasar privasi Telegram. Walau bagaimanapun, anda mesti menjadi pentadbir kumpulan. Ini caranya:

 1. Lancarkan aplikasi desktop Telegram. Secara lalai, semua kumpulan yang telah anda buat atau sertai mengisi Skrin Utama di panel kiri.

 2. Klik kumpulan minat untuk membukanya.

 3. Seterusnya, klik pada nama kumpulan di bahagian atas sembang. Ini akan memaparkan senarai semua ahli kumpulan.

 4. Tatal ke bawah senarai untuk mencari pengguna yang ingin anda alih keluar.

 5. Setelah anda menjumpainya, arahkan tetikus ke atas namanya dan klik pada ikon "X" yang muncul di sebelah kanan. Melakukannya dengan serta-merta akan mengeluarkan mereka dari kumpulan.

  atau

 6. Anda boleh klik kanan pada nama mereka dan pilih "Buang dari kumpulan" dari submenu pop timbul.

Anda juga boleh mengusir seseorang melalui bahagian pengurusan kumpulan. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Lancarkan aplikasi desktop Telegram.

 2. Buka kumpulan minat.

 3. Klik pada elipsis (tiga titik kecil di sudut kanan atas).

 4. Dari pilihan yang dihasilkan, pilih "Urus kumpulan."

 5. Anda akan melihat senarai semua ahli dengan butang "Buang" di sebelah nama setiap ahli. Cukup klik pada butang untuk menendang seseorang dari sembang anda.

Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan Telegram pada Mac

Aplikasi Telegram selalu tersedia di macOS. Walaupun aplikasinya sedikit berbeza dari versi PC, menghapus pengguna yang tidak senonoh dari kumpulan sangat serupa.

Inilah cara membuang pengguna dari kumpulan Telegram pada Mac:

 1. Lancarkan aplikasi Telegram.

 2. Klik pada ikon Sembang di bahagian bawah aplikasi. Ikon itu berbentuk dua gelembung ucapan yang saling berkaitan.

 3. Klik pada nama kumpulan yang mengandungi pengguna yang ingin anda tarik keluar.

 4. Apabila kumpulan dibuka, klik pada butang "Edit" di sudut kanan atas. Ini akan membuka tetingkap baru dengan senarai semua ahli kumpulan.

 5. Tatal ke bawah senarai untuk mencari pengguna yang ingin anda alih keluar dari kumpulan.
 6. Klik pada butang tolak merah di sebelah nama ahli. Pengguna akan dikeluarkan dari kumpulan serta-merta dan tidak dapat melihat sembang masuk atau mengambil bahagian dengan cara lain.

Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan Telegram di Aplikasi iPhone

iPhone terkenal dengan keserasiannya dengan pelbagai aplikasi, dan itu termasuk Telegram. Anda boleh bertukar-tukar mesej dengan keluarga dan rakan, menghantar dan menerima gambar atau video, dan bahkan membuat kumpulan untuk menarik pengguna dengan minat yang saling bertumpu. Hebatnya, sesiapa sahaja boleh menyertai kumpulan, dengan syarat mereka mempunyai pautan jemputan. Kumpulan yang baru ditubuhkan boleh mempunyai ratusan atau ribuan ahli dalam beberapa hari.

Sebagai pemilik atau pentadbir kumpulan, anda berhak mengusir mana-mana pengguna yang melanggar peraturan kumpulan atau terma dan syarat penggunaan Telegram. Ini mungkin termasuk gangguan, tingkah laku kasar, dan berkongsi kandungan yang tidak sesuai.

Lihat cara membuang pengguna dari kumpulan pada aplikasi iPhone:

 1. Lancarkan aplikasi Telegram.

 2. Buka skrin sembang kumpulan.

 3. Ketuk avatar profil kumpulan untuk membuka bahagian pengurusan ahli. Ini akan membuka tetingkap baru dengan senarai semua ahli kumpulan.

 4. Tatal ke bawah senarai untuk mencari pengguna yang ingin anda alih keluar.

 5. Ketik lama nama pengguna. Anda akan melihat tetingkap pop timbul dengan tiga pilihan: "Promosikan", "Hadkan" dan "Hapus".

 6. Ketuk "Padam" untuk mengeluarkan pengguna dari kumpulan.

Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan Telegram di Aplikasi Android

Sekiranya anda menjalankan Telegram di Android, anda boleh dengan mudah mengeluarkan sesiapa sahaja yang tidak mengikuti garis kumpulan. Ini caranya:

 1. Buka aplikasi Telegram dan lancarkan skrin sembang kumpulan.

 2. Ketuk gambar profil kumpulan untuk membuka bahagian pengurusan ahli. Ini akan membuka tetingkap baru dengan senarai semua ahli kumpulan.

 3. Tatal ke bawah senarai untuk mencari pengguna yang ingin anda alih keluar.

 4. Ketik lama nama pengguna.
 5. Pilih "Buang" dari senarai pilihan pada skrin pop-up. Ini akan segera mengeluarkan pengguna dari kumpulan.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang berlaku apabila anda mengeluarkan seseorang dari kumpulan Telegram?

Apabila seseorang telah dikeluarkan dari kumpulan Telegram, mereka berhenti menerima kandungan kumpulan dan berbual dengan segera. Mereka juga tidak dapat melihat kandungan yang kemudian dikongsi dalam kumpulan. Namun, mereka masih dapat melihat semua perbualan yang ditukar sebelum mereka dikeluarkan dari kumpulan.

Adakah akaun yang dipadam dikeluarkan dari kumpulan Telegram?

Semua akaun yang dihapus ditambahkan ke daftar terlarang yang disebut "Pengguna yang dihapus." Sesiapa sahaja dalam senarai itu tidak dapat menyertai semula kumpulan tersebut. Walau bagaimanapun, pentadbir kumpulan atau pemiliknya dapat membuang pengguna dari senarai terlarang. Hanya dengan itu pengguna dapat bergabung semula dengan kumpulan melalui jemputan.

Bolehkah semua orang membuang pengguna dari kumpulan Telegram?

Hanya pemilik atau pentadbir kumpulan yang mempunyai hak istimewa untuk membuang pengguna. Pemilik kumpulan juga boleh menarik balik hak istimewa tersebut daripada pentadbir jika mereka mahu.

Kekalkan Decorum dalam Semua Sembang Kumpulan

Sebagai pemilik kumpulan, anda mempunyai tanggungjawab untuk memastikan bahawa semua penglibatan kumpulan mematuhi syarat penggunaan kumpulan. Anda harus memastikan bahawa ahli saling berinteraksi dengan rasa hormat, hiasan dan tidak ada yang dibuli atau didera. Tanggungjawab anda untuk membuang sesiapa sahaja yang gagal. Artikel ini telah menggariskan langkah-langkah khusus untuk membuang pengguna yang tidak bertanggungjawab dari kumpulan anda untuk mempromosikan perbualan yang sihat dan menjaga perbualan kumpulan itu bersih dan bermaklumat.

Adakah anda menjalankan saluran Telegram? Kami ingin mengetahui bagaimana anda menjaga ketenteraman dalam kumpulan. Adakah anda telah mengusir sesiapa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found