Cara Mematikan GPS di Apple Watch

Baris smart wearable Apple, Apple Watch, adalah penyelesaian terbaik untuk terus berhubung di mana sahaja. Anda boleh mendengar muzik, menjawab panggilan telefon, membayar kopi, dan bahkan menggunakan perkhidmatan lokasi GPS untuk memastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul.

Cara Mematikan GPS di Apple Watch

Dengan semua kelebihannya yang luar biasa, beberapa pengguna mungkin prihatin terhadap privasi atau jangka hayat bateri mereka. Sama ada anda ingin mematikan fungsi GPS Apple Watch untuk menjimatkan bateri, atau mempunyai sedikit privasi, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana caranya dalam artikel ini.

Nasib baik, anda mempunyai beberapa pilihan untuk mematikan GPS di Apple Watch anda. Kami akan menyemaknya di bawah!

Matikan Lokasi GPS pada Jam Tangan

Perkhidmatan lokasi yang menjengkelkan sudah cukup mengganggu, selalu menghabiskan masa bateri yang sudah habis. Anda hanya mahu mendengar muzik dalam perjalanan pulang ke rumah tanpa telefon anda mati!

Tentu, anda boleh menghidupkannya apabila anda mahukan petunjuk arah atau memeriksa cuaca, tetapi jika tidak, mereka harus mematikannya.

Nasib baik, mematikan perkhidmatan hanya memerlukan beberapa ketukan jari anda. Cukup lakukan perkara berikut:

Klik Mahkota Digital di sisi jam tangan anda (dail pekeliling). Kemudian, ketik Tetapan ikon dalam senarai aplikasi anda. Ketik ‘Am.’

Seterusnya, tatal ke bawah ke 'Privasi. ’Kemudian, ketik‘Perkhidmatan Lokasi.’

Togol ‘Perkhidmatan Lokasi'Pilihan dimatikan.

Itu sahaja yang ada. Sekarang, lokasi GPS anda dimatikan di Apple Watch anda.

Matikan GPS Dari Telefon

Sebagai alternatif, dan sesetengah orang lebih suka pilihan ini, anda boleh mematikan GPS untuk aplikasi Workout jika anda menggunakannya. Walaupun iPhone anda tidak akan memberi anda pilihan untuk mematikan sepenuhnya Perkhidmatan Lokasi Apple Watch, anda boleh mematikan beberapa ciri yang sebenarnya digunakan oleh perkhidmatan ini.

Untuk melakukannya, pergi ke menu tetapan iPhone anda.

Kemudian, seperti di atas, masukkan menu Privasi anda dan kemudian Lokasi Perkhidmatan. Di sana, jika aplikasi dipasang, cari Apple Watch Workout dan tetapkan ke "Never".

Setelah anda menetapkan Apple Watch Workout ke 'Never,' pilih pilihan untuk Apple Watch Faces dan lakukan perkara yang sama.

Perlu diingat bahawa ketika dimatikan, Jam Tangan tidak akan dapat menggunakan data GPS atau merekam peta untuk rute Anda jika Anda memutuskan untuk melacak aktiviti luar melalui aplikasi.

Petua Bateri

Walaupun ini pasti dapat membantu jangka hayat bateri anda dalam jangka masa panjang, selalu ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan. Sekiranya anda ingin melihat beberapa petua mengenai perkara ini, baca senarai di bawah.

matikan GPS di Apple Watch

Matikan Animasi

Walaupun mereka membuat jam tangan kelihatan seperti keluar dari filem sci-fi, peralihan yang lancar itu berharga. Sekiranya anda tidak terlalu khuatir bahawa antara muka menjadi lebih kaku, maka jangan takut mematikan animasi dan kesan ketelusan.

Anda boleh mencari tetapan untuk kedua-duanya di bahagian Kebolehcapaian pada aplikasi Tonton.

Matikan HRM

Dengan menetapkan monitor denyut jantung agar tidak memantau anda, anda juga akan menjimatkan jangka hayat bateri yang berharga. Terutama jika anda tidak menggunakan jam tangan untuk aktiviti yang berkaitan dengan kecergasan.

Seperti di atas, pergi ke aplikasi Tonton di iPhone anda dan kemudian menu Motion & Fitness dan matikan di sana.

Apple Watch Cara Mematikan GPS

Mod Penjimatan Kuasa untuk Latihan

Sebaliknya, jika anda menggunakan jam tangan untuk bersenam, anda boleh menghidupkan mod penjimatan tenaga untuk HRM. Ia akan mematikannya secara automatik semasa latihan berjalan atau berjalan.

Pergi ke bahagian Umum dan hidupkan di sana.

Matikan Siri

Walaupun dia boleh membantu, harapan Siri terhadap anda untuk mengucapkan dua kata untuk memanggilnya seperti jin akan meninggalkan tanda pada bateri anda. Mungkin lebih baik hanya berkomunikasi dengannya melalui telefon anda.

Untuk mematikan Siri, cukup matikannya di bahagian Umum.

Matikan Bunyi

Ini adalah cara yang baik untuk memberi tahu anda tentang sebarang mesej di telefon anda, misalnya, tetapi tidak begitu baik untuk memanjangkan hayat bateri anda. Sekiranya anda lebih suka tidak mempunyai isyarat suara, matikan notifikasi suara sepenuhnya dengan mengetuk ikon loceng di baki pemberitahuan.

Matikan Maklum Balas Haptik

Sekiranya anda bukan peminat pemberitahuan suara, maka anda mungkin menggunakan maklum balas haptik - pada dasarnya getaran kecil yang membolehkan anda mengetahui ada sesuatu, seperti ketika anda menghidupkan mod senyap untuk telefon anda. Ini, bagaimanapun, juga menghabiskan bateri, jadi jika anda tidak terlalu berminat untuk terus, matikan saja.

Pergi ke menu Tetapan, dan kemudian Bunyi & Haptik. Di sana anda dapat menyesuaikan kekuatan serta mematikannya sepenuhnya.

Kurangkan Warna

Sebilangan wajah jam tangan yang ada pada pengguna cenderung menghabiskan bateri lebih lama daripada biasanya, kerana semangat dan penggunaan warnanya. Sekiranya anda tidak terganggu dengan wajah jam tangan monokrom atau lebih gelap, pertimbangkan untuk menukar salah satu dari mereka ketika anda ingin memanjangkan hayat bateri.

Lagipun, ini lebih efisien untuk paparan AMOLED, dan akan menghabiskan masa tambahan apabila anda berada dalam keadaan kecemasan atau hanya mahu jam tangan lebih lama.

Jam Tangan Apple

Bateri: 1%

Itu sahaja untuk petua hayat bateri kami! Petunjuk ini akan membuat anda bergerak lebih lama semasa menggunakan jam tangan, dalam beberapa kes, hanya membelikan anda beberapa minit, tetapi apabila minit adalah apa yang anda perlukan, maka setiap perkara membantu.

Soalan Lazim

Sekiranya saya meletakkan Jam Tangan saya dalam Mod Pesawat, adakah ia akan mematikan Perkhidmatan Lokasi?

Ya. Sekiranya anda memasukkan jam tangan ke mod Pesawat dengan menarik layar dari bawah dan mengetuk ikon Pesawat, jam tangan anda tidak akan tersambung ke rangkaian. Ini bermaksud bahawa ia tidak akan menunjukkan lokasi anda.

Bolehkah saya mendapatkan petunjuk menggunakan Apple Watch saya?

Tentunya! Salah satu fungsi GPS terbaik adalah mencari petunjuk arah ke tempat-tempat berdekatan. Cara termudah untuk mendapatkan petunjuk di Apple Watch anda adalah dengan bertanya kepada Siri. Cukup sebut "Hai Siri, beri saya petunjuk untuk ..." dan Peta Apple akan muncul.

Sudah tentu, anda juga dapat membuka menu aplikasi di Apple Watch anda dengan mengklik Digital Crown dan mengklik ikon Peta. Dari sini, pilih bagaimana anda ingin memasukkan permintaan anda (Coretan, Dikte, Kenalan, dll.) Dan masukkan lokasi ke dalam Peta Apple. Siri akan memberi anda arahan belokan demi belokan untuk membawa anda ke destinasi anda.

Adakah anda pernah menghadapi masalah mematikan GPS di Apple Watch anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts