Cara Mematikan Kamera Video Anda di Google Meet

Walaupun terdapat pelbagai alternatif, Google Meet adalah salah satu aplikasi persidangan video yang paling popular. Aplikasi ini dilampirkan ke G Suite dan bukan aplikasi video call biasa. Jangkakan video definisi tinggi dan sebanyak 30 pengguna setiap perjumpaan.

Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda mahu mematikan kamera semasa mesyuarat, atas alasan apa pun. Anda memerlukan pilihan ini agar sentiasa tersedia dan anda sedia setiap saat, yang kami dengan senang hati melaporkan bahawa ia tersedia. Inilah cara mematikan kamera video untuk Google Meet.

Mematikan Ciri Video di Google Meet

Sebaik sahaja anda menjalankan aplikasi Google Meet, kamera anda akan hidup dan anda mungkin akan melihat sendiri. Sekiranya anda ingin memastikan bahawa kamera anda tidak merakam, ketuk atau klik ikon kamera di bahagian bawah skrin. Ya, ini berfungsi untuk semua versi aplikasi / aplikasi web.

Semudah itu. Selain itu, anda juga boleh mematikan mikrofon anda dengan mengklik / mengetuk ikon mikrofon tepat di sebelah ikon kamera.

matikan kamera video untuk google bertemu

Menukar Kamera

Sekiranya anda melakukan panggilan Google Meet di komputer, anda akan mempunyai satu kamera aktif. Walau bagaimanapun, memanfaatkan kedua-dua kamera pada telefon / tablet anda sangat berguna. Walaupun kamera selfie diaktifkan di Google Meet secara lalai, anda mungkin ingin menunjukkan ruangan anda kepada peserta panggilan yang lain. Mungkin anda mahu mereka melihat papan putih, atau mungkin anda mahu menunjukkan sesuatu kepada mereka. Walau apa pun, kamera belakang pada mana-mana telefon mempunyai spesifikasi yang jauh lebih baik daripada yang menghadap ke depan.

  1. Untuk menghidupkan kamera pada telefon / tablet semasa berada di Google Meet, sertai panggilan video dan kemudian ketuk / klik ke ikon tiga titik di sudut kanan atas skrin.
  2. Kemudian, pilih Tukar kamera.

Melaraskan Kamera

Walaupun Google Meet membenarkan peserta panggilan untuk mengalami perjumpaan video dalam definisi tinggi, pilihan kamera boleh menjadi terlalu rumit. Aplikasi ini dibina untuk menawarkan kualiti terbaik dengan tweaking minimum.

Google Meet dilengkapi dengan ciri yang mencerahkan paparan kamera anda, yang sesuai untuk bilik yang redup - dengan cara ini, orang dapat melihat anda dengan lebih jelas di kawasan gelap.

Walau bagaimanapun, dalam keadaan terang, ciri ini mungkin tidak menawarkan pengalaman video terbaik. Pasti, ia tidak akan menyakitkan dan tidak terlalu mengerikan, tetapi mematikan ciri pencerah ini akan menjadi kaedah terbaik.

google bertemu cara mematikan kamera video

Nasib baik, ini mungkin. Sekurang-kurangnya pada peranti iOS, iaitu.

  1. Untuk mematikan tetapan ini, buka aplikasi Google Meet. Anda mesti menyertai panggilan video sebelum mematikan tetapannya. Setelah anda menyertai panggilan video, arahkan ke ikon tiga titik.
  2. Kemudian, pilih Jangan menyesuaikan diri dengan cahaya yang sangat rendah. Ini akan mematikan ciri ini, memungkinkan pengalaman semula jadi yang asli. Dalam keadaan cahaya rendah, anda boleh menghidupkan kembali ciri dengan mengikuti arahan yang sama.

Peralihan Dinamik Antara Peranti Audio

Sekiranya anda seorang yang sibuk dan anda sering mengadakan perjumpaan semasa dalam perjalanan, Google Meet membolehkan anda menukar peranti audio. Contohnya, mulailah perjumpaan anda di pejabat menggunakan earbud anda, beralih ke kereta anda dan beralih ke pembesar suara Bluetooth, dan sebagainya.

  1. Untuk melakukan ini, arahkan ke bahagian atas skrin, pilih sumber audio semasa, dan kemudian pilih peranti yang ingin anda beralih.

Soalan Lazim

Mengapa Google Meet tidak mengesan kamera saya?

Terdapat beberapa sebab mengapa kamera anda mungkin tidak dapat dikesan oleh Google Meet, mari kita bahas beberapa penyelesaian.

Periksa tetapan privasi OS anda:

1. Sekiranya anda menggunakan Windows 10, buka menu Mula dan pilih Tetapan. Menu Mula Windows

2. Kemudian, klik pada Privasi. Menu Tetapan Windows

3. Tatal ke bawah dan pilih Kamera dari menu sebelah kiri. Menu Privasi Windows

4. Sekarang, klik Benarkan aplikasi mengakses kamera anda butang togol untuk menghidupkannya Dihidupkan. Menu Tetapan Kamera

5. Anda perlu memuat semula penyemak imbas atau aplikasi agar perubahan berlaku.

Dengan andaian anda mematikannya, melakukan langkah-langkah di atas seharusnya dapat mengatasi masalah tersebut.

Mengambil Kamera Google Meet

Anda boleh mematikan kamera di Google Meet bila-bila masa. Anda juga boleh beralih ke yang lain pada peranti anda, menyesuaikan tetapan kecerahan automatik, atau mengubah pembesar suara.

Apa yang paling anda sukai mengenai Google Meet? Bagaimana anda menyediakan kamera anda? Beri tahu kami di komen di bawah dan jangan ragu untuk menambahkan idea atau pertanyaan yang mungkin anda ada.

Recent Posts